muhasebeci arkadaş var mı aranıza?

mutlumelo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2014
1.741
En iyi cevaplar
1
3.176
133
arkadaşlar merhaba..ben ön muhasebe çalışıyorum.ve genel muhasebeci olmak istiyorum.sizce kursla ne kadar başarılı olurum,ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim? okul okuyacak durumum yok.o yüzden o kısmı düşünmüyorum..çok istekli ve kendime güveniyorum..inşşallah başarılı olurum:81::81:

arkadaşlar merhaba..ben ön muhasebe çalışıyorum.ve genel muhasebeci olmak istiyorum.sizce kursla ne kadar başarılı olurum,ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim? okul okuyacak durumum yok.o yüzden o kısmı düşünmüyorum..çok istekli ve kendime güveniyorum..inşşallah başarılı olurum:81::81:

Gnel muhasebede mi çalışmak istiyorsunuz. Mali müşavir olmak mı ?

Tek düzen hesap planına, yürürlükteki mevzuata çok hakim olmalısın.
Alt yapın sağlam değilse işin biraz zor.
Tahsilin nedir? Lisans mezunuysan staja başlama sınavına müracaat et, stajını muhasebe bürosunda yap. Muhasebe büroları bu işin mutfağıdır, en iyi bürolarda öğrenirsin.

Tek düzen hesap planına, yürürlükteki mevzuata çok hakim olmalısın.
Alt yapın sağlam değilse işin biraz zor.
Tahsilin nedir? Lisans mezunuysan staja başlama sınavına müracaat et, stajını muhasebe bürosunda yap. Muhasebe büroları bu işin mutfağıdır, en iyi bürolarda öğrenirsin.

lisans ama başka bir branş alakası yok
genede başvurabilirmiyim?
ne stajı bu?

Üniversite mezunlarının SMMM stajını başlatabilmek için girdikleri sınav.
Okul okuyacak durumum yok diye bişey olamaz.
Pek ala AÖF okuyabilirsiniz.
Senede 500 tl harcı her harükarda verebilirsiniz diye düşünüyorum.
Toplu taşımada öğrenci kartı kullanarak bu rakamı zaten 6 ayda amorti edip, kara bile geçersiniz.
AÖF okumanın ne masrafı olacak ki.
Genel muhasebe öğrenmek istiyorsan muhasebe bürolarında çalışmalısın, kurslar sana teorik şeyler öğretir, pratikte uygulamadıkça öğrenemezsin.
Ama tahsil olmazsa, olmaz. Tek kanadıyla uçmaya çalışan kuş misali olur durumun.
Zaten piyasada acayip bi muhasebeci enflasyonu var, sadece ruhsatlı SMMM sayısı 100 bini geçkin
Ya yol yakınken dönmelisin, ya da tahsille birlikte bu işi yürütmelisin.

Back
X