Mübarek bayramimiz

Bayramların anlamını önemini maneviyatını zedeleyen söylemler bunlar..
Kim kime önce gitmiş sonra gitmişi fln bırakın da kapısını çalacak aileleriniz yakınlarınız var diye şükredip üç günlük dünyada ardınızdan ne iyi insandı denilecek hayatlar yaşayın...
Bu tavrınızla diğer bayrama küs gireceksiniz muhtemelen üzgünüm..

Yahu kimse mi okuduğunu anlamıyor? Okudukça şok oldum. Herkes tutturmuş nolmuş önce gelinin ailesine gidildiyse diye.

Arkadaşlar, gelinin ailesine gidilmemiş ki. Bayramın ilk günü gelinin annesinin mezarını ziyaret etmişler, oradan da babasına gitmişler. Haliyle kayınvalide kayınpeder ikinci gün beklerken(kaldı ki bence ikinci güne bırakılması bile yanlış aile ziyaretinin, hele evler yakınsa) gelmeyince aramışlar ve gelinin akraba ziyaretlerine başladıklarını öğrenmişler. Yani ilk gün gelin ailesi ziyaret edilmiş ikinci gün kv kp uğranmadan gelinin kuzenlerine vs ziyarete başlanmış. Bu nerede, hangi yörede normal? Aile ziyareti yapılmadan akraba gezildigi nerde görülmüş? O insanlara yazık değil mi tüm gün yol gözlemişler.

Ayrıca şunu da açıklayayım konu sahibinin bahsettiği karşı taraf istanbul'un karşı yakası anladığım kadarıyla. Kv kp 10 dakika uzaklıktayken ve zaten 2.güne kalmışken kalkıp karşıya geçip gelinin akrabaları gezilir mi ya? Bi kahvaltıya gelip gönül alsalardı bari. Çok ayıp. Burda mesele gelinin taraf damadın taraf değil. Siz ailenize yakın otururken eşiniz ilk gün kendi ailesine, ikinci gün akrabalarına gidip sizin ailenize üçüncü gün gidelim dese ne derdiniz?

Ben hakli buldum sizi. Ben kendi ailemden, cevremdem, komsularimdan bile hep boyle gordum ve ileride bende boyle yapacagim. Bayramin ilk gunu erkek ailesine kahbaltiya gelinir, bayramlasilir ogleden sonrada isteyen istedigine gider. Bayramin 2.gunu de dahil babasina bayrama gelmiyorsa burada suc gelininizde degil, kardesinizde. Gelinin amcasi, dayisi sizin babanizdan daha once gelmemeli. Ilk aileler kutlanmali. Bende belli etmez ama cok bozulurdum. Benim ayibima gelir bu durum.

Asıl sizin yazdıklarınıza ben şok oldum ne olur önce gelinin tarafına gitseler ne kadar değişiksinİz
Değişiklik değil bizim buralarda da once kaynanaya gidilir sonra kizin ailesine sonra akrabalara herkesten önce anne babadır ilk ziyaret edilmesi gereken başımıza bir iş gelse herkesten önce onlar koşarlar demi o yüzden önce onları hoşnut etmeliyiz bu benim kendi şahsi düşüncem

Değişiklik değil bizim buralarda da once kaynanaya gidilir sonra kizin ailesine sonra akrabalara herkesten önce anne babadır ilk ziyaret edilmesi gereken başımıza bir iş gelse herkesten önce onlar koşarlar demi o yüzden önce onları hoşnut etmeliyiz bu benim kendi şahsi düşüncem
Önce kızına ailesine gidilse ne olur neden 2. Sınıf insan müamelesi görüyor kızın ailesi

Önce kızına ailesine gidilse ne olur neden 2. Sınıf insan müamelesi görüyor kızın ailesi
Konu zaten kızın ailesi değil ki farketmez zaten ama onlar beklerken akraba ziyaretine başlamaları sorun en azından haber verselerdi belki yine bu kadar sorun olmaz

Konu zaten kızın ailesi değil ki farketmez zaten ama onlar beklerken akraba ziyaretine başlamaları sorun en azından haber verselerdi belki yine bu kadar sorun olmaz
Akrabadan önce ailelere gitmek tabi daha uygun

dogru yada yanlis bunu dert edecek olan ailen, siz degilsiniz

Ayrica yeni evliler ve de kiz hamile bazi seyleri zamanla ogrenecekler. Sizin anne ve babanizi ayri bir yere koyacaklar.

Rica ediyorum karismayin sizin ustunuze vazife degil.

Kaldi ki kardesin dusummez ise gelin hic dusunmez.

