Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
hanım ablaa gördünmü sizin çalı süpürgesi ne çıktı
casusun önde gideni kaa kuru haliyle b oundan büyük işlee kalkışmış pisik neolacak bukadarinsanın sevmemesinin bir nedeni varrr

Gördüm gördümmmmm canımmm ben çok mennunummmm olanlardannnnn reyizi gıcık etti ya bize o yeterrr zatennn

Hürroş: Firuze gitti be Hürroş. Hala inanamıyorum he. Ama bir şekilde geri gelecekmiş gibi bir his var içimde. Düşünmek bile istemiyorum. Mektubun senin eline geçmesi nefis oldu. Her ne kadar paşayı çok sevsem de Mustafa ile gizlice buluşması kötü oldu. Yaa Hürroş, benim sinirlerim çok bozuk aslında. Moral sıfır. Sevgilim hastanede. Bu gece müşahade altında tutulacakmış. Küçük bir kalp krizi geçirmiş. Üstelik burada değil, yanına bile gidemiyorum. En çok koyan da bu.

İbrahim Paşa: Paşa hazretleri, Bursa'ya teşrif ettiniz, hoşgeldiniz. Bir kahvemi içseydiniz. Şehzade Mustafa gelmese de olur ama neyse artık. Mahidevran Sultan'a yazdığınız mektup Rüstem Ağa aracılığıyla Hürrem'in eline geçti haberiniz olsun. Ya bu arada, şiddeti onaylamıyorum tabii ki ama, Firuze'yi sorgularken şöyle Allah ne verdiyse girişseydiniz içimin yağları erirdi. Yalnız, gerçekten casus bu ben söyleyeyim.

Firuze: Sakın gelme, sözlerim kayıp, ayıp ediyorum kendime, bir sızı var içimde ölesim tuttu... Benden sana gelsin bu şarkı. Zaten iyi değilim, haydi yallah.

Mahidevran Sultan: Mahi, Fatma'yı ben de hiç sevmiyorum. Başka türlü bir şekilde icabına baksana sen şunun. Ayrıca Diana mıdır nedir, ne işi var onun sarayda yahu? Her önüne gelen hareme giriyorsa ohooo. Nikah meselesini merak ediyorum yahu. Kız istemeye gidersin artık yakında. Bu arada, paşa sana cevap yazdı ama sana ulaşmayacak cicim.

geçmiş olsun andromeda sevgilinin durumu iyidir inşallah.herkese iyi geceler kızlar görüşürüz haftaya

Son düzenleme:
firuzenin hümeyra olduğunu süleyman ve hürrem öğrenmezse içimde kalır bütün sevincim yemin ederim
tekrar bir oyunla karşımıza çıkmasın da bu firuze:26:

adromeda cnm yorumların çok güzelll ..ağzına sağlık....

ben artık sıkılmaya başladım merak ve alışkanlıktan bakıyorum

artık süleymanın hürreme iğreniyor gibi bakmaları,şöle kibirli göz süzmeleri,sürekli azarlaması ,laf sokması vs.

tad vermiyor ,kitapların hiçbiirinde ne kadar entrika olursa olsun aşklarından bahsetmiş yazılı kanıtlarıda bugünümüzde var....

saray içindeki düzen güzel değil...valide sultan varken harem daha güzeldi....hürreminde haremi yönetmesini az ele alsalar...

bu hafta heycanlı tek şey firuzenin gitmesi...oda gittimi gitmedimi anlamadım sinsice bir bakışla bitirdiler...

bu hatunun hümeyra olduğunu bi şekilde duymalı ve oradan süleyman hürrem aşkını alevlendirmeliler...

yoksa hiçç tadı yokkk

Ben bu dizide ne Hürrem e ne Mahidevran a ne Hatice ye ne de firuze gibi sonradan çıkanlara kızıyorum
En çok sana kızgınım Süleyman. iyi güzel devlet yönetmişsin de uçkur davasında sınıfta kaldın böyle mi olması lazım hem çok aşık ol nikahına kadın al hemde ayran budalası gibi her önüne çıkanın dibine düş. Nikahlı karısı olmasa neyse diyeceğim. Böyle mi örnek olacak cihan hükümdarı halkına yanındakilere. Sen her gün başkasıyla düşüp kalk sonra Pargalı yapınca vay benim biricik kız kardeşime neler yaptın olsun . Tamam onunda yaptığı iyi bir şey değil tabi ki ama örnek olana bak. Sen önce kendine bak be adam hükümdârsın diye namusunu mu kaybetmen lazım. Ayıp ayıp boyunca çoluğundan çocuğundan utan artık.

