- 28 Ocak 2009
- 34.584
- 58.386
- 1.123
- Konu Sahibi MinnieMoussy
-
Biz ilk önce yeşillik türüyle başladık canım içine bir iki dal takmıştık ilk gün yemediler ama daha sonra 2. gün yemeye başladılar sizde şimdi içine bir iki dal yeşillik koyun deneyin.Bizimkiler legenin içinde yıkanıyorlar.KuŞunuz dişimi erkek mi ?Sanırım ya bizim Kuşçuk da var bir problem yada bizde:44::44muhtemelen bizde :))
Nerdeyse 1 yıl olcak ama daha bize hiç alışmadı ..Kafese yaklaştığımzda bile
sürekli tedirgin kaçar. Yem dışında verdiğim hiç bir şeyi yemez..
Bu sebze meyve vs alıştırmak için özel bir yöntem varmı ki..
Çocuklar çok istemişlerdi alırken ama onlarda daha samimi bir paylaşım
olacağını düşünüyorlardı sanırım. hayal kırıklığına uğradılar.
Bende çok bilinçsizim bu konuda. Mesela banyo yaptıklarınıbilmiyordum
Ne yapmam gerekir bunun için..
Kesmek diyince yanlış anlamayın sadece uc kısımları ve çok hafif şekilde ve tekrar uzuyorlar.
evet doğru mineral bloğu unuttum birde enerji bloğu vardı
bizim limon sıpası birgün sıkıntıdan tüm gün kemirdide kemirdi yedi enerji bloğunun hepsini benimde hiç aklıma gelmedi
vallahi tam 3 gün yerinde duramadı sürekli dişilerin üzerine atladı pinpon topu gibi ordan oraya zıp zıp zıplıyordu en sonunda ayrı kafese koyduk iki gün sonra azgınlığı geçtide diğer kuşların yanına koyduk
tünek için ben oklava aldım oklavayı güzelce zımparaladım onu koydum kafeslerine
bizim kafesler büyük çifthane tam geldi
kanat gaga kesmeye gerek yok dediğniz gibi sonuçları kötü olabilir
Kesmek diyince yanlış anlamayın sadece uc kısımları ve çok hafif şekilde ve tekrar uzuyorlar.
gaga taşı yeterli olacaktır gagasını sakın kesmeyin
8 kuşum var 4-5 yaşındalar hiç böyle sorun olmadı
ayrıca o işlemi yaparken ters bir hakeret kötü olabilir
gaga taşıyla onlar kendi halledecektir
kanat tüy filan kesmeyede gerek yok uzayan ömrünü tamamlayan tüyler alttan yenisi çıkınca kendiliğinden düşer zaten kanat filanda kesmeyin
her veteriner kuştan anlamıyor her veterinerin hayvan sevgisi var diye diyede bişey yok
gerçekten anlayan veterinerler zaten böyle şeyler söylemez
ayrıca ara ara mevsimsel değişikliklerde veya ağır tüy dökümü dönemlerinde halsiz kalmamaları için sularına bebek vitamini koyabilirsiniz biz öyle yapıyoruz çok işe yarıyor
herzaman değil bu dönemlerde veya hasta olduklarında filan
eczaneye bebek multivitamin derseniz verirler
günlük hergün değiştiriyoruz sularını yoksa o vitaminler filan hemen bakteri yapabiliyor özellikle yazın
Çayı bir kaç yerdede okudum deneyeceğim sadece marul verdim korkudan, bişi filan olur diye bi defasındada elma rendesi vermiştim :)
meyve sebzeye alıştırmak için sürekli koymak gerekir bir sre sonra alışıyorlarSanırım ya bizim Kuşçuk da var bir problem yada bizde:44::44muhtemelen bizde :))
Biz ilk önce yeşillik türüyle başladık canım içine bir iki dal takmıştık ilk gün yemediler ama daha sonra 2. gün yemeye başladılar sizde şimdi içine bir iki dal yeşillik koyun deneyin.Bizimkiler legenin içinde yıkanıyorlar.KuŞunuz dişimi erkek mi ?
Dün dondurma yerken dondurma tabaganın içine daldılar masaya uçtular illa tadına bakacaklar.
Sanırım ya bizim Kuşçuk da var bir problem yada bizde:44::44muhtemelen bizde :))
canım bende biliyorum 8 kuşunuz varmış ben 15 yıldır kuşlarla iç içeyim muhabbet kuşu kitapları vs herşey elimin altında ,dediğiniz gibi gaga kesimi çok dikkat isteyen birşey bir milim fazla kesilirse kanıyoracı çekiyor , ilk etapta gaga taşını bende öneriyorum ama bizim kuşumuz mesela gaga taşını sevmiyor hiçbir şekilde yanaşmıyor kendi haline bırakıp gözlemliyorum yine aynı ,artık bu gaga kesme durumunun piri olmuş bir annem var o hallediyor kanat kesmekten kastımda makası alıp cart cart kesmek değil,yoksa tabiki o bir kuş uçmalı ve bu ona zulümdür , mevsimsel durumları vs onların hepsi hakkında bilgim mevcut aynen bizde öyle yapıyoruz, benim kızdığım nokta bir arkadaşın başka bir arkadaşa kuşunuzun yerinde olmak istemezdim demesi ..
