• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muazzam Yaş Farkı Ama kime göre?

yaşıtlarımla anlaşamadığım kadar iyi anlaşıyoruz(= birlikte susabiliyoruz, mırç mırç olmadan da mutlu olabiliyoruz. uzun uzun sohbetler yapıyoruz, ya da örneğin ben kitap okurken o bana müzik yapıyor ((=

bu kullandığınız kelime bana Canan Tan'ın Yüreğim Seni Çok Sevdi'deki kızı hatırlattı.. O da yaşça büyük bir profosörle evleniyordu ve sonrasında bu sessizlikten sıkılıyordu... Ama o adama aşık değildi o ayrı :)) bende ne konuştum sanki benim durum seninkinden farklı, hatta daha karışık :43: :43:

bu kullandığınız kelime bana Canan Tan'ın Yüreğim Seni Çok Sevdi'deki kızı hatırlattı.. O da yaşça büyük bir profosörle evleniyordu ve sonrasında bu sessizlikten sıkılıyordu... Ama o adama aşık değildi o ayrı :)) bende ne konuştum sanki benim durum seninkinden farklı, hatta daha karışık :43: :43:

hayır olsun neden daha karışık ?? bu arada kitabı mutlaka alıp okuyacağım ((=

hayır olsun neden daha karışık ?? bu arada kitabı mutlaka alıp okuyacağım ((=

bende tutuldum birine, hemde ailemden birine, 24 yaş var... :((((( ama çok mutlu oluyorum onla konuşurken, 10 yaş genç gösterir, tam kafama göre, deli biri. ama seviyor muyum takıntı mı merak mı bilmiyorum. o çok sevdiğini söylüyor ben görmezden geliyorum, ben mesafemi koruyorum sadece dostluk seviyesinde konuşuyorum ama içimdekileri bir görseniz... olmayacağını kesinlikle biliyorum ama ama amaaaa işte:) bir de korkuyorum yapabileceklerinden aşırı deli biri ve tehlikeli :44:

davulun sesi uzaktan hoş gelir..evlilik sevgili olmaya benzemez...benzemediği içinde 5-6 yil sonra çok severek evlenenler ayriliyor..zannediyorlar ki 5 yil çok güzel sevgili hayati sürdük,evlilikte böyle olur , ama olmuyor işte...zaten sen şimdiden yaş olayini kafana taknişsin..çevrene karşi bir savunma içinde olacaksin..zaten kuşak farki da var..benim düşüncem evlensenizde anlaşamayacağiniz yönündedir ama tabi yinede siz bilirsiniz..

bende tutuldum birine, hemde ailemden birine, 24 yaş var... :((((( ama çok mutlu oluyorum onla konuşurken, 10 yaş genç gösterir, tam kafama göre, deli biri. ama seviyor muyum takıntı mı merak mı bilmiyorum. o çok sevdiğini söylüyor ben görmezden geliyorum, ben mesafemi koruyorum sadece dostluk seviyesinde konuşuyorum ama içimdekileri bir görseniz... olmayacağını kesinlikle biliyorum ama ama amaaaa işte:) bir de korkuyorum yapabileceklerinden aşırı deli biri ve tehlikeli :44:

hakkaten karışıkmış sizin durum. Allah yardımcınız olsun.

elbette gelecege dair kesin birsey diyemeyiz ama eldeki verilere göre bilimsel olarak öngorude bulunabiliriz.

her ne kadar insanı etkileyen faktorler fizik kuralları kadar belirgin olmasa da kisinin karakterine ait bazı ozellikleri gözönünde bulundurarak degerlendirmenin yanlıs oldugunu dusunmuyorum.

aksi olsa, burada hic tanımadıkları bir kadın ve erkek icin yorum yapılmasını beklemek cok daha sacma olurdu.
yanlıs anlamayın, yaptıgınız sacmalıktır gibi birsey demeye calısmıyorum. sadece buradan yapabilecegimiz bu, benzer sekilde sizin yapabilecekleriniz de iliskinize farklı sorularla yaklasmak belki.

tum bunlara ragmen olsun diyebiliyorsanız zaten sorun yok, fakat aklıma hic gelmemisti veya bunu göze alamam dediginiz seyler varsa bence onunla acıkca konusup kararınızı daha iyi verirsiniz.

Burada, elbette haklı olarak, beni birebir tanımadığı için, farklı teorilerle yaklaşmak isteyenler olmuş, maddiyat gibi, baba sevgisizliği gibi, böyle şeyler yok arkadaşlar. Kimsenin kimseden bu tip bir çıkarı yok.

Neye göre uygun demişsiniz?

