Müdür Hastalığı diye bir hastalık mı var?

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.578
saçma bir başlık gibi görülebilir. içimi dökmek istiyorum. şu an çalıştığım 6. yerim.

mesela şef yok, odaya gelip bu şef nerede neden habersiz gidiyor vs. diye kızıyor. neyse adama(müdüre) haberimiz yok diyoruz. aradan vakit geçiyor, şef seni müdür çağırıyor diyoruz. şef yanına gidiyor. az önceki kızgın müdür gitmiş, yerine çok uysal biri gelmiş, düzgünce konuşuyor... (eski işyerimde oluyordu)

aynı şey şuan ki iş yerimde de var. müdür odaya giriyor. ne kızgın ama...
- x hanım yerinde yok mu?
- evet yok
- nerede bilmiyorum.
- bir yerinde durmaz mı hadi durmadın telefonunu al bari, bir sürü kızgınlıkla söylenmiş söz daha.. ama nasıl bağırıyor sanırsınız ki siz sağda solda geziyorsunuz, size kayıyor....

sonra x hanım sizi müdür çağırıyor diyorsunuz. müdür kuzu kuzu işi anlatıyor.

bu müdür hastalığı mı? çok ciddi şüphem var... her seferinde gıcık olmaya başladım. galiba regli dönemi geliyor sinir olacak yer arıyorum....

saçma bir başlık gibi görülebilir. içimi dökmek istiyorum. şu an çalıştığım 6. yerim.

mesela şef yok, odaya gelip bu şef nerede neden habersiz gidiyor vs. diye kızıyor. neyse adama(müdüre) haberimiz yok diyoruz. aradan vakit geçiyor, şef seni müdür çağırıyor diyoruz. şef yanına gidiyor. az önceki kızgın müdür gitmiş, yerine çok uysal biri gelmiş, düzgünce konuşuyor... (eski işyerimde oluyordu)

aynı şey şuan ki iş yerimde de var. müdür odaya giriyor. ne kızgın ama...
- x hanım yerinde yok mu?
- evet yok
- nerede bilmiyorum.
- bir yerinde durmaz mı hadi durmadın telefonunu al bari, bir sürü kızgınlıkla söylenmiş söz daha.. ama nasıl bağırıyor sanırsınız ki siz sağda solda geziyorsunuz, size kayıyor....

sonra x hanım sizi müdür çağırıyor diyorsunuz. müdür kuzu kuzu işi anlatıyor.

bu müdür hastalığı mı? çok ciddi şüphem var... her seferinde gıcık olmaya başladım. galiba regli dönemi geliyor sinir olacak yer arıyorum....

müdürlük hastalığı değilde,arkadan atıp tutan ama yüze gelince bir şey diyemeyen iki yüzlü hastalığı sanırım, yada çabuk siniri geçen biride olabilir

Müdür familyası iş yerlerinde kendilerine has geliştirdikleri yaşam stillerini uygular.Alt eleman gördüklerinde korkutma yollu ego tatmini yapar.Şef konumundaki kişilere de kendi ayağını kaydırma ihtimali daha yüksek olduğu için daha şefkatle yaklaşır Hoppa

Müdür familyası iş yerlerinde kendilerine has geliştirdikleri yaşam stillerini uygular.Alt eleman gördüklerinde korkutma yollu ego tatmini yapar.Şef konumundaki kişilere de kendi ayağını kaydırma ihtimali daha yüksek olduğu için daha şefkatle yaklaşır Hoppa

şimdiki x hanım şef değil. saçma bir şey ama şef benim :KK53:. beni stres topu olarak görüyor kendileri...

o familyaya geçen huy değiştiriyor doğru tespit.

Yani böyle bişey var anlık sinirlerini çıkartıp işlerine devam ediyolar. Senin durumdan elektriklendiğinin farkında değiller.

düşünsene ben x hanım müdür size çok kızdı, ortada geziyormuşsunuz vs desem. suçlusu ben olurum.. eski iş yeri tecrübelerimden söylenmemesi gerektiğini öğrendim...

