Muhabbet kuşum öldü :(

Teşekkür ederim.. sizinki de çok üzücü, ama hafiflemiştir acısı..
2 tane daha mubişim var, paşa ve fıstık .
Onları da çok seviyorum, konuşmaları hiç bitmez :)
Bir gün onlar da ölecek ve yine böyle üzüleceğim ..
Bundan sonra hiçbir evcil hayvan beslemeyeceğim, merhametli insanlar çok etkileniyor kaybedince ..

seni çok iyi anlıyorum .

benimde dün akşam disi muhabbet kusum öldü .
aglaya aglaya karnima sancilar girdi.
diğer kusumla hep konusurlardi bazen kizarlardi birbirlerine bende onlara kizardim oglum kizim bir susun ya diye.
şimdi oğlum kendi kendine ötüyor acı acı.

ağlıyorum

Başınız sağolsun. Soğuktan ölmüş olabilir mi benimde vardı bir akşam evde kalmamıştık ertesi gün gittiğimizde ölmüştü

Benim de muhabbet kusum var basligi bile okuyunca kotu oldum

Benim de muhabbet kusum 10 yasinda öldü. Yillardir aklimda hala,hic unutamam. Sizi anlayabiliyorum o yuzden. Cok gecmis olsun.

bu da benim canim..
Can kizim'di

Anlayabiliyorum...
Benim de sevda papaganim vardi..
Resimdeki bidik..
Cok cok akilli...
Kizim gibiydi.
3 yil yasadi bizle.. Sayisiz yumurta verdi,hicbiri cikmadi gerci..
Ama oyle sevdik ki.. Oyle akilliydi ki. Gozlerimizin icine bakardi.
Ilk esi öldü.. Sonra bir tane daha es aldik.. O biraz yasadi fakat o da öldü... Cok sevmisti ikinci esini.. Koynunda uyurdu insan gibi.. Tek kaldi.. Bize baya duskunlesti bu zaman zarfinda. Sanirim bunalima girdi.. Ve o da öldü.. Kafesin sessizliginden anladim.. yikildim.. Hala aklimda.. Hala kafesinin oldugu yere bakar dalarim.. Onun gibi olmayacak yeni gelenler bilirim... Bence sevgi sevgidir. Bir insan veya bir hayvana duyulsun fark etmez.. Ve aci da acidir

Çok acı bişey canım başin sagolsun
benimde 4 senelik kuşum vardı
biz tatile gitmiştik 1 haftaligina evin anahtarini komşuya birakmistik komşu hergün eve girip yemini suyunu veriyodu 3.gün kuş hastanmaya başlamış hiç ucmuyomus kafesten cikmiyormuş komşumuz arayip bilgi veriyodu bana biz 7.gün geldik
geldiğimiz günde öldü kuş resmen bizim gelmemizi beklemiş
sonra hep kendimi sucladim biz onu tek bıraktık diye mi oldu acaba

Cok duygusaldir kuslar

Fazla sevmemek gerekiyor dimi?
Insan kaybetmenin korkusunu yasayinca sevmeye tovbe edesi geliyor..
Oyle anlatmissiniz ki icim sizladi benim bile ..

cok uzuldum basininiz sagolsun... Valla bende sizin gibiyim. Seneler icinde iki kusum oldu ben 1 ay agladim ve hala unutmadim canlarimi. Sizi cok iyi anliyorum.

Çok üzüldüm

Fazla sevmemek gerekiyor dimi?
Insan kaybetmenin korkusunu yasayinca sevmeye tovbe edesi geliyor..
Oyle anlatmissiniz ki icim sizladi benim bile ..
Hiçbir hayvanı onu sevdiğim gibi sevemem artık. Ders aldım. Sabah uyanınca aklıma ilk gelen şeydi o. Bebek kakasına bile tahammül edemezken o hastayken nelerini gördüm hiç tiksinmedim. Öldükten sonra bir süre tavuk ve balık yiyemedim boğazımdan geçmedi. Öldüğü veterinerin önünden ve ilk gördüğüm yerden geçemedim yolumu değiştirdim hep. Bu kadar bağlanmak hiç iyi değil. Hala dilimde ismi kalbimde sevgisi var.
Konu sahibi de demiş "Bir daha kuşum olmasın istiyorum." diye, ilk kaybettiğim gün sokakta kedi görmeye dayanamıyordum. Şimdi yine onlarla teselli buluyorum.
Ama her şey dozunda olmalı artık.

Başınız sağolsun. Soğuktan ölmüş olabilir mi benimde vardı bir akşam evde kalmamıştık ertesi gün gittiğimizde ölmüştü

Teşekkür ederim, soğuktan ölmüş olamaz annemler kombiyi gece gündüz kapatmaz, cereyanda kalmasınlar diye evi havalandırırken bile bir süreliğine başka odaya alırdık onları.. üzerlerinin örtüsü devamlı kafesin üzerinde kapalı şekilde..
Tünekleri, kafesleri sirkeli suyla silinirdi..
Bilemedim ki neden öldü..

En acısı da elimde hiç resminin olmaması...
Telefonumu fabrika ayarlarına döndürmem gerekti, flasımda vardı bir sürü resmî ve flaşım da kayıp...
ona dair somut hiçbir şey yok elimde, kalbimde sevgisinden başka mavişimin

emın ol daha cok üzülüp ağlayacaktın olmaması boyandan ıyı olmuş resmının

Başınız sağ olsun sizin de..
Bundan sonra hiçbir hayvanı evde beslemeyeceğim, dışarıda doğal ortamında uzaktan severim..
Ağlamaktan gözlerim acayip derecede yanıyor..
O kadar çok bağlanmışım ki ona.. minik kızıma

Geçen hafta köye gitmiştim, yavru en fazla 10 günlük bir kedi gelmiş ayakkabılarımın yanına mayışmış, o kadar tatlı ki , seveyim diye yaklaştım ki ayağa bi kalktı ön bacağından birisi koptu kopacak sallanıyor.... içim parçalandı, başladım ağlamaya..
Kanlar içinde küçücük incecik bacağı..köpeğin ağzından kurtulmuş sanırım..
Hava da çok soğuktu, içeri aldım bir kolinin içine pamuktan yatak yaptım, bişeyler hazırladım karnını doyurdum, 5 tl su şişesine su kaynatıp koydum yattığı yerde kediye temas edecek şekilde yerleştirdim..
Bu bayağı rahatladı :)
Ertesi gün dönerken onu da yanımda getirdim veterinere götürmek için, çünkü köyde kalsa ölecekti..
Götürdüm, bacağına birkaç işlem uyguladılar, sardılar felan.. götürdüm kendi ortamına bıraktım, şimdi daha iyiymiş, anneannem de kremini sürüp geri sarıyor köyde .. onu kurtardım ona çok seviniyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…