Müdürün bana yaptığı

Bence kıskançsınız. Belki sizden daha iyidir o öğretmen. Madem en iyi olmak istiyorsunuz tebrik etseydiniz başarısını, ders işleyişini öğrenmek isteseydiniz. Çocuk gibi onu övdüler ben gidiyorum demek olmamış. Öğrencilerinizi önemsemediğiniz imajı oluşturdu bu bende. Biraz geniş gönüllü olun.

Merhaba kızlar ben öğretmenim . Okulumuzda öğretmenler toplantısı vardı bugün ordan geliyorum. Müdür o kadar moralimi bozdu ki dokunsalar ağlayacağım.

Biz okulda iki matematik öğretmeniyiz.
Diğer zümremin adı Ayşe olsun.
Müdür toplantı esnasında konu bir yerden açıldı şöyle dedi..
Geçenlerde bir öğrencinin defteri elime geçti bir sürü şey yazılmış muntazam bir defter tutulmuş. Çocuğa dedim hepsini bu sene mi yazdınız dedi ki evet hocam bizim matematik dersimiz çok ağır geçiyor çok yoğun işliyoruz çok verimli oluyor ..
Valla hayran kaldım Ayşe hocamı tebrik ediyorum böyle öğretmen olunur işte hakkı böyle verilir..okulumuzun matematik başarısı neden yüksek ortaya çıktı şimdi .

Müdür yaklaşık 20 öğretmenin arasında bunları söyledi. Sorun şu ki benim adım bile anılmadı okulun yarısının dersine ben giriyorum sonuçta. Bütün başarı Ayşe hocaya mal edildi.. ben orda başçavuşun eşeği gibi kaldım .. bir kaç arkadaş yüzüme baktı kıpkırmızı olduğumu hissettim.

Uzun zamandır bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Ben de elimden geleni yapıyorum bir kaç bir şey öğrensinler diye kendimi parçalıyorum. Ama o övüldükçe övüldü benden tarafa bakılmadı bile.

Sizce ben mi abartıyorum. Çok alındım eğer müdürümün gözünde böyleysem Haziran’da tayin istemeyi bile düşünüyorum. Öğretmen arkadaşlarımın gözünde de düşürdü beni sanki Ayşe iyi öğretmen ben umursamaz sorumsuz takmaz gibi lanse edildim. Bunları yazarken ağlıyorum.

Ne yapıcam ben aslan Burcuyum yapım gereği hep lider en başarılı en en en olmak istiyorum.
Biliyorum yanlış ama bu olayı kaldıramadım çok üzgünüm abarttım mı sizce
Iyi de diger ogretmenler de aglasin o zaman çok hassas olmayin bence okulda eskidir belki.Belki müdürün gözüne girmistir bir sekilde bu sizin kötü olmaniz demek degil müdür de oyle demek istememiştir. Okuldan ayrilinca baska okulda da ayni sey olsa ordan da mi ayrılacaksınız. Ozel okul toplantilarinda da devlet okulu toplantilarinda da müdürler isim vererek övüyor bazen adil bazen degil.

Buna katiliyorum, yonetici konumundaki kisinin basarili oldugunu dusundugu calisanina bunu belirtmesinin gerekli bir motive araci olduguna inaniyorum hatta.

Şimdi tam tersi olsa, Ayşe başlık açsa yorumlar çok değişirdi.

"Öğrencilerime ekstra emek veriyorum, çok yoğun çalıştırıyorum. Müdür toplantıda bunu söyleyip bana teşekkür etti, diğer öğretmene bir şey demedi. O öğretmen çok bozuldu." falan dese burada herkes "canım bakma sen ona, demek ki sen daha iyisin, müdürün seni onore etmiş herkesin içinde överek" diyecekti.

Sonuçta müdür konu sahibini yermemiş, eleştirmemiş, laf söylememiş. Sadece ikisi arasında Ayşe'nin daha iyi olduğunu düşündüğü için onu fazladan takdir etmiş. Kimse yoğurdum ekşi demez, dışarıdan bakınca demek ki Ayşe iyi görünüyor. Velev ki müdür haksız, hak yedi vs. E bunun yolu yetişkin koca kadın olarak ağlayıp okul değiştirmek değil ki.

