Saç Uzatma Yöntemleri Mühendiskizimizin saç uzatma günlüğü :)

muhendiskizimiz

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2015
42
17
8
30
Kızlar merhaba. Bende yaklaşık 1 yıldır saçlarımı uzatmaya çalışıyorum hala istediğim boya gelemedim. Bir buçuk yıl önce tam olarak küttü şimdi ise göğüslerimde ben belime kadar gelsin istiyorum. Katlı kesim olduğu için tabi önler daha kısa. Çoğu yöntemi denedim. Bunlar; dax, sinemaki kürü, lavanta kürü, soğan kürü, barcelino saç bakım yağı, çam terabentin gibi ama çoğunu düzenli ve istikrarlı kullanmadım bu yüzden de hep istediğim sonuca tam anlamıyla ulaşamadım bu yüzden bu günlüğü açmaya karar verdim. Hem yaptığım bakımları bir düzene oturtmak hem de diğer uzatmak isteyen arkadaşlara şevk vermek. Onlarında bana vericeği tavsiyelerle daha güzel sonuçlar alabileceğimi düşünüyorum. Bugün bi saç bakım yağı aldım. Haftanın iki günü bakım yapmayı düşünüyorum. Haftanın bir günü bu saç bakım yağını uygulayacağım. Diğer gün ise badem yağı-çam terabentin uygulaması yapmayı düşünüyorum ama tam karar verebilmiş değilim. Bu konuda önerilere açığım yani aldığım saç bakım yağı ise morfose marka 20 doğal yağ 5 mucizevi etki yazıyor ambalajında. Bunların haricinde duştan sonra sıvı saç kremi ve redist keratin saç serumunu kullanıyorum. Saçlarımın şuan ki boyutunun fotoğrafını yüklüyorum. İnşallah en kısa sürede hayalini kurduğumuz rapunzellere dönüşebilme dileğiyle

Eklentiler

• image.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 757
Hayirli olsun canim saclarin maşallah güzel almış oldugun morfose 20 milimlik tüpler seklinde degilmi sana tavsiyem karisik bakim yağlarını sadece diplere uygula boylar icin tek cesit sacina iyi gelen bir yagi sec hindistan cevizi zeytinyagi badem v.s

Canim bu yaziyi okumani tavsiye ederim. Ben denemeyi dusunuyorum

1. Saç Uzatma Yolları

Saçlarınızı eğer kaynak, postiş, peruk gibi saç uzatma yolları ile uzatmayacaksanız, saçlarınızın saç köklerininden uzamasını düşünüyorsunuz demektir. Saçlarınızın normal saç uzama periyodundan daha hızlı uzatmanız mümkün. Ancak bu saç uzatma yöntem ve teknikleri öyle sihirli formüller, turp, entele, sinameki, havuç, lavanta gibi bitkilerden değil çeşitli vitaminler ve minerallerle saç köklerinin yani saçı oluşturan kıl foliküllerinin beslenmesiyle sağlanabilir. Peki nedir bu saç uzatma yolları.

Evvela disiplinli ve ihmal etmeden saç uzatıcı bakımların yapılması şarttır. Saç uzatmak amacıyla yapacağınız bakımın düzenli olması size çok şey kazandırır. Ayrıca çeşitli forum siteleri ve bloglarda okuduğunuz canım sinamekiyi kaynat içine bemix ve evigen koy saçını bununla yıka, ardına sarımsak ilave edilmiş şampuan hatta 15 tane doğum kontrol hapını ez içine şampuana karıştır gibi saçma sapan şeylere de inanmamanız gerekiyor. İşte size en etkili ve çabuk saç uzatma yöntemi.

Hızlı Saç Uzatma Yolları

Saçlarımız eğer hormonal bir bozukluk hastalık veya başka bir şey yoksa ayda 1 ile 1,5 cm arasında uzar. Saçlarımız folikül denen saç köklerinden uzarlar. Dolayısıyla yapmamız gereken şey saçın oluşumunu arttıran kerartin, kükürt, çinko oksit, b5 vitamini gibi çeşitli vitamin ve proteinlerden faydalanmaktır. Bunun için vereceğim tarifi hazırlayıp kullanmadan önce iyice çalkalayarak saçınıza uygulayın.
    Malzemeler
    • 10 ml biyosülfür (kükürtün suda çözünebilen hali
    • 10 ml keratin
    • 10 gr çinko oksit
    • 10 gr b3 vitamini
    • 10 ml b5 vitamini
    • 10 gr c vitamini (L ascorbic acid)
    • 10 ml e vitamini
    • 30 ml hint yağı
    • 30 ml badem yağı
    • 30 ml çörek otu yağı
    • 10 ml lavanta yağı
    • 1 gr mentol
    • 100 ml lavanta suyu

Evvela suda çözünen maddeleri hazırlamamız gerekiyor bunun için 100 ml lavanta suyunun içerisine b3 vitamini, b5 vitamini, keratin ve biyosülfürü ilave ediyorsunuz. Bu karışımı iyice çalkalayın.