Ne demisler geline etme kizinda bulursun

Herkesin bayramini kutlarim guzel bir bayram diliyorum.Bayramin 1.gunu aksama dogru annemlere geldim.Bayram gunu garip kalmasinlar diye.Evli 2 erkek kardesim var onlarin gec geliceklerini tahmin ettim.ilk gun kimse gelmedi buyuk gelinimizin kurban telasi vardi.kucuk gelinimizde annesi yillar once vefat etmis mezarliga gidecez demis erkek kardesim 2.gunu geliriz demis.bizim bildigimiz oluler arefe gunu ziyaret edilir neyse tamam dedik.2.gun oldu buyuk gelinimiz geldi kardesim calistigi icin gelemedi.neyse kucuk kardesimi aradi babam henuz 1 yillik evliler karsilara gitmisler gelinin akrabasini ziyarete biz şok olduk.babamda uzuldu oglum once ananin babanin yanina geleydik o taraflar kacmiyordu gene giderdiniz dedi kapatti telwfonu.cok canim sıkıldi babamlarla evlerinin arasinda 1 minibus luk yol var.benimde cocugum olucak gebeyim ayni donem gelinimizinde cocugu olucak.benim ilk cocugumdan herseyim var besik araba ivir zivir.onlarin birseyi yok haliyle kardesimin borcu var bebek icin alinacak cok esya var diye uzum uzum uzuluyordum.10 gun once bebek icin gerekli 200 tl.lik birseyler eksik gedik aldim goturdum.daha da alacaktim.ama anasini babasini hice sayan beni sayarmi.gelinimiz aramadi bile bayramlasmak icin.dugunlerinede en cok ben yardim ettim.nisan bohcasi dugun bohcasi evinin butun eksik kalan herseyini ben tamamladim.simdi birkac ay sonra izne ayrilacagim maddi olarak cok sikisacak olmama ragmen aklim fikrim onlardaydi darda kalmasinlar diye.simdi bir yanim diyor ne istiyorsan al icinde kalmasin bir yanim bunlara degmez bunlarin onune dunyayida sersen kadir kiymet bilmezler.bakalim onlarinda cocuklari olacak herkes yasattigini yasamadan olmesin.cokkk zoruma gitti yaa.gorumcesinin sanane demesin bazi arkadaslar lutfen ben telefon acip kimsenin huzurunu bozmadim ama oluyorum sikinti stresten.
Neye sok oluyosunuz sizde ona bakarsaniz esinizin ailesine gitmemismisiniz 1.gun.siz annenizi dusunuyosunuz hakli olarak oda kendi annesini dusunuyo.burda tam gorumcelik yapmissiniz bence. Anlayisssiz bencil insanlara tav oluyorum ya

Bu sert söylemlerle onarilabilecek iliskileri zedelersiniz. Belli ki yol yordam bilmiyorlar başka sebepler var. Hemen asmış kesmissiniz. Tatlı tatlı uyarıp yol göstermek varken bu sert dil çok kötü. Hele bir de kırıcı kırıcı sitem ederseniz fesat görümce olursunuz. Yapmayın. Kardesinize diyeceğiniz şey " bak annemler gelmenizi bekledi eviniz de yakın bir dahakine az bir uğrayıp sonra gezmeye çıkın " demek.

Herkesin bayramini kutlarim guzel bir bayram diliyorum.Bayramin 1.gunu aksama dogru annemlere geldim.Bayram gunu garip kalmasinlar diye.Evli 2 erkek kardesim var onlarin gec geliceklerini tahmin ettim.ilk gun kimse gelmedi buyuk gelinimizin kurban telasi vardi.kucuk gelinimizde annesi yillar once vefat etmis mezarliga gidecez demis erkek kardesim 2.gunu geliriz demis.bizim bildigimiz oluler arefe gunu ziyaret edilir neyse tamam dedik.2.gun oldu buyuk gelinimiz geldi kardesim calistigi icin gelemedi.neyse kucuk kardesimi aradi babam henuz 1 yillik evliler karsilara gitmisler gelinin akrabasini ziyarete biz şok olduk.babamda uzuldu oglum once ananin babanin yanina geleydik o taraflar kacmiyordu gene giderdiniz dedi kapatti telwfonu.cok canim sıkıldi babamlarla evlerinin arasinda 1 minibus luk yol var.benimde cocugum olucak gebeyim ayni donem gelinimizinde cocugu olucak.benim ilk cocugumdan herseyim var besik araba ivir zivir.onlarin birseyi yok haliyle kardesimin borcu var bebek icin alinacak cok esya var diye uzum uzum uzuluyordum.10 gun once bebek icin gerekli 200 tl.lik birseyler eksik gedik aldim goturdum.daha da alacaktim.ama anasini babasini hice sayan beni sayarmi.gelinimiz aramadi bile bayramlasmak icin.dugunlerinede en cok ben yardim ettim.nisan bohcasi dugun bohcasi evinin butun eksik kalan herseyini ben tamamladim.simdi birkac ay sonra izne ayrilacagim maddi olarak cok sikisacak olmama ragmen aklim fikrim onlardaydi darda kalmasinlar diye.simdi bir yanim diyor ne istiyorsan al icinde kalmasin bir yanim bunlara degmez bunlarin onune dunyayida sersen kadir kiymet bilmezler.bakalim onlarinda cocuklari olacak herkes yasattigini yasamadan olmesin.cokkk zoruma gitti yaa.gorumcesinin sanane demesin bazi arkadaslar lutfen ben telefon acip kimsenin huzurunu bozmadim ama oluyorum sikinti stresten.
Bence gereksiz yere kafayı takıyorsunuz. Benimde kardesim yeni evlendi. Herkesin bir hayati var. Anneme babama saygı duysunlar yeter. Ilk bayramlarinda tatile gittiler. Annem laf edecek oldu , susturdum. Gereksiz tatsızlık olur. Iyi olsunlar, huzurlu olsunlar , geç gelsinler ne var bunda ...