Eğer okulda 4-5 tane matematik öğretmeni olsaydı ve müdür sadece Ayşe yi övseydi susmanıza bir şey demezdim ancak böyle durumlarda hakkınızı aramalısınız.Müdür bey okulda zaten 2 tane matematik öğretmeni var tüm başarının Ayşe hanıma maledilmesi beni çok üzdü kırıldım söyleminize,şeklinde konuşmalıydınız.Çünkü müdür de yaptığının farkında iki kişisiniz ya rekabet yaratacak uyanık

sizin öğrencilerinizin başarı durumları nasıl peki ? yani genel olarak bu şekilde davranmayan biriyse müdürünüz belki sizin birşeyleri anlamanız için özellikle böyle konuşmuş olabilir. belki de öğrencileriniz ve veliler sizi bir noktada yetersiz buluyor olabilir. kulağına birşeyler gitti de ondan mı böyle davrandı acaba ?

Açık söylemek gerekirse onun girdiği sınıflar benimkinden bir tık iyi ama arada uçurum yok.
O da şundan Kaynaklı olabilir. Kendisi 6 yıldır bu okulda benimse ikinci senem. Ben geldiğimde bütün iyi problemsiz sınıfları kendi almış ben bunu sonradan öğrendim . Başarı öğrenci kaynaklı çoğu zaman zaten elinde malzeme var ona işlemek kalıyor

herkes her zaman en iyi olmak istiyor zaten. ama istemek, bunun için çalışmak, haketmek ve elde etmek zor.. o yüzden istemekler bitmiyor iş malesef..

Ben baskalarina kiyasla `en iyi olmak` kavramina inanmiyorum. Bir gun oncesine gore kendimi gelistirebildiysem ve isimi iyi yaptigima inaniyorsam, kendim icin en iyiyimdir. Yoksa kendi is yerimiz dahil dunyanin bircok yerinde bizden cok daha iyi milyonlarca insan var, kendini baskalariyla kiyaslamak bosa kurek cekmek ile es deger... Ve huzurumu bozmamak benim icin en iyi olmaktan cok daha onemli :)

Herkesin içinde birini övüp birine laf etmeyince göze batmışsınız evet.

Ama belki sizi sıradan, Ayşe'yi ekstra başarılı bir öğretmen olarak görüyordur müdür. Ayşe eğer gerçekten sizden iyiyse o kadını da bir şekilde onore etmesi gerekir.

Yani evet görünen o ki onu daha başarılı görüyor . Ki o benden yaşça deneyimce daha iyi zaten kabul ediyorum . Ama bu şekilde herkesin içinde demesi beni çok kırdı. Müdür haklı veya haksız bunu sorgulamıyorum haklı belki de ama çok üzüldüm

Iyi de diger ogretmenler de aglasin o zaman çok hassas olmayin bence okulda eskidir belki.Belki müdürün gözüne girmistir bir sekilde bu sizin kötü olmaniz demek degil müdür de oyle demek istememiştir. Okuldan ayrilinca baska okulda da ayni sey olsa ordan da mi ayrılacaksınız. Ozel okul toplantilarinda da devlet okulu toplantilarinda da müdürler isim vererek övüyor bazen adil bazen degil.

Evet okulda yaklaşık 3 yıl kadar eski benden.. ama bu davranışına gerekçe olamaz müdürün. en eski en iyi mi yani.
Diğer öğretmenleri ilgilendiren bir konu yoktu matematik üzerine konuşuluyordu onlar neden üzülsün ki

Eğer okulda 4-5 tane matematik öğretmeni olsaydı ve müdür sadece Ayşe yi övseydi susmanıza bir şey demezdim ancak böyle durumlarda hakkınızı aramalısınız.Müdür bey okulda zaten 2 tane matematik öğretmeni var tüm başarının Ayşe hanıma maledilmesi beni çok üzdü kırıldım söyleminize,şeklinde konuşmalıydınız.Çünkü müdür de yaptığının farkında iki kişisiniz ya rekabet yaratacak uyanık

Okulda branş olarak iki kişi olan çok var. Neden onlar değil de matematik anlamadım..
O kadar kişinin içinde ne diyebilirdim ki neden beni övmedin mi.. belki sonradan sorulabilir ama içimden gelmiyor bile ne diyecek sanki

Ben de aslan burcuyum sizi çok iyi anlıyorum.

