Müdürünüz sendikanızı değiştirmenizi isterse?

blckndwht

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2012
892
603
323
Şimdi ben A sendikasındayım, Müdür de B sendikasında. Çalıştığım okulda ve ilçede büyük çoğunluk B sendikasında..Müdürüm hocam sizde sendikanızı değiştirin diye israr ediyor, bende değiştirmek istemiyorum,bu sendikada kalırsanız problem yaşayabilirsiniz diyor, alttan alta tehdit ediyor aklınca...ne yapabilir diye sorarsanız, başka uzak bir okula görevlendirme yollayabilir, 21 saati doldurmuyorum,ders programı mı mahvedebilir v.s.Siz olsanız ne dersiniz, rest çekip ipleri koparmak tabikide istemiyorum,hazır cevap arkadaşlar fikir verin

15 saati doldurmak yeterli deGil mi niye 21 saat?. Ne kadar tehdit etse de kendi tercihimden donmezdim. Bu arada ne cikari var ki niye bu kadar istoyor. Kesin bi cikari var. Ne bicim bi insan ya. Kaçıncı yiliniz?

Sakin degistirme !!Gerekirse isler sarpa saparsa sendikana git.Acikca tehdit etmis terbiyesiz seni. Iste bu insanlar is ahlaki olmayan,sirtini iktidara dayayip kul hakki dinlemeden mudurluk makamina gelen insanlar.Muhtemelende ilce sendika sorumlusudur ve sizin baska sendikali olmaniz goze batmistir.Mudurunuzu o okula yerlestiren sendikada ustten baski yapiyordur.Ilk aklima gelen bu cunku su anda en sık denk gelinen sey bu.Siz yeni sayilirsiniz sanirim cunku biraz tecrubeli bir ogretmene bunu teklif etmeyi cesaret edemezler.Hatta.genelde goreve baslayan ve sendika ne bilmeyemlerin onune dayarlar o malum sendika formunu.Bir de genel sayim oluyor ilkbaharda.Onun icin de sayi arttirmak icin olabilir.Bana da eski mudurum sakasina 1 ayligina degistirsene demisti tqbi sakasina demisti az cok fikrimi,dunya gorusumu boyle birsey yapmayacagimi biliyordu.
Boyun egmeyin ama.Sunlara firsat vermeyin !!

İlk görev yaptığım okulda o kadar bunalttılar ki beni, en son önüme form koydular imzalamadım, o gün tüm muhabbeti kesti formu önüme koyanlar.
Aklıma geldi.

Hiç müdürlerle bu konuya girmedim, öyle tehdit edecek müdürlerim de olmadı.

Açıkçası sizi çok etkileyecek bir sorun yaşanması kesinse ben çıkar gözetmekten yanayım.
Bizdeki sendikacılık zaten bence amaçsız saçma bir şey.
Bulaşmadım, bulaşmayı da düşünmem kolay kolay.

Böyle şeyler oluyor maalesef. Sendikaniza gidin ve size bu yapilani anlatin. Sizi hiçbir yere göndermese bile psikolojik olarak yipratmak icin elinden geleni bile yapabilir. Biliyorum bu tipleri. Kararli olun, o size bunu önerdiginde buna sinmiş, tedirgin bir şekilde hayir demeyin. Sizi öyle görürse daha çok üzerinize gider.

Bizdede ayni durum var,ama vazgecmiyorum bagli oldugum sendikadan ki bizdede kurumun cogu ayni sendikada farkli olan belki 50 kisiyizdir ama sendikamizdan memnunuz

Sendika degistirdigin için daha değerli olmayacaksın.Hatta boyun eğdiğin icin daha çok istediğini yaptirabilecegini sanacak.Başkası baskı yapıyor diye sendika değiştirmem.
Net ve kararlı bir şekilde değiştirmeyeceğini söylerdim.Bana şendik an yüzünden baskı yapacaksanız ve sorun çıkaracaksanız,bu sizin karakterinizi belli eder derdim.

