- Konu Sahibi MinnieMoussy
-
Aralık ayından beri biri dişi diğeri erkek iki tane muhabbet kuşu besliyorum. Onlara ne tür yiyecekler vermeliyim? Bonnie marka kuş yemi kullanıyorum ve hiç yemlerinde değişiklik yapmadım. Yem dışında başka ne yerler? Bir de ikisi çok iyi anlaşıyor ama hiç çiftleşmediler, birbirlerinin kafalarını kaşıyorlar ağızlarıyla birbirlerine yem veriyorlar ama tık yok :)
canım bende besliyorum , bu yeni birşey değil annem çok meraklı ben kendimi bildim bileli mubişimiz vardır evde ,,nerden baksan 15 mubiş beslemişizdir ( muhabbet kuşu) kitaplarını bile aldık hastalandı ampulden ısıtma yaptık vs .. gelelim konuna muhabbet kuşuna verdiğin yem güzel onun dışında ballı yemler oluyor onlara bayılıyorlar kutuda satılmıyor daha çok kuş satan yerlerde oluyor dal gibi . bunun dışında marulu da severler..( bizimki çay içiyo) çiftleşmiyorlar demişsin daha küçüklerdir ya da kızgınlık dönemi gelmemiştir anlaşıyorlarsa sorun yok he yok büyükler diyorsan yuva as dişi yuvaya girip çıkar 1-2 gün sonra erkeğe yanaşır:)banyo yapmayı bizim bütün kuşlar bayılıyordu , şimdiki kuş banyo kabını sevmiyor artık ona ait olan yemek tabağına ılık su koyuyoruz coşuyor:)önemli olan yemin taze olması suyunun ve yeminin düzenli kontrolü :)bizim kuş şuan eş istiyor kendisi dişi , maviş diyince bile pozisyon alıyor eşşek :)) ama hem kuş bulamadım hemde konuşuyor eşi olursa konuşmaz diye bekliyorum vijdanıma yenilip alacağım sanırımsoruların olursa her türlü yardım ederim , he unutmadan parazit spreyleri oluyor onların ondan da kullanın mutlaka 4 tl falan
bende yıllr önce beslemiştim evet ballı şeyeri severler kuş satan yerlere sorabilirsi ayrıca kapı pencereleri kapatım arada kuşun uçmasını ağla kanadı uyuşmasın
canım bizimde sultan papağanımız var iki tane aşağı yukarı muahbbet kuşlarıyla bakımları aynı ama muhabbet kuşları daha hassas oluyorlar ki muhabbet kuşu da baktık yemin iyi mesela böyle ballı krakerler oluyor bi kutuda 3 tane falan oluyor çubuk şeklinde ballı yem onlardan verebilirsin çok hoşlarına gidiyor bizimkiler biber çok seviyor marul yerler verebilirsin vitaminde almış olurlar daha aklıma gelirse yazarım yine
aşığım o sultan papağanlarına hele o kafalarının üstündeki yele gibi şeyi indiriyolar falanama alamıyorum, babam isyanlarda kuşlar kedi vs yeterin artık diyor
canım bende besliyorum , bu yeni birşey değil annem çok meraklı ben kendimi bildim bileli mubişimiz vardır evde ,,nerden baksan 15 mubiş beslemişizdir ( muhabbet kuşu) kitaplarını bile aldık hastalandı ampulden ısıtma yaptık vs .. gelelim konuna muhabbet kuşuna verdiğin yem güzel onun dışında ballı yemler oluyor onlara bayılıyorlar kutuda satılmıyor daha çok kuş satan yerlerde oluyor dal gibi . bunun dışında marulu da severler..( bizimki çay içiyo) çiftleşmiyorlar demişsin daha küçüklerdir ya da kızgınlık dönemi gelmemiştir anlaşıyorlarsa sorun yok he yok büyükler diyorsan yuva as dişi yuvaya girip çıkar 1-2 gün sonra erkeğe yanaşır:)banyo yapmayı bizim bütün kuşlar bayılıyordu , şimdiki kuş banyo kabını sevmiyor artık ona ait olan yemek tabağına ılık su koyuyoruz coşuyor:)önemli olan yemin taze olması suyunun ve yeminin düzenli kontrolü :)bizim kuş şuan eş istiyor kendisi dişi , maviş diyince bile pozisyon alıyor eşşek :)) ama hem kuş bulamadım hemde konuşuyor eşi olursa konuşmaz diye bekliyorum vijdanıma yenilip alacağım sanırımsoruların olursa her türlü yardım ederim , he unutmadan parazit spreyleri oluyor onların ondan da kullanın mutlaka 4 tl falan
Bizimde 2 Adet muhabbet kuşumuz var gerçi herşeyleriyle annem ilgilenir :) bizimkiler yem konusunda ballı yem yiyorlar başka yemi kabul etmiyorlar :) ballı yemler kraker olarak ve normal yem gibi açık olarak satılıyor yemin haricinde marul,maydanoz,nane ve reyhanı çok severler buralar semizotunu yiyorlar onuda sevdiler,salatalık,domates hatta karpuzu bile yiyorlar :) soguk çay içmeyi çok severlerkışın portakal ve mandalinada yerler onun tadına bile bakarlar azıcık azıcık hatta elmayı bile yerler en çok sevdikleride ekmek içini yemek azar azar onun haricinde banyoyu çok severler annem legenin içine su doldurur bizimkiler resmen ördek gibi yüzerler kışın eger annem banyo yaptırmışsa bizim kuşlar sobanın yanına giderek kendileri ısınır kesinlikle sobanın üstüne çıkmazlar yanıcı bir madde oldugunu anlıyorlar,yaz kış kafesleri açıktır kesinlikle kaçmazlar pencereden biz balkonda oturdugumuzda onlarda gelip bizimle oturur hatta dışkılarını evin içine bile yapmazlar kafeslerinin içine gidip yaparlar daha sonra dışarıya çıkarlar.
