mübarek günde kafama takıldı

cekmece89

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
37
0
16
Ankara
Arkadaslar konuyu dogru yere açmamış olabilirim ama nereye açmam gerektigini bulamadım gerekirse siz konumu taşırsınız
Size birsey sormak istiyorum. Kimi iş yerleri ramazan ayı içerisinde çalışanlarına marketlerden alışveriş yapmak için hediye çekleri veriyor fakat ben bunu zekat niyetine dağıttıklarını duydum.
Normalde bizlere zekat düşmez bizim bunu harcamamız haram olur mu verirken bana al sana zekatımı veriyorum demiyor sonuçta yada ben ondan zekatını istemiyorum. bir tanıdıgım harcamayın bir ihtiyacı olana verin dedi ama bu hayat sartlarında da ihtiyacım yok diye birsey olmuyor 200-250 lira da benim bir giderimi karşılamak için iyi bir para ne yazik ki kararsız kaldım (

onu bunu bılmemde sımdı benım bır aylık yemek gıderım 280 lıra
özel bı bolgede calısıyorum
bu para onlara kar olarak donuyor ama ne bır erzak ne alısverıs fişi hiçbirşey vermıyorlar
verseler alırım elbette hakkımı zekat yerinemi gecer bılmıyorum o boyutları bılmıyorum
bende olayın baska boyutundayım

İşveren kendi zekatına niyet ederek veriyordur, harcanabilir

Sizin zekatınıza zaten başkası niyet edemez, zekat düşüp düşmediğini nereden bilecek ki

bence öyle bir durumda kişiler tespit edilip verilir.
zaten bu durumda zekat niyetine geçeceğini zannetmem.

muhasebeci olarak sana rahtca söyleyebilirim bu zekat olarak dağıtılmıyor erzak olarak yada ramazan paketi olarak dağıtır sizin firma sahibiniz uğraşmak istememiş onun yerine nakit vermeyi uygun bulmuş ikramiye niyetine dağıtıyor. ramazan boyunca eğer yemek verilmiyorsa zaten onun yerine yasal olarak vermek zorunda. zekat olmadığı için rahatça harca canım.

havadan gelen bir para demi kim olsa hayır demez heralde ama kafam karıştı biran tesekkur ederim sizlere de, bizim iş yerimizde sagolsun her ramazan ayında yapıyor bunu ama dini boyutunu düşününce kafam karışmıştı.

tesekkur ederim canım gercekten için rahatladı...

sizinkilerde çok cimriymiş canım inşaallah bu ay bari verirler bir miktar

200 250 lira ihtiyaçları gidermek için gerçekten iyi bir para...dini konularda yorum yapacak kadar bilgim yok fakat vicdanımı dinleyerek size şunu soriyim afrikada ve dünyanın birçok yerinde insanlar açlıktan susuzluktan ölürken o parayı gönül haratlığıyla harcayabilecek misiniz ? helede bu ayda... orucun amacı zaten açların halinden anlamaktır...
gönül rahatlığıyla harca havadan gelen para falan demiş bazı arkadaşlar nasıl insanlarsınız anlamıyorum ki yazık valla çok yazık vicdanlarınız körelmiş!

zaten bunun yasal hakkınız olduğunu belirtmişler. hem işveren zekat niyetiyle verse bile size bunu bildirmediğine göre siz sorumlu olmazsınız hem zekat veren taraf gerekli şartları kendisi takip etmeli (müslüman olması, ihtiyacı olması gibi ) size verildiyse alırsınız hem ihtiyacınızı karşılıyormuş rahatlıkla kullanın derim ben de

bnm esımede dırek yıyecek verılyolar ıase adında zaketını veren dırek bu benım zektım dıye belırtırr cnm yanı ole olması grekkk bnmbıldıgım ve bu devırde ıscı kısmı nın zaten genelde ıhtıyacı var yanı gonlun rahat olsun kım demısse ıcıne feset lıkdusurmek ıcın demıstırr.ben kullannyrm yanıııı

eğer zekat olduğundan eminseniz harcamayın. aslında zekatı muhtaç olana vermek verenin sorumluluğunda olan bir şeydir ama siz onun zekat olduğunu biliyorsanız ve size zekat düşmüyorsa onu ihtiyaç sahibi birine verin. o kadarcık paradan zengin de fakir de olunmaz.

zekat olacağını zannetmem.ramazanda yardım amaçlıdır

Zekat olup olmayacağını gözetmek zekatı verenin sorumluluğundadır. Siz zekat alma şartlarını taşımıyorsanız ve zekatı veren de bunu bile bile veriyorsa size verdiği sadaka olur, ama o senenin zekatı da adamın boynuna borç kalır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…