- 12 Temmuz 2016
- 6.965
- 30.812
- 548
- 31
- Konu Sahibi kackaloribu
-
yok gayet net bende bundan bahsediyorum.Vergi diliminden dolayı yüksek yatar.
Mesela şöyle, ocak maaşı 4700 civarı olsun, aralık maaşı 4000 civarı olur. Bir sonraki yıl eğer ocakta zam yapılmıyorsa yine 4700 olur ocakta zam yapılıyorsa zam oranında artar. Nisanda yapılıyorsa 4700 yatar ilk üç ay, sonra nisan zammıyla artar. Açık oldu mu kafanız daha mı çok karıştı bilemedim.
yok zam yapmadık dese iyi tamam ama bu ay maaşınız zamlı diyor. bana 600 lira zam yapmış güya ama 50 tl geçen ocakla bu ocak farkı. bunu diyince de vergi diliminden diyor. iyi de bu ay vergi dilimi yok diyoruz. yıla yayıyolarmuş maaşı. 2019 ocaktan 2019 aralık ayına kadar aldığımız maaşı toplayıp 12 ye bölünce ben 600 lira zammı her ay almış gibi olacakmışım. kafamız iyice karıştı bişe anlamadım valla.simdi netten baktim isverenlerin zam yapma zorunlulugu yokmus tabi is sözlesmenizde aksine bir hüküm yoksa. Dolayisiyla sözlesmede zam yapacagini belirtmediyse nisanda da zam yapmayabilir ve bir sey talep edemezsiniz. Bundan yeni haberim oldu. Bizim gibi yüksek enflasyon sorunu olan bir ülkede is kanunu buna göre düzenlenmeliydi. Ne yazik ki bu konuda isverenlerin insafina kalmisiz.
yok gayet net bende bundan bahsediyorum.
ama geçen yıl ocak maaşınız 4700 bu yıl ocak maaşınız 4750 ise ve size 600 lira zam yaptım diyosa zam bunun neresinde bize bunu açıklayamıyolar
Merhaba ,
Bugün yeniyıl maaşımızı aldık. İlk maaşımız (ocak ayı maaşı) net maaştan yatmıiş. Normalde zamlı maaş beklerken maaşlarımız ya düşmüş ya da genel olarak 50 tl gibi bir zam olmuş. Sorun şu ki; en kötü 300-400 lira zamlarımız vardı, muhasebe yetkilisinin dediği; net maaş yatırdık 3-4 ay sonra vergiye girince maaşlarınızı arttıracağız, o zaman yükselecek maaşınız. sonra yılsonuna doğru geri azalacak. yılsonu tüm maaşlarınız toplanınca 12 ye böldüğünüzde net maaş ortaya çıkacak. böyle bir sistem var mı? ocak ayından vergi dilimi için kesinti olur mu? bir saattir bu konu çözülmedi.
işte bu yüzden buraya yazdım sanki çok normal bi olay gibi maaşınız zamlı diyip böyle yapmaları can sıkıcı. bakalım nasıl sonuçlanacak 1 saat içinde genel açıklama yapılacakmş maaş sistemi ile ilgili. zam varmış ama yıla yayılmışş..Merhabalar,
İşim gereği cevap yazmak istedim. Normal de bir çok şirket yeni yıl zammını şubat ayına yansıtır. Ocak maaşı zamlı alınmış olur. Yalnız bu seneyi geçen seneden ayıran en büyük fark asgari ücrete %26 gibi yüksek bir zammın yapılmış olmasıdır. Bundan dolayı şirketler şuan da 2020 tl altında maaş veremeyecekleri için normalde de daha yüksek alan kişilerin zam durumlarını birazcık ortadan kaldırmak ya da daha az zam yapmak için bu vergi dilimi olayını söylerler. Kısacası yapılacak zam sizin için daha düşük olacaktır. Zaten normalde de ocak maaşında vergi kesintisi en az, yıl sonuna doğru dilime girdikçe oran artar. En basit tabirle ( kaba olmasın) şirketiniz sizi zam konusunda oyalıyor.
işte bu yüzden buraya yazdım sanki çok normal bi olay gibi maaşınız zamlı diyip böyle yapmaları can sıkıcı. bakalım nasıl sonuçlanacak 1 saat içinde genel açıklama yapılacakmş maaş sistemi ile ilgili. zam varmış ama yıla yayılmışş..
Merhaba ,Bugün yeniyıl maaşımızı aldık. İlk maaşımız (ocak ayı maaşı) net maaştan yatmıiş. Normalde zamlı maaş beklerken maaşlarımız ya düşmüş ya da genel olarak 50 tl gibi bir zam olmuş. Sorun şu ki; en kötü 300-400 lira zamlarımız vardı, muhasebe yetkilisinin dediği; net maaş yatırdık 3-4 ay sonra vergiye girince maaşlarınızı arttıracağız, o zaman yükselecek maaşınız. sonra yılsonuna doğru geri azalacak. yılsonu tüm maaşlarınız toplanınca 12 ye böldüğünüzde net maaş ortaya çıkacak. böyle bir sistem var mı? ocak ayından vergi dilimi için kesinti olur mu? bir saattir bu konu çözülmedi.
cevabınız için çok sağolun şimdi açıklama yapıldı yanlışlık olmuş. net maaşa zam yapmamışlar hesaplarken böyle dediler. tekrar ek maaş yatırılacak.17 yillik muhasebeci ve mali müşavirim. Sizi aydınlatmaya çalışayım. Adamlar buyuk saçmalamış. Maas ya net verilir ya da brüt. Siz net üzerinden anlaşmışsınız. Vergi dilimleri sizi değil, işvereni ilgilendirir bu durumda. 3.000 tl alıyorsanız ve 600 tl zam yapıldıysa 12 ay boyunca 3.600 almalısınız.
Brüt üzerinden alıyor olsaydınız ilk ay 3.600 tl vermeliydi ve yılın 2.yarısında bu rakam 100 tl civarı düşerdi. Vergi dilimi maasi gittikçe düşürür, yukseltmez.
Ya işi bilmiyor muhasebeci, ya da sizi uyutmaya çalışıyor. Hakkınızı arayın.
cevabınız için çok sağolun şimdi açıklama yapıldı yanlışlık olmuş. net maaşa zam yapmamışlar hesaplarken böyle dediler. tekrar ek maaş yatırılacak.
net maaş yatırdık 3-4 ay sonra vergiye girince maaşlarınızı arttıracağız, o zaman yükselecek maaşınız. sonra yılsonuna doğru geri azalacak. yılsonu tüm maaşlarınız toplanınca 12 ye böldüğünüzde net maaş ortaya çıkacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?