aaa çook güzel bi haber bu canım gözün aydın rabbim sağlıklı huzurlu uzun ömürler nasip etsin sana ve bebişlerine analı babalı büyüsünler inşallah. amin canım güzel dileklerin için sağol...inan çoook sevindim
Mrb,
bende 27 ekımde ikili teste gittiğimizde bebğin ıkı hafta önce kalp atışının durduğunu öğrendik (( apar topar suni sancı ile kürtaj oldum...Dr.um ablamda kan pıhtılaşması old. için benden de süpheleniyor o nedenle 2.düşük olmadan testlerı isteyeceğini söyledi..sibenım ögrenmek istediğim kürtajdan sonra faktor v testı için ne zaman kan aldılar? şuan da ben kürtaj olalı 2 hafta oluyor..
Merhaba arkadaşlar,
ben de MTHFR 677 ct heterozigot sorunluyum. Coraspin ve folbiol kullanıyordum 7.haftanın içindeyken düşük yaptım. Sonrasında küretaj yapıldı. Ne kadar beklemem gerekiyor? Bilgisi olan var mı?
merhaba arkadaşlar,
ben de mthfr 677 ct heterozigot sorunluyum. Coraspin ve folbiol kullanıyordum 7.haftanın içindeyken düşük yaptım. Sonrasında küretaj yapıldı. Ne kadar beklemem gerekiyor? Bilgisi olan var mı?
canım kürtaj sonrası doktor beni 3 ay bekletmişti hem rahim kendini toparlasın hemde adetler düzene girsin diye. Ayrıca çok geçmiş olsun inş en kısa zamanda alırsın bebeğini kucağına sana sadece aspirin yeterli gelmiyordur iğne kullanman gerekebilir bu konuda doktorunu uyar yada başka bir doktor dene
slm arkadaşlar.. 36.haftama geldim.iğne hiç kullanmadım.bi ara coraspin içtim.onuda bırakalı baya oluyo. içimde hep bi korku var şükür ki bu kadara gelebildim umarım sonunu da görürüm.bende iğnesiz olmaz düşer diye endişelendim yada kalbi durur diye...
doktoruma güvendim o hiç üstünde bile durmadı hamileliğim boyunca bu konunun ben ısrarla sorsam bile :) sanırım bünyeden bünyeye değişiyo bu durum kimini çok etkiliyo kimini az..
Bn de senn gibiyim heterezigot üstelik sadece o da değil bnm faktör Xııı faktör 5 ve B fibrinojen 455 de heterezigot. Arkadaşlsr gerekenleri yazmışlar inş bn de hamile olduğum zmn bi sorun çıkmaz. İğne kullnmak lazm hamilelikte ama dediğin soruyu bn de merak ediyordum konu için teşekkürler
Slmlar....
sayfa 1 itibari ile okudum doğum yapanlara hayırlı olsun...bendeki sorun sizler gibi.3 gebelik kabım var.ilki 7 haftalıkken kalp atışı duyulmayınca alındı.aradan 6 ay gectıkten sonra ıkıncıye tesadüf ogrendım hamıleymsım halbukı adetım gecıkmemıstı olcagım gün içimden sankı hamıleymısım hiissi gelmıstı oylesne erken gebelik testi yaptırmıştım bı bakarımkı cıft çizgi :) çok mutlu olmuştum ama buruk bı mutluluktu.neyse hemen kan verdım degerım 22,5 .br hafta sonra bırdaha yaptır dedıler beklemek ıkı gunumu aldı ucuncu günümde foşşşşş bı adet heemen doktorumu aradım megersem kımyassal gebelik gecırıyormusum.yapıcak bırsey yok deyıp uzuldum kaldığım eyrden devam ettım sonr başka doktora gıdıp yapılması gereken testlerı ıstedım gen testı ıstedı eşle beraber.neyse yaptık hetorızıgot 677ct cıktı cok onemlı olmadığını hamıle kaldığında yüksek dozda folk aşıt kullancagımı sledı derken hamıle kalmışım yıne.busefer eskı doktoruma gıttım cunku test yapan doktor bana güven vermemıstı.kendı doktorum ıse pohttılasma olduğunu ıgne kullancagımızı soledı claxene 4 ıgnesı hergun göbekten oluoduk ama bu süreçte sureklı kahve lekem vardı ole bole derken arada sıradaa da kanamam oluyordu.ole bole derken yok kese kucuk yok gelısmemıs derkeeen umutsuz knusmalar dan sora yıne degıstrdım ama artık moral bende bıtık.bebek yok kalp atışı duyulmuyor yenı doktor ıkı haftalık takıp ıstedı ıkıncı haftada evet kese yanında olusmus br pıhtı var bbu ıhtıdan sebeb gelısmedı bebek deyınce alındı.suan ıse beklemedeyim.3 kayıp sonrası 4.dede aynı sıkıntıyı yasıcakmıyım tedırgınlıgı var.sımdıkı doktorum gebelik dusunmeye başladığında corasapırın ılacı kullancagımı soledı.buradada okurken cogunuz ılac kullanarak gecırmıssınız.snırım buseferkı doktorum bana derdime dermn olcak gıbı geldı.ınsallah bende sızler gıbı bebegımı kucağıma alırım.yasadıklarım gerçekten cok kotu duygulardı rabbım beterinden saklasn.uc gebelıktedede lekelerım sınyal verıyordu zordu tesellı.ınsallah ve ınsallah sızler gıbı bende kucgıma alırım.