Muhabbet kuşu besleyenler

Biz ilk önce yeşillik türüyle başladık canım içine bir iki dal takmıştık ilk gün yemediler ama daha sonra 2. gün yemeye başladılar sizde şimdi içine bir iki dal yeşillik koyun deneyin.Bizimkiler legenin içinde yıkanıyorlar.KuŞunuz dişimi erkek mi ?

Dün dondurma yerken dondurma tabaganın içine daldılar masaya uçtular illa tadına bakacaklar.

Kesmek diyince yanlış anlamayın sadece uc kısımları ve çok hafif şekilde ve tekrar uzuyorlar.

Kesilen tüyün tekrar uzamasının mümkünatı yoktur bu bilimsel bir şey. Zaten tüylerini sürekli dökerler, sürekli yenisi çıkar bü sebeple size uzuyor gibi gelmiş olabilir. Ucundan azıcık kesmenin onlara bir faydası yoktur zaten ama siz bilirsiniz tabi ki.

Geçen senelerde kanatlı forumlarında takıldıysanız sizinle tanışıyor olabiliriz

Kesmek diyince yanlış anlamayın sadece uc kısımları ve çok hafif şekilde ve tekrar uzuyorlar.

bakın hala aynı şeyi söylüyorsunuz kesilmez hangi veteriner dedi allah aşkına
uzayan tırnaklarını törpüleyecekleri tünek elverişli değilse ancak olabilir ama o bile zor onların tutunabilmeleri için tırnaklarının sivri olarak kesilmesi gerek bunuda başarmak zor
o kanat kesenler kuş uçup kaçamasın ele alışsın diye yapan insanlara benzeyen yaratıklardır

canım bende biliyorum 8 kuşunuz varmış ben 15 yıldır kuşlarla iç içeyim muhabbet kuşu kitapları vs herşey elimin altında ,dediğiniz gibi gaga kesimi çok dikkat isteyen birşey bir milim fazla kesilirse kanıyor acı çekiyor , ilk etapta gaga taşını bende öneriyorum ama bizim kuşumuz mesela gaga taşını sevmiyor hiçbir şekilde yanaşmıyor kendi haline bırakıp gözlemliyorum yine aynı ,artık bu gaga kesme durumunun piri olmuş bir annem var o hallediyor kanat kesmekten kastımda makası alıp cart cart kesmek değil,yoksa tabiki o bir kuş uçmalı ve bu ona zulümdür , mevsimsel durumları vs onların hepsi hakkında bilgim mevcut aynen bizde öyle yapıyoruz, benim kızdığım nokta bir arkadaşın başka bir arkadaşa kuşunuzun yerinde olmak istemezdim demesi ..

meyve sebzeye alıştırmak için sürekli koymak gerekir bir sre sonra alışıyorlar
ben koydum üzerine birazda yem sepelemiştim yemle beraber onuda yiyince alıştı sevdi
sadece yem çok yetersiz
her kuşun karakteri farklıdır kimi hemen gelir kimi gelmez
korkmuşta olabilir
mesela bizim limon işi düşerse gelir yoksa yüzüne bakmaz
ama bikaç ay önce ölen yumağımız vardı dişiydi eşime aşıktı eşim gelince hemen giderdi omuzlarından inmezdi ona başka türlü bakardı
o gelince hemen kendini kabartırdı güzelleşiyor aklınca kirloş
banada devamlı bağırır kafamda pır pır uçar arada iki tane yapıştırırdı
ben gideyimde eşimle başbaşa kalsın isterdi
pamuk var o tam canavar mesela az ilgilen üzerine yapışıyo öyle ısırıyoki saklanacak yer arıyosun
fındık var mesela oğlan o tam azgın eline gelir ama kötü şeyler yapmak için
bizde kuş çokk

Yaaaaaaa ne güzelll.... bizde öyle şeyler istiyoruz ama yapmıyor alışamadı bize..Ben çok konuşmam ama eşim devamlı sever onu çocuk gibi ama ...
Şu banyo olayını bugün deniycem. çocuklarda sevinir yeşillik koymuştum bende ama kafeste çürüdü kaldı malesef...
.Açıkcası dişimi erkekmi onuda bilmiyorum nasıl anlaşılırkiii

Sabahları bazen aşka gelir bi ötüş bi ötüş aslında güzel ve zevkli şeyler ama sanırım benim becerim yok kuşlar ile ilgili...

