Mugla marmariste ascilik okuyanlar...veya okulun konumunu bilenler yardım...

Kışın kiralar nispeten daha uygun olur, yazın çok artar. Apartlar evlere göre daha uygun oluyor, ancak yazın pek tutmak istemiyorlar. Isıtma soğutma işini klimayla yapacaksınız. Suyu termosifon ile ısıtacaksınız. En keyifli yeri siteler mahallesi bence, Armutalan tarafında kiralar daha uygun olabilir ama merkeze mesafesi var. Bisikletle çok rahat birçok yere gidip gelebilirsiniz.
Ki bence bilmediğiniz bir şehirde başlangıç için KYK yurdu iyi bir çözüm olur. Sonra ev tutma konularına bakarsınız.

Merkez değil ama ilçeler biraz sıkıntılı olabilir geçim anlamında çünkü genel olarak maalesef pahalı.

Örneğin migrenimsi'nin dediği gibi doğal gaz olmadığı için ya soba yakacaksınız ki sizin için çok zor olur, ya elektrikle ısınacaksınız-elektrik sobası veya klima. Kışın makul düzeyde elektrik sobası veya klima açarsanız 1500 civarı elektrik ödersiniz.

Ama evlerin bir avantajı çoğunun eşyalı kiralanması, yani eşya düzmek zorunda kalmazsınız.
Ben sobalı evde büyüdüm hala sobalı evde yaşıyorum benim için sıkıntı olmaz .

Kışın kiralar nispeten daha uygun olur, yazın çok artar. Apartlar evlere göre daha uygun oluyor, ancak yazın pek tutmak istemiyorlar. Isıtma soğutma işini klimayla yapacaksınız. Suyu termosifon ile ısıtacaksınız. En keyifli yeri siteler mahallesi bence, Armutalan tarafında kiralar daha uygun olabilir ama merkeze mesafesi var. Bisikletle çok rahat her yere gidip gelebilirsiniz.
Ki bence bilmediğiniz bir şehirde başlangıç için KYK yurdu iyi bir çözüm olur. Sonra ev tutma konularına bakarsınız.
Ben tek çocuğum bana kyk çıkar mi babam çıkmaz diyor

Yarı açık mutfak hadi neyse de çoğunun mutfak anlayışı salonun bir duvarına tezgah koymak şeklinde. Deliriyorum :D
yani ben burası kadar inşaat kalitesi düşük bir yer görmedim
doğramalar, döşemeler, ıslak zeminler...benim evimde düzgün 1(bir) tane duvar yok. tüm odalar eğri. ki yani benim evim etraftaki en iyi opsiyonlardan birisi öyle diyim.
her yer öyle yani. gelişigüzel. müthiş açık olduğu için kakalıyorlar.

mutfak için de yer yok ki, evler çok küçük ayrı yer yok çoğunda

Merkez ilçede tokiler ayrı mutfak ama 30-35 bin filan kiraları ve merkezi bir yerde değil dağbaşında -ama benim gördüğüm en "ev gibi" normal ev planlı kapı pencere filan olan evler toki evi

düşünün yani artık şehirdeki ev kalitesini

tabi havuzlu villa tutacak olan için durum değişebilir :D

yani ben burası kadar inşaat kalitesi düşük bir yer görmedim
doğramalar, döşemeler, ıslak zeminler...benim evimde düzgün 1(bir) tane duvar yok. tüm odalar eğri. ki yani benim evim etraftaki en iyi opsiyonlardan birisi öyle diyim.
her yer öyle yani. gelişigüzel. müthiş açık olduğu için kakalıyorlar.

mutfak için de yer yok ki, evler çok küçük ayrı yer yok çoğunda

Merkez ilçede tokiler ayrı mutfak ama 30-35 bin filan kiraları ve merkezi bir yerde değil dağbaşında -ama benim gördüğüm en "ev gibi" normal ev planlı kapı pencere filan olan evler toki evi

düşünün yani artık şehirdeki ev kalitesini

tabi havuzlu villa tutacak olan için durum değişebilir :D
Ya merkezi bilmiyorum da ilçelerdeki en büyük problem maalesef rutubet. En eskisinden en yenisine bütün evler rutubetli, duvarlar bir süre sonra dökülüyor hatta küfleniyor.

Benim evin duvarları bayağı kalın, çift sıra tuğla, ama izolasyon olmadığı için her kış rutubet sorunu yaşıyoruz maalesef. Neyse ki herkeste var da herkes doğal karşılıyor :D

Ya merkezi bilmiyorum da ilçelerdeki en büyük problem maalesef rutubet. En eskisinden en yenisine bütün evler rutubetli, duvarlar bir süre sonra dökülüyor hatta küfleniyor.

Benim evin duvarları bayağı kalın, çift sıra tuğla, ama izolasyon olmadığı için her kış rutubet sorunu yaşıyoruz maalesef. Neyse ki herkeste var da herkes doğal karşılıyor :D
ben sürekli klimayla yaşayabilecek bir insan değilim - bkz. nickime.
şu anda da klima çalıştırmıyorum çok bunalınca duş alıyorum arada vantilatör açıyorum vs. patlama noktasında olmam lazım.

sahil ilçelerde soba-şömine vs. uğraşırım diyenler hariç genel olarak klima düzeni var (kardeşimin evi de öyle) eski erkek arkadaşım başka ilçe o da öyle.
bana bu hiç sevimli gelmiyor ya ben mutfağım da banyom da her yer eşit sıcak olsun istiyorum kışın. (çünkü evden çalışıyorum, hep evdeyim).

merkezde öyle bir nem problemi yok. gökovada bile marmaris kadar yok, marmaris daha bi acaip yazın nemde ben nefes alamıyorum.

ben sürekli klimayla yaşayabilecek bir insan değilim - bkz. nickime.
şu anda da klima çalıştırmıyorum çok bunalınca duş alıyorum arada vantilatör açıyorum vs. patlama noktasında olmam lazım.

sahil ilçelerde soba-şömine vs. uğraşırım diyenler hariç genel olarak klima düzeni var (kardeşimin evi de öyle) eski erkek arkadaşım başka ilçe o da öyle.
bana bu hiç sevimli gelmiyor ya ben mutfağım da banyom da her yer eşit sıcak olsun istiyorum kışın. (çünkü evden çalışıyorum, hep evdeyim).

merkezde öyle bir nem problemi yok. gökovada bile marmaris kadar yok, marmaris daha bi acaip yazın nemde ben nefes alamıyorum.
Ay ben yazın klimasız yaşayamıyorum, 20 saat falan klima açık. Klimama sarılıp ağlıyorum sıcaktan :D Klimanın mucidine lokma döktürebilirim, öyle müteşekkirim kendisine. Elektrik faturası da olmasa çok daha mutlu olacağım.

Kışın klima sıcağı evdeki neme yetmiyor maalesef. Yaz zaten ayrı, nemde %90ı görüyor sahil ilçeleri.

Back
X