Muhabbet Kuşu Besleyenlerin Paylaşım Alanı

AdukeT

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2012
371
4
0
- Yurtdışı
Merhaba MubişSeverler ☺
Evimizin cıvıltısı, minik dostlarımız için açıyorum bu konuyu.

Benim 10-11 aylık haylaz mı haylaz, yaramaz mı yaramaz, şımarık mı şımarıkkk ama bir o kadar da sevimli BONCUK'um var.

Oğluşum konuşuyor :) hatta öyle çok konuşuyor ki bir tek uyuduğu zaman kulağımız rahat ediyor

"Aşkım, babacık, boncuk, cici kuş, gücellik(güzellik), abasının güceli(ablasının güzeli demek oluyor)" Bunlar genel olarak söylediği kelimeler :)

Kafese pek girmez, kumandayla oynamayı çok sever. Resimdeki oyuncağına aşıktır el sürdürmez, masanın üstünde taşıyabileceği ne varsa gagasıyla çekiştirip yere atar:)
Pek de titizdir, kafesine düşen tüyleri tek tek kafesten dışarı atar :)

Gıdığını öptürür, omzumuzdan inmez, bizden ayrı durmaz ♥

Çok sevilirrrrr çoooooooookkkkkk ☺

Sizin mubişler ne alemde? Konuşturmak, kendisine alıştırmak isteyen varsa buyrun tecrübelerimizle yardımcı olalım...

cinsini bilmem ama mavişle yeşil :)
çiftler inş kısa sürede bebişimiz olcak erkek konuşuyor arada babcık cicikuş felan

valla türlerini bilmiyorum zaten mavi zor bulunuyor

cinsini bilmem ama mavişle yeşil :)
çiftler inş kısa sürede bebişimiz olcak erkek konuşuyor arada babcık cicikuş felan

valla türlerini bilmiyorum zaten mavi zor bulunuyor

Yerliye de benziyorlar ama tam anlayamadım:)
Bizimki çiftleşmek istiyo ama kuş alamıyorum çünkü 1buçuk ay sonra düğünüm var ve Boncuk burda kalcak götürmycem. Annemlerde kalacağı için alamıyorum.

Kardeşimin elini şaaapıyo sapık

Kizlar bende cok istiyorum. Ins kendi evime taşındığımda bende alcam.
Hatta kuşumu rüyamda bile gördüm. Böyle sap sarı bı kus ve bı okadar tatliydi
İns ruyamdaki kuşuma kavuşurum. .. İsminide şimdiden hazırladım .. Balım olcak

İnşallah:) 1-2 aylık yavru alırsan kendine daha kolay alıştırabilirsin. Bide konuşsun dersen erkek mubiş al canım

Arkadaslar benim 2 tane muhabbet, 2 kanarya, 1 java ispinozu, 4 tane hint bulbulu ve 8 tane de yavrulari var.

17 tane kusum var ve resmen hepsi benim cocugum gibi oldular :)

Kızlar benım 2yasında bır oglum var dunyalar tatlısı cok akıllı ole bır konusuyorki papaganlar yanında halt etmıs yasemın annecım senı cok sevıyorum sen benım herseyımsın askımsın annemsın canım annem benım annem annem annem tımucın babacım sampıyon cımbom bıtanem bebegım kopek gıbı ıssırıyosun kopek gıbı ıssırma askım askım benım canım askım herseyım daha neler neler soluyo ama ben onunla butunlesemıyorum dısarı cıkardıgımızda cok korkuyorum daha once benı cok kotu ıssırdı korku olustu bende yaklasamıyorum fena ıssırıyo onunla butunlesememek cok canımı sıkıyobana cok duskun salondan 2sanıye ayrılsam ortalıgı ayaga kaldırıyo helekı dısarı cıktımmı sokaklardan gelıyo sesı cıglık cıglıga sınır krızlerı gecırıyo benı goremeyınce gordugu an taklalar atıyo annecım senı cok sevıyorum askım benım dıyebıde kusması var yedıklerını hep kusuyo aynada kendını gorup karısı sanıyomus ondan kusuyonmus meger yemleme ıcgudulerıyle esıne jest yapıyomus kızlar mınnacık kusun ıcgudulerıne bakın ya koca adamlar bukadar dusuncelı degılken

İnşallah:) 1-2 aylık yavru alırsan kendine daha kolay alıştırabilirsin. Bide konuşsun dersen erkek mubiş al canım

Kiz kus konusmuyormu:26: bende kiz istiyordum bana bebisler versin ins birgun aldırim buraya resmini koyarım kusum

haydar ve hatce...

kızlar benimde mubişlerim var ama onlarla yterince ilgilenemiyorum biz çalıştığımız için evde bütün gün yanlızlar.. ne eğitebiliyorum ne de konuşabiliyorum onlarla.. napcam bilmiyorum.. ben konuşsunlar, bizden korkmasınlar, evde dolaşsınlar istiyorum.. ama yok bütün gün yanlız olduklarından sanırım yanlızken gülüp oynuyolar. biz yaklasınca bi köşede pusup kalıyorlar.. onlara çok vakit ayırmıyorum bu şekilde onları eğitebilir miyim acaba ???? napmam lazım ??

Son düzenleme:

aynı benim kuşumu anlattın ruh ikizi sanırım

Ciftlerse zaten egitmeniz cok zor. Tek olanlar genelde konusur.

Bir de hergun bir saat ilgilenmeniz lazim. Kafesi acin ucsunlar evin icinde. Evi tanisinlar. En azindan sizden korkmazlar o zaman.

Muhabbet asiri ilgi isteyen tek kustur. Yeterli ilgiliyi goremezse kafesin tellerinde kendini bogarak intihar edebiliyor. Sizinki ciftse onlar ilgilerini birbirine vermistir zaten.

Buda benim 9 yaşında Beyaz Kızım :) Adı beyaz zaten ,herkesi evde ismiyle çağırır sus der kes dersin sen kes der baba geeeel yapar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…