Muhabbet kuşum tüy döküyor

berivannnn26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2012
3.765
1
46
Eskişehir
Yardım edin kızlar lütfen muhabbet kuşum tüy döküyo çok 7 aylık daha çok neşeli olan kuşum durgun ve uyur oldu yardım edin korkuyorum ne yapsam veteriner anlar mı yoksa kuşcu mu ne ne ilaç alayım yardım edin

13 sene baktığımız evimizin neşesi, bireyi
bıcırığımız 2 sene evvel o güzel kanatlarıyla uçtu gitti(14:
Tabi bizim yaşlılıktan ama son zamanlarda neşesini kaybedip, uyuklayıp duruyordu canımıniçi.
Bir veterinere danışın.
Kuşçularda anlar belki ama veteriner daha güvenilir geliyor bana.

Son düzenleme:
Kuşçuya da sorabilirsiniz,benim minnoşum da zamanında çok tüy dökmüştü,o zaman keyifsiz oldukları doğru. :/ Acil şifalar

kıyamam ona ben kuşlar tüy dökme döneminde hassas oluyorlar cereyandan koruyun, vitamin kullanın. Kuşlar için özel vitaminler satılıyor kuşçularda

Benim de kanaryam var bir tane, çok küçük daha.. O da çok tüy döküyordu, yeni bitirdi tüy dökmeyi. Arada böyle keyifsiz olduğu oluyordu ama genellikle iyiydi.. Bir veterinere danış derim ben..

Kuşçularda vitamin var, ben onlardan alıp verirdim, bir de tüy dökme döneminde bize sprey vermişlerdi onu kullanırdık... En iyisi veterinere danışmak tabi ki...

cevap yazanlar dan Allah razı olsun çalıştığım için pazar günü veterinere götüreyim ya nasıl götürsem kese kagıdına mı koysam hani alırken koyuyorlar ya birde kullanıp memnun kaldığınız kuş ürünü sprey var mı

Kese kağıdı mı korkmasın yada kaçmasın minik kuş.. biz genelde kafesini bez torbaya gecirip götürürdük. araba ile götürürdük rüzgar almasın diye..

Önce bir bakın kuşunuzun dışkısı sıvı mı ishal olmuş olabilir o da halsizlik yapar. eğer ishal ise "avidiare" diye bir ilaç alırsın geçer. kuşu götürmene gerek kalmaz.

Bizimde 3 yaşında kuşumuz var konuşuyor. evimizin neşesi..allah eksik etmesin.. sizin mubişte inşallah iyileşir.. geçmiş olsun

Son düzenleme:
Muhabbet kuşları şu dört nedene bağlı olarak tüy dökerler...

1: mevsimsel
2: stres
3: yavruluktan cıkış
4:yavru yapma dönemi

Sizin kuşunuzun nedeni yavruluktan çıkış olması gerek.
Çünkü 6-7 ayları büyüme dönemidir.

Zaman zaman tüy dökme mevsimsel olarak oluyor normaldir.
Veterinerler kuşlarla pek ilgilenmiyorlar bildiğim kadarıyla.
Kuşçular daha iyi bilirler bu dönemde güçsüzlüğe karşı takviye vitamin verilebilir.

Berivancım mubişler senede 2 defa tüylerini değiştirirler. Biri bu ay diğeri de yaza girerken. Hatta kuyruklarını bile tamamen düşürebilirler.
Belirgin bir şekilde tüy kaybı olup ta derisi görünmediği sürece sıkıntı yok. Mesela vücudunda bir tutam boşluk oluşmuşsa ya da tüyler aşırı seyrekleşmişse veterinere götürmek için bir saniye bile bekleme. Ama böyle bir açılma boşluk yoksa bu dönemde çok çok normal. İmkanın varsa bir fotosunu koyarsan daha iyi yorum yapabilirim.
Marka vermek gibi olmasın ama şuan için Avisol B vitamini alıp mubişinin suyuna haftada 1 koymanı tavsiye ederim. Kuşunun hem stresini alıyor, hem de tüylerini değiştirirken daha az kaşınıyor ve canı yanmıyor.
Bunun dışında mubişlerle ilgili sorun olursa her zaman bana özel mesaj atabilirsin. Allah bebişine sağlık versin

Diskisi falan ne renkte? sulu mu yoksa normal mi?
kafesin icinde tuylerini kabartip mi duruyor yoksa normal mi?
Bence veterinere goturmeden once veterineri arayin...
Benim kuslarim mevsimsel dokuyorlar tuylerini. her sene ekim- kasim aylarinda cok tuy dokuyorlar.