Çok sinirlenmişim bugün firuze gider yarın başkası gelir . Hiç sorgulanmıyorsun hep böyle münasip görüyorsun ama olmuyor yani sen yapınca halvet başkası yapsın zina... sen gösteriyosun millet de normal sanıyor. koskoca hükümdar yapınca...

Neyse kızlar dizi bir yana bizim padişahımın ecdadımız böyleyse gerçekten vay halimize daha ne aldatma hikayeleri çıkar bu milletten.... böyle görmüşüz baksanıza, iyice umudumu yitirdim bizim erkeklere karşı bu dizi sayesinde

tatlım dizi bu, dizi, kurgu, hayal, reyting uğruna uydurma vs.. dizideki süloya kızacaksan kız bizde kızıyoruz ama kaç yüzyıl öncesinin koşullarında yaşamış kanuni sultan süleymana bu konuda kızmaya hakkımız yok, bir tek hürreme sadık kalmasında bi gariplik var zaten çünkü ozaman herkesin normal saydığı şey onlarca cariyesinin olması. padişahdan bolbol şehzade yapması, neslini sürdürebileceğini, gücünü, erkekliğini kanıtlaması falan bekleniyor ve cariyelerle olması günah, yasak yada aşka ihanet olarak görülmüyor ki.. aksine hürreme sadık olduğu için o dönemde eleştirilmiş, hürreme büyücü falan denmiş.

Hürrem , vakfın kurulması ile hareme çok güzel düzen verecek zaten , tamamen kapatacak çünkü , vakıfı kurmasındaki amaç o zaten... Ordaki kızların hepsini eğitim görmeleri için vakfa göndeecek , böylece günümüzdeki üniversitelerin temeli atılmış olacak..

""Kânûnî Sultan Süleyman’ın hanımı ve Sultan İkinci Selim Han’ın annesi olan Hürrem Sultan’ın burada sayılamayacak kadar hayır eseri vardır. Pek çok vakıf ve hayır eseri yaptırmıştır. Bunlardan bazıları şöyledir: Mimar Sinan’a İstanbul’da, câmi, medrese, dârüşşifâ, imâret, sıbyan mektebi ve sebilden meydana gelen meşhûr Haseki Külliyesi’ni inşâ ettirmiş ve bununla alakalı birçok vakıf kurdurmuştur. Yine Mimar Sinan’a Kariye’de medrese inşâ ettirdi. Sultanahmed Meydanı’nda yaptırdığı çifte hamam Mimar Sinan’ın eseri olup, Osmanlı mimarisindeki hamamların en gelişmiş olanıdır. Balat’ta tekke, Ankara’da bir câmi, Edirne’de bir câmi, imâret, kervansaray, çeşme, su yolu ve köprü yaptırdı. Birçok yerde çeşmeler, Cisr-i Mustafa Paşa’da kervansaray, câmi, imâret, Mekke-i Mükerreme ve Medîne-i Münevvere’de Mimar Sinan’a Haseki Imâreti diye anılan birer imâret yaptırdı. Mekke Mükerreme’de ve Medîne-i Münevvere’de her sene dağıtılmak üzere 3 bin altın vakfetmiştir. Kudüs’te de bir imâret yaptırmıştır."

Teşekkür ederim canım Aynen ben de tamamen alışkanlıktan izliyorum.

Sevde değil beee reyize inat tutuyom iştee kim gelirse gelsin aynen devam

inşallah bundan sonra kimse gelmez
biz hürremcilerin yüzü güler inşallah
hadi biz yanılıyor olabilirizde benim 7 yaşındaki kızım bile verdi veriştirdi çalı süpürgesinin arkasından oda yanılmıyo yaa

artık öylesine bir diziden farkı yok "muhteşem yüzyılın" sırf reyting uğruna koskoca padişahın başka kadına aşkıyla her şey bozuldu,
tamam kurgu,senaryo da biraz da gerçeğe saygı olmalı .
kanuninin gerçek ve tek aşkı yok artık dizide hürreme tekrar mı aşık olacak? çok ama çok saçmaladılar,
pargalının suyu ısındı iyice ama sezon sonuna kadar böyle devam eder gider,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…