Bir arkadaşım yazmış çok sorum yasamak muhtemelse çıkar gözetmek daha mantıklı diye. Sendikacılığı çok işlevsel ,anlamlı bulmuyor olabiliriz,sendika konusunu ayrıca tartışabiliriz.
Ama burada kullandiginiz "Çıkar gözetmek için sendika değiştirmek" cümlesi çok düşündürücü.Bugün sorun sendikadır,sendikalı olursun olmazsi, çok önemli degil ama ne sebeple olursa olsun çıkar gözetmek için bir faaliyette bulunmak çok üzücü,endişe verici.Böyle bir sebepten çıkar pesine düşersek ,gerçek bir tehlike anında neler yapar insan bir düşünün.

Yetkili sendika belirleme Zaman'ı geldikçe bu tarz baskılar çok olur.Yok her cam 1 aylığına üye olun,yok çok sıkıntı yaşarsınız gibi söylemlerle sizi taraflarına çekmek isterler.Dik durun.Unutmayın taviz tavizi doğurur.Siz şu an kendi çıkarınız(!)için onlara evet derseniz onlar ileride daha büyük çıkarları için sizi kullanacaklardır.Ne çıkarı olabilir ki benden derseniz.Her daim yanında olan kişilere göre siz hep geri planda olacaksınız çıkar ilişkilerinde.Sizin eğilip büküldüğünüzü görürlerse işiniz olmayan konuları bile üzerinize yıkmaya çalışırlar.Dik durun.Sendikanızı bu tehditten haberdar edin

Bir arkadaşım yazmış çok sorum yasamak muhtemelse çıkar gözetmek daha mantıklı diye. Sendikacılığı çok işlevsel ,anlamlı bulmuyor olabiliriz,sendika konusunu ayrıca tartışabiliriz.
Ama burada kullandiginiz "Çıkar gözetmek için sendika değiştirmek" cümlesi çok düşündürücü.Bugün sorun sendikadır,sendikalı olursun olmazsi, çok önemli degil ama ne sebeple olursa olsun çıkar gözetmek için bir faaliyette bulunmak çok üzücü,endişe verici.Böyle bir sebepten çıkar pesine düşersek ,gerçek bir tehlike anında neler yapar insan bir düşünün.

Sendikacılığın benim için hiçbir anlamı yok.
Ben de çok baskı gördüm, okula gitmekten nefret eder hale geldim ama tavrımı değiştirmedim, sendikasızım ve bu böyle gidecek.

Ama mesela bir arkadaş küçük bir ilçede boşandığı adamla yüzyüze olmak zorunda kaldı, uzun süre tayin görevlendirme kovaladı.
O da sendikasızdı, tayinimi kim yapacaksa o sendikaya girerim diyordu.
Sendikacılığa anlam yüklemediğim için hiç yadırgamadım düşüncesini.

Sendika dediğin şey senin çıkarın için var zaten.

Sendikacılığın benim için hiçbir anlamı yok.
Ben de çok baskı gördüm, okula gitmekten nefret eder hale geldim ama tavrımı değiştirmedim, sendikasızım ve bu böyle gidecek.

Ama mesela bir arkadaş küçük bir ilçede boşandığı adamla yüzyüze olmak zorunda kaldı, uzun süre tayin görevlendirme kovaladı.
O da sendikasızdı, tayinimi kim yapacaksa o sendikaya girerim diyordu.
Sendikacılığa anlam yüklemediğim için hiç yadırgamadım düşüncesini.

Sendika dediğin şey senin çıkarın için var zaten.
Sendika konusunun yararını,zararını tartışabiliriz zaten.
Ama çıkar için degistirilmemeli diye düşünüyorum,en azından basit sebeplerle.çevremizde sırf koltuk sevdası ve çıkarlar yüzünden ulke geleceği belirleniyor.bu çıkarın ölçüsü ne olmalı? Bilemiyorum.
Sendikalar evet hak hukukumuzu korumak için.varlar,haklarımız da bir nevi çıkarlarımız demek.Ama birazda ve aslimda fikir dusunce hayatımızda temsil etmiyordu?

