Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Keyifli sohbet için teşekkürler

Görüşürüz

Hürroş: Hürroş, o nasıl 'Mihrimaaahhh !!! ' diye bağırmaktı öyle? Sanırsın öpüşürken enselemişsin. Ayy iyi güldüm valla. Ayas Paşa ile arayı geliştirme çabasındasın biliyorum ama boşver şunu. Ağzından kerpetenle laf alınıyor. Sinir etti beni. Adam evliymiş ya çamur atıyorum çaktırma, aşkımı kalbime gömdüm. Paşa ile aranızdaki husumet beni çok üzüyor yahu. Keşke böyle olmasa...

İbrahim Paşa: Asabi halleriniz nefis. (Senaristler sesimi duymuş gibi hemen her bölüm sinirlendiriyorlar sizi.) Ne yapayım ama öyle. Nigar işin suyunu çıkardı. Bırakın gitsin ne hali varsa görsün. Bugüne kadar hep onu korudum kendimce ama yok haketmiyormuş. Esmanur ne şeker yahu. Gıkı çıkmıyor garibimin. Şehzade Mehmet'e iyi gaz verdiniz bu arada. Ama hünkarımız yine rüyalar aleminde değillerse fenalaştılar haberiniz olsun. Asıl söylemek istediği bir şey vardı, hatırladım. Ebussud Efendi haketti kafasına yediği taşları. Ohh içimin yağları eridi.

Nigar: Nigar, paşa sana kıyamadı, çocuğunu gör diye izin verdi. Sen ne yaptın? Kendince iş çeviriyorsun koskoca sadrazama. Babanın evinden mi getirdin o çocuğu diye sorarlar adama. Rüstem Ağa'nın itibarını da iki paralık ettin. Yürü git.

Mihrimah Sultan: Sen daha 14 yaşındasın, Hürroş haklı, senin hissettiğin şeyler aşk değil annem. Biz de böyleydik. Aman seviyorum ölüyorum falan. Geçip gidiyor. Takma.

Hatice Sultan: Hay Hürrem kadar taş düşsün kafana !!! Sen merak etme hünkarımız onu Mehmet'le yollamayacak.

ne saçma bi bitiş bu yahu...şaka mı bu senarist sustuk sustuk nereye kadar...adam gibi yaz şu senaryonu...iyice saldın kendini...

senarist hakkın rahmetıne kavustu sekerım.
ben cok begenıyorum valla dızıyı ama bu gecekı sonu cok heyecansızdı gercekten.
yaa dızı kalkcakmıs yılbasından snra(

muhteşem rezalet...

neden rezalet??
cok merak ettım boyle dusunmenızın sebebını.
osmanlı da bır harem vardı bu bır gercek
sultan evladını boğdurarak öldürecek ılerleyen bolumlerde buda bır gercek.fatıh sultan mehmet ın kardes katlını yasallastırması da bır gercek.tarıh kıtapları boyle yazıyor deıl mı?
butun bunlar dızı yapılınca neden sorun oluyor tabıı kı oldugu gıbı deıl tabıı kı ısın ıcınde kurgular var ama tamamen yabancı senaryolar da deıl sonucta...

Kimse kusura bakması ama, tarihini iki kitap okumadan araştırmadan sadece dizilerden öğrenmeye çalışanlara fazla geliyor Muhteşem Yüzyıl. Dizi alt tarafı dizi. Sadece belli olaylar üzerine kurgu yapılmış hepsi bu yahu.

Hürrem
Kapalılık bile sana yakışıyor hürremim.
Mihrimah nasıl kızdırdı ama seni :18:
O nasıl bağırmaktı öyle ben burda korktum valla :18:
Süleyman çağırdığında mutlu oldum bian.
Dedim halvet geliyor
Firuze olsa idi öpüp koklardı hemen uyuz sülo
Şiirler miirler hırla giderdi
Hürreme gelince tık yok
Eski günlerinizi özler olduk resmen

İbrahim paşa
Hürreme savaş ilan ettin amma zafer hep onun bunu gözden kaçırdın vesselam
Neyse kaybedince görürsün elbet...

Nigar
Kızına olan özlemini anlıyorum ama kaçırmak da neyin nesi.
İbonun buna mani olacağı baştan belli idi
Hırgız da oldun kızın için .
Amma kızın da pek tatlı valla.Hele o "baba"deyişi yok mu..

Mihrimah
Annenin kızı değil misin valla
Aşk kadınısın sen de hürroş gibi
Taşlıcalıyla yakalandınız sonunda
Hemi de elele :18:
Bidaha görüşeceksiniz zannediyorum ama ne zaman...

Mustafa
Helenayı postalaacağın baştan belliydi
Yazkk ettin kıza.
Aşık ayaklarına yattın.
Olan kıza oldu.Gözü yaşlı ayrıldı saraydan.
Madem başladığın işi bitiremeyecektin ne diye kıza ümit verdin
Anası kılıklı
Artı o taht sana kısmet olmayacak

Dizinin kaldırılacağını sanmıyorum ben.
Sonuçta bu sadece ve sadece bir dizi.
Birebir tarihi yansıtmasını bekleyemeyiz elbette.
Kurgu yapılacak mutlaka.

Dizinin kaldırılacağını sanmıyorum ben.
Sonuçta bu sadece ve sadece bir dizi.
Birebir tarihi yansıtmasını bekleyemeyiz elbette.
Kurgu yapılacak mutlaka.

bende kaldirilacagini zannetmiyorum, gözdagi vermeye calisiyorlar sadece.
hürremin turbanli görüntülerine bakilirsa, isede yaramis galiba.
toplumun bu kadar büyük bi kisminin izledigi bi diziyi yayindan kaldirarak
karsilarina almak istemezler...