Geçen senelerde kanatlı forumlarında takıldıysanız sizinle tanışıyor olabiliriz
O kadar geniş konular ki nasıl özetlesem bilemedim.
Evcilleştirme konusunda kuşunuzla çalışma yapmazsanız 10 sene de sizle kalsa evcilleşmeyecektir. İlk yapmanız gereken şey dal darı temin edip alıştırmak (çocuklar nasıl çikolataya dayanamazlarsa kuşlar da dal darıya dayanamaz) ikinic yapacağınız şey ise kademe kademe yaklaşmak. Kafese yaklaştığınızda tedirgin oluyorsa öncelikle kafese tedirgin olmayacağı mesafe kadar yaklaşın ve tedirginliği gidene kadar orada durun, ertesi gün biraz daha yaklaşın. Daha sonra alinizi kafesin içine sokun ama avucunuzu göstermeyin, garip bir şekilde kuşlar avuç içlerinden daha çok tedirgin oluyor. Eli kafese sokmayı uzun süre uygulamalısınız, ta ki yemleri falan değiştirdiğinizde rahatsız olmayana kadar. Daha sonra ele çıkma alıştırmalarına başlayabilirsiniz. Muhabbet kuşlarında sıkıntı büyüdükçe evcilleşmelerinin zorlaşmasıdır ve daha fazla zaman harcamanız gerekmesidir. Bu nedenle zaman kaybetmeyin. Gerçekten günde yarım saat-1 saat uğraşırsanız 1-2 ay içinde kedi gibi olacaktır
Kuşalr alışkın olmadıkları her şeye tedirgin bakarlar ve denemekten çekinirler. Bunun için en etkili ve kısa yöntem evcil ve bu tarz besinlere alışkın bir kuşun yanında o besini vermektir. Ondan görüp o da yiyor çünkü. Diğer türlü alıştırması zaman alabiliyor, sevdiği yiyecekelrle karıştırabilirsiniz. Mesela elma yedirmek için elmayı yeme batırıp asabilirsiniz. Üzerindeki taneleri alayım derken elmanın da tadına alışıyor ve yiyor. Bıkmadan her gün kafesine bir şey asın eninde sonunda tadına bakacaktır.
bakın hala aynı şeyi söylüyorsunuz kesilmez hangi veteriner dedi allah aşkına
uzayan tırnaklarını törpüleyecekleri tünek elverişli değilse ancak olabilir ama o bile zor onların tutunabilmeleri için tırnaklarının sivri olarak kesilmesi gerek bunuda başarmak zor
o kanat kesenler kuş uçup kaçamasın ele alışsın diye yapan insanlara benzeyen yaratıklardır
olabilir
sorma eskiden daha iyi bakıyordum ama iki yıldır o kadar değil
oğlum oldu çok yaramaz kuşlara vakit kalmıyor gündüz kapalılar akşam salıyoruz
eskiden sabah salardım ev çok batsada dert etmez hergün hergün temizlerdim
şimdi zor oluyor 8 kuş oldular
4 yavru oldu sorma yaramaz yumak yumurtalarını yuvalığın içine saklamış biz hep değiştiriyoduk yumurtalarını boş yumurta koyuyoduk sayı artmasın diye ama anlamış saklamış
bir gün ciyak ciyak ses geliyo bir baktıkki yumurtadan yavrular çıktı öyle böyle 4 kuş daha oldu sayıları oldu sekiz
kendisi öldüölmedende 4 yavru bıraktı bize
Söylediklerinizin hepsini not alıyorum. Ne iyi olmuşta açılmış bu konu banada yaradı..teşekkürler
Bende aynı odada olduğumuzda ,serbest bırakıyoruz. birşey yapmadığmızı görünce zamanla alışır bize diye boşuna bekleyip durmuşum demekkiii
Bizim kuşumuzda sanırım biraz büyük ,eşimde söylemişti bunları küçükken alıştırmak gerekir büyüyünce zor olur diye sanırım ondan ..
ben nerde kesin dedim? gösterirmisiniz?taa konunun başında ilk alındığında kuşcular ve veterinerler uçlarını kesiyor ki ele alışsın diye amaa annem öğrendi hepsini şimdi kendi hallediyor( gerek kalmıyor dedim) bunu bir katliam gibi yansıtıp aynı şeyi yaşamış insanlara laf söyleyen sizsiniz güzel arkadaşım, polemik yaratmak istemiyorum evet ,ama birinin tutupta .. yerinde olmak istemezdim demesi beni üzüyor ..okadar hayvan seviyorsanız almayın talep olmazsa satışta olmazBakin hala polemik arayan sizsiniz. Evet olmak istemezdim hala tekrarliyorum. Yeterli bilginiz olmadigi gibi, birde yeterli bilginiz oldugunu iddia ediyorsunuz. Kuslarin kanatlari insanlarin saclari gibi ya da kuslarin tirnaklari gibi degildir. Onlari kus yapan tek seyi ellerinden alip kesiyorsunuz ama 1 mm ama 1cm , bu farketmez. Kendi kisisel egolarinizi kuslar uzerinde denemeyi birakin, deniyorsaniz da lutfen burada oteki insanlara onermeyin.
Yazilarinizda bir daha adim gecmezse sevinirim. Konuya odaklanin bana degil.
Iyi gunler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?