Şimdi ben A sendikasındayım, Müdür de B sendikasında. Çalıştığım okulda ve ilçede büyük çoğunluk B sendikasında..Müdürüm hocam sizde sendikanızı değiştirin diye israr ediyor, bende değiştirmek istemiyorum,bu sendikada kalırsanız problem yaşayabilirsiniz diyor, alttan alta tehdit ediyor aklınca...ne yapabilir diye sorarsanız, başka uzak bir okula görevlendirme yollayabilir, 21 saati doldurmuyorum,ders programı mı mahvedebilir v.s.Siz olsanız ne dersiniz, rest çekip ipleri koparmak tabikide istemiyorum,hazır cevap arkadaşlar fikir verin
ben zamanında noterde calısırken bu sendıkadan cıkma gıbı ıslemlerı yapıyordum
sahısa sorardık hür iradenle degıl mı dıye bu coook onemlı cunku
asla ama asla kendı ireden dısında haraket etme ıstedıgı kadar tehtıt etsın ...

Müdürünün hiç karışmaya hakkı yok asla boyun egme.ben de ogretmenim sendikali değilim ama böyle baskıya da izin vermezdim şahsen. Herkes Özgürdur sonuçta.

Küçük bir yerde mi çalışıyorsunuz? Ve yeni misiniz? Bu cesaret nerden geliyor? Dik durun, hayır deyin, alışmışlar boyun egmelere.

Sakin degistirme !!Gerekirse isler sarpa saparsa sendikana git.Acikca tehdit etmis terbiyesiz seni. Iste bu insanlar is ahlaki olmayan,sirtini iktidara dayayip kul hakki dinlemeden mudurluk makamina gelen insanlar.Muhtemelende ilce sendika sorumlusudur ve sizin baska sendikali olmaniz goze batmistir.Mudurunuzu o okula yerlestiren sendikada ustten baski yapiyordur.Ilk aklima gelen bu cunku su anda en sık denk gelinen sey bu.Siz yeni sayilirsiniz sanirim cunku biraz tecrubeli bir ogretmene bunu teklif etmeyi cesaret edemezler.Hatta.genelde goreve baslayan ve sendika ne bilmeyemlerin onune dayarlar o malum sendika formunu.Bir de genel sayim oluyor ilkbaharda.Onun icin de sayi arttirmak icin olabilir.Bana da eski mudurum sakasina 1 ayligina degistirsene demisti tqbi sakasina demisti az cok fikrimi,dunya gorusumu boyle birsey yapmayacagimi biliyordu.
Boyun egmeyin ama.Sunlara firsat vermeyin !!

Ne yazık ki hocam yeni falan değilim, tecrübeliyim, ama müdür kalitesiz olunca bu tarz konularla muhattap oluyorsunuz, bende üzülüyorum

Böyle şeyler oluyor maalesef. Sendikaniza gidin ve size bu yapilani anlatin. Sizi hiçbir yere göndermese bile psikolojik olarak yipratmak icin elinden geleni bile yapabilir. Biliyorum bu tipleri. Kararli olun, o size bunu önerdiginde buna sinmiş, tedirgin bir şekilde hayir demeyin. Sizi öyle görürse daha çok üzerinize gider.

