- 12 Temmuz 2016
- 6.965
- 30.812
- 548
- 31
- Konu Sahibi kackaloribu
-
bizde saçma diyoruz ama anlatamadık nasıl çzöeriz bu işi acababilemedimMuhasebeci degilim ama anlatilan sistem bana cok sacma geldi. Bizde ocakta zamli yatirilmadiysa subatta mutlaka ocagin zam farki ile beraber yatar maaslar. Ocak ayinda vergi diliminin ilk basamaginda olursunuz yani %15 vergi kesilir. Geliriniz 40.000 TL’ye ulastiginda 2. basamaktan vergi ödersiniz bu nedenle net maasinizda azalma olur.
Zamli ödemeyi birkac ay sonra yapacaklarsa da o zamana kadar ki aylarin zam farklarini öderlerse sizin bir kaybiniz olmaz. Bunu sorun bence. Aksi halde magdur edilmis olursunuz.bizde saçma diyoruz ama anlatamadık nasıl çzöeriz bu işi acababilemedim
zam yapılmış ama onların dediği ve zam toplantısı yapıldı bu ay maaşlar zamlymış ama zam yok ortadaValla burdan cıkan sonuc henüz zam yapılmamıs
Mart yada nisanda zam yapacaklar (ki bizim sirkette böyle yapıyor)
Her şirket ocak ayında zam yapmak zorunda değil bilginiz olsun bizimki dedigim gibi nisan maasıyla görüyoruz zammı
kafamızda soru işareti soruyoruz hep bu dediğim kalıp cümle başka cevap yok.Zamli ödemeyi birkac ay sonra yapacaklarsa da o zamana kadar ki aylarin zam farklarini öderlerse sizin bir kaybiniz olmaz. Bunu sorun bence. Aksi halde magdur edilmis olursunuz.
net maaş anlaştık.anlattığınızdan pek bişey anlamadım ama siz işe girerken net maaş üzerinden mi anlaştınız brüt maaş üzerinden mi?
vergi diliminden dolayı böyle yatmış. onlarda öyle diyor ben bişe anlamadımNisan ayında zam yapan çok şirket var ama onlarda da net maaş üzerinden sözleşme yapıldıysa vergi diliminden dolayı ocak maaşı yüksek yatar.
Ocak maaşı vergi kesintisi en düşük ana maaş oluyor ekstra verdikleri bişey değil yaniNisan ayında zam yapan çok şirket var ama onlarda da net maaş üzerinden sözleşme yapıldıysa vergi diliminden dolayı ocak maaşı yüksek yatar.
Zammı maaşa yansıtmamıslar kizam yapılmış ama onların dediği ve zam toplantısı yapıldı bu ay maaşlar zamlymış ama zam yok ortada
vergi diliminden dolayı böyle yatmış. onlarda öyle diyor ben bişe anlamadım
Ocak maaşı vergi kesintisi en düşük ana maaş oluyor ekstra verdikleri bişey değil yani
Vergi dilimine girene kadar ki nisan maasıyla birlikte hop mayıs haziranda giriyoruz kesintiler baslıyor
net maaş anlaştık.
simdi netten baktim isverenlerin zam yapma zorunlulugu yokmus tabi is sözlesmenizde aksine bir hüküm yoksa. Dolayisiyla sözlesmede zam yapacagini belirtmediyse nisanda da zam yapmayabilir ve bir sey talep edemezsiniz. Bundan yeni haberim oldu. Bizim gibi yüksek enflasyon sorunu olan bir ülkede is kanunu buna göre düzenlenmeliydi. Ne yazik ki bu konuda isverenlerin insafina kalmisiz.kafamızda soru işareti soruyoruz hep bu dediğim kalıp cümle başka cevap yok.
net maaş yatırdık 3-4 ay sonra vergiye girince maaşlarınızı arttıracağız, o zaman yükselecek maaşınız. sonra yılsonuna doğru geri azalacak. yılsonu tüm maaşlarınız toplanınca 12 ye böldüğünüzde net maaş ortaya çıkacak.
başka cevap alamadık soruyoruz takılmış gibi bu cümle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?