O kadar geniş konular ki nasıl özetlesem bilemedim.
Evcilleştirme konusunda kuşunuzla çalışma yapmazsanız 10 sene de sizle kalsa evcilleşmeyecektir. İlk yapmanız gereken şey dal darı temin edip alıştırmak (çocuklar nasıl çikolataya dayanamazlarsa kuşlar da dal darıya dayanamaz) ikinic yapacağınız şey ise kademe kademe yaklaşmak. Kafese yaklaştığınızda tedirgin oluyorsa öncelikle kafese tedirgin olmayacağı mesafe kadar yaklaşın ve tedirginliği gidene kadar orada durun, ertesi gün biraz daha yaklaşın. Daha sonra alinizi kafesin içine sokun ama avucunuzu göstermeyin, garip bir şekilde kuşlar avuç içlerinden daha çok tedirgin oluyor. Eli kafese sokmayı uzun süre uygulamalısınız, ta ki yemleri falan değiştirdiğinizde rahatsız olmayana kadar. Daha sonra ele çıkma alıştırmalarına başlayabilirsiniz. Muhabbet kuşlarında sıkıntı büyüdükçe evcilleşmelerinin zorlaşmasıdır ve daha fazla zaman harcamanız gerekmesidir. Bu nedenle zaman kaybetmeyin. Gerçekten günde yarım saat-1 saat uğraşırsanız 1-2 ay içinde kedi gibi olacaktır

Kuşalr alışkın olmadıkları her şeye tedirgin bakarlar ve denemekten çekinirler. Bunun için en etkili ve kısa yöntem evcil ve bu tarz besinlere alışkın bir kuşun yanında o besini vermektir. Ondan görüp o da yiyor çünkü. Diğer türlü alıştırması zaman alabiliyor, sevdiği yiyecekelrle karıştırabilirsiniz. Mesela elma yedirmek için elmayı yeme batırıp asabilirsiniz. Üzerindeki taneleri alayım derken elmanın da tadına alışıyor ve yiyor. Bıkmadan her gün kafesine bir şey asın eninde sonunda tadına bakacaktır.

Bakin hala polemik arayan sizsiniz. Evet olmak istemezdim hala tekrarliyorum. Yeterli bilginiz olmadigi gibi, birde yeterli bilginiz oldugunu iddia ediyorsunuz. Kuslarin kanatlari insanlarin saclari gibi ya da kuslarin tirnaklari gibi degildir. Onlari kus yapan tek seyi ellerinden alip kesiyorsunuz ama 1 mm ama 1cm , bu farketmez. Kendi kisisel egolarinizi kuslar uzerinde denemeyi birakin, deniyorsaniz da lutfen burada oteki insanlara onermeyin.

Yazilarinizda bir daha adim gecmezse sevinirim. Konuya odaklanin bana degil.

Iyi gunler.

Geçen senelerde kanatlı forumlarında takıldıysanız sizinle tanışıyor olabiliriz

olabilir
sorma eskiden daha iyi bakıyordum ama iki yıldır o kadar değil
oğlum oldu çok yaramaz kuşlara vakit kalmıyor gündüz kapalılar akşam salıyoruz
eskiden sabah salardım ev çok batsada dert etmez hergün hergün temizlerdim
şimdi zor oluyor 8 kuş oldular
4 yavru oldu sorma yaramaz yumak yumurtalarını yuvalığın içine saklamış biz hep değiştiriyoduk yumurtalarını boş yumurta koyuyoduk sayı artmasın diye ama anlamış saklamış
bir gün ciyak ciyak ses geliyo bir baktıkki yumurtadan yavrular çıktı öyle böyle 4 kuş daha oldu sayıları oldu sekiz
kendisi öldü ölmedende 4 yavru bıraktı bize

