Muharrem İnce'den Arınç'a Polemik Yaratacak Gönderme

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.301
42.832
CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Bursa'da katıldığı bir sünnet düğününde Balkan havaları ile halay çekti.

$53de8a5f825983182bbdf8c2.jpg

Vardar Ovası şarkısı ertesi kendine uzatılan mikrofonlara, "Vardar ovasını Bülent Arınç’a ithafen oynadım. Ona kapak olsun" diye belirtti . Bülent Arınç, Bulgaristan'dan gelen bir sanatçı Vardar Ovası şarkısını söylemek isteyince "Onda rakı falan geçiyor. Başka bir şey söylesin. Ben yokken söyle onu" demişti.

Muharrem İnce, Bursa’nın Demirtaş Mahallesi’nde CHP İl İdare Kurulu üyesi Recep Kamyan’ın oğlu Melih sünnet düğüne yer aldı . Düğünde çalınan Vardar Ovası ve Balkan ezgileri eşliğinde halay çeken Muammer İnce, daha akabinde davulcuya 50 lira bahşiş verdi.

Düğüne katılanlarla bir zaman sohbet eden Muammer İnce, gazetecilere yapmış olduğu duyuruda , "Vardar Ovası’nı Bülent Arınç’a ithafen oynadım. O’na kapak olsun” diye belirtti .

Bursa Milletvekili Arınç’ın Vardar Ovası’na küstüğünü açıklayan İnce, "Bir Bursa milletvekilinin Vardar Ovası’nda oynaması gerek . O kültürü bilmesi gerek . Ben o kültürün bir çocuğu olarak Bursa Milletvekili değilim Yalova vekiliyim ve Drama Köprüsü’nü ve Vardar Ovası'nı, Bülent Arınç’a armağan ediyorum" diye açıkladı .

10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen İnce, "Yalova’da seçimler iptal oldu. 1 Haziran’daki seçimlerde her taraf Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları ile doldu. Billboard, apartmanlar, kaçak inşaatlar. Para onlarda, devletin imkanları onlarda. Ne oldu Yalova’da? Onları taklaya getirdik. 1 Haziran’da devleti nasıl yendiysek 10 Ağustos’ta yeneceğiz” diye belirtti .

Cumhurbaşkanı adaylarına gercekleşen yardımlara değinen Muharrem İnce, “Teyze kefen parasını bağışlamış. Teyzeyi buluyorlar kadıncağızın haberi dahi yok. ‘Beni tuttular getirdiler oraya’ diyor. Para bağışlayanların yarısı korkudan yarısı da verdiği nakitin 10 katını çıkartmak için bağış yapmaktadır " diye açıkladı .

T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ’ı da eleştiren İnce, “Bu adamın, bu sayın Erdoğan’ın kusura bakmayın adam dedim. Plakası sahte, kabadayılığı sahte, golü sahte 10 Ağustos’ta millet onu sandığı gömecektir. Buna inanıyorum. Ben Yalova seçimleri iptal olduğunda, ‘1 Haziran’da devletin gücünü yeneceğiz’ dediğimde partili arkadaşlarım dahi bana inanmamıştı” diye belirtti . Erdoğan’ın mezhepçilik yaptığını açıklayan İnce, şu şekilde devam etti:

”Dün, ‘Sen alevisin, ben Sünni'yim’ diyor. Demirtaş’a dönüyor, ‘sen Zaza’sın’ diyor. Bu ne utanmazlık. Türkiye ’de siyasette hiç duydunuz mu böyle açıklamaları. Ben de onun gibi Sünni'yim fakat ey Tayyip Erdoğan senin gibi Sünni'den utanıyorum. Bir insanın etnik kimliği değil adam olması mühim . Sünni olmuşsun fakat adam olamamışsın. ilk başta adam ol. Yaptığı bölücülüktür. Ortaçağ’da yaşamını sürdüren bu kafadan Cumhurbaşkanı olmaz."

ARINÇ, VARDAR OVASI İÇİN NE DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, önceki sene 8 Ağustos’ta Balkan Göçmenleri Federasyonu'na (BAL-GÖÇ) bayram ziyaretinde bulunmuştu. Ziyaret esnasında , Bulgaristan Kültür Bakanlığı'nda ses sanatçısı olduğunu açıklayan Fahriye Güney, Arınç’a yurtdışındaki etkinliklere gitmek niyetinde olduğunu belirtmişti. Arınç’ta Güney’den şarkı söylemesini talep etmişti . Söylediği iki Balkan şarkısına 10 üzerinden 7 puan veren Arınç, 'Vardar Ovası' türküsünü söylemek isteyen kadına, "Onda rakı falan geçiyor. Başka bir şey söylesin. Ben yokken söyle onu" demişti.

arcaajans
 
Son düzenleme:
valla türküde bile cımbızla içki adı arayan zihniyete bişey diyemiyorum ben de
 
de kapak olsun biraz çocukça ve kaba olmuş
bence ekmelvari laf sokulabilirdi
yani daha zekice ve ince :KK51: :KK23:
 
X