Aslında siz o öğretmeni kıskanmanın yakınından bile geçmiyorsunuz. Buradaki sorun 'gözardı' edilmeniz. Biz aslanlar buna dayanamıyoruz malesef. Çok üzülüyoruz. Ve bu üzüntü bize, sonradan pişman olacağımız şeyler yaptırabiliyor. Bence işinizi en iyi şekilde yapmaya devam edin ve bunun için tayin istemeyin. 🙏💕

Müdürün cümleleri bana tuhaf geldi aslında. Sanki kendisi hikaye uydurmus gibi. Öğrencinin cevabi çok yapay. Müdür madem defter düzeninden bu çıkarimi yapabildi, sizin sınıfınızdaki öğrencilerin defterlerine de bir baksaydi, ki ayni sınıfta olmasına rağmen tutulan notlar öğrenciden öğrenciye değismiyor mu? Belki sadece ilkokulda öğretmenler denetleyebiliyodur. Her türlü saçma bir konusma yapmis müdür. Dikkate alip üzülmeniz gereksiz, önemli olan sizin vicdanınızın rahat olmasi.

Seneye başarı düzeyi iyi sınıfların kapilmasina izin vermeyin o zman :)

Meslekte yenisinin sanırım dimi 😅
Her okulda bu gibi sorunlar mevcut maalesef ve zamanla duyarsız kalmayı öğreniyorsunuz. Siz elinizden geleni yaptığınıza inanıyorsanız umursamayın ama yok illa benimkiler de bilinsin diyorsanız kendiniz girdiğiniz sınıfların netlerini, genel ortalamaya yakınlığını filan siz bildirin madem. Ama inanın gereksiz boş muhabbetler bunlar

Sizi rencide etse anlayabilirim ama Ayse Hanimi ovmus.sizin yaptiginiz somut seyleri gidip anlatin.gosterin.basari zumre olarak hepimizin mudur bwy deyin.ama bire bir soyleyin.toplantida konusmamaniz isabet olmus.olgun davranmissiniz.bire birnozel konusun.

Merhaba kızlar ben öğretmenim . Okulumuzda öğretmenler toplantısı vardı bugün ordan geliyorum. Müdür o kadar moralimi bozdu ki dokunsalar ağlayacağım.

Biz okulda iki matematik öğretmeniyiz.
Diğer zümremin adı Ayşe olsun.
Müdür toplantı esnasında konu bir yerden açıldı şöyle dedi..
Geçenlerde bir öğrencinin defteri elime geçti bir sürü şey yazılmış muntazam bir defter tutulmuş. Çocuğa dedim hepsini bu sene mi yazdınız dedi ki evet hocam bizim matematik dersimiz çok ağır geçiyor çok yoğun işliyoruz çok verimli oluyor ..
Valla hayran kaldım Ayşe hocamı tebrik ediyorum böyle öğretmen olunur işte hakkı böyle verilir..okulumuzun matematik başarısı neden yüksek ortaya çıktı şimdi .

Müdür yaklaşık 20 öğretmenin arasında bunları söyledi. Sorun şu ki benim adım bile anılmadı okulun yarısının dersine ben giriyorum sonuçta. Bütün başarı Ayşe hocaya mal edildi.. ben orda başçavuşun eşeği gibi kaldım .. bir kaç arkadaş yüzüme baktı kıpkırmızı olduğumu hissettim.

Uzun zamandır bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Ben de elimden geleni yapıyorum bir kaç bir şey öğrensinler diye kendimi parçalıyorum. Ama o övüldükçe övüldü benden tarafa bakılmadı bile.