Yaşam tarzına göre uygun mesela. Ben yaşıtlarımla kafelerde barlarda oturup kim neyi giymiş konuşamıyorum. Dertleştim mi derdimi anlatamıyorum. Ben "abi demek suretiyle de olsa" oldum olası belli bir yaş üstü ile sohbet ederim konuşurum. En yakın kız arkadaşım 38 yaşında örneğin. Bilmem bozukluk varsa bendedir belki?
Hiçbirşeyi dert eden bir yapım yoktur, hayat o kadar önemli değil, şu olmadı bu olmadı bu niye böyle, isyankar değil aksine sakin bir yapım var. Oldukça inançlı bir insanım fakat işim gücüm özgürlüğüm hayatım da vardır. Dedikodu yapamam. Ne lanet bir gün diye gezemem. Erkek peşinde koşmam. Erkeklerle flört etmem yatıp kalkmam. Ben genelde kitap okurum. Yürüyüş yaparım. 1 2 mekanda çay içerim. dua ederim.türbe ziyareti yaparım. İşte buna uyan o. En azından an itibariyle ve aylardır o. Sakin sakin oturrken ne oldu birşey mi var diye sıkmayan o. O da inançlı seks diye kafa ütülemeyen o. Evde birlikte yemek yapıp uzun uzun sohbet edebildiğim o. Sıkmadığım ve yanında sıkılmadığım o. işte uyumla kastım bu.

Yo hayır yanlış anlamayın yaşıtlarım hep böyle demiyorum. Bana bu rahatlık ama onunla geldi. O da 45 yaşında diyorum. O kadar

uyumunuza laf edecek degilim, bu kadar mutluysanız aşık olmadıgınızı soyleseniz dahi tepkisel olmayan elestirilerde bile surekli savunma ihtiyacı hissediyorsanız allah tamamına erdirsin demekten baska birsey dusmuyor kendi payıma.

ancak size amca dede diye sert elestiriler geldi diye -ozellikle yaşıtınız olan- diger kadınlar icin ne yazdıgınızın farkında mısınız? dedikodu sevmiyorsanız dedikodu yapmayan insanlarla arkadaslık kurarsınız. onlari isyankar birer ergen olarak goruyorsanız her seyden sikayet eden memnuniyetsiz insanlarla degil, olumlu olumsuz yanlarını duzgunce soyleyen insanlarla gorusursunuz.
cevrenizde boyle insanlar bulamadınız diye belli bir yaş aralıgını hem aklı havada hem de ahlaksız olmakla suclamıs oluyorsunuz su yazınızda.

ayrıca barlar diskolar gezmeyen, bol bol kitap okuyan bir sürü insan tanıyorum; kendinizi ayrıcalıklı sanmayın.
kendisine uygun yerlere giden kendisine benzer insanları da bulur.
hem kırmızı ile belirttigim yerlerin yaşla ayırt edebilmek ne mumkun? 70yasında da cinsellik diye kuduran erkekler de var, kapı kapı gezip dedikodu yapan 60 yasında teyzeler de var.

hele ki erkek pesinde kosmak, yatıp kalkmak bu nasıl bir cumledir?
20li yaşlarda olan herkesin böyle yasadıgını mı sanıyorsunuz? oyleyse kimsenin 38ine de zamanı ileri sararak sıcrama yaratıp gelmedigini biliyor olmalısınız.

Birkaç gün giremedim burası 24 sayfa olmuş ve sanki artık fikir beyan etmeden, gergin bi tartışma ortamına dönmüş. acaba neden ?

Bana gelen sert ilişkilere, sinirlenerek hırsla yaşıtlarıma saldırıp, onları yatıp kalkmalarla barlarda sürtmelerle suçladığımı düşünen bayanlar, yapmayalım lütfen. Yatıp kalkmak lafını yazdığımın arkadasında parantez açıp bu böyle olmadı özür dilerim demişim. Gençlerin yaptıkları ile ilgili konuşurken, maksat kınamaktan ziyade ben yapmaktan hoşlanmıyorum deme gereğini ise nerde duymuşum ? durduk yerde mi ? hayır. O yorumdan önce bir bayan, sanki kahveyi bugün sütlü değil sade iç dermiş gibi, koskoca bir kararla alakalı, git yaşıtlarınla takıl gez toz demiş. Sanki elimdeymiş, ben kasıntıdan böyle yapıyormuşum gibi. Yoksa rahat olalım, ben de gezdim tozdum, yaşadım ettim, ama sadece çabuk bitti enerjim o konuda. Birden dinginleştim. Demeye çalıştığım bu idi.
Sürekli olgunum ben olgunum ben var ya fena olgunum, deyü, nerede yazdım, kime inatla bunu kanıtlamaya çalışmak gibi bir aptallık ettim?? nerden bu kanıya varılmış anlamak mümkün değil. Dikkat edin, yorumunuz için teşekkürler iletisi dışında, ancak ancak, soru geldiğinde cevap verdim. O yorumlar, bir cevap.

