Kimsenin sana abartma deme gibi bir hakkı yok hayvan sevgisi çok başka bir şey , bilen bilir bilmeyen çok şey kaybeder ... Bence kuşunu hemen bir veterinere götür belirtiler norman değil çünkü :26: İnşallah en yakın zamanda iyileşir pıtırcık kıyamam ona
ınsallah ıyıleşir burda kuscu veterınerı bulmakta zor arastırıcam yarın.
bizim evde sigara içilmiyor.yemı avucuma cıkartması benı özlemesı anlamıınamı gelıyor :) canım benım o ya bütün gun ben evde yoktum ama fazlasıyla ınsan vardı bızım kusta bıldıgın ınsan secıyo yani.zaten su son yarım saattır kafasını kasıttı bana ben parmagımı asagı yukarı yapıyorum o kafasını bı o yana cevırıyo bı bu yana bı egıyo kasınıyo öyle :) ishal durumu suan gectı gibi normal yaptı az önce :)kırık pirinci bilmiyodum suya koysam onun suyunu ıcırsem olurmu haşlayıp yedırsem bogazına yapısmaz dımı.pinpon topunuda var evde yarın yaparım hemen.allah razı olsun sizden eşinizden.bana yardımcı olmaya calısan buraya yazan herkese cok tesekkur ederim.Canım şimdi eşime okudum konuyu .Eşim hayvanları çok sever ve bu konuda çok bilgili çünkü beslemediği hayvan yok :) Onun yorumunu aynen aktarıyorum umarım bir faydası olur ...
'' Kuşun kafesinin içine bir tarafını delmek üzere bir pinpon topu koyun . (yani gagasıyla tutup pinpon topunu kaldırabilsin ) Eğer eş ihtiyacı varsa bu en etkili çözüm.
Kuşunuz kötü hava şartlarından etkilenmiş olabilir. Sigara dumanı ve soğuk hava akımından ötürü olur. Yemi avcunuza çıkartmış olmasının sebebi sizi özlediğinden ve sizi beslemeye çalıştığından kaynaklanıyor. Bu tarz tropikal kuşlar ruh hali değiştiğinde veya alışık olduğu düzen değiştiğinde ishal gibi belirtiler gösterebilir , insanlar da olduğu gibi.. Benim size tavsiyem konuşmasını sağlayan kuş yemlerinden bu ishal döneminde uzak durun . Kırık pirinç yedirmenizi tavsiye ediyorum. Veterinerler kanatlı sağlığından anlamıyorlar. Çok geçmiş olsun. ''
bizim evde sigara içilmiyor.yemı avucuma cıkartması benı özlemesı anlamıınamı gelıyor :) canım benım o ya bütün gun ben evde yoktum ama fazlasıyla ınsan vardı bızım kusta bıldıgın ınsan secıyo yani.zaten su son yarım saattır kafasını kasıttı bana ben parmagımı asagı yukarı yapıyorum o kafasını bı o yana cevırıyo bı bu yana bı egıyo kasınıyo öyle :) ishal durumu suan gectı gibi normal yaptı az önce :)kırık pirinci bilmiyodum suya koysam onun suyunu ıcırsem olurmu haşlayıp yedırsem bogazına yapısmaz dımı.pinpon topunuda var evde yarın yaparım hemen.allah razı olsun sizden eşinizden.bana yardımcı olmaya calısan buraya yazan herkese cok tesekkur ederim.
Allah senden de razı olsun canım benim sen de bir can için bu saatte buraLarda uğraşıyorsun :) Biz hayvanseverlerin hepsini çok severiz :)
Pirinci önce direk ver eğer ağzına alıp atarsa yani yemezse suya batırıp tekrar ver yine yemezse 5-10 dk suda beklet . Önemli olAN pirincin bağırsaklardaki asidi suyu çekmesi ( Eşimin yorumu :) )
şuan varya o kadar mutluyum ki kafesınde halkası var bır o yandan bır bu yandan gecıp duruyo bana arada ötüyo.neşeli hareketlendi.o cubuktan ötekine atlıyo zaten yarım saat boyunca kafasını kasıttı bana ve ishal durumu gecmiş durumda suan.baktım defalarca normal yaptı.sanırım o anlık bı durumdu.ve 15 dkda bır yem yıyo su 1 saattır.Eş ihtiyacı falan yok şu an. Bahsettiğiniz ihtiyaç halinde kuş neşeli ve hareketli olur. Sizin kuşunuz maalesef hasta olmuş zaten ishal ve kusuyorsa üzerine bir de durgunsa muhtemelen ilerlemiştir.
İlk yapacağınız şey sıcak tutmak elinize aldığınızda muhtemelen ayakları soğuk olacaktır.
İkincisi ise kuşunuzun yem yiyip yemediğine bakmak. Genelde çok hasta olduklarında yem yemezler ve açlıktan ölürler. Eğer yemiyorsa mutlaka sizin beslemeniz gerekiyor. Eczaneden bir şırınga alıp sulu bir mama hazırlayabilirsiniz(pirinç ununu suyla pişirebilirsiniz sakın süt koymayın sindiremiyorlar. Ya da irmik ve tahıl ürünlerini kaynatıp püre haline getirebilirsiniz. Şırıngaya çekip ağzına verin). Kuşu iki saatte bir azar azar beslemeniz gerekiyor.
Üçüncü şey dışkısına ve kilosuna bakmak. Sindirilmemiş yem veya kan var mı? Ayrıca kuşu tuttuğunuzda göğüs kemiğinin etrafı çok zayıf mı?
Götürebilirseniz veterinere götürün. Götüremiyorsanız ve gerçekten çaresizseniz evdeki antibiyotiklerden kullanabilirsiniz(veteriner tavsiyesi). Bunun için sadece dozajı ayarlamanız gerekiyor.Ya bir bardak suya atıp eritip ağzına bir kaç damla verebilirsiniz, ya da toplu iğne başı kadar bir miktarı bir kaç damla suyla karıştırıp ağzına damlatabilirsiniz. Tabi mantar var ise ek olarak farklı ilaçlar kullanmanız gerekiyor.
şuan varya o kadar mutluyum ki kafesınde halkası var bır o yandan bır bu yandan gecıp duruyo bana arada ötüyo.neşeli hareketlendi.o cubuktan ötekine atlıyo zaten yarım saat boyunca kafasını kasıttı bana ve ishal durumu gecmiş durumda suan.baktım defalarca normal yaptı.sanırım o anlık bı durumdu.ve 15 dkda bır yem yıyo su 1 saattır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?