Sizce ben mi abartıyorum. Çok alındım eğer müdürümün gözünde böyleysem Haziran’da tayin istemeyi bile düşünüyorum. Öğretmen arkadaşlarımın gözünde de düşürdü beni sanki Ayşe iyi öğretmen ben umursamaz sorumsuz takmaz gibi lanse edildim. Bunları yazarken ağlıyorum.

Ne yapıcam ben aslan Burcuyum yapım gereği hep lider en başarılı en en en olmak istiyorum.
Biliyorum yanlış ama bu olayı kaldıramadım çok üzgünüm abarttım mı sizce
Her okulda başımıza gelen idareye en yakın en parlak öğretmen olur olayı bu ne yazık Kİ bu değişmeyecek bir gerçek

Meslekte yenisinin sanırım dimi 😅
Her okulda bu gibi sorunlar mevcut maalesef ve zamanla duyarsız kalmayı öğreniyorsunuz. Siz elinizden geleni yaptığınıza inanıyorsanız umursamayın ama yok illa benimkiler de bilinsin diyorsanız kendiniz girdiğiniz sınıfların netlerini, genel ortalamaya yakınlığını filan siz bildirin madem. Ama inanın gereksiz boş muhabbetler bunlar

Pek de yeni sayılmam aslında 5. Yılım. Zaten benim sorumum bu galiba asla kendimi gösteremiyorum . Biz de sınıf içinde bir sürü etkinlik yapıyoruz ama diğerleri tüm okula reklam yaptığı içim onlar iyi gibi göürünüyor herhalde.. benim yaptığımsa sınıf içinde kalıyor

Pek de yeni sayılmam aslında 5. Yılım. Zaten benim sorumum bu galiba asla kendimi gösteremiyorum . Biz de sınıf içinde bir sürü etkinlik yapıyoruz ama diğerleri tüm okula reklam yaptığı içim onlar iyi gibi göürünüyor herhalde.. benim yaptığımsa sınıf içinde kalıyor
Aynen öyle aynen. Sınıftaki bir çöpü dahi kaldırıp atsa temizlik adına yepyeni proje geliştirmiş gibi sunanlar, hiçbir şey yapmadığı halde boş sözle göze girenler en çok çalışan çaba harcayan öğretmenden bile daha değerli hale geliyor. Benim konumum da sizden farklı degil bir ton şey yaparım hiçbirisini bir yerde anlatıp övgü beklemem ama derse dahi on beş dakika gec giren öğretmen toplantıda bizlere örnek gösterilir filan. Ben sadece gülüyorum yani öğretmenlik tamamen vicdan meselesi benim de vicdanım rahat olduğu için umrumda olmuyor

Merhaba🌸 müdürünüzün davranışı son derece yanlış. Ayrıca bir öğretmenin başarısını müdür değerlendiremez, haddi değil. Diğer öğretmenle ilişkileri, yakınlıkları vs etkiliyor olabilir durumu. Malesef çok yakışıksız ama sendikalaşma bile etkiliyor böyle durumları. Hiiç kafanıza takmayın, işinizi yapıyorsanız, yeterince ilgili ve özenli bir öğretmenseniz kimsenin sözleri önemli değil. Ayrıca o koltuk baki kalır ama oturanlar değişir, sevgiler🌼

Müdür yanlış yapmış belki de kendince rekabeti arttırmak istedi ama yöntemi yanlış dediğiniz gibi 2 kişi olunca dikkatler size kaymış. Benim eski okulumdaki müdür de böyleydi toplantılarda hep yapardı bunu biz 4kişydik zümre olarak o yüzden çok umursamazdım görevimi yapıyorum içim rahat sonuçta. Övdüğü arkadaş gerçekten çalışkandı okul dışı etkinlikler gönüllü kurslar yarışmalar vs. müdürümüz bunları çok överdi okulun isminin öne çıkması açısından ben o ara hamilelik doğum derken anca ders içinde yapabiliyordum ne yapacaksam. Siz de lgs ve lysyi bekleyin bransınızda kendinizi bu şekilde gösterin.

Back
X