Sen nasılsa evlenceksin, herkese cevap veriyorsun, o zaman ne soruyorsun tarzı konuşanlar olmuş, e zaten bu konuda aksine herkesi dinlediğimi, zaten burdan bi kararla çıkmayacağımı sadece konuşmak istediğimi söyledim. E bacım, akıl var mantık var, zaten evlilik gibi bir kararı internet sitesinden mi oylayacağım? Daha önce de dedim. Dertleşmeye geldim.

yani anlamak mümkün değil, zerre tanımadığımız insanlar bize birşeyler soruyor, biraz daha yorum yapabilmek için ayrıntı sormayı değil, ilk yorumdan hemen yaftalamayı daha bir seviyoruz. Bütün yazışmaları okumadan, orta sayfada gördüğümüz yoruma dayanarak hemen bir sinir öfke bir laf yapıştırma çabası. Ben burda birşeyi paylaştım. Kimseyle tartışmadım, herkese eyvallah dedim, herkese elimden geldiğince edeple cevap verdim, kimseye de sinirlenmedim, sinirlencek birşey yok, fikrini söyler.

Amca diyebilir, iğrenç diyorlar, olur diyenler, olmaz diyenler örnek verenler, herkes kendisine göre yorumlar. Ben de bazılarına cevap verme hakkına sahibim sanıyorum.

sanırım bu yanıtınız bana, cunku yazınızdan alıntı yapıp uzun uzun yazan bendim... yanlıs mı okudum diye dusunup nerede parantez var sonrasında ne demissiniz diye tekrar geri donup sayfaları okudum ama kacırdıgım birsey yok. okumusken de elestirdigim yazınızı ve yanıtımı da tekrar alıntıladım ki daha net gorun. konunuzu hic okumamakla suclarcasına, ortadan cekip cıkardıgımı soylediginiz icin sayfalaaar oncesinden kalma yorumumu da ekledim.

sadece evet agır olmus ama asagılamak degil amacım amca dede diyenlere cevaptı o yazmıssınız.
demek ki farklı kisilere gore dusuncenizi de degistiriyorsunuz.
bir insan 25yaş icin ya barlarda surtuyor der ya da demez. ya barlar icin yaşın belirleyici olmadıgını dusunur ya da yetiskin insanları yaşlarına göre kategorize ediyordur.
ki hala genclerin yaptıkları derken 60yaşında torun torbaya karışmıs insan edasıyla yazıyor ve bazı hoslanmadıgınız davranısları veya enerjinizin tukenip de yapmaktan vazgectiklerinizi belli bir yaş grubuna itiyorsunuz. sizin yoruldum dediklerinize hayatında hic yanaşmamış insanlar var...

kusura bakmayın, akranınızım ve yaşıtlarınız icin baskalarıyla yatıp kalkıyorlar diye genelleme yapmanız karsısında sizin önerdiginiz gibi rahat olamıyorum...
kaldı ki, "yatarım" da "barlarda da sürterim" istersem ve bunu 50 yaşına kadar da yapabilirim, mantıklı olan kimse de aaa 50 yaşında yatıp kalkıyor 25inde yapıp bırakmalıydı demez.
eminim siz biliyorsunuzdur da hatırlatayım; yetişkin insanların yaşadıkları/yaşayacakları emzik/biberon kullanmak gibi yaşa baglı degildir.

yine bileceginiz üzere; hayat tecrübeniz ancak yaşadıklarınız ile sınırlıdır... sobaya dokunma denmesi ogretici olsa dahi ısıyı hissetmedikce cocuk onu genel dogruları arasına koyamaz.
evlenme kararı vermis olsanız paylaşmıyor ve bunun yapılmasını oylama yapmak gibi alaycı bir tavırla elestiriyorken evlenme kararı vermemis oldugunuz icin burada dertlesebiliyorsunuz... yorum bile yapamıyorum buna artık.

