muhabbet kusum zehirlendi mi :(

fikrifirar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2013
103
1
26
İstanbul
kusum grip oldu aspirini 3 4 kasik suda eritip sabah 2 cay kasigi aksam 2 cay kasigi verdim sabah verdigimde iyi geldi hatta hiriltisi vardi gecti aksama dogru bidaha 2 kasik verdim sonra kusmaya baslasi :( acaba zehirledimi bi bileniniz var mi kizlar ya üzüldüm ya öldürürsem hayvani iyi etcem derken :(

aspirin vermek gerektigini internette okudum

Kafaniza gore ilac vermeyin. Asprini de cok fazla vermissiniz. Veterinere goturme imkaniniz varsa goturun, goturmuyorsaniz da boyle internetten okudugunuz seyleri ilac olarak vermeyin. Kusmasi hayra alamet degil.

Kafaniza gore ilac vermeyin. Asprini de cok fazla vermissiniz. Veterinere goturme imkaniniz varsa goturun, goturmuyorsaniz da boyle internetten okudugunuz seyleri ilac olarak vermeyin. Kusmasi hayra alamet degil.

simdi gitti yine yedi yem pinekliyor öyle ve bi anormal durum yok gibi gözüküyo gözlemlemeye devam edicem bu saatede götüremem ki vetenire insalah bisey olmaz :/

Aspirini fazla vermişsiniz demek ki.. umarım toparlar.. genelde soğuk alan kuşa ıhlamur gibi bitki kaynatıp ılınınca suluğuna konduğunu okumuştum.. En dorusu veterinere sormak..
geçmiş olsun :ssz:

simdi gitti yine yedi yem pinekliyor öyle ve bi anormal durum yok gibi gözüküyo gözlemlemeye devam edicem bu saatede götüremem ki vetenire insalah bisey olmaz :/

Onlar cok hassas hayvanlar. Kaldi ki cogu veteriner bile bilmiyor, kuslara bakmiyor. Siz nasil internete guvenipte aspirin verebiliyorsunuz. Hasta olurlarsa bile kolay kolay gostermezler. Sizin icin onemliyse bilen bir veterinere goturun.

Bu ay kk den iki arkadas muhabbet kuslarini kaybetti. Biri dersena biri de aydebuz. Umarim sizinki kurtulur. Ben benimkiler grip oldugunda hapsirdiginda, papatya cayi ve ekinezya cayi veriyorum. En azindan zararli degil. Gecmis olsun.

Son düzenleme:
aspirin vermeyin iyi gelmiyor gelse benim kuşum iyi olurdu belkide dahada tetikliyor :(

Muhtemelen aspirini fazla vermişsiniz, bir aspirin yetişkin bünyesindeki kan miktarına göre dozajlıdır. Kuşçuğun eti budu belli, düşünsenize zehirlenmemesi mümkün mü? Biz basket topu kadar aspirin yesek biz de kusarız muhtemelen. Aspirin verilir verilmez değil ama çok çok minik miktarda ve mümkünse suyuna damlatılan sıvı şeklinde verilebilir.

Muhabbet kuşları cereyana dayanamadığı için dışarı çıkarmanız iyi olmaz ama tanıdık bir veteriner bulup telefonla yardım isteyebilirsiniz. En azından gelemese bile ilaç adı ve dozajı verir.
Çok çok geçmiş olsun kuşçuğa. Kıyamam ben ona..

hic istahi kapanmiyoki oglusumun massalah :) suan iyi yemek yiyo ötüyo nefes alirkende zorlanmiyo.. heralde aspirin migdesini bulandirdi kustu ;) korktum ama daha vermem aspirin. tskr ederim hepinze

bi ara cok iyiydi dün yemek yiyordu ötüyordu ama gece yarisi 4 te uyandim kusuyodu yine yaa nefes alamiyo burnu tikali öyle ses cikariyoki nefes alirken uykudan uyandiriyo..

ve bu güün hiiic bisey yemedi :( aspirinden zehirlenseydi ölmüstü coktan baska biseyi var sanirim hic ellemiyorum

Eğer sebepsiz yere kusuyorsa bi yere çarpmış olabilir. Ben kuşumda bunu bizzat yaşadım :S

Back
X