Muhabbet Kuşu Besleyenlerin Paylaşım Alanı

Allah bağışlasın pek şekermiş Bizimki de oyuncağına yem kusuyo kafesin tabanı yem dolu bu yüzden zilini daha yükseğe astım azalmış kusması. Ne kadar evcil olsalar da kendilerini koruma iç güdüleriyle mutlaka gagalarını kullanıyorlar. Size güvenmesini sağlayın ortada kendisine tehdit olarak gördüğü bişey olmalı:44:

Son düzenleme:
Kiz kus konusmuyormu:26: bende kiz istiyordum bana bebisler versin ins birgun aldırim buraya resmini koyarım kusum

Muhabbet kuşları sürü halinde yaşadıkları için ev ortamında da bizi sürüden bir birey olarak görüyorlar ve bu yüzden söylediklerimizi tekrar edip konuşuyorlar. Aslında yaptıkları sadece yaşamsal birşey, yani biz istiyoruz diye değil bize uyum sağlayabilmek için konuşuyorlar. Erkek olsun dişi olsun hepsi konuşuyor, Erkeklerin gırtlağı dişilere göre daha zengin olduğu için ezberlediklerini anlamak rahat oluyor. dişiler de mutlaka konuşuyordur ama ne söylediğini biz anlayamıyoruz

Çokk tatlisin yaa
Anladım canim cok TSK ederim tatli açıklaman icin
İns bı gün kuşumu alırsam senden yardım isterim bak

ben tam 3 kere aldım 3 de öldü.çok seviyordum onları çok çok seviyordum
bir dahada almaya cesaret edemedim.evde bir boşluk oluyo çok alışıyorum çünkü ben

maşallah çok tatlılar... benimde var bir oğluşum. hem de nasıl konuşur. "ben çok tatlı kuşum, çok acıktım, eşşeksıpası, bir iki üç dört beş saaay baaak:), tek kelimelik olanları söylemiyorum bile:))

Bayanlar, 9-10 yıldır besledğmiz kuşum küstü bana. dudağmı uzatsam oynardı, sesler çıkarırdı. Şimdi ısırıyor
Ne kafesinden çıkıp uçuyor ne birşey yapıyor..
Uçmayı unuttu resmen.

merhaba arkadaşlar böylebi topik açtığınız için teşekkür ederim benimde 2 oluşum var biri 2.5 yaşında biride 2 yaşında ikiside konuşuyor onları çok seviyorum benimgibi hayvan severlerle tanışmak çok güzel ikisininde ayrı kafesi var bazen yanyana getiriyorum onları valla ikisi aynı yerde konuşmaz diyolar ama benimkiler birbiriyle konuşuyor belkide erkek olmalarından dolayıdır bana annem diye bağırırlar sabahın köründe öpücük versene annem der kurban olurum yaradana der çok güzel annem benim tatlı annem seni çok seviyorum der kızlar benim 14 yıldır çocuğum yok onlarbenim evladım gibi onlar hasta olunca sabaha kadar başlarında bekliyorum aslında bukaar bağlanmak iyi deyil benim daha önce bi mavişim vardı arkadaşım üstüne bastı ve öldü günlerce ağladım rabbim bizden bu hayvan sevgisini almasın çünkü hayvan sevmeyen insan sevemez derler :103::103::

caım belkide tüyfelan döküyorsa biraz huysuz oluyorlar yada eşleşmek istediğindede çok huysuz oluyorlar umarım enkısa zamanda aranız düzelir

Rabbim inşallah evlat sevgisini de tattırır. Biyolojide hayvan sınıfına girseler de aslında hepsi evlattan farksız. Hayvan sevmeyen insanı da sevmez dedikleri doğru olsa gerek, ben zaten hayvan sevgisini tatmayan insanları anlayamıyorum bile. Yeri geliyor insana can yoldaşı oluyorlar değil mi...

evet canım ya diğer topiklere göz atıyordum bi arkadaşın da köpeği varmış ve birgün adamın biri ona tecavüz ederken yakalamış düşüne biliyormusun bune ya bunlarda hiç allah korkusu kalmamış ve karakola götürmüşler adamı içeri atmışlar oh iyi olmuş inanamadım okuyunca kanım dondu resmen

ayyyy hepsi çok tatlı..
benimde zeytinim var bi tane..
oğlum doğunca annemlere verdim eşim isstemedi..
4,5 kelime konuşuyor...
telefonlara bayılıyor...
omuzda dudak ısırmayada bayılıyor..
evin adamı gibi....annemlere uzun süre gitmeyince özlüyorum hemencik:))

muhabbet kuslarını cok sevıyoruz..bızımkı de 1 aylıkken yuvamıza dahıl olmustu..evımızın nesesı..
bızım kusumuz dişi..cok ugrastık konusması ıcın ama aslında daha cok cok ılgı gostermek gerekırmıs konusabılmelerı ıcın.erkek kuslar daha cabuk ogrenıyor konusmayı..arkadasım bızden sonra aldı erkek muhabbet kusu ve 6 kelıme konusuyor.bızım kı de anca ötüyor canım yaaa :)))

Malesef bazıları "insan" diye anılmayı bile haketmiyor. Değil bi köpeğe, yaşına girmemiş bebeğe bile bunu yapan yaratıklar var. Allah böyle mahlukların şerrinden korusun.

canlarım beni anlayan insanlarla tanışmak negüzel ben bazen onları sevince bana gülüyorlardı sende seveceyin kuşmu kaldı diye benim canım onlar şimdi haziran sonu tüpbebek denicem başkabi şehirde bir süre ayrı kalacağım onlardan annemi sıkısıkı tembihliyorum aman onlara iyi bak ceryanda bırakma yemlerine dikkat et nebilim ya biraz fazlamı düşkünüm sizce normalmi inanın benim evladım onlar buderece yani neyse çok abarttım sanırım ama beni anladığınızı biliyoru::

Aslında konuşuyor ama gırtlak seslerini erkek kadar zengin olmadığı için anlaşılmıyor canım sen kuşunu iyi dinle bak sanki homurdanır gibi yapıyor aslında konuşuyor

Abartmıyorsun tabi ki, biz onları doğasından emanet alıyoruz ve en iyi şekilde bakmak zorundayız. Bizimki çok şımarık, seni gidi şımarık kuşşşş diye sesleniyorum kanatlarını sırtında çaprazlayıp koşuyor Şımarık dediğim zaman gerçekten şımarıyor, sanki ona ne dediğimi anlıyormuş gibi tepki veriyor ya hayret ediyor insan

Aslında konuşuyor ama gırtlak seslerini erkek kadar zengin olmadığı için anlaşılmıyor canım sen kuşunu iyi dinle bak sanki homurdanır gibi yapıyor aslında konuşuyor

evet bazen sankı bıseyler söylıycekmıs gıbı ötüyor..yanı bız seslendıgımızde o da bır ıkı ötüyor susuyor.tekrar seslenıyoruz yıne aynı sekılde ötüyor:))
bi de kafesınden cıkardıgımızda ılk once dızımıze konuyor.kendını sevdırıyor.sonra tv ustune konuyor.seslerı dınlıyor.bazen tv ustunde uyukluyor kı o hallerını gorsenız kendınızı zor tutarsınız o kadar tatlı kı:))) bazen cok korkuyorum ya bı gün elimizden giderse diye

evet ben ınanıyorum ki dedıklerımızı anlıyorlar.oyle olmasa dedıklerımıze tepkı vermezler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…