Söylediklerinizin hepsini not alıyorum. Ne iyi olmuşta açılmış bu konu banada yaradı..teşekkürler
Bende aynı odada olduğumuzda ,serbest bırakıyoruz. birşey yapmadığmızı görünce zamanla alışır bize diye boşuna bekleyip durmuşum demekkiii
Bizim kuşumuzda sanırım biraz büyük ,eşimde söylemişti bunları küçükken alıştırmak gerekir büyüyünce zor olur diye sanırım ondan ..

Kuşlarımızın uçma konusunda hiçbir problemleri yok gayet İyi uçuyorlar o konuda hiçbir sıkıntımız yok.Şuan kafeslerinde ögle uykusuna dalmışlar.

Ben de bir çift papağanım varken dert etmezdim ama şu an sayıları 5 ve gündüz vakti hep dışarıdalar günde 2 defa temizlik yapıyorum
Ben ilk papağanım göz ağrımdan 8 yavru aldım şimdi düşünüyorum tekrar yavru alsam mı diye ama bakımı o kadar zor ki kendime güvenemiyorum.

Aslında internette bununla ilgili çok fazla bilgi var daha ayrıntılı olarak verilmiş ben tabi o akdar uzun yazmadım, bakabilirsiniz hiç bilmediğimiz şeyler çıkıyor orraya

Son düzenleme:
ben nerde kesin dedim? gösterirmisiniz?taa konunun başında ilk alındığında kuşcular ve veterinerler uçlarını kesiyor ki ele alışsın diye amaa annem öğrendi hepsini şimdi kendi hallediyor( gerek kalmıyor dedim) bunu bir katliam gibi yansıtıp aynı şeyi yaşamış insanlara laf söyleyen sizsiniz güzel arkadaşım, polemik yaratmak istemiyorum evet ,ama birinin tutupta .. yerinde olmak istemezdim demesi beni üzüyor ..okadar hayvan seviyorsanız almayın talep olmazsa satışta olmaz egolarımı kuşlar üzerinde denemiyorum merak etmeyin rahat olun ,,

Kendi muhabbet kuşum aklıma geldi. Maydanoz yedirirdim haftada 1 veya 2...
Arada bir lahana verirdik. (Fazlası ishal yapardı.)
Her zaman olmamak kaydıyla ballı yem verirdik...
Sapsarı çok tatlı bir kuşum vardı... Şimdi siz böyle anlatınca hüzünlendim.

4-5 aylık bir dişi bir erkek mubişim var. Eve getireli 2hafta oldu. Erkek bıcır bıcır ama dişi çok korkak ve o kaçtığı için erkek de korkuyo. Birbirleriyle çok iyi anlaşıyolar sürekli yanyana, gaga gagaya, boyunlarını gagalıyolar filan. erkek üstüne çıkmaya çalışıyo dişinin, dişi kaçıyo. Ama bunlar benle pek ilgilenmiyo. Napabilirm?Elime ilk hangisini nasıl alcam diğeri panik olunca öbürü de kaçıyo, ayırmak mı çözüm? ama öyle olunca da ya ölürlerse üzülürlerse

Her yediğime şımaran bir muhabbet kuşum var benim de. Elimdeki ne olursa olsun sevmese de illa tadına bakacak beyefendi yoksa çıldırıyor Ekmek,pilav,toz şeker hastası kendileri. Aslında zararlı diyorlar ama üç senedir böyle maşallah

Canım hiç ugraşma aynı şeyo bizimkiler de yaptı ikisinden Biri yada ikiside muhtemelen hatta kesin bile diye bilirim daha ciftlesecek yasa gelmemiştir ben dusunuyordum niye ciftlesmiyorlar diye meğersem kizim kucukmus oda ciftlesecek yasa geldi artık çiftleşmeye basladilar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…