Ayıp etmişler ama sizin yegeninize yapıyorsunuz Onlar' a değıl bunu iyice belirtin Onlar' a.Her çocuk güzel bi çocukluk geçirmeli.

Benim inandığım eden bulur, herkes serdiği mindere oturur.

Siz ne güzel ailenize gittiniz :)

Gençlerde olabiliyor bir de, olgunlasirlar buyudukce ve belki de gelmemeleri gelmelerinden iyidir.
Gelip huzurumuzu bozmuyorlar, gelmeyerek rahatsiz hissettiriyorlar.
Güçlü olun sevginizi büyütun ailenizle hayirli bayramlar

Bizim eve ve birbirlerine yakınlar diye her bayram önce eşimin ailesine ve akrabalarına gideriz. Benim annemlere yakın olsak ilk oraya giderdik.. Ama şu da var ablamlarla denk gelmek istersem ona göre sıraya koyarım..

Yani sizin aileniz yakındaysa size gelmeleri daha iyi olurdu. Ama belki de orada diğer aile fertleriyle denk gelip toplaşıp bayramlaşmak istemişlerdir. Belki kahvaltı yaptılar.
Siz sadece sizin tarafınızdan bakıyorsunuz. Bir bizim Türk toplumunda var bu tuhaf hiyerarşik dayatmalar. Gelecekler mi gelecekler daha ne?

Erkek ailesi diye ilk önce onlara gidilmesi şartı yok. Üzülüyorum ölüyorum falan abartmayın lütfen.

İçinizden gelmiyormuş ki bahaneyle yeğeninize masraftan kaçmışsınız..

Klasik görünce kafası kendisi bayramın il günü anasına geliyor gelin kendi anasına gidince suç oluyor.Bir de kendini iyilik meleği göstermek için yok onlara para harcadım yok düğününde yardim ettim ettiysen abine ettin geline mi yaptın böyle yapılması gereken şeyleri lütuf gibi gösterenlere uyuz oluyorum

Gelininiz de düşünmeliydi size aile ziyaretini ama öncelikle sizin muhatabiniz, kendi kardeşiniz..genel de bizim toplumumuzda hep gelinlere suç bulunuyor. Oysaki anne babayı düşünmek ilk önce evlâdın sorumlulugu. Yeğeninizi de bu kadar düsünmeyin bence, anne babasının sorumluluğu alışveriş yapmak. Zaten ne kadar çok şey alır ve yaparsanız beklentiniz artar, beklenti de hayal kırıklığına sebep olur. Hep böyle olur

Kardesten hayir yok ana baba bilmiyor onlardan olacak yegenden bi hayir gorecegiz.herkesin onceligini gorduk burnunun ucundaki anasini babasini es gectiler onemsemediler.En son anaya babaya gelinmez uzak olur neyse yahu yakinlar diyorum.Kosa kosa teyze kizina gidilmez kacmiyo teyze kizi gene gidin
Anne babanızın vereceği tepkiyi siz veriyorsunuz.. neden bu kadar geriyorsunuz kendinizi.. Bu onların sorunu

önce biz sonra sizi bir bırakın artık çıkın bu kafadan... buna üzülmeye,problem çıkarmaya değmez... kadir kıymet öncelik vermeklemi bilinir sanıyorsunuz. ayrıca doğacak yeğeninizin bunda ne günahı varda onu alacaktım vazgeçtim diyebiliyorsunuz. kusura bakmayın çok boş şeyler bunlar. bayramda anneye babaya gelinmez,aranmaz,sorulamaz sadece bayramda değil genel zamanlarda hal hatır sorulmaz o zaman kırılırsın anlarım. ama önce o sonra biz gibi bir durumu anlayamam

Back
X