Başka bir yerde hint yağı, çörek otu yağı, badem yağı, lavanta yağı, e vitaminini ve mentolü iyice karıştırın. Daha sonra hazırladığınız sulu çözeltiyi bu yağları karıştırın. en son içerisine çinko oksit ilave ederek iyice çalkalayın. Bu arada içerisindeki tozlar sizi yanıltmasın çinko oksit çözünmediği için öyle durur o yüzden her seferinde iyice çalkalayarak kullanın. Saç uzatacak karışımınız hazır.
    Saçlarınızı yıkamadan önce her seferinde bu karışımı iyice çalkalayarak bir yemek kaşığı kadar alın ve içeridine bir mercimek tanesi kadar c vitamini ilave edin. Dikkat edin c vitamini kullanımdan önce karıştırılmalıdır yoksa bozulur. O bir yemek kaşığı suyu saç diplerinize iyice yedirin 10 dakika sonra duşunuzu alın. Bu vitamin, mineral ve yağ karışımı takribi olarak 300 ml falan ediyor size 3 ay kadar yeter. Saçlarınız bu karışımla birlikte normal uzama hızının iki katı kadar daha hızlı uzayacaktır. yani bu karışımı kullandığınızda 3 ayda saçlarınızın 10 cm civarında uzadığını göreceksiniz.

Teşekür ederim yorumun için canım tavsiyene uyucam elimde zeytinyağı ve badem yağı var uçlara morfose uyguladığımda uçlara bunlarsan birini sürerim sadece. Aldığım yağ tüplerde değil canım internetten ve bloglardan bende hakkında yorum vs aradım ama bulamadım pek kullanan ve bilen yok sanırım Resmini yüklüyorum

Eklentiler

• image.webp
    7,8 KB · Görüntüleme: 469
Canım buna benzer bir maske tarifi daha öncede okumuştum ama kolaylıkla bulabileceğim malzemeler değiş ne yazık ki şuanda elimde bulunan malzemelerle bakım yapmayı düşünüyorum

Canım buna benzer bir maske tarifi daha öncede okumuştum ama kolaylıkla bulabileceğim malzemeler değiş ne yazık ki şuanda elimde bulunan malzemelerle bakım yapmayı düşünüyorum
Canim doakozmetik ve doakimyada bu kurde olan butun malzemeleri bulabilirsin. Sitelerini incelemeni tavsiye ederim :)

İnşallah çabucak etki eder canim

Canim doakozmetik ve doakimyada bu kurde olan butun malzemeleri bulabilirsin. Sitelerini incelemeni tavsiye ederim :)
Canim syni yerlerde dolaniyoz benim okudugum yerdede doada bulunacagini yaziyordu sma işte 10 milimlik siselerde birde bu sulu çözelti birde yağlı olanini paylaşmışlardı

Haaa onuda yazmışsın canim bi ara hazirlayam dedimde ne olduysa unuttum gitti elimdekiler bitince düşünebilirim bu kuru

Canim syni yerlerde dolaniyoz benim okudugum yerdede doada bulunacagini yaziyordu sma işte 10 milimlik siselerde birde bu sulu çözelti birde yağlı olanini paylaşmışlardı
Canim evet ayni yerlerdeyiz :)))) zaten hazirlanan bu karisim 3 ay gidiyormus canim. Ben alip deniycm cunku yapilan bitki kurlerinden daha etkili bisi:)

Canim evet ayni yerlerdeyiz :)))) zaten hazirlanan bu karisim 3 ay gidiyormus canim. Ben alip deniycm cunku yapilan bitki kurlerinden daha etkili bisi:)
Tmm canim bende dun baktim bakim defterime not almisim bu karışımı yaglarim bitsinde deneyim bende

Evet kızlar bugün ilk uygulamamı yaptım. Morfose saç yağımı saç diplerimden başlayarak tüm saçıma fıslattım ve 5 dk kadar diplere masaj yaptım. Streçledim ve havlu sardım. Bu arada hiç kötü kokmuyor. Limon kokuyor hatta ve yapısı hiç yoğun değil uygulamak çok kolay oldu inşallah sonuçları da güzel olur uzamayı daha iyi görebilmek için bu tarihten itibaren bir ay sonra tekrar fotoğraf yüklerim. Ayrıca sirkeli suyla durulama yapacağım. Kendinize güzel bakın

Azmin sonu Tutkuuuu bu canim tarif

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…