şu yazdıklarınızı iyice okuyan kimse zaten sizin cok olgun oldugunuzu düşünüp de nasıl oluyormuş o iş diye sormaz zannımca. siz de bir dönüp dikkatle okusanız ne kadar dar düşündügünüzü ve çocukca ayrımlar yaptıgınızı görürsünüz muhtemelen. size, arkadaş veya sevgili yaşça büyük çevrenizle, mutluluklar dilerim...

sanırım bu yanıtınız bana, cunku yazınızdan alıntı yapıp uzun uzun yazan bendim... yanlıs mı okudum diye dusunup nerede parantez var sonrasında ne demissiniz diye tekrar geri donup sayfaları okudum ama kacırdıgım birsey yok. okumusken de elestirdigim yazınızı ve yanıtımı da tekrar alıntıladım ki daha net gorun. konunuzu hic okumamakla suclarcasına, ortadan cekip cıkardıgımı soylediginiz icin sayfalaaar oncesinden kalma yorumumu da ekledim.

sadece evet agır olmus ama asagılamak degil amacım amca dede diyenlere cevaptı o yazmıssınız.
bir insan 25yaş icin ya barlarda surtuyor der ya da demez. ya barlar icin yaşın belirleyici olmadıgını dusunur ya da yetiskin insanları yaşlarına göre kategorize ediyordur.
ki hala genclerin yaptıkları derken 60yaşında torun torbaya karışmıs insan edasıyla yazıyor ve bazı hoslanmadıgınız davranısları veya enerjinizin tukenip de yapmaktan vazgectiklerinizi belli bir yaş grubuna itiyorsunuz. sizin yoruldum dediklerinize hayatında hic yanaşmamış insanlar var...

kusura bakmayın, akranınızım ve yaşıtlarınız icin baskalarıyla yatıp kalkıyorlar diye genelleme yapmanız karsısında sizin önerdiginiz gibi rahat olamıyorum...
kaldı ki, "yatarım" da "barlarda da sürterim" istersem ve bunu 50 yaşına kadar da yapabilirim, mantıklı olan kimse de aaa 50 yaşında yatıp kalkıyor 25inde yapıp bırakmalıydı demez.
eminim siz biliyorsunuzdur da hatırlatayım; yetişkin insanların yaşadıkları/yaşayacakları emzik/biberon kullanmak gibi yaşa baglı degildir.

yine bileceginiz üzere; hayat tecrübeniz ancak yaşadıklarınız ile sınırlıdır... sobaya dokunma denmesi ogretici olsa dahi ısıyı hissetmedikce cocuk onu genel dogruları arasına koyamaz.
evlenme kararı vermis olsanız paylaşmıyor ve bunun yapılmasını oylama yapmak gibi alaycı bir tavırla elestiriyorken evlenme kararı vermemis oldugunuz icin burada dertlesebiliyorsunuz... yorum bile yapamıyorum buna artık.

şu yazdıklarınızı iyice okuyan kimse zaten sizin cok olgun oldugunuzu düşünüp de nasıl oluyormuş o iş diye sormaz zannımca. siz de bir dönüp dikkatle okusanız ne kadar dar düşündügünüzü ve çocukca ayrımlar yaptıgınızı görürsünüz muhtemelen. size, arkadaş veya sevgili yaşça büyük çevrenizle, mutluluklar dilerim...

şu enerjiyle yeni chp lideri olmanızı öneririm. ( oy kitlesi 2. büyük parti o diye.) danışmansız desteksiz sayfaları karış karış edip- ki ben ne dediğimi hatırlıyorum- sayfalarca tek cümleye demogoji yapabiliyorsunuz. lütfen iyi şeyler için kullanın bu enerjiyi. ben size oyu veririm şahsen. enerji güzel, fakat yönelim yanlış.

şu enerjiyle yeni chp lideri olmanızı öneririm. ( oy kitlesi 2. büyük parti o diye.) danışmansız desteksiz sayfaları karış karış edip- ki ben ne dediğimi hatırlıyorum- sayfalarca tek cümleye demogoji yapabiliyorsunuz. lütfen iyi şeyler için kullanın bu enerjiyi. ben size oyu veririm şahsen. enerji güzel, fakat yönelim yanlış.

kelimeleri anlamına uygun ve yerinde kullanmış olsaydınız belki eleştirmeye değer görebilirdim. biraz daha kitap okumanızı öneririm. sanırım ikili tartışmalara dönüşen fikir ayrılıklarında işi siyasete getirip oradan yırtmaya çalışmayı da yöntem edinmişsiniz.
kolaylıklar dilerim...

