Doğuma Hazırlık mucize kızıma isim

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Derin

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
5.261
11.209
448
51
Balıkesir
arkadaşlar 11 sene sonra doğal yolla hamileyim o kadar tüp bebek denemelrinden sonra kızım oluyor ama isim konusunda çok seçiciyim farklı olsun istiyorum siz olsanız ne koyardınız ben naz ismini çoık seviyorum ama çok fazla hem çokda nazlandı kızım gelmek için birde duru ada nehir isimlerini beğeniyorum sizinde fikirlerinize ihtiyacım var

öncelikle hayırlı olsun canım allah tamamına erdirsin. benim oğlum olacak kızım olsaydı eğer duru veya ecrin koymayı düşünüyordum.

ayy canım ya allah analı babalı büyütsün sağlıkla kucağna alırsın inşallah..
nehir ada duru herkezde var ama naz bak çok hoş zaten tek naz koyan yok hep sonlara ekliyorlar nazlı olcak diede korkma benim komşumun kızı var 10 aylık hiç nazlı diil hatta erkek gibi çok yaramaz benim beğendiğim isimler almira azra inci ela benim kızımın adı belliydi yoksa bu isimlerden birini düşünürdüm

hayırlı olsuuuuuunn =))

derın yada duru dıyorum ben

Benim en sevdiğim kız ismi doğal olarak Esra (küçük kızımın ismi:ecrin_bebek:)
Kuran-ı-Kerim'in 17. suresi olan Isra suresi telaffuzu dolayisiyla Türkçe'ye 'Esra' olarak geçmiştir.
Bu surede Hz. Peygamberimiz'in miraç gecesi anlatılıyor.
Esra gecesi miraç gecesin'in ilk kademesidir, yani Hz. Muhammed'in Mekke'den Mescid-i Aksa'ya gitmesi.
Miraç olayı Resulullah'ın Kur'an-ı Kerim'den sonra en büyük mucizesidir.
Bu gecede 5 vakit namaz farz kılınmıştır.
Esra‘nın kelime anlamı ise 'gece, gece yolculuğu, karanlıkta yol gösteren'.

Ama bu kızınız yıllar sonra olduğu için bu isimlerde anlamlarından dolayı güzel olabilir, diye düşünüyorum:
Neyla/Neylan:İsteğe ulaşma, murada erme
Birce: Tek, eşsiz, biricik
Ilkim/Ilkin: İlk çocuklar için kullanılan adlardan
Ilknur: Ilk kız çocuğu
Iris: Mutluluk
Gözde: Çok sevilen, üstün tutulan

çok sağolun kızlar bende bşta ecrin istiyordum anlamı allahın armağanı demek çünki ama sonra vazgeçtim birazda seneler sonra geldiği için çok özeniyorum ismi değişik olsun diyorum bakalım sizden gelen isimleride düşüneceğim artık

OCEAN GIRL evet canım banada naz diyince nazlı olacak koyma diyorlar bende diyorumki zaten nazlı olacağı baştan belli senelerce onu beklemişiz birde anneanne babaanne dedelerde dört gözle bekliyor olsun kızım nazlı diyorum

hayırlı olsun cnm allah analı babalı buyutsun..
sude olabılır naz ismini sewiorum bende

Tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün inşallah. bence farklı isim olacak diye kasmak doğru değil. sorulduğunda kimsenin anlamadığı, anlaşılsın diye birkaç kez tekrar edeceği sürekli anlamını açıklamak zorunda kalacağı bir isim çocuğun gelişim döneminde özgüvenini sarsar. insan ismiyle yaşar derler anlamı güzel bir isim olması önemli olan.

değişik isimler istiyorsun maden

Eliz :uysal sakin su perisi hanımefendi

Esila :cenneteki meleklerin birinin adı

Ecrin:Allahın lûtfu demek Yasin suresinde 11.ayette geçiyor
bende birkaç hafta sonra kucağıma alacağım meleğime bu ismi vereceğim.

Derincim herkes Duru koyacak, Nehir de guzel. Ama o da cok yaygin su siralar. son 2-3 yildir dogan birsuru kiz bebegin ismi nehir ve duru.

ben de naz'i begendim.

canım ahsen :en guzel çok guzel eygamberımızn ısımlerınden
ecrin:Allah’ın hediyesi anlamını taşımaktadır
ceylin:Cennetin kapısı , cennete açılan kapı
ebrar:1. Hayır sahipleri. 2. ıyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Şeş Ebrar: Altı hayır sahibi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin.
erva:Çok güzel genç
ceyla:ınsanlığa atfedilmiş, bağışlanmış
neval:1. Talih, kısmet. 2. Bahşiş, bağış
canım bak bunlarda aklında bulunsun

öncelikle tebrik ederim seni allah analı babalı büyütsün darısı olmayanların başına senin adına çok sewindim naz ismi güzel masalıda düşün istersen bu aralar bu isim çok hoşuma gidiyor kaydirigubbakcemile5

tebrik ederim arkadasım
..
ismi ne olursa olsun hayırlı, sağlıklı bir evlat olsun ilk başta.
ama bence duru nehir isimleri cok var

ben

irem
ceylin
melis
izlen

isimlerini öneririm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…