Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Yeni Fragmanını Sabırsızlıklaa Bekliyorum. Bakalım neler olacak. Hürremin planları nee ??:18::18::18:

Süleyman Şehzade Mehmed'in tahta çıkmasını istediğini belirtti dün geceki bölümde. Mehmed'e Manisa yolları görünüyor yakınlarda ama Manisaya gidişi, Mustafa'nın Manisa sancağından alınışı da bir rivayete göre sonu oluyor. Zaten tüm anlatılanlar rivayetten ibaret ama gerçek olan şu ki Şehzade Mehmet Manisa sancakbeyi atandıktan 1 yıl sonra Şehzade Mustafa'dan 10 yıl önce şüpheli bir şekilde vefat ediyor. Hatta bu rivayete göre Hürrem Sultan intikam yemini içiyor, oğlunun canına sebep olan Mahidevrana aynı acıyı yaşatmak için.

Herşey rivayet zaten Hürremin kötülükleri de diğerleri de, gerçekler hepsi ile birlikte mezara gitti.

Şehzade Mehmed'in Ölümü
Şehzade Mehmed (1521 - 1543), I. Süleyman'ın Hürrem Sultan'dan olan ilk oğludur.
Şehzade Mehmed, çocukluğunda Topkapı Sarayı'nda kalmış; çocukluğunu annesiyle geçirmiştir. Memleketin en iyi hocalarından dersler alarak yetişen Şehzade Mehmed Fransız ve İtalyan hocalarından da yabancı dil, Avrupa görgüsü ve kültürü üstüne eğitim almıştır.Oturmasını kalkmasını ve saltanat adabını ve töresini bilen bir şehzadeydi.

Şehzade Mehmed 1540 yılında I. Süleyman tarafından veliaht şehzade olarak atanmıştır. O zamanlar veliaht şehzadeler Manisa'da sancakbeyliği görevinde bulunurlardı.

Şehzade Mehmed veliaht seçilene kadar Şehzade Mustafa Manisa sancak beyliğinde görev yapmaktaydı. Hatta babası Sultan Süleyman tahttan feragat ederek tahtı oğlu Şehzade Mehmed'e bırakacağı iddia edilmiştir

Ölümü hakkında farklı görüşler mevcuttur. Bazı araştırmacılara göre çiçek hastalığından ölmüştür. Bir görüşe göre eceliyle ölmüştür.

Başka bir görüşe göre de Mahidevran Sultan, Şehzade Mustafa'nın veliaht sancağından alınmasından sonra Şehzade Mehmed'in atanmasına kaldıramamış ve Barbaros Hayrettin Paşa'ya haber vererek Mehmed'in haremine güzel ama hastalıklı kız sokmasını emretmiştir. Hürrem Sultan ve Kanuni'den bir şekilde gizlenen bu emrin üzerine Barbaros Paşa, Şehzade Mehmed'in haremine hastalıklı kız sokmuştur. Hastalıklı kızla birlikte olan Mehmed'in bu hastalığın bulaşması sonucu öldüğü söylenir.

Firuze de çok çakal çıktı şalı takıyordu süleymanın adını duyunca geri çözdü
Nigar fazla heveslenme sana yedirmezler rüstemi

mehmet mustafadan öncemi ölüyor bi yazıda okumuştum mustafa ölünce mahiye maaş bağatan mehmet diye okumuştum

İngiltere Büyükelçisi Montague'ın eşi Lady 3. Ahmet döneminde Harem'i yakından inceledi. İngiliz Lady, Harem'deki cariyeleri şöyle ifade etti: Hepsi fikir sahibi, son derece nazik ve bizler kadar yetenekli. Ayrıca hepsi de çok güzel...

