- 9 Kasım 2012
- 828
- 3
- 68
Eger boyle olursa cook mutlu olacagim hatta en mutlu olacagim yeterki gitsin olsun kara kuru sey.ve bu sevindirici bilgiler icin cok tesekkurler :)firuze isim olarak en çok safeviler'de bulunan bir isimmiş.
Firuze, dizide süryani olduğunu söyledi fakat süryanilerde sırta dövme yapılmazmış.
Fİruze, diziye ilk geldiğinde, haremde elinde bir iksir vardı. Bence tahminlerimiz doğru bu kadın özel olarak yetiştirilmiş bir casus, bir büyücü. çünkü o dönemde dizide de gördüğümüz üzere Safeviler ve Osmanlı arasında bitmek bilmeyen bir düşmanlık vardı. Çünkü Yavuz Sultan Selim I. Tahmasp'ın babasını öldürmüştü.
Büyük ihtimalle Firuze; Şah I. Tahmasp'ın Devlet bilgileri için gönderdiği bir casustur.
Aşağıdaki resim safavilerin bayrağı. Firuzenin dövmesiyle ne kadar benziyor değil mi?
Ben en baştaki tahminimi de tekrarlayarak firuzenin sonunun, hayalindeki gördüğü gibi süleymanın hançeri ile olacağını düşünüyorum...
Eki Görüntüle 554798
Şunu da ekleyim: Fİruzenin casus olduğunu hürrem ortaya çıkaracakmış, böylece Hürrem gücüne güç katacak, tekrar iplerine eline alacakmış. Casus olduğunu öğrenince Süleyman tarafından öldürülecek. İşte Firuzenin sonu :)))))
Dönmedi hala...yine bi kız mı getirecek süleymana.adam kaptanı deryalığının yanında kadın ticaretide yapıyor ya hu..
firuzenin aralığa kadar dizide kalacağı doğruysa eğer, zehir içip ölmesi rüya yada hayal olmalı.. o dövmeyi 2. kez zoomladıklarına göre bu bölüm sırı çıkacak ortaya.
mehmete sonda ne nooluyor? vuruluyor gibi.. demekki mehmet bilmeden, hürrem de çenesini tutamadığından mahiyi ve mustafayı korkutacak, bunun üzerine mahi hastalıklı cariye yollayacak ama bu bölümde öldürmezler herhalde, mehmetin ölümü ibodan önce mi sonramı bilen var mı? aralık gibi ibo ölecek diyorlardı ama...
Ibo 1536da olecek mehmet iste 40li yillarda diye biliyorum ben:) yani once ibo
hmm evet daha mehmet sancağa çıkacak birde sülo mustfayı başka bi sancağa yollayıp mehmeti veliaht şehzade sancağı olan manisaya yollayacaktı dimi...
fragman açılmadı. artık gitsin bu kepçük firuze
bir de o kadar halvete girdiler sülo nasıl oldu da görmedi dövmeyi?
[xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
yok gitmez bu kepçük
bir de o kadar halvete girdiler sülo nasıl oldu da görmedi dövmeyi?
:)) şimdi ne desem +18 olacak
firuze isim olarak en çok safeviler'de bulunan bir isimmiş.
Firuze, dizide süryani olduğunu söyledi fakat süryanilerde sırta dövme yapılmazmış.
Firuze, diziye ilk geldiğinde, haremde elinde bir iksir vardı. Bence tahminlerimiz doğru bu kadın özel olarak yetiştirilmiş bir casus, bir büyücü. çünkü o dönemde dizide de gördüğümüz üzere safeviler ve osmanlı arasında bitmek bilmeyen bir düşmanlık vardı. çünkü yavuz sultan selim ı. Tahmasp'ın babasını öldürmüştü.
Büyük ihtimalle firuze; şah ı. Tahmasp'ın devlet bilgileri için gönderdiği bir casustur.
Aşağıdaki resim safavilerin bayrağı. Firuzenin dövmesiyle ne kadar benziyor değil mi?
Ben en baştaki tahminimi de tekrarlayarak firuzenin sonunun, hayalindeki gördüğü gibi süleymanın hançeri ile olacağını düşünüyorum...
Eki Görüntüle 554798
şunu da ekleyim: Firuzenin casus olduğunu hürrem ortaya çıkaracakmış, böylece hürrem gücüne güç katacak, tekrar iplerine eline alacakmış. Casus olduğunu öğrenince süleyman tarafından öldürülecek. Işte firuzenin sonu :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?