Ben de hayvanseverim hatta kızım kedi köpek delisi ama evde bakmaya tahammülüm yok.zamanında papağan,muhabbet kuşu,balık ve hamster besleyen biri olarak görüşümù paylaşayım istedim.hamile olduğum için üzùlerek te olsa hamsterleri yolladım şu an sadece balık var.bence bir apartman dairesinin içinde tùylü herhangi bir hayvan cinsi ve insan beraber yaşamamalı.bazıları bu dediğime burun kıvıracak ama bu benim gorüşüm.ne olup olmayacağının garantisini verebilirmisiniz?bebğimizden daha kıymetli olamaz bence.o sevimli tüylü hayvancıklarda bizim bilemeyeceğimiz organizmalar,zararlı oluşumlar olabilir.hele hele hele köpeğe çok karşıyım.ev icinde köpek kabul edemeyeceğim birşey.dinen de sakıncalı.peygamberimiz en büyük hayvanseverdi kediye ok verip te köpeğe vermemesinde tıbbi bir sürü sakinca var.O dediyse doğrudur.
Hamileyken keyfi beslemeye bende karsıyım canım..Ama uzun zamandır seninle olan bir kediyi köpegi hamile kalınca göndermek bencillik olur..Bir cıkar yol olmalı..Bende mecbur kaldım iste bebegimden kıymetli degil ama suan verecek biryer yok ve umursamayıp bir sekilde kurtulmaya yani cocuklara yada bir kuscuya vermeye vicdanım el vermez..
canım madem annenın yanındasın koyun bır odaya kafesı sen gırme gerek kalmadıkca oraya kusu salıpta ucurmadıktan sonra bırsey olmaz olmadı anende kalsın yda yengene verırler sende bırsekılde görürüsün hem kuşçugu ama evıne götürme gıderken
Ben de hayvanseverim hatta kızım kedi köpek delisi ama evde bakmaya tahammülüm yok.zamanında papağan,muhabbet kuşu,balık ve hamster besleyen biri olarak görüşümù paylaşayım istedim.hamile olduğum için üzùlerek te olsa hamsterleri yolladım şu an sadece balık var.bence bir apartman dairesinin içinde tùylü herhangi bir hayvan cinsi ve insan beraber yaşamamalı.bazıları bu dediğime burun kıvıracak ama bu benim gorüşüm.ne olup olmayacağının garantisini verebilirmisiniz?bebğimizden daha kıymetli olamaz bence.o sevimli tüylü hayvancıklarda bizim bilemeyeceğimiz organizmalar,zararlı oluşumlar olabilir.hele hele hele köpeğe çok karşıyım.ev icinde köpek kabul edemeyeceğim birşey.dinen de sakıncalı.peygamberimiz en büyük hayvanseverdi kediye ok verip te köpeğe vermemesinde tıbbi bir sürü sakinca var.O dediyse doğrudur.
kedinin tüyü köpek gibi değildir, bu yüzden caiz kılınmıştır zaten, veterinerim kendi saçımız nasılsa kedi tüyü de öyledir demişti, sağlıklı bir kedide insana hastalık yapan organizmalar geçmez, yani dediğim gibi eğer bilmediğimiz organizmaları incelemeye kalkarsakkkk işin içinden çıkmayız, tüylü halılar, ağır kadife perdeler de bir o kadar tehlikeli alerjik hastalıklar açısından, ayrıca kedi et yiyen hayvanlar arasında tek necis olmayan hayvandır, evde seccadesiz namaz kılınabilir, sahih hadisler arasında kedinin su içtiği kaptan abdest almıştır peygamber efendimiz, aynı şekilde eski büyüklerimiz kedinin yemek yediği kaptan yemek yenilebileceği ama köpeğin yediği kaptan mutlaka kalaylanması,yani kabın belirli bir işlemden geçmesi dezenfekte edilmesi gerektiği söylenir, kısacası peygamber efendimizden bu yana kediler ve insanlar iç içe yaşamıştır ve kediler melâike sınıfından sayılmıştır.
canım düşüncene dicek birşeyim yok herkesin bilgisi farklı saygım var sana benim 2 bebek kaybım var ve araştırma yaptırdım bunun için birilerinden bilgi toplamaya çalıştım ve bir bayan çocukluğunda evde besledikleri kedi tarafından tırmalanmış ordan kediye ait bi mikrop vücuduna yerleşmiş ve bu mikrop vücut içinde yürümüş yürümüş rahme yerleşmiş bebeğe kan akışı başladığında o mikropta kanla beraber bebeğe geçip öldürüyormuş araştırmada ortaya çıkmış birsürü raporu var kadının elinde birde şöyle bi konu var köpek insanın en sağdık dostu sağlık açısından iyi olmayabilir sahibi ölse bile gelip birileri onu bolana kadar asla sahibinin başından ayrılmaz ama kedi öyle değil aç kaldığında ölmüş sahibini bile yiyebiliyor buda benim bildiğim ayrıca benimde muhabbet kuşum var eşimin iş yerine gönderiyorum yarın tedbiri elden bırakmamalıyız bence bebeğimizin sağlığı için bi süre uzak kalalım hayvanımızdan nolurki
Valla bilmiyorum saglıklı görünüyor ama..Kafesine dahi dokununca elimi yıkıyorum..Elime alıp sevmiyorum suan dısarıda salamıyorum anca ilgilenirse esim ilgilencek ama yinede aynı ortamda oldugumuz icin endiselerim var..
biz senelerdir iki muhabbet kuşu besliyoruz,çok seviyoruz onları ailemizin birer ferdi oldu onlar hamileyim diye vazgeçecek değilim bebeğim doğduğunda aynı odada tutmamaya dikkat edeceğim büyüyene kadar
kimseye veremem
bayanlar herkesin yorumunu okuyamadım ama hamileliğinde toksoplazma geçiren bir anne olarak size tavsiyem kesinlikle bebeğinizin sağlığını riske atmayın.sonra çok üzücü günler geçirirsiniz.benden tavsiye etmesi gerisi size kalmış.sağlıklı bebekler herkese....
Burda bu başlığı görünce dr.uma sordum
kuşu besleyebilirsiniz dedi.
koyun eti,ciğer salam sucuk sosis bunlardan kaçın dedi.
kıymayı bile eldivenle elle dedi
bir süre dokunmadan besle bence baktın sağlıklı bir şekilde yaşamaya devam ediyor sorun olmaz. bende de kedi ve muhabbet kuşu var. aynı şekilde bakımlarıyla eşim ilgileniyor. içini ferah tut bişey olmaz.
Ay bende de var muhabbet kuşu yavru daha her gün elime alıyorum öpüyorum oynuyorum onu sevince çook mutlu oluyorum resmen moralim yerine geliyor..bebeğim gibi o benim..
Bence bir zararı olmaz..
Tam tersi çok mutlu ediyor beni tipsiz kuşum sevilmez mi ooo :)
canım benimde hamileyken muhabbet kuşum vardı hamileyken bir zararını görmedim ben ama gagasından öpmedim tüylerine dokunmamaya dikkat ettim ancak bebeğim doğduktan sonra bana pek hijyenik gelmedi açıkçası çünkü kanatlarını çırptıkça heryere tüyleri dökülüyordu eee bebek yerlerde emekliycek anlamaz ağzına atar ben vermeyi düşünürken malesef kaybettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?