Müdürün bana yaptığı

Sizin zümreden birini örnek göstererek övmesi sizi yermesi anlamına gelmez ki bence müdürün yanına gidip durumu anlatın ve rahatlayın

Ben rahatlarım ama müdürün gözünde daha da batarım bence ne değişecek ki. Bana faydası olacağını bilsem konuşurum gerçekten

Sizin benimle ne derdiniz var pardon . Her konuma damlıyorsunuz. Sabahtan beri cevap veriyorum görmüyor musun neyin çekemezliği bu
Konunuza yorum yapmak için izin mi almam gerekiyordu? Neyinizi dert edip çekememe durumuna gelecegim ayrıca?

Evet ilk defa bir konuya doğru düzgün cevap yazmışsınız, sizin için büyük gelişme tebrik ederim.

Burada açılan konulardan yapılan yorumlardan o kişiyle ilgili genel bir fikir edinebiliyoruz ve bu konunun size ait olması gayet normal, çünkü egonuz hemen zarar görüyor malum.

Konunuza yorum yapmak için izin mi almam gerekiyordu? Neyinizi dert edip çekememe durumuna gelecegim ayrıca?

Evet ilk defa bir konuya doğru düzgün cevap yazmışsınız, sizin için büyük gelişme tebrik ederim.

Burada açılan konulardan yapılan yorumlardan o kişiyle ilgili genel bir fikir edinebiliyoruz ve bu konunun size ait olması gayet normal, çünkü egonuz hemen zarar görüyor malum.

Sizin ki zarar görmez miydi böyle bir durumda. Yüzünüze sövülmesi mi lazım EGO’nuza bir şey olması için

Ben olsam odasına gider hocam benimle ilgili bir problem mi var diye sorarım. Varsa söylesin yoksa da herkesin içinde böyle davranmasin. Bunu düzgün bir şekilde ifade edebilirsin.

Merhaba kızlar ben öğretmenim . Okulumuzda öğretmenler toplantısı vardı bugün ordan geliyorum. Müdür o kadar moralimi bozdu ki dokunsalar ağlayacağım.

Biz okulda iki matematik öğretmeniyiz.
Diğer zümremin adı Ayşe olsun.
Müdür toplantı esnasında konu bir yerden açıldı şöyle dedi..
Geçenlerde bir öğrencinin defteri elime geçti bir sürü şey yazılmış muntazam bir defter tutulmuş. Çocuğa dedim hepsini bu sene mi yazdınız dedi ki evet hocam bizim matematik dersimiz çok ağır geçiyor çok yoğun işliyoruz çok verimli oluyor ..
Valla hayran kaldım Ayşe hocamı tebrik ediyorum böyle öğretmen olunur işte hakkı böyle verilir..okulumuzun matematik başarısı neden yüksek ortaya çıktı şimdi .

Müdür yaklaşık 20 öğretmenin arasında bunları söyledi. Sorun şu ki benim adım bile anılmadı okulun yarısının dersine ben giriyorum sonuçta. Bütün başarı Ayşe hocaya mal edildi.. ben orda başçavuşun eşeği gibi kaldım .. bir kaç arkadaş yüzüme baktı kıpkırmızı olduğumu hissettim.

Uzun zamandır bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Ben de elimden geleni yapıyorum bir kaç bir şey öğrensinler diye kendimi parçalıyorum. Ama o övüldükçe övüldü benden tarafa bakılmadı bile.

Sizce ben mi abartıyorum. Çok alındım eğer müdürümün gözünde böyleysem Haziran’da tayin istemeyi bile düşünüyorum. Öğretmen arkadaşlarımın gözünde de düşürdü beni sanki Ayşe iyi öğretmen ben umursamaz sorumsuz takmaz gibi lanse edildim. Bunları yazarken ağlıyorum.

