- 30 Temmuz 2013
- 6.243
- 1.957
- 248
ben de bu yıl bilgisayar mühendisliğine başlıyorum... hayırlısı bakalımm...
hangi üniversitede baslıyorsun 5 yıllık mı
yok öyle bişey erkekler daha mı akıllı da mühendis oluyorlar?
hatta erkekler kadınların yoluna iş hayatında taş koymasa kadınlar daha başarılı olabilir onlardan bu hep böyledir.
gelelim müh. dallarına.....
inşaat mühendisi bir akrabam (erkek) kaç ay iş bulamadı bu 1
eşim kimya müh. kesinlikle kadınlar için tavsiye etmiyoruz
bunlar dışında bence puanınız tutarsa istediğinizi yazın öyle eşit ağırlıklı bölüm mezunusuznuz diye önünüze kota koymayın ; o puanı alabilirseniz o bölümü okuyabilecek kadar da zekisiniz demektir.
Merhabalar.. Ben lise 3 e gidiyorum ve matematik mühendisliği, endüstri mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.Fakat çevremdeki bazı insanlar mühendisliği bir bayanın yapmasının zor olduğundan bahsediyorlar. Özellikle matematik mühendislerinin iş bulamadığından vs... İş alanı nasıldır? Tabi hangi üniversiteden mezun olduğunada bakar ama İtü, Ytü mezunu da aynı şekilde iş bulma sıkıntısı yaşar mı?:44::44:
mrb kızlar ben de ilk tercihlerim mimarlık diğerleri elektrk elektronk 1 tane de beslenme diyetetk var benim arkadaşlarım var elektrk elektronkte okuyan çok zorlanıyorlar ama seven için sınır tanımaz meslek..
içinizde bunu görebiliyorsanız yapamayacağınız meslek yok neden uygun olmasın yani ..
üstelik bi endütri harita çevre yada gıda dan daha erkeksi bi iş gibi görünüyo ama insan mesleğini sevdikten sonra mesleğin bayanı erkeği olmaz diye düşünüyorum
endstri, harita,çevre ,gıda erkeksi iş gibi demişsin ama o bölümde okuyanların %80-90ı kız öğrencilerden oluşuyor bu küçük ayrıntıyı atlamışsın :) bir bayandan mühendis olur hatta çokta güzel olur
Ben de isteyerek ve severek seçtim ve kazandım.Makine Mühendisliği okuyorum ve gayet mutluyum. Olur mu diyenlere inat, nasıl olduğunu göstereceğim.
Ben de makine mühendisiyim. Gayette seviyorum ama bazen başvurduğum yerlerde- biz fabrikada bayan düşünmüyoruz ama ofise idealsiniz- diyenlere ifrit oluyorum. Çoğu erkeğe taş çıkartırım!!
günümüzde bayan erkek ayrımı pek kalmadı.. inşaat mühendisi bile olsan masa başı yapacak iş bulabilirsin
merhaba,
ben de elektrik-elektronik mühendisiyim..Ktü'de okudum..Mühendisliği bayanlarda rahatlıkla yapabiliyor..şantiye işi olmadığı sürece..şantiyelere bayan almama nedenleri de bayanların yapılarının pek tabii narin olması ve malum evin tüm işlerinin bayandan sorulması..öncelikle bölüm seçmeden önce mutlaka seçmeyi istediğiniz bölümde çalışan birinden öğrenin..kafanızda canlandırdığınız gibi olmayabiliyor..bide tavsiyem şu; mühendislik okuyacaksan İstanbul'da okumayı tercih et..hem firmalar direkt senin okuduğun okulla irtibat içinde oluyor, hem de sen kendini daha güzel eğitebiliyorsun çünkü avantajı çok büyük şehrin..bide şunu söyleyeyim çok iyi okuyamadım ama mekatronik denmiş. bence çok tercih edilecek bir bölüm değil. nedeni de şöyle hemen açıklayayım, mekatronik makine elektrik ve elektroniği kapsayan bi bölüm..sonuçta bu saydığım alanlar kendi çapında ayrı mühendislik dalları..bu durumda hangi alana yöneleceğin konusunda emin adım atamıyorsun ve her birinden biraz biraz biliyorsun. tek bi alanda uzmanlaşmak en güzeli..zamanında Ytüyü tercih etmeme nedenim orada sadece Elektrik müh. olmasındandı.(Elektroniğine de puan yetmiyordu) şu an okuduğum yerden memnunum ama İstanbulda okusaydım şu an daha kapsamlı bir yerde çalışırdım diye düşünüyorum..dediğim gibi büyük şehirde okumak en güzeli..kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?