Sanırım bu tutarsızlık yöneticilerin genelinde var :-) Bizimde patron sabah geldi oğlunu sordu gelmediğini söyledim, yemeğe gitti geldi gene sordu gene görmediğimi söyledim neyse bişey demedi. Sonra oğlu geldi yanına girdi çocuğa nasıl bağırıyor geliyorsun neden haber vermiyorsun forever'a vs vs. Meğer oğlu gelmiş alt katta toplantı salonundaymış ama odasına hiç çıkmadı. Daha öncede böyle bir durum oldu gene aynı tepkiyi verdi. O değil çocukla düşman edecek beni korkuyorum valla :KK17:

Bir an konuyu ben mi açtım yaa dedim kendi kendime. :KK53: Tek böyle düşünene ben değilmişim demek ki. :KK47:

Sanırım bu tutarsızlık yöneticilerin genelinde var :-) Bizimde patron sabah geldi oğlunu sordu gelmediğini söyledim, yemeğe gitti geldi gene sordu gene görmediğimi söyledim neyse bişey demedi. Sonra oğlu geldi yanına girdi çocuğa nasıl bağırıyor geliyorsun neden haber vermiyorsun forever'a vs vs. Meğer oğlu gelmiş alt katta toplantı salonundaymış ama odasına hiç çıkmadı. Daha öncede böyle bir durum oldu gene aynı tepkiyi verdi. O değil çocukla düşman edecek beni korkuyorum valla :KK17:

oğlu tanıyordur babasını... ama en azından oğluna aynı tepkiyi vermiş

işyerlerinde müdür demek kraldan çok kralcı demek.10yıllık çalışanım daha işçisini kayıran müdür görmedim,hep bir patron yalakası , işçiyi istisnasız her konuda haksız gören,ne oldum delisi tiplerdir.

oğlu tanıyordur babasını... ama en azından oğluna aynı tepkiyi vermiş

Burası aile şirketi oğlu, kızı, kardeşi vs hepsi burda. Ama işin garibi onlar aile olduğu halde birbirlerinin tavrını kestiremiyorken ben hiç kestiremez oldum. İnsan kime ne tepki vereceğini şaşırıyor inan. Bana geldi sakin sakin sordu hiç sıkıntı yok çocuğa bir patladı. Sanki ben gaz vermişim gibi. Bana sorduğunda da gelmediden ziyade görmedim vs gibi cevaplar vermeye çalışıyorum napim bi gün papaz olucaz çocukla ama hadi hayırlısı o_O

sizde de mi böle şeyler oluyor...

Buna benzer çok şey oluyordu, birisinin arkasından konuşuyor mesela o yokken sonra bir bakıyorsun can ciğerler. İşe geç kaldı diyelim bağırıyor çağırıyor sallıyor gelince " canım hoş geldiiiin" bu ve buna benzer bir sürü şey... Bakalım yeni işimde neler bekliyor beni... :KK51:

Buna benzer çok şey oluyordu, birisinin arkasından konuşuyor mesela o yokken sonra bir bakıyorsun can ciğerler. İşe geç kaldı diyelim bağırıyor çağırıyor sallıyor gelince " canım hoş geldiiiin" bu ve buna benzer bir sürü şey... Bakalım yeni işimde neler bekliyor beni... :KK51:

çok kötü ama değişen bir şey olmayacak... her yer mi böle olur. kaçıncı yerim hep bir gariplikler...

iş arkadaşlarıyla mümkün olduğunca konuşmuyorum. iş yeri değiştirdikçe daha kötüleşiyor sanki. ilk iş yerimi severdim... bazı sebeplerden dolayı ağlayarak ayrılmıştım oradan. gittikçe gariplik dozu arttı... şimdi son nokta. sevmediğim bir iş üstelik. yakında sınava girip mesleğimi yapmak için uğraşıyorum...

Burası aile şirketi oğlu, kızı, kardeşi vs hepsi burda. Ama işin garibi onlar aile olduğu halde birbirlerinin tavrını kestiremiyorken ben hiç kestiremez oldum. İnsan kime ne tepki vereceğini şaşırıyor inan. Bana geldi sakin sakin sordu hiç sıkıntı yok çocuğa bir patladı. Sanki ben gaz vermişim gibi. Bana sorduğunda da gelmediden ziyade görmedim vs gibi cevaplar vermeye çalışıyorum napim bi gün papaz olucaz çocukla ama hadi hayırlısı o_O

yuvarlak cevaplar iyidir... aile şirketi zordur sanırım...

Sizin müdür hem yüksek egoya sahip hemde bir o kadar tırsak geldi bana

işin aslı o müdür benim koca oluyor. o nedenle beni stres topu gibi kullanıyor. ama gerçek anlamda kızılması gerekiyorsa bana söyleniyor. git söyle madem kızdın. yok demez ama.... çok çok kızacakta öle... ama ben yapsam kızar bana...

üstelik bunları ona söylersem küsüyor. bazen salıp gidiyorum. bazen de dayanamıyorum ya. hep aynı...

diğer iş yerlerimde de benzer şeyleri yaşamıştım.

X