Ne yapıcam ben aslan Burcuyum yapım gereği hep lider en başarılı en en en olmak istiyorum.
Biliyorum yanlış ama bu olayı kaldıramadım çok üzgünüm abarttım mı sizce
İyi de övülme sebebi öğrencinin tuttuğu notmuş. Ben not bile tutmazdım ama matematikte en başarılı öğrencilerdendim. Tutulan not öğretmenin değil öğrencinin başarısı bence. Çok ağır işliyoruz demiş öğrenci ayrıca, önce kötülemiş sonra çok verimli diye övmüş çevir kazı yanmasın.

Ben baskalarina kiyasla `en iyi olmak` kavramina inanmiyorum. Bir gun oncesine gore kendimi gelistirebildiysem ve isimi iyi yaptigima inaniyorsam, kendim icin en iyiyimdir. Yoksa kendi is yerimiz dahil dunyanin bircok yerinde bizden cok daha iyi milyonlarca insan var, kendini baskalariyla kiyaslamak bosa kurek cekmek ile es deger... Ve huzurumu bozmamak benim icin en iyi olmaktan cok daha onemli :)

zaten insan önce kendisi kendi yeterliliğine inanınca böyle sözler onu üzmüyor da..

Açık söylemek gerekirse onun girdiği sınıflar benimkinden bir tık iyi ama arada uçurum yok.
O da şundan Kaynaklı olabilir. Kendisi 6 yıldır bu okulda benimse ikinci senem. Ben geldiğimde bütün iyi problemsiz sınıfları kendi almış ben bunu sonradan öğrendim . Başarı öğrenci kaynaklı çoğu zaman zaten elinde malzeme var ona işlemek kalıyor

:) sizi tanımam etmem ama yazdıklarınızdan sanki diğer öğretmenin başarısını göstermemeye çalışıyorsunuz gibi algıladım.

öğretmenlik çok kutsal, eminim siz de çocuklarınıza en iyisini vermek için çabalıyorsunuz, o anlamda birşey diyemem asla. ama bu kadar "ben en en en en en olmalıyım, benim burcum aslan" diyen biri olarak bana tarafsız değerlendirme yapamıyorsunuz gibi geldi.. 6 yıldır hep aynı sınıflarımı okutuyor ? bir süre sonra mezun olmuyor mu bu insanlar ki kendine en iyileri seçsin sadece ? şu ankiler mezun olunca yeniden gözlemlersiniz o zaman mesela..

yada belki de gerçekten iyi olduğu riske atmamak adına en iyileri ona verdiler, olamaz mı ?

Ağır ders işlemekle verimli islemek hep karıştırıyorlar. Sınıf öğrrtmenlerinde de cok ödev veren öğretmenler iyi görülüyor. Müdürünüz eşeklik etmiş. Ama siz de abartmissiniz bunun için tayin istenir mi ?

Merhaba kızlar ben öğretmenim . Okulumuzda öğretmenler toplantısı vardı bugün ordan geliyorum. Müdür o kadar moralimi bozdu ki dokunsalar ağlayacağım.

Geçenlerde bir öğrencinin defteri elime geçti bir sürü şey yazılmış muntazam bir defter tutulmuş. Çocuğa dedim hepsini bu sene mi yazdınız dedi ki evet hocam bizim matematik dersimiz çok ağır geçiyor çok yoğun işliyoruz çok verimli oluyor ..
Valla hayran kaldım Ayşe hocamı tebrik ediyorum böyle öğretmen olunur işte hakkı böyle verilir..okulumuzun matematik başarısı neden yüksek ortaya çıktı şimdi .

Müdür yaklaşık 20 öğretmenin arasında bunları söyledi. Sorun şu ki benim adım bile anılmadı okulun yarısının dersine ben giriyorum sonuçta. Bütün başarı Ayşe hocaya mal edildi.. ben orda başçavuşun eşeği gibi kaldım .. bir kaç arkadaş yüzüme baktı kıpkırmızı olduğumu hissettim.