Padişah 3. Ahmet döneminde (1703-1730) İstanbul'a gelen İngiltere Büyükelçisi Edward Wortley Montague'ın eşi Lady Mary Wortley Montague'nin 1717-1718 yıllarına ait hatıraları çok ilginç.
Batılıların genellikle hayale dayalı olumsuz "Harem" algısını ters yüz edecek bir özelliğe sahip. Başta Padişah 2. Mustafa'nın (1695- 1703) eşlerinden Hafsa Sultan olmak üzere üst düzey devlet görevlilerinin eşleriyle temas kurup görüşen Lady Montague'ninHarem hakkında birinci ağızdan aldığı bilgiler ışığında kaleme aldığı gözlem ve tespitlerini kendi ülkesindeki bazı yazarlar anlamakta güçlük çekti ve Lady'yi yalancılıkla eleştirdi. Lady'nin Türk kadınları hakkındaki görüşü şöyle:

HÜR BİR YAŞAM
Seyahatname yazarlarının; Türk kadınlarının esaretine acıdıklarını okurken şaşıyorum. Burada kadınlar diğer ülkelerde olduğundan daha hür ve serbest olarak ömürlerini zevk içinde geçiriyorlar... Türk kadınlarının fikir sahibi; nazik ve bizler kadar hür olduklarına itimat edersiniz. Hepsi yetenekli ve son derece alımlı ve güzel."

TOPKAPI VE ÇIRAĞAN SARAYLARI
Merhum araştırmacı-yazar Çağatay Uluçay'ın, "Harem' konusunda çok ilginç saptamaları vardı. İşte o değerlendirme: Batılıların aklına (Osmanlılar) deyince ilk olarak harem gelmekte. Harem hakkında ilgi çekici sorular onlar için çok önemli. Onlarda bu fikri, yüzyıllardır batılı yazarların meydana getirdiği yanlış yorumlar oluşturmakta. Bir batılının düşündüğü gibi, Osmanlı saray, uzun müddet gizliliğini koruyamadı. Çünkü batılılar Fatih zamanından itibaren Osmanlı sarayı ve devletin yapısı hakkında önemli bilgiler elde etti. Ancak, sarayın özel hayat bölümü harem hakkında fazla bilgi alamadılar. Bu yüzden, gerçeklere uymayan fikirler yabancıların kitaplarında yer aldı. Haremin, bugüne kadar derli toplu şekilde yazılamamasının sebeplerini şöyle:

CARİYELERİN KAPALI YAŞAMALARI
Haremde yaşayanların dışarı ile ilişkileri çok azdı. Haremde yaşayanlar, günlerini yemek, içmek, ibadet etmek, okumak, musiki ile ilgilenmek, adap ve muaşeret. Öğrenmek ve uygulamak gibi konularla ilgilendiler. Saray kadınlarının Padişah 2. Mahmut zamanına kadar çarşafları ve feraceleri yoktu. Bu giysiler, Mahmut döneminden itibaren gezme ve eğlenme için dışarıya çıkmalarına imkân verdi. Kapalı muhitten çıkmaya başlayan saraylı kadınlar, zaman zaman Edirne'ye gitmelerine ve İstanbul içinde halkla beraber olmalarına yardımcı olurdu.

HAREMLE İLGİLİ GİZLİLİK
Haremden bilgiler dışarıya çıkmadı. Haremin mahremiyeti hep korundu. Saraydaki memurlar tarafından da bu mahremiyet gizlendi.

KAYNAKLARIN ZAYIFLIĞI
Yerli eserler noksan ve yanlış içerikli idi. Yabancıların yazdıkları eserlerin hayal mahsulü, kulaktan dolma bilgilerden ileri gitmediği görüldü. Yabancıların azınlıklardan aldıkları bilgileri bir süzgeçten geçirerek yazmaları, fahiş hataları ortaya çıkardı.

SARAY YAPILARININ ÖZELLİĞİ
Sarayların çok iyi kontrol altında tutulması, saray ile çevre arasının fiziki ayrılığı, harem hakkında bilgi alınmasını engelledi.Topkapı Sarayı'ndan sonra 18. Yüzyıl'da Çırağan, Beşiktaş sarayları, sonra Dolmabahçe, Yıldız yapıldı. Harem, 2. Abdülhamit'in tahtan indirilmesinden sonra daha açık hale gelmeye başladı.

alıntı

CANSU DERE 1 AY DAHA MUHTEŞEM YÜZYIL'DA !