:):):):):) cok güldrdn kız bnii :)):)

kanuninin hayatı haremde mi geçmiş acaba bu kadar kadın meraklısıymıydı acaba sorararm size ? bu damı gerçekkk...
evet sadece dizi belki tarihimizi saptırmadan anlatsınlar o zaman.

Son düzenleme:
efettt yorum yazacak şevkim bile kalmadı farkındaysanız dizi biterdiiibu saattlere kadar yorumlar dönerdi..........

şimdi yok.....

hele ben kendi mekanımda değildim hiçbişi anlamadım valla....

ilk sahne süloo mektubu okuduu.......seslendi pargalıyı getirinmi ne dedi..

cArrtttt reklam ...hoppp reklam sonrası paşa bursadnan bi koşuda geldi...

o 1 sn. da mısıklada konuştu...ışınlandıı paşam...

sonra bir şekilde paşa aklandı...odadan çıkar çıkmazz...hürreme ejderha gibi ateşini püskürttüüüü

üleynn paşa sen kimsin beee asılll dizide hep sen soruyorsun yaa sen kimsin bee adam diyee..

işte bu hafta benim sorasım geldi....sen kimsinde koskoca cihan padişahının nikahlı karısına ölümse ölüm diyorsun beeeeeeeeeeeee

hem sülo bu böcek pargalıya emanet etmedimi hürremiiiiiiiiii nikah kıymadan...ne değişti

bu demek oluyorki sülo hürremi boşamış............kimse iplemiyorrrrrr

sonra haticeyi kötülük timsali çıngıraklı yılan yaptılar......tek derdi haticenin ,hürrem olarak gösterilmeye başladı........
oysa evladı var.....kocası dostu ile görüşüyor ,hangi sebeple olursa olsun....gayrii meşru çocuğu var vs.vs.vs.....

bu kadar sorunun içinde yengesine takmış görümce engerekkkk........birde çok aşk var gibi öpüşmüyorlarmıııı ıykkkkk

eskiden sümbülle engin günaydın adını unuttum ne ağa idi didişirdi..o bile güzeldi

şimdiki sümbüll hürreme geliyorr arada valla tilla ,,,sııısıııı diyor bide koca göbek ahçıya laf atıyor......bitti.........

eskiden bir çok kişinin kendi dünyası vardı şimdi öyle değil......

aşkı derun dediler dediler onuda yok ettiler..............artık karşımıza hastalıklı sülo geliyy...parayanok biri çıkar...............

beğenmedim bu bölümüüüü olayı ateşlendirmek içn aşkkk lazım halvet gerek.....

aile yemeğinde bile resmi toplantı gibiydi.............o küvvetli aşk sözleri söyleyen kadının karşısında odun olsa ateş alırıdı...süloda bişi yokkk...

evet tarıhını iki kitap okumadan anlamaya çalışanlar malesef diziyi gerçek sanıyorlar.aksine dizide verilen tarihi doğruymuş gibi algılyorlar.
ben bu dizi yahu diye geçiştiremıyorum.herkes sevmek yada begenmek zorunda degıl.ben öz eleştirimi yaparım.

Senin ozelestiri dediginde yanlis ve eksik bilgi var ama canim cunku dizi sadece haremde gecmiyor cok guzel savas sahneleri de gordu bu dizi .bi kac bolum hic hareme gelmeden suleymanin savasta oldugu bolumlerde vardi .ve ozelestri yapilrken kitaplarda okudum ben sunlari okudum dersen bu elestri segil kanitlamaya calstgn bi beyana iddiaya donusur evet bende bir suru kitaplarokdum ve evet kanuni basarilarinin ve savaslarnn yani sira hurrem e asik hatta ona karsi cok saygili cogunluklasiyasi konularda dahi fikrini aliyor .ayrica madem hep savastaydi kanuninin toplam 8evladi vardir bunlari arada bi gelip yapip gitmedi heralde sonucta haremde kaldi bi sure.
Ki universitelerdeki tarih profesorleri bile kabul etmisken hurrem harem gercegini ve ozellikle kanuni doneminden sonra hareme duskunlugun arttgni gozdelern ve nikahli eslern sayisinin arttgni kanuninin hurreme siirler yazdgni selimin sarhos oldugunu muratin 150cocugu oldugunu.ve bunlarin harwmde gerceklestgni .senin boyle demen pek dogru olmamis eksik olmus yani.

Veeeeee en en onemlisi sen buraya ozelestri diyorsun ama sen oyle bir yazmissinki siz izliyorsunuz ama bu muhtesem bir rezalet siz taeihi blmiyorsnuz izledgnze inaniyorsunuz tarzinda olmus .bence sen bunu yazdgna gore buradakilerin yorumlarini da ciddiye aliryorsundr burada cogumyz en az sizin kadar tarihi gercekleri okuduk biliyoruz ve tamamiyle dizi dogru dzideki gercek demiyoruz ama az cok yansitiyor bunuda biliyoruz ve kimsede tarihi romanlar kitaplar okumasa dahi demiyor bu dizi gercek diye.

Son düzenleme:

asıl senin bilgilerinde eksik var.evet savaş sahnelerıde oldu.kanuni sarayda kaç yıl kalmış okudugun tarıh kıtaplarına iyi bak o zaman.tarıhçiler bile sarayda toplam 2 yada 3 yıl kaldıgını soyluyor.biz burda kanunıden bahsedıyoruz.selimden degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…