Uzun zamandır bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Ben de elimden geleni yapıyorum bir kaç bir şey öğrensinler diye kendimi parçalıyorum. Ama o övüldükçe övüldü benden tarafa bakılmadı bile.

Sizce ben mi abartıyorum. Çok alındım eğer müdürümün gözünde böyleysem Haziran’da tayin istemeyi bile düşünüyorum. Öğretmen arkadaşlarımın gözünde de düşürdü beni sanki Ayşe iyi öğretmen ben umursamaz sorumsuz takmaz gibi lanse edildim. Bunları yazarken ağlıyorum.

Ne yapıcam ben aslan Burcuyum yapım gereği hep lider en başarılı en en en olmak istiyorum.
Şimdi düşünüyorum benim oğlumun öğretmeni olsanız. Çocuklar size alışıyor bağlanıyor . Sonra birgün müdür diğer öğretmeni pohpohladi sizi es geçti diye tayin isteyin. Öğretmen hanım bence kendinize gelin. Elinizdeki mesleğin kıymetini bilin. Siz işinizi iyi yapın önemli olan budur . Her yaptığımız işte takdir bekleyemeyiz. Yada karismiza her zaman önce fikirli insanlar çıkmayacak.

Bazen yaptığınız işleri kimse görmeyebilir içiniz rahatsa gerisini boşverin gitsin sonuçta övdüğü kişi terfi mi alacak bundan dolayı hayır düşünmeye değmez

Pek de yeni sayılmam aslında 5. Yılım. Zaten benim sorumum bu galiba asla kendimi gösteremiyorum . Biz de sınıf içinde bir sürü etkinlik yapıyoruz ama diğerleri tüm okula reklam yaptığı içim onlar iyi gibi göürünüyor herhalde.. benim yaptığımsa sınıf içinde kalıyor

Burcu aslan, yükseleni aslan olan biri olarak söylüyorum. Attığımız adımı bile abartır, parlatırız. Sözlü olmasa bile adım atışımızla bu belli olur. Bu sebeple "Benim yaptığım sınıf içinde kalıyor" cümlesini garipsedim.

Konuyu okuduğumda Ayşe'ye sabırlar diledim.

Not 1: Aslan burcu olduğumu neredeyse bu konuyu okuyana kadar unutmuştum. :confused:
Not 2: Egolu konunuzu hatırladım. Okurken kıskançlık mı sezdim acaba derken, konuları birleştirince çok net kıskanç olduğunuzu düşündüm.

Müdür sizi kişisel olarak hedef almamış ki, ne alaka müdürün bana yaptığı filan demişsiniz. Çocuk kimin öğrencisiydi bu arada? Ayşe öğretmeninse, müdürün onu övmesi normal değil mi? Okulun yarısının dersine siz giriyor olabilirsiniz ama adamın verdiği örnek demek ki Ayşe öğretmene ait bir örnekmiş. Ve aslında konu matematik de değil, sadece iyi öğretmenlik. Yani orada 20 öğretmen varsa, 19'unuzu da övmemiş, onlar da sizinle aynı durumdalar. Diğer arkadaşlarınızın yüzünüze bakması ya sizin hüsnü kuruntunuz ya da onların işgüzarlığı. Müdürün yaptığını gereksiz bulanlar da olabilir, herkesi motive edici ve kapsayıcı şekilde de konuşabilirdi. Ama hedef tahtasında siz yoksunuz. Bir de bunun işin tayin istemeyi düşünmek epey çocukça. Ve ek olarak burcunuzu bir kenara bırakalım da, bu kadar hırs ve kıskançlık size zarar. Her şeyin en en en en iyisi her zaman siz olamazsınız. Sizden iyileri tebrik edin geçin, elinizden gelenin en iyisi yapın kafi.

Özel okul mu devlet okulu mu ?
Ayşen hanımın biryerden torpili olmadığı ne Malum ?
Valla hocam vicdanın rahatsa gerisi boş.
Atanamayan o kadar öğretmen var şükret ki bir işin var.
Kim kimi överse övsün.