En iyisi 3-5 yaşmış bilememişiz :ssz:

Bizde de 15 yaş var yaşına yakın varken el ele kol kola gezip tozup eğlencekken neden derim

normalde yazmayacaktım ama athenenoctua arkadaşa en son yazdığına üzüldüm gerçekten seni önemsemiş ve elinden geldiğince anlatmaya çalışmış zaman harcamış.senin dediğine bak söylediğin kadar olgun olsan fikirlerine saygı duyuyorum teşekkürler der geçerdin.
ayrıca aslında bu yaş farkıyla mutlu olamayacağını bal gibi biliyorsun sende...

normalde yazmayacaktım ama athenenoctua arkadaşa en son yazdığına üzüldüm gerçekten seni önemsemiş ve elinden geldiğince anlatmaya çalışmış zaman harcamış.senin dediğine bak söylediğin kadar olgun olsan fikirlerine saygı duyuyorum teşekkürler der geçerdin.
ayrıca aslında bu yaş farkıyla mutlu olamayacağını bal gibi biliyorsun sende...

aynen.. ben de hiçbir olgunluk alameti göremedim. kendisine o kadar yazan, yardımcı olmak isteyen bir insana verdiği cevap bunu gösteriyor.

Davul bile dengi dengine bak bunu kendinden 15 yaş büyük bi adamla evli olan bi kadın söylüyor. Bence burada söylenenleri umursamalısın. Sen gezip tozmak isterken o iş de iş diyecek, yorulcak falan. Ben de senin gibi olgunum da olgunum diyodum ama kanım hala deli kaynıyor delilik çılgınlık yapmak istiyorum.

Tecrübe konuştu.

Son düzenleme:
Merhabalar.

Bir süredir KK'ünü takip ediyorum. Bu benim forumdaki ilk mesajım. Konu ilgimi çektiği için izninizle bende bu konuda bir kaç kelam etmek isterim. Ancak belirtmeliyim ki 26 sayfanın hepsini okumadım, ilk 3-4 ve son 2 sayfaları okudum.

Öncelikle şunu söyleyebilirim, elinizde olan çok güzel bir şey. İlişkinizi tarif edişinizden oldukça huzurlu ve mutlu olduğunuzu anlıyorum. Bu herkesin hayatında yakalayabildiği bir duygu değil. Sadece bu forumda değil, gerçek hayattaki çevremden de gözlemlediğim kadarı ile kadın/erkek ilişkilerinde bu raddede sorunsuz bir akım yakalayabilmiş insanların sayısı oldukça az. Bu mutluluğa, huzura sıkı sıkı tutunun ve doyasıya zevkini çıkarın. İleride olur/olmaz/ne kadar sürer dert etmeden "bence" şuan bu anların ve o duyguların hazzını almaya bakın.

Evlilik konusunda ise çok bir şey söyleyemeyeceğim malesef. Ben şahsen evlilik müessesine sadece yavrulamak/soyunun devam etmesi ve hayatının ileriki safhalarında yalnızlığı paylaşmak v.b. nedenlerden kurulmuş bir yapı olarak baktığım için fikirlerimiz en baştan çelişiyor, ne dese yalan, yanlış olur.

Ancak şunu diyebilirim ki, eğer ikiniz de kendi ayakları üzerinde durabilen ve hayatını idame edebilen bireylerseniz çevrenin ne tür bir tavır takınacağına çok da kafa yormamalısınız. Zira siz adam öldürmediniz, beyefendi size tecavüz etmedi, evli bir erkekle beraber değilsiniz v.b. İçinde yaşadığımız toplumun ahlak tabuları her ne kadar bu kadarıyla sınırlı kalmıyor olsa bile, eğer toplumun değil kendi kendinize koyduğunuz ahlaki kurallar çerçevesinde bu ilişkiye devam ederseniz daha başarılı olacağınıza inanıyorum.

Yaş farkından çok, küçüğün çok mu küçük olduğu önemlidir bence. Mesela siz 18 erkek 38 se olumsuz düşüncem oluşur, ama siz 25 erkek 45 se durum daha bir farklılaşır. Yani siz çocukluktan yeni çıkma olmadığınız sürece bence her yaş farkı makbül. Sonuçta mantıklı düşünecek, eğrisini doğrusunu hesap edecek yaştasınızdır.
Bence de yaş farkından ziyade bayanın kaç yaşında olduğu önemli. Kız 18 erkek 38 se o sapkınlığa girer. Ama 25 den sonraki yaş farkları (ki bu da 30-35 yaş farkı olmadığı sürece) çokta önemli değildir. Çünkü o yaştaki bayanlar artık özgür iradeleriyle karar verebilirler diye düşünüyorum.

Siz mutluysanız kime ne ? Arada kuşak farkı var denilmiş. Aynı kuşaktan olan evlilerin hayatları çok mu huzurlu ?

Back
X