Mezun olduktan sonra aynı ya da başka pozisyon için basvursaniz almaz mi iş yeri? Eski çalışanını ise alan çok yer var. Benim çalıştığım yerlerde bile bir şekilde evlilik-cocuk-baska iş sebebiyle çikip pişman olup geri dönen çok insan vardi. Hatta işsiz kaldığım dönemde eski iş yerimden bir yetkili abi 'gelsene tekrar basla' demişti. Üstelik 'tatile gidecem ben ya' diye saçma sapan sebepten çıktığım bir işti:)
Ama bence okulu bitir.
Gıda mühendisliğine gelince tanıdığım gıda mühendisleri yüksek fiyata çalışmıyor maalesef. Bir tanesi burger kingin bir şubesinde hemen hemen sizin kadar bir paraya çalışıyor, haftaici bir gün izinle, diğeri de kendi işini yapiyor- iş yerlerini denetliyor. Ama o da öyle yüksek paralar kazanmiyor, 3 bin dolaylarında alıyor. Bu iki kişi de 5yildan fazladır sektordeler.
O yüzden 'cikin mezun olun, yüksek maaşlı bir sürü iş sizi bekliyor' diyemem maalesef. Ama ben yerinizde olsaydım yine de o diplomayı almak için cabalardim. Zaten 6 ders. Bir dönem+ dediğiniz gibi yaz okuluyla bitebilir.
Bunca emeğinize yazık değil mi?
Ayrıca diploma emekli maaşına bile etki eder :) yarın bir gün karşınıza bir fırsat çıkabilir... Ama diplomaniz olmazsa ne uzalir ne kisalirsiniz