Bu hikâye benden size gelsin

Eklentiler

• 20200205_142101.webp
    20200205_142101.webp
    44,3 KB · Görüntüleme: 33
  • 20200205_142046.webp
    20200205_142046.webp
    53,3 KB · Görüntüleme: 27
Tamam da okullarda belli bir ders programı bulunur ve ders saatleri de belli program dışında ders yapmayacağına göre nasıl fazladan ders yapıp yoğun bir program uyguluyor? Ayrıca öğrenci başarı durumları da burada gösterge oluyor yarıl yılda sizin sınıfınızın öğrencilerinin matematik dersleri notları nasıldı onunkilerin nasıldı arada baya fark var mı? Öğrenciler hocalarından memnun demek ki ve orada siz değil birçok öğretmen var herkesin üzerine alınması lazım o zaman tayin istemek falan ne alaka.. Her hocanın istatistiği bellidir bu da ders anlatma öğretme başarısını gösterir tabi çocuklarla da alakalı ancak müdürün bunu demesinin de bir nedeni var bence sınıf çok mu başarısız?

Ayşe Hanım gerçekten daha başarılı ise müdürün yiğidin hakkını yiğide vermesinde bir problem görmedim. Söyemini bilmiyorum tabi ama ben emekleri için bütün oğretmenlere teşekkür eder daha sonra Ayşe Hanım ı ayrıştırırdım. Ve ondan bu başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptığını anlatmasını isterdim.

Ben de ögretmenim. Ben abarttiginizi düsünüyorum bir de kizacaksiniz ama sanki kiskanmisiniz gibi bir izlenim olustu bende. Evet aslan burclari hep lider olmak ister o dogru baska biri o yeri kapti mi kendilerini kötü hissederler. Sizden basarili insanlar her zaman vardir.

Konuya yorum yazdıktan sonra şöyle bir baktım da burada onlarca konunuz var çoğunu açıp açıp sonra yorumsuz bırakmışsınız. Yazdıklarınızdan öğretmen olma olgunluğundan bile uzaksınız. Eltiniz sizi engellemiş, siz o kıskansın diye arada profilinizi herkese açık yapmışsınız öte yandan da onun ki gizli olduğundan fake hesaptan onunkini merak edip bakmışsınız böyle boş işler.

Yine eşiniz sınava gireceği için biletlerde önceden alındığı için eşiniz sizi kayımpeder kv ile memlekete yollayıp 2 gün sonra sınavdan sonra gelicem bende demiş yok ben check-in yapmayı bilmem kv uğraşamam 2 gün kalamam deyip sınava girmemesini 1 sene sonra girmesini istemişsiniz 1 senesini 2 gün için yakmasını isteyerek..

bir öğretmen sırf kaynana kp ile uçağa binmek istemeyip eşinden 1 senesini yakmasını sınava girmemesini nasıl isteyebilir? vs bir dolu zırvalık. Bu zırvalıklarla dolu bir sürü konuyu burada açarken kusura bakmayın o çocuklara çok verimli olduğunuzu düşünmüyorum nedense ve müdür böyle birşey dediyse demek ki sizde ciddi bir problem var

Bana biraz kiskanmissiniz gibi geldi. İki kisiyseniz tabi en azından sizin adinizin geçmedi gerekirdi buna herkes bozulur ama tayin istiycek kadar buyumemeli diye düşünüyorum. Ayrıca belki de gerçekten performansınızdan memnun değil, ama.bunu size direkt söylemek yerine böyle bir yol tercih etmiştir? Üzülüp karşınızdakini suçlamak yerine ben işimi iyi yapıyo muyum diye bı sorgulayın bence, zira ben aslan burcuyum herşeyde en en en olmak istiyorum diyen birinin özeleştiri yapıp kendi performansini değerlendirdiğini sanmıyorum...

Back
X