Bizimde 2 Adet muhabbet kuşumuz var gerçi herşeyleriyle annem ilgilenir :) bizimkiler yem konusunda ballı yem yiyorlar başka yemi kabul etmiyorlar :) ballı yemler kraker olarak ve normal yem gibi açık olarak satılıyor yemin haricinde marul,maydanoz,nane ve reyhanı çok severler buralar semizotunu yiyorlar onuda sevdiler,salatalık,domates hatta karpuzu bile yiyorlar :) soguk çay içmeyi çok severlerkışın portakal ve mandalinada yerler onun tadına bile bakarlar azıcık azıcık hatta elmayı bile yerler en çok sevdikleride ekmek içini yemek azar azar onun haricinde banyoyu çok severler annem legenin içine su doldurur bizimkiler resmen ördek gibi yüzerler kışın eger annem banyo yaptırmışsa bizim kuşlar sobanın yanına giderek kendileri ısınır kesinlikle sobanın üstüne çıkmazlar yanıcı bir madde oldugunu anlıyorlar,yaz kış kafesleri açıktır kesinlikle kaçmazlar pencereden biz balkonda oturdugumuzda onlarda gelip bizimle oturur hatta dışkılarını evin içine bile yapmazlar kafeslerinin içine gidip yaparlar daha sonra dışarıya çıkarlar.
siz naptınız yaabalkona cıkıp sizinle birlikte duruyo ve dışkısını kafese mi yapıyo bunlara nasıl alıştırdınızz ? 1 sene önce cok ama cok sevdigim muhabbet kuşum kaçtı. o gidiş anını gördüm ve felç geçiricektim..hala üzülüyorum ama cok merak ettim nasıl alıştırdınız bunlara :26:
Vallahi canım annemin başarısı gören herkes şaşırıyor şuan tam geleli 2 yıl oldular bir komşumuz var onu hiç sevmez o kadın geldimi evden gitsin diye bagırırlar hep hatta onu görünce gıcık,deli manyak gibi sözleri çok söylerler.Şuan bile balkondolar annemle beraber oturuyorlar.Kuşları ilk aldıgımızda kuşçu kafesleri sürekli açık olsun hatta kapı pencerede açık olsun hem eve hem size alışırlar demişti annemde bir şekilde alıştırdı annem hadi kızım,oglum bu kadar dışarıda gezdiginiz yeter kafesinize girin uyku vakti geldi der ikiside anında tıpış tıpış kafesine girer.Banyoyu çok severler su sesini duydular mı öterler hatta banyoya giderler yürüyerek normal insan gibi annem tamam sizi banyo yaptıracam der ama şimdi degil yarın hadi bakalım geldiginiz gibi kafesinize gidin der ikisi birden kafeslerine gider.Dışkı konusuda aynı canım annem egitti hep kafesinize yapın diye konuşurdu normal konuşma gibi annemle aralarında çok güçlü bir bağ var onların annem ne derse anlıyorlar.
Ara sıra annemle sohbet ederken benim sesim biraz yüksek çıksın ikisi birden üstüme gelir yanaklarımı ısırıp saçımı yolarlar gagalarıyla :):) annem hasta yatsın ikiside hasta olur hiçbirşey yiyip içmezler.
cok güzel valla anneni tebrik ediyorum ya.okutucam bunu anneme. eve gelen kuşları genelde annem egitir gerçi oda başarılı bu konuda ama daha bukadar ilerleyemedik..:) özellikle kaçmamaları cok güzell kanatlarını kestrmiş miydiniz ki öyleyse bile konuşulanları anlamaları anneni sahiplenmiş olmaları cok güzellll kuşlarınıza saglıklı uzun ömürler inşbizim 10 yaşına kadar kaçmadan insan gibi bizimle yaşayan bi limonumuz vardııı aklıma o geldi minicikler ama kendilerine baglıyolar ya ..
Kuşları aldıgımızda kanatları henüz tam yoktu canım ama aldıgımız kuşcu ve bir kaç tanıdık kuşcu kanatları uzadık sıra hafif kesin demişti annemde uzadık sıra çok hafif keser bizimde eskiden, besledigimiz kuşlarımız vardı onlarda aynı şekilde egitilmişlerdi ama eve giren hırsız çaldı götürdüo kuşla ilgili bir anı geldi aklıma pazar günü yatıyoruz evde geç kalktık haliyle pazar bizim kuşların kafesi açık tabi bunlar bizi öldü zannetmişler heralde birisi annemin başına gitmiş ötüyor hemde öpüyor digeri babamın başına gitmiş hem öpüyor hem ötüyor ama ne ötme bütün komşular duymuş biz kalktıktan sonra sustular dogru mutfaga gidip masada duran sofra bezine çıktılar :)biz kalkıncıya kadar hiçbirşey yememişler biz nasıl sofraya oturduk onlarda oturup yemlerini yediler.
Aralık ayından beri biri dişi diğeri erkek iki tane muhabbet kuşu besliyorum. Onlara ne tür yiyecekler vermeliyim? Bonnie marka kuş yemi kullanıyorum ve hiç yemlerinde değişiklik yapmadım. Yem dışında başka ne yerler? Bir de ikisi çok iyi anlaşıyor ama hiç çiftleşmediler, birbirlerinin kafalarını kaşıyorlar ağızlarıyla birbirlerine yem veriyorlar ama tık yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?