Süleyman Şehzade Mehmed'in tahta çıkmasını istediğini belirtti dün geceki bölümde. Mehmed'e Manisa yolları görünüyor yakınlarda ama Manisaya gidişi, Mustafa'nın Manisa sancağından alınışı da bir rivayete göre sonu oluyor. Zaten tüm anlatılanlar rivayetten ibaret ama gerçek olan şu ki Şehzade Mehmet Manisa sancakbeyi atandıktan 1 yıl sonra Şehzade Mustafa'dan 10 yıl önce şüpheli bir şekilde vefat ediyor. Hatta bu rivayete göre Hürrem Sultan intikam yemini içiyor, oğlunun canına sebep olan Mahidevrana aynı acıyı yaşatmak için.
Herşey rivayet zaten Hürremin kötülükleri de diğerleri de, gerçekler hepsi ile birlikte mezara gitti.
Şehzade Mehmed'in Ölümü
Şehzade Mehmed (1521 - 1543), I. Süleyman'ın Hürrem Sultan'dan olan ilk oğludur.
Şehzade Mehmed, çocukluğunda Topkapı Sarayı'nda kalmış; çocukluğunu annesiyle geçirmiştir. Memleketin en iyi hocalarından dersler alarak yetişen Şehzade Mehmed Fransız ve İtalyan hocalarından da yabancı dil, Avrupa görgüsü ve kültürü üstüne eğitim almıştır.Oturmasını kalkmasını ve saltanat adabını ve töresini bilen bir şehzadeydi.
Şehzade Mehmed 1540 yılında I. Süleyman tarafından veliaht şehzade olarak atanmıştır. O zamanlar veliaht şehzadeler Manisa'da sancakbeyliği görevinde bulunurlardı.
Şehzade Mehmed veliaht seçilene kadar Şehzade Mustafa Manisa sancak beyliğinde görev yapmaktaydı. Hatta babası Sultan Süleyman tahttan feragat ederek tahtı oğlu Şehzade Mehmed'e bırakacağı iddia edilmiştir
Ölümü hakkında farklı görüşler mevcuttur. Bazı araştırmacılara göre çiçek hastalığından ölmüştür. Bir görüşe göre eceliyle ölmüştür.
Başka bir görüşe göre de Mahidevran Sultan, Şehzade Mustafa'nın veliaht sancağından alınmasından sonra Şehzade Mehmed'in atanmasına kaldıramamış ve Barbaros Hayrettin Paşa'ya haber vererek Mehmed'in haremine güzel ama hastalıklı kız sokmasını emretmiştir. Hürrem Sultan ve Kanuni'den bir şekilde gizlenen bu emrin üzerine Barbaros Paşa, Şehzade Mehmed'in haremine hastalıklı kız sokmuştur. Hastalıklı kızla birlikte olan Mehmed'in bu hastalığın bulaşması sonucu öldüğü söylenir.
CANSU DERE 1 AY DAHA MUHTEŞEM YÜZYIL'DA !
Sezon başında Muhteşem Yüzyıl'ın kadrosuna katılan oyuncunun Timur Savcı ile 13 bölümlük anlaşma imzaladığı biliniyordu. Yalnız diziden nasıl ayrılacağıda tartışma konusu olmuştu.Cansu Dere aralıkta diziden ayrılacak ama diğer cariyelerin aksine Hürrem Sultan tarafından öldürülmeyecek. Saraydan gizlice kaçarak diziye veda edecek.
Sezon başında Muhteşem Yüzyıl'ın kadrosuna katılan oyuncunun Timur Savcı ile 13 bölümlük anlaşma imzaladığı biliniyordu. Yalnız diziden nasıl ayrılacağıda tartışma konusu olmuştu.Cansu Dere aralıkta diziden ayrılacak ama diğer cariyelerin aksine Hürrem Sultan tarafından öldürülmeyecek. Saraydan gizlice kaçarak diziye veda edecek.
Günaydınlarrrrrrrr hanımlarr
Gıcık hürremmmmmmmmmmm sevmiyorum senş hala hatta nefret ediyorummmmmmm sen öl gberdeeee bizde rahat nefes alalım artıkkkkk uyuzzz seniii mal gibi hain planlar yapıyorsun hala
Sülümannnnnnnnnnnnn niye yolladın üzüm buğusunuuuuuuu ne güzellll halvet görecektikkkk işin içşne ettin yaniiiiii
Sümbülllll ağaaaaaaaaaaaaaaa düştün gözümden artıkkkkkk sevmimmmmm senideeeeee tam yalaka oldun çıktınnnnnnnajanlık senin neyineeeee oturda haremle ilgilen birazzzz gıcıkkkkkkk
Nigarrrrrrr bişeylerin peşinde yineeeeee bide kızını öğrense artıkkkkkkkkkkk ama çok ta tatlııııııı yumuk yumukkkk kızı varrrrrr
Rüstemmmmm paşaaaa korkuyom ben sendennnnnn :18::18: atçıııııı rüstemdinnnnnn damat olacan o bakışlarıııııııı biraz yumuşatsan artıkkkkkkk testere filmi seyreder gibi oluyommm seni görünceeeee
Mihrimahhhhhhh zatennnn uyuzzzz mal gibi da anası kılıklı işteeeee
Sayın senaristlerrrrrr duyunnnnnnn duyunnnnnnn üzüm buğusu firuzeyiiiiiii yollmayınnnnn dizi bitene kadarrrrrr kalsındaaaa reyizcilerr biraz dahaaaaa sinir olsunnnnnngonzaga ne zamannnnn geliyorrrrrr onuda diyşverin gariiiii biz bekliyozzz dört gözleee onuuuuuuu çabucak gelsinnnnnn
O vakıf kurma işi afife hatunun verdiği akıldan çıktı bana göre.Hürrem susup acısını içine gömüp tekrar kanuniyi feth edecek.Hiç sitem etmedi sadece vakıftan bahsetti kanunide bundan memnun oldu.Firuze de yüzük derdine düştü ve kanuni sinsice güldü odadan def ettiay sağol canım yaaaama ne vakfı şimdi ne alaka ki o olaylardan sonra?
şu uyuz isabella mı?çuvalladıııııııı[ı][sıze=3]isabella nasıl gitti kızlar ? :)[/sıze][/ı]
şu uyuz isabella mı?çuvalladıııııııı
HİŞTTTTT SEN BİR SULTANA NASIL BÖYLE HİTAP EDERSİN? TİZZ KELEN VURULAher fani gibi elbet sultanımızda ahirete intikal edecek o sultanların en güzeli ve merhametlisi.Aynı şeyler sizede yapılsa hürremi sollardınız.Kendini dün zaten afife hatuna güzelce anlattı yani kısaca BEN BÖYLE DEĞİLDİM SONRADAN OLDUM,BENİ BU HALLERE KOYAN CADILAR UTANSIN didi hürremimiz pamuk şekerdir ve merhametlidir yaptıkları sadece yılanların arasından kurtulabilmek ayakta kalabilmek için yaptılar ve şimdide çekecekler HÜRREM SONUNA KADAR HAKLI...
kızlarsize bi tüyo vereyim. doğru mu bilmiyorum tabi
bu firuze kepçüğünün kopasıca boynunda bi dövme vardı hatırladınız de mi:hehh işte o dövmeyi bizim azgın teke sülo görcekmiş
acem casusu olduğunu anlayıp hançerle boynunu kescekmişaman ne üzüldüm
inşallah doğrudur da kurtuluruz kuru kafadan
İsabella nasıl gitti kızlar ? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?