Yaa epey uzak bi okula görevlendirilicem büyük ihtimal, sendikama gitsem durumu anlatsam, atıyorum birileri müdürümü arasa, müdür diyecek ki, "sadece o okulda boşluk vardı mecburen oraya gidecek, yapabileceğim hiçbişey yok "

Sendika degistirdigin için daha değerli olmayacaksın.Hatta boyun eğdiğin icin daha çok istediğini yaptirabilecegini sanacak.Başkası baskı yapıyor diye sendika değiştirmem.
Net ve kararlı bir şekilde değiştirmeyeceğini söylerdim.Bana şendik an yüzünden baskı yapacaksanız ve sorun çıkaracaksanız,bu sizin karakterinizi belli eder derdim.

son sözünüzü de demeyi düşünüyorum

Küçük bir yerde mi çalışıyorsunuz? Ve yeni misiniz? Bu cesaret nerden geliyor? Dik durun, hayır deyin, alışmışlar boyun egmelere.

Küçük ücra bir yerde çalışıyorum. yeni değilim epey tecrübeliyim , ama burda malesef sadece kendi sendikalarının borusu ötüyor, o sendikanın ilişiği olduğu siyasi parti hüküm sürmekte, mecburen her çalışanda boyun eğmiş gibi bir durum var, çoğunluk ne derse o

İlk görev yaptığım okulda o kadar bunalttılar ki beni, en son önüme form koydular imzalamadım, o gün tüm muhabbeti kesti formu önüme koyanlar.
Aklıma geldi.

Hiç müdürlerle bu konuya girmedim, öyle tehdit edecek müdürlerim de olmadı.

Açıkçası sizi çok etkileyecek bir sorun yaşanması kesinse ben çıkar gözetmekten yanayım.
Bizdeki sendikacılık zaten bence amaçsız saçma bir şey.
Bulaşmadım, bulaşmayı da düşünmem kolay kolay.

Bende açıkcası bi ara "acaba kendi çıkarımı mı düşünsem, eğer müdür beyin dediğini kabul etmessem, bu karda kışta uzak hatta problemli bir okula görevlendirmem olacak, kaçışım yok,bi sendika yüzünden yollarda perişan olacam, düzenim alt üst olacak" diye içimden geçirdim, yalan yok...ben bu konuyu düşünmek istiyorum diyip müdürü geçiştirmek istedim ama olmadı müdür konuyu kapatacak gibi değil...Sendikayı değiştirirsem sanki kendime, düşüncelerime ihanet etmiş gibi olucam:( olmak istemediğim tarafta kendimi bulacam

Kesinlikle en karaktersiz bulduğum davranış şekli ..
Sakın değiştirmeyin , dik durun. Her okulda var bunlardan. Sizin başınızda değil sadece..

Bende ilk defa karşılaşmış oldum, koca müdür işi gücü bitirdi bi benim sendika işi problem sanki

Söyle düşünün siz bunu yaptığınızda işiniz görülüyor ama herkes o sendikaya giremez ki... Onların Hakkına girilmiş olunuyor.

Şöyle diyeyim yasal hskkımm olarak programımın ayarlanmasın gereken özel bir durumum var ve bana direk Sendika baskısı kuruldu. İşim var ya onlarla.. Ve sendikaya geçmedim diye yönetmelikçe korunan Hakkım verilmedi. Ancak kendi sendikalarında olup öğleden sonra kısır partisi yapan eli boş hanımların programları süper..

Onlarınki iyi olsun diye benimki kötü.

Hak yemek değil mi bu?

Bende açıkcası bi ara "acaba kendi çıkarımı mı düşünsem, eğer müdür beyin dediğini kabul etmessem, bu karda kışta uzak hatta problemli bir okula görevlendirmem olacak, kaçışım yok,bi sendika yüzünden yollarda perişan olacam, düzenim alt üst olacak" diye içimden geçirdim, yalan yok...ben bu konuyu düşünmek istiyorum diyip müdürü geçiştirmek istedim ama olmadı müdür konuyu kapatacak gibi değil...Sendikayı değiştirirsem sanki kendime, düşüncelerime ihanet etmiş gibi olucam:KK43: olmak istemediğim tarafta kendimi bulacam

Bende ilk defa karşılaşmış oldum, koca müdür işi gücü bitirdi bi benim sendika işi problem sanki

Göndereleceginiz yer cok mu kotu?

Back
X