Muhabbet kuşum öldü :(

garipbirhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
3.451
1.922
83
İyi akşamlar Kızlar,

5 yıldır beslediğimiz muhabbet kuşlarımdan bir tanesi bugün ölmüş
Annemler bakıyordu, evlenmeden önce çok ilgilenir sürekli oynardım onlarla
3 arkadaşlardı, dişi olan kuşum bugün ölmüş..
Hayvanlara hiç kıyamıyorum, öğrendiğimden beri ne yemek yiyebildim, ne bir şey..
Şuan bile gözlerim dolu olarak yazıyorum..
Annemden resmini çekip atmasını istedim, daha fazla üzüleceğimi bildiği için atmadı..
Bir kuşun ölümünden etkilenen ben, Allah sevdiklerimin acısını göstermesin bana ..
Yarın gömecekler kuşumu
O benim prensesimdi, artık yok ...

çok üzüldüm yaa
bende çok bağlanıp çok etkileniyorum sonra korkumdan alamıyorum o yüzden herhangi bir evcil hayvan.
balığa bile kıyamıyorum ölürse napıcam diye

Cok uzucu. Benim de muhabbet kusum var evimizin bir uyesi gibi. Anlayabiliyorum ama uzulmemeye calis. Ben de sirf ölürse uzulurum diye almak istememistim ama aldik iste.

Çok üzüldüm. İnsan, kuş, kedi, köpek ne önemi var. O da bir can ve yıllarca beraber yaşıyorsun. Sana ihtiyacı varken göz kulak oluyorsun.

Ben de çocukken çok kuş besledim. Kimse öğretmeden sorumluluk bilinci aşılamışlar bana. Yazın balkona çıkar hava alsınlar diye güneş tepeye çıkınca içeri al güneş çarpmasın.. Yemine suyuna bak, kafesini temiz tut. Konuş...Beslediğimiz kuşlarımız ölünce kendim gömerdim. Görevimi yapardım çocuk aklımla..
İnsan ölünce çok üzülüyor ama oğlum biraz daha büyüsün sahipleneceğim yine..

Eşimle evlenmeden önce ilk sevgililer günümüzde bana cennet papağanı almıştı okadar tatlıydı ki her sabah evdeki herkes onun sesiyle uyanırdı..
Ve ben bütün hayvanlardan korkan biriyken bir tek onu elime alıp sevebiliyordum çok küçüktü elimde büyüdü.. biz evlendik evimize getirdik kuşumuzu 1 yıl sonra öldü
Eşime msj atmıştım kızımız öldü diye msjı okuyunca oda ağlamış
Temiz bir beze sardım kızımı balkondaki saksıya gömdüm

Cok uzucu. Benim de muhabbet kusum var evimizin bir uyesi gibi. Anlayabiliyorum ama uzulmemeye calis. Ben de sirf ölürse uzulurum diye almak istememistim ama aldik iste.

5 yıldır bizimleydi,
Sürekli altlarını temizler, yemlerini üfler, tüneklerini kafeslerini sirkeli suyla siler, o kadar iyi bakardım ki..
Zevkti onlarla ilgilenmek benim için..
Şimdi 2 tane kaldılar,
Onlar da ölecek bir gün

Benimde vardi muhabbet kuşum. Ben kucukken almislardi. 7 yaşinsa filan öldü. Çok üzüldum ama en cokta omrunu kafeste gecirdigi icin uzuldum. Uçabilen bir hayvani eve, kafese sokmak cok daha uzucu. Aklim ermeye baslayinca yenisini hic almadim.

Ama onlar dışarı kuşu değil ki canım dışarı kaçtıkları zaman malesef ki yaşayamıyorlar..

Ama onlar dışarı kuşu değil ki canım dışarı kaçtıkları zaman malesef ki yaşayamıyorlar..

Muhabbet kusu ev kusu degil. Kendi dogal yasam alanlari var ve insanlardan uzak. :) Muhabbet kuslarinin dogal yasam alani yazarsaniz goreceksiniz.
Galiba herkes ev kusu diye dusundugu icin rahatsiz olmuyor ama degil.

Dışarı kuşu olmadığı İçin ben öyle düşünemedim,dışarı yaşam koşullarına uygun olmadıkları İçin hapis gibi olduğunu hep düşündüm ama , onlar ancak öyle yaşayabilirlerdi..
Yoksa dediğiniz gibi doğa koşullarında yaşayabilecek bir hayvanı eve hapis etsem çok üzülürdüm

Malesef eve hapis ediyorsunuz aslinda disarda yasiyorlar ama sehirde degil. Kedi, kopek sehir icinde ve bizlerle ayni irtami paylasmaktalar. Bu yuzden eve aliyoruz ama dogal alani bizden uzakta olan kuslari biz satin aldigimiz icin oralardan alip yetistiriyorlar. Ucabilen hayvanlari alip kafese sokmamak lazim

Benimde kedimin yavrularından ikisi öldü. Eşimle çok üzüldük. Diğer kaybettiğim sevgdiklerimle birlikte kalbimde var olacaklar artık. Bütün sevdiklerimi kalbime gömdüm. Böylelikle onlar hep yanımda gibiler. Sizde öyle yapın. Minicik bedenini toprağa, anılarınızı , sevginizi kalbinize gömün. O minik kuş hep sizinle olsun.

Muhabbet kusu ev kusu degil. Kendi dogal yasam alanlari var ve insanlardan uzak. :) Muhabbet kuslarinin dogal yasam alani yazarsaniz goreceksiniz.
Galiba herkes ev kusu diye dusundugu icin rahatsiz olmuyor ama degil.
Aa evet attığın video izleyince öğrenmiş oldum bende teşekkür ederim ama çok tatlılar ya:)))

Haklısınız.. hiç bilmiyordum..
Ailem bir gün ansızın alıp gelmişlerdi, 21 ağıstos tu prensesimin evimize ilk gelişi :)
İlk günkü ürkekliği hep vardı, korkardım ona dokunmaya, uzaktan severdim daha fazla ürkmesin diye..
Yanıma gelmek isterse gelirdi,Evimizin neşesi,minik kızımızdı.. ama artık yok

Can'ım ya cok üzücü bu durum
bende gecen sene aynı acıyı yasadım günlerce ağladım ev bomboş gelıyodu onun sesıne okadar alısmısımkı
sımdı bu tane bıcırımız var cok konuşkan maşallah dıyım cok sevmiyorum onuu

Çok üzücü. Başınız sağ olsun. Ben kedimi kaybettiğim ilk gece yağmur yağdı. Kalbim sıkışıyordu gök gürledikçe toprağın altında tuyleri ıslanmıştır patileri buz gibi olmuştur diye. 6 ay geçti. Toprağa karışmıştır şimdi. O güzel tüyleri yok sadece tarağındakiler kaldı geriye.
Hiçbir acı geçmiyor. Sadece o şekilde yaşamayı öğreniyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…