Sezon başında Muhteşem Yüzyıl'ın kadrosuna katılan oyuncunun Timur Savcı ile 13 bölümlük anlaşma imzaladığı biliniyordu. Yalnız diziden nasıl ayrılacağıda tartışma konusu olmuştu.Cansu Dere aralıkta diziden ayrılacak ama diğer cariyelerin aksine Hürrem Sultan tarafından öldürülmeyecek. Saraydan gizlice kaçarak diziye veda edecek.

Kızlar o değilde ; Aradan onca yıl geçiyor, kimsede yaşlanma belirtisi yok bi tek Hürremin saç stili değişiyo..

Sadece saç değişimiyle olmaz bu işler, olmuyo, kurtarmıyo yani.. Eskisi gibi salsın saçlarını gene ..

isabellaaa fortuna da gönderilmişti usulüncee..hürremin farkı bu

kaçak kim bil?FİRUZEEEE KARA BÖCÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜK

işte ben bunu istemiyoruuum sülo göndersin kendi gitmesin.ya da süleyman senden nefret ediyorum falan desin o da kaçsın gitsin

HİŞTTTTT SEN BİR SULTANA NASIL BÖYLE HİTAP EDERSİN? TİZZ KELEN VURULA her fani gibi elbet sultanımızda ahirete intikal edecek o sultanların en güzeli ve merhametlisi.Aynı şeyler sizede yapılsa hürremi sollardınız.Kendini dün zaten afife hatuna güzelce anlattı yani kısaca BEN BÖYLE DEĞİLDİM SONRADAN OLDUM,BENİ BU HALLERE KOYAN CADILAR UTANSIN didihürremimiz pamuk şekerdir ve merhametlidir yaptıkları sadece yılanların arasından kurtulabilmek ayakta kalabilmek için yaptılar ve şimdide çekecekler HÜRREM SONUNA KADAR HAKLI...

ay sağol canım yaaa ama ne vakfı şimdi ne alaka ki o olaylardan sonra?
O vakıf kurma işi afife hatunun verdiği akıldan çıktı bana göre.Hürrem susup acısını içine gömüp tekrar kanuniyi feth edecek.Hiç sitem etmedi sadece vakıftan bahsetti kanunide bundan memnun oldu.Firuze de yüzük derdine düştü ve kanuni sinsice güldü odadan def etti
yani hürrem hem akıllı hem zeki hem güzel hem gerçekten seviyor hemdeHASEKİ SULTAN GERÇEK SULTAN GERÇEKTEDE HERKES ÇOOOOOOK SEVERMİŞ BURDADA TANIMADAN TAVIR TAKINANLAR TANIDIKÇA SEVİYOR.ONU ÇEKEMEYENLERDE DÜŞMAN OLUYOR HAYAT BÖYLE İYİLERİN ŞANSI NAPARSIN EEE BİDE GÜZEL VE ŞEKER OLMAKTA ÜSTÜNE KONUNCA ZOR TABİİ EEE AKILLI OLUNCA HÜRROŞUMUZ ÜSTESİNDEN GELİR

kızlar size bi tüyo vereyim. doğru mu bilmiyorum tabi

bu firuze kepçüğünün kopasıca boynunda bi dövme vardı hatırladınız de mi: hehh işte o dövmeyi bizim azgın teke sülo görcekmiş

acem casusu olduğunu anlayıp hançerle boynunu kescekmiş aman ne üzüldüm

inşallah doğrudur da kurtuluruz kuru kafadan

Son düzenleme:

Puhahahhaahaaabenim kellemi vurmak kolay değildirrrrr bir kereeee sultanda kşmmiş ayolllll hürremmi olsa olsa pabucumun kenarı olurr ben herkes masum mu dedim demedimmmmm şu bir gerçekki hürremi sevmedim sevemiyorummmmmm bu kadar basit işte

Zeboşşşşşş yafrummmmmm neler diyon öyleeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…