Muhtarlık adres bilgilerimi paylaşmış

Olsen

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2016
211
420
103
Selam kızlar,
Oturdugum mahallede nüfus cuzdanımı düşürmüşüm. Bulan kişi de muhtarlığa gitmiş ve kimliğimi oraya bırakmak yerine adresimi almış. Aslında cumleyi doğru kurarsak, muhtarlıktaki görevliler nüfus cuzdanımı o kişiden almak yerine adresimi vermeyi uygun bulmuşlar. Sonra aynı gün sitenin güvenlik görevlisine bırakmış bulan kişi, haber verildi aldık.
Şu an net bir bilgiye sahip değilim, güvenlik görevlisi mi apartmana kadar gelmesine izin vermedi yoksa muhtarlık sadece yaşadığım sitenin ismini mi söyledi bilemiyorum ama bu işte bir yanlışlık yok mu? Nasıl ev adresimi verebilirler hırlısı var hırsızı var onu da geç sapığı var manyağı var bu nasıl bir saçmalıktır?
Bir de şimdi ev telefonuna dadanan biri var ve kafam atmış durumda. Telefon numarasını da vermemişlerdir herhalde ya da tesadüftür ama elinde bütün bilgilerim + adresim de olan bir yabancı beni tedirgin ediyor açıkçası. Ne yapabilirim bu konuda? Yarın muhtarlıktan bilgi alacağım öncelikle.

Bence öncelikle muhtarla bir yüz yüze görüşün biraz kalaylayın. Baktınız pişkinlik yapıyor ya da üste çıkıyor gidip şikayet edin. Belki kendisi orada değildi o esnada, yerine bakan biri paylaştı.. Bunu da düşünün. Ama gerçekten sinir bozucu bir durum.

muhtarlığa gidip konuşun önce ama ses kaydı hatta alabiliyorsanız görüntü kaydı alın ki başka yere şikayet emeniz gereken bir durum ortaya çıktığında durumu ispat edebilin... kızmakta çok çok haklısınız. vakit kaybetmeden bu durumu çözün...

Nereye şikayet etmeniz gerekiyorsa edin.böyle saçmalık mı olur ne demek ev adresini vermek.Sapığı var uğursuzu var. Ben işin peşini bırakmazdım. Yapabileceğim ne varsa yapardım

Kötü bir niyeti olsa niye eliyle getirip kimliği bıraksın ki? Bu kadar panik olacak bir durum yok bence.

Evde yalnız yakalasa ve bir zarar verecek olsa aynen mahkemelerimiz de böyle bir karar verirdi arkamdan, haklısınız. Cunku sapıklarımız hep iyi niyetlidir. Mantıklı olan kimliği oraya bırakıp beni aramalarını rica etmektir. Nasıl bir çağda ve dunyada yaşadığımız barizken bekar bir kadının adresini alan biri hakkında ben iyi düşünemiyorum. Bulduğu kimlik kartı mavi olsaydı gene aynı yolları arşınlayacak ve uğraşacak mıydı acaba...Yalnızken eve yemek bile istemiyorum, neresinden bakarsanız bakın muhtarlığın yaptıgı sınırları aşıyor.

mesaj tekrarı...

Çok haklısın bence hele ki bu zamanda. Belki telefon numaranı bile vermişlerdir, bu kişilik haklarına saygısızlık resmen.

çok çok haklısınız. bence sitenin güvenlik görevlisine sorun sonra muhtarlığa gidin. içinize bi kuşku bişey varsa şikayet edin.

Muhtar kabahatli bu net de

Bekar kadının adresini alan iyi niyetli değildir bakışı da paranoya içermiyor mu kimlik mavi olsaydı getirmezdi vs

İşte bu nedenle insanlar artık yardımcı olmuyor aman bana ne yenisini çıkarsın deyip geçse idi adam bari sapık damgası yemezdi

Ben kargo gonderecektim yurtici kargoyla
İsmi söyledim ,'kucukcekmece subesinden alacak' dedim,
'adresi gorunuyo,isterseniz adrede gitsin?' dedi cocuk.
'Aaa tamam o zaman' dedim, ve elimdeki kargo takip kagidinda cocugun adresi kabak gibi yaziyordu.
Böyle saçmalik olabilir mi peki??

Bir diğer ifrit olduğum sey de birini sikayet ediyosunuz ve gelen duruşma cagrisi kağidinda karşi tarafin adres bilgileri var. Sizde de onunkisi. Adres bilgileri-adi soyadi vs vs
Ya o sinirle davacinin ailesi karsi tarafin evini bassa?
Ya da dava edilen kisi şikayeti geri çeksin diye dava edenin kendisini tedirgin hissetmesini saglayacak seyler yapsa?
Bu konu gercekten canimi cok sıkıyor. Bir hirsizlik olayi yasamistim ve davaci oldum . su an adamin elinde benim adresim var, ocak ayinda davadan sonra hapis cezasi alirsa acaba ailesi evimi basar mi basmaz mi,meraktayim

Sizin olaya gelirsek neyse ki güvenli bir sitede oturuyorsunuz. Bence burada tek suçlu muhtar.
Birakan adamda bir problem yok,sadece size ulasacagina emin olmak istemis olabilir.
Ben de ogrenci akbili veya ticket buldugumda istendigi gibi iettye ya da sodexoya bildirmiyorum . ticketi olan kisiye facebooktan ulasmistim öğrenci akbilini buldugum kisinin de okuluna birakmistim. Cunku yetkili yere versem sallamazlar,bulmakla.ugrasmazlar gibi geliyo bana.

Nüfusta çalışıyorum. Baba oğul aynı apartmanda oturuyor mesela ama daire numaraları farklı. Onlara ikametgah bile vermiyoruz. Kimseye kimsenin adres bilgileri vermiyoruz ciddi suçtur diye.

Muhtarlara gelirsek on taneden biri anca düzgün çalışır. Seminer veririz gelmezler. Biz de sorun olunca muhtarlara geri gönderiyoruz belgeleriyle. Kızan olursa da diyorum muhtarı siz seçtiniz daha seçmeyin o zaman ama aynı hamam aynı tas...

Güvenliğe sorun belki bir bayandı, ya da gerçekten iyi niyetli de olabilir. Eve kadar getirmeyi kendisi de istememiş olabilir. güvenliğe bırakmıştır sadece. Sonuçta kimliğinizi bulduğunda sizin bekar yalnız yaşayan biri olduğunuzu biliyor anlamına gelmiyor. Tedbirlerinizi alın tabiki ama gerilmeyin. Muhtarlıkla da görüşün, sakin bir şekilde nasıl birisiydi, o mu bırakmak istemedi falan diye. Onları suçlar şekilde konuşmayın ki işin aslını öğrenebilin. Aldığınız bilgiler doğrultusunda işlem yaparsınız

Elbette şikayet edin sizin adresinizi kimseye veremez.

M magicat ta yazmış nufüs idaresine gitmiş olsan bile kendi annen ve baban için ikametgah kağıdı bile alamazsın.

bence paranoya yapmışsınız. kimliği bulan kişinin kötü niyeti olsa böyle bir yol izlemezdi.
ama içinizde şüphe kalmaması adına kimliği yenileyin. seri numarası değişsin. olur da kimlikle bir iş yaparlarsa fotokopisi ile yani hiçbir şey ifade etmez numara değişince.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…