Gecen hafta benim anlamadigim bi kirginlik vardi kusumda. surekli uyuyup duruyordu ve yatar pozisyondaydi hep. Once solunumunda bi sorun vardir diye antibiyotik ilac ve vitamin verdim.. iki gun sonra elime aldim ayaklari sicacikti. atesi olabilcegini dusundum bi aspirini 4 parcaya bolup bi parcasini alip ezip suyuna karistirdim. neyseki suyu koyar koymaz icti ve iyi geldi. Simdi iyi cok sukur

Sizinki de en kisa surede iyilesir umarim

çok teşekkürrler kızlar iyiki varsınız
dün veterineri aradım anlattım nasıl desem 20 tane tüy var dı kafesinde 3 gündür döküyo veterinerde Dumadumadum dediği gibi yavrulukdan çıkıyor dur dedi dikkat edin dedi dışkisi sulu degil ishal değil zannedersem annem büğün ilaç almaya gidecek bebek aspinini iyimiş bir de mürekkep balığı kemiği iyi olur sever dediler benim kuşum dokunmagı bile sevmedi ,aranızda dal darı yada kuşun sevecegi besinleri bilen kullanan varmı ben de vereyim boncuk kızıma

Ben muhabbet kuşuma hiçbirşey vermiyorum 2 yemliği 1 suluğu var birde tünekleri dışında kafesinde hiçbirşey yok..(ayna vs psikolojisini bozuyor ve konusmasını engelliyor)

bir kez ballı kraker vs almıştım yemedi zaten zararlıymış onları yapıştırmak için zararlı maddeler kullanılıyormuş.. vitamin falanda hiç vermedim ama gayet sağlıklı ve cır cır konuşuyor. (Maşallah deyin) ciddi derecede ishal olduğunda konusmuyor durgun oluyor suyuna ilaç koydugumuzdada icmiyor susayıncada sürahinin yanına gidiyor bizim sulardan içiyor ilaç kabul etmiyor yani :) onun yerine ishal olunca tavuk çorbası yapıyoruz onu cok severek içiyor ve iyileşiyor :) ne kadar doğru bilmem ama tesadüf değil bir kere değil birkaç kez denedik iyileşti.. veterinerin yolcudur abbas dediği kuş iyileşti..

Sizin kuşunuz halsiz durgun değilse tüylerini kabartıp öylece oturmuyorsa endişelenmeyin..

merhaba arkadaşım

çok geçmiş olsun tez zamanda minik kuş iyileşir cereyanda kalmamasına özen gösterin. Muhabbet kuşları hassas hayvanlar ve onlar kadar akıllı bir hayvanda yok diyebilirim.

lise zamanlarında bizimde vardı bıcırığımız onun ölümü ailedeki herkesi çok üzmüş ve etkilemişdi ben 1 hafta boyunca ağlamışdım. Konuşuyordu sabah,öğlen,akşam yemekde muhakkak oda bulunurdu en sevdiği limon sakız salatalık elma türü şeylerdi :) özellikle evde kuran okunduğu zamaan hiç durmadan herkesin içinde uçar sürekli öterdi kuran okuyan kişi sustuğu zaman oda susardı yerde kırıntıları toplardı babam sus diye bağırdığında hemen babacık demeye başlardı cicikuş bıcırık derdi ailemizden biri gibiydi yeşil siyah benekli tüyleri ile tam yakışıklıydı bir sabah uyandığımızda

tüy dökme mevsiminde olduğu için durgunluğu normaldir ama çok uyuklarsa o tehlikeli oluyor takipte ol arkadaşım hastalanmaması için biz kaloriferin yanına koyardık biraz mesafe ile ısınırdı

bizim kuşumuzun ölmeden önce çok aşırı uyukluyordu cahillik ettik bilemedik ilk defa evimizde hayvan besliyorduk çünkü 3 yıl bizimle kaldı abim getirmişdi kafesine yaklaşınca hemen kapısına çıkar dudak dudağa öpüşürdük anılarım depreşdi çok bağlanınca ayrılması çok zor oluyor

en kısa zamanda toparlanır

yavru böcüğüm hasta mı olmuş kıyamam ben ona...benim kuşumda öyle halsiz falan düştüğünde suyuna büyükler için olan aspirini kırıp azcık katıyorum iyi geliyo.acil şifalar inş..

çok sagolun kızlar boncuk kızımı çok seviyorum 7 aylık daha inşallah hemwn iyileşir kız olduğu için daha konuşturamadım zil sesini çıkartıyo çok tatlı kızım hepinizin minişine sağlıklı ömürler olsun inşallah

Benim de bir kizim bi oglum var. 3 senedir benimleler. Oglum yakinda turkceyi sokecek.. Kizim ama hic konusmaz. Ancak oglanla birbirlerini evin icinde kaybettikleri zaman deliye donup otmeye baslar. kizlar pek konusmuyor / otmuyor canim

Dün gittim boncuğuma vitamin ve tüy dökümü vitamini kuş kumu aldım kuş kumu kullanmak lazımmış bilmiyordum
Yemine konuluyor muş koydum bende birde aklıma birşey takıldı ya kuşdu dediki 5 damlka ondan 5 damla ondandamlat ertesi gün suyu değiştir dedi annem de 2- 3 gün dursun diyo su adam ürün hemen bitsin diye öyle demiştir diyo siz nasıl koyuyorsunuz vitamini ertesi gün suyu döküyormusunuz :26:
Boncuğuma dün salıngaç aldım vardı ama naylondu YENİ ALDIĞIMIN oturma yeri tahta yanlız tutma yeri demir tutmaya çalıştıkça kayıyo zor çıkıyo üstüne acaba alışır mı :44:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…