inşaat mühedisliği dışında gayet rahat yapabilir bence
Mimarliga yakin oldugu icin bayanlar burdada iyi isler yapiyor :)
Merhabalar.. Ben lise 3 e gidiyorum ve matematik mühendisliği, endüstri mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.Fakat çevremdeki bazı insanlar mühendisliği bir bayanın yapmasının zor olduğundan bahsediyorlar. Özellikle matematik mühendislerinin iş bulamadığından vs... İş alanı nasıldır? Tabi hangi üniversiteden mezun olduğunada bakar ama İtü, Ytü mezunu da aynı şekilde iş bulma sıkıntısı yaşar mı?:44::44:
Benim arkadaşımın annesi inşaat mühendisi. Kadın şantiyeye de gidiyor. Ve onun okuduğu dönemdeki okul ortamında tek tükmüş kadın. Hayır sen yapma ben yapma kim yapcak? Bu sorunun sorulması bile hala nerelerde olduğumuzu gösteriyor. Çok üzülüyorum.
canım bende makina mühendisiyim 10 sene fabrikada çalıştım üretim mühendisi olarak. otoriteni kurduğunda bi sorun yok. mühendislik bilek gücü değil beyin gücü gerektirir. saha çalışmaları seni yormayacağını düşünüyorsan olabilirki zaten endüstri felan demişsin.yanlız endustriciler hakkettiği maaşı alamıyorlar bundan bilgin olsun. hangi mühendislik dalını secersen spesifik bi iş alanı seçmen lazım.bayan için mühendislik zor lafları artık geride kaldı. benim şimdi kendi atolyem var işimi kurdum. konfeksiyon imalat yapıyorum. makina ile çok ilintili olmasada yöneticilik bilgimiz olduğundan kendi işimi kurma hevesine grdim 20 çalışanım var şimdilik mutluyuım.
bende elektrik-elektronik mühendisi bir bayan olarak yorum yapma ihtiyacı hissettim:) sınıfta tek kızdım ilk iki yıl sonra bir kişi gelmişti yatay geçişle. okurken hic problem cekmedim arkadaslarımla hala görüsüyorum mutlu bir üniversite hayatı gecirdim ama okul hayatım ve is hayatım boyunca insanların neden bu bölümü sectin gibi sacma sorularına cevap vererek gecirdim. Mühendisliğin bir kadına uygun olup olmaması kişiye göre değişiyor bence bakış açısı ile alakalı bir durum. Bazı insanlar vardır fazla calısmaktan hoslanmazlar standart bir hayat beklerler gelcekten ve mühendisliğe öcü gibi bakarlar o insanların bakıs acısına göre kızlar sadece öğretmen doktor ve hemsire olabilrler. burda kimseyi yargılamak değil amacım lütfen yanlış anlasılmasın. benim bakısımı soracak olursanız bayan erkek meslegi diye bisi olması cok yanlıs sırf bu yüzden kapısından gönderildiğim bir araba dolusu iş oldu. ama yılmadım umudumu kaybetmedim hic bir zaman. okuldan mezun olalı 3 yıl oldu 4-5 ay dısında işsiz kalmadım cok sükür suan iyi bir şirkette çalışıyorum daha öncesinde saha ortamı, fabrika ortamlarında calıstım ekibimde herkes benden yasca büyük olup erkekti ilk zamanlar yadırgamalar olsada sonra herkes birbirine alısıyor bir problem olmuyor. bence insan kendini sınırlamamalı ne istiyorsa onu olmalı . meslek secimi insan hayatında cok önemli bir dönüm noktası.umarım yardımcı olabilmisimdir. meslek hayatında basarılar diliyorum.
Merhabalar.. Ben lise 3 e gidiyorum ve matematik mühendisliği, endüstri mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.Fakat çevremdeki bazı insanlar mühendisliği bir bayanın yapmasının zor olduğundan bahsediyorlar. Özellikle matematik mühendislerinin iş bulamadığından vs... İş alanı nasıldır? Tabi hangi üniversiteden mezun olduğunada bakar ama İtü, Ytü mezunu da aynı şekilde iş bulma sıkıntısı yaşar mı?:44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?