ne saçma bi bitiş bu yahu...şaka mı bu senarist sustuk sustuk nereye kadar...adam gibi yaz şu senaryonu...iyice saldın kendini...
muhteşem rezalet...
senarist hakkın rahmetıne kavustu sekerım.
ben cok begenıyorum valla dızıyı ama bu gecekı sonu cok heyecansızdı gercekten.
yaa dızı kalkcakmıs yılbasından snra(
Dizinin kaldırılacağını sanmıyorum ben.
Sonuçta bu sadece ve sadece bir dizi.
Birebir tarihi yansıtmasını bekleyemeyiz elbette.
Kurgu yapılacak mutlaka.
senarist hakkın rahmetıne kavustu sekerım.
ben cok begenıyorum valla dızıyı ama bu gecekı sonu cok heyecansızdı gercekten.
yaa dızı kalkcakmıs yılbasından snra(
Hürrem
Kapalılık bile sana yakışıyor hürremim.
Mihrimah nasıl kızdırdı ama seni :18:
O nasıl bağırmaktı öyle ben burda korktum valla :18:
Süleyman çağırdığında mutlu oldum bian.
Dedim halvet geliyor
Firuze olsa idi öpüp koklardı hemen uyuz sülo
Şiirler miirler hırla giderdi
Hürreme gelince tık yok
Eski günlerinizi özler olduk resmen
İbrahim paşa
Hürreme savaş ilan ettin amma zafer hep onun bunu gözden kaçırdın vesselam
Neyse kaybedince görürsün elbet...
Nigar
Kızına olan özlemini anlıyorum ama kaçırmak da neyin nesi.
İbonun buna mani olacağı baştan belli idi
Hırgız da oldun kızın için .
Amma kızın da pek tatlı valla.Hele o "baba"deyişi yok mu..
Mihrimah
Annenin kızı değil misin valla
Aşk kadınısın sen de hürroş gibi
Taşlıcalıyla yakalandınız sonunda
Hemi de elele :18:
Bidaha görüşeceksiniz zannediyorum ama ne zaman...
Mustafa
Helenayı postalaacağın baştan belliydi
Yazkk ettin kıza.
Aşık ayaklarına yattın.
Olan kıza oldu.Gözü yaşlı ayrıldı saraydan.
Madem başladığın işi bitiremeyecektin ne diye kıza ümit verdin
Anası kılıklı
Artı o taht sana kısmet olmayacak
neden rezalet??
cok merak ettım boyle dusunmenızın sebebını.
osmanlı da bır harem vardı bu bır gercek
sultan evladını boğdurarak öldürecek ılerleyen bolumlerde buda bır gercek.fatıh sultan mehmet ın kardes katlını yasallastırması da bır gercek.tarıh kıtapları boyle yazıyor deıl mı?
butun bunlar dızı yapılınca neden sorun oluyor tabıı kı oldugu gıbı deıl tabıı kı ısın ıcınde kurgular var ama tamamen yabancı senaryolar da deıl sonucta...
evet tarıhını iki kitap okumadan anlamaya çalışanlar malesef diziyi gerçek sanıyorlar.aksine dizide verilen tarihi doğruymuş gibi algılyorlar.
ben bu dizi yahu diye geçiştiremıyorum.herkes sevmek yada begenmek zorunda degıl.ben öz eleştirimi yaparım.
Senin ozelestiri dediginde yanlis ve eksik bilgi var ama canim cunku dizi sadece haremde gecmiyor cok guzel savas sahneleri de gordu bu dizi .bi kac bolum hic hareme gelmeden suleymanin savasta oldugu bolumlerde vardi .ve ozelestri yapilrken kitaplarda okudum ben sunlari okudum dersen bu elestri segil kanitlamaya calstgn bi beyana iddiaya donusur evet bende bir suru kitaplarokdum ve evet kanuni basarilarinin ve savaslarnn yani sira hurrem e asik hatta ona karsi cok saygili cogunluklasiyasi konularda dahi fikrini aliyor .ayrica madem hep savastaydi kanuninin toplam 8evladi vardir bunlari arada bi gelip yapip gitmedi heralde sonucta haremde kaldi bi sure.
Ki universitelerdeki tarih profesorleri bile kabul etmisken hurrem harem gercegini ve ozellikle kanuni doneminden sonra hareme duskunlugun arttgni gozdelern ve nikahli eslern sayisinin arttgni kanuninin hurreme siirler yazdgni selimin sarhos oldugunu muratin 150cocugu oldugunu.ve bunlarin harwmde gerceklestgni .senin boyle demen pek dogru olmamis eksik olmus yani.
Veeeeee en en onemlisi sen buraya ozelestri diyorsun ama sen oyle bir yazmissinki siz izliyorsunuz ama bu muhtesem bir rezalet siz taeihi blmiyorsnuz izledgnze inaniyorsunuz tarzinda olmus .bence sen bunu yazdgna gore buradakilerin yorumlarini da ciddiye aliryorsundr burada cogumyz en az sizin kadar tarihi gercekleri okuduk biliyoruz ve tamamiyle dizi dogru dzideki gercek demiyoruz ama az cok yansitiyor bunuda biliyoruz ve kimsede tarihi romanlar kitaplar okumasa dahi demiyor bu dizi gercek diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?