Müdürün bana yaptığı

Esrossss

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2019
112
11
18
Merhaba kızlar ben öğretmenim . Okulumuzda öğretmenler toplantısı vardı bugün ordan geliyorum. Müdür o kadar moralimi bozdu ki dokunsalar ağlayacağım.

Biz okulda iki matematik öğretmeniyiz.
Diğer zümremin adı Ayşe olsun.
Müdür toplantı esnasında konu bir yerden açıldı şöyle dedi..
Geçenlerde bir öğrencinin defteri elime geçti bir sürü şey yazılmış muntazam bir defter tutulmuş. Çocuğa dedim hepsini bu sene mi yazdınız dedi ki evet hocam bizim matematik dersimiz çok ağır geçiyor çok yoğun işliyoruz çok verimli oluyor ..
Valla hayran kaldım Ayşe hocamı tebrik ediyorum böyle öğretmen olunur işte hakkı böyle verilir..okulumuzun matematik başarısı neden yüksek ortaya çıktı şimdi .

Müdür yaklaşık 20 öğretmenin arasında bunları söyledi. Sorun şu ki benim adım bile anılmadı okulun yarısının dersine ben giriyorum sonuçta. Bütün başarı Ayşe hocaya mal edildi.. ben orda başçavuşun eşeği gibi kaldım .. bir kaç arkadaş yüzüme baktı kıpkırmızı olduğumu hissettim.

Uzun zamandır bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Ben de elimden geleni yapıyorum bir kaç bir şey öğrensinler diye kendimi parçalıyorum. Ama o övüldükçe övüldü benden tarafa bakılmadı bile.

Sizce ben mi abartıyorum. Çok alındım eğer müdürümün gözünde böyleysem Haziran’da tayin istemeyi bile düşünüyorum. Öğretmen arkadaşlarımın gözünde de düşürdü beni sanki Ayşe iyi öğretmen ben umursamaz sorumsuz takmaz gibi lanse edildim. Bunları yazarken ağlıyorum.

Ne yapıcam ben aslan Burcuyum yapım gereği hep lider en başarılı en en en olmak istiyorum.
Biliyorum yanlış ama bu olayı kaldıramadım çok üzgünüm abarttım mı sizce

Toplantılarda bireysel olarak yorum yapılmaması gerekiyor diye düşünüyorum. Bizim toplantılarımızda sadece bir etkinlik ya da bir başarı söz konusu ise öğretmenin ismi ile teşekkür edilir. Bu kadar iltifata bogulmaz kimse. Kendinizi yetersiz hissetmenize gerek yok. Kimsenin de sizin öğretmenliği izi kiyaslamaya hakkı yok. İçiniz rahat olsun.

Ben olsam müdür bey benim adımı söylemediniz ama bende öğrencilerime bir seyler verdiğime inaniyorum derdim ama siz susmuşsunuz sanki haklılık payi var gibi

Niçin haklılık payı olsun bu kanıya nerden vardınız . Şahsıma bir şey söylenmediği için cevap verme gereği hissetmedim. Cevap versem kendimi daha kötü duruma düşürecektim kıskanç diyeceklerdi bu seferde

sizin öğrencilerinizin başarı durumları nasıl peki ? yani genel olarak bu şekilde davranmayan biriyse müdürünüz belki sizin birşeyleri anlamanız için özellikle böyle konuşmuş olabilir. belki de öğrencileriniz ve veliler sizi bir noktada yetersiz buluyor olabilir. kulağına birşeyler gitti de ondan mı böyle davrandı acaba ?

Her zaman en iyi olamazsiniz, bazen birileri icin en iyi, bazen ortalama, bazen yetersiz olacaksiniz. Bu hepimiz icin hayatin gercegi, kabul etmek gerekiyor. Ben boyle durumlarda seffaf iletisimden yanayim, mudure gider ve konusur, yalnizca Ayse ogretmenin ogrencilerinin basarisinin konusulmasinin sebebini sorardim.

Yine de boyle bir olay icin aglamak tayin istemek falan cok uc dusunceler. Eger yetersizlik hissiniz varsa konu hakkindaki semalarinizi ogrenmek icin `Hayati Yeniden Kesfedin` isimli kitabi okumanizi tavsiye ederim. Her en iyi olmadiginiz yerden omur boyu kacamazsiniz.

Ben olsam müdür bey benim adımı söylemediniz ama bende öğrencilerime bir seyler verdiğime inaniyorum derdim ama siz susmuşsunuz sanki haklılık payi var gibi
Insan her zaman hazircevap olamiyor iste. Benzer sikintilari Ben de yasiyorum. Mudurum iyi biri ama isyerinin en eski calisani beni surekli ezip baska bir arkadasi yuceltiyor. Baslarda ben de uzuldum ama simdi takmiyorum cunku kimsenin yuceltmesine ihtiyacim yok. Yeri geldi mi x hanim falan filan diye de benden is istiyor. Benim icin onemi olmayan insanlarin laflari moralimi en fazla 10 dk bozar

Niye kıskanç olasınız 2 tane matematik öğretmeni varmış yanlus okumadiysam biri övülmüş siz kalmışsınız ayrica ben fikrimi söyledim

Buna katiliyorum, yonetici konumundaki kisinin basarili oldugunu dusundugu calisanina bunu belirtmesinin gerekli bir motive araci olduguna inaniyorum hatta.

Kendimden biliyorum başarıya duyduğum istek inanışmaz derecede güçlü. Hayattaki en önemli şeydir benim için. Ya hepnya hiç. Eger senin yerinde ben olsam ki bu farklı alanlarda benimde başıma geldi en yiyisi olmak için kemdimi paraladım stratejiler kurdum planlar yaptım. Gecem gündüzüm oldu. Kimseye çelme takmadım ama kendimi hep birkaç kulaç daha ileri attim ki başardım da. En iyisi ol hocam. Aranan vazgrçilemeyen anaç otoriter ama aynı zamanda öğrencileri için fedakat olan öğretmenler daima gözbebeği olmuştur bu toplumun. En iyisi olun ve sonrada gidin oradan. Zirvede bırakın yani.

herkes her zaman en iyi olmak istiyor zaten. ama istemek, bunun için çalışmak, haketmek ve elde etmek zor.. o yüzden istemekler bitmiyor iş malesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…