Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
İbrahim Paşa, Fransızlara verilecek olan kapitülasyonlarla ilgili çalışmalarını yürütürken, 14-15 Mart gecesi iftar için saraya davet edildi. İftardan sonra dört dilsiz cellat tarafından boğuldu.[2]*Daha önce*Makbul*olarak anılırken, ölümünden sonra*Maktul*olarak anıldı. İbrahim Paşa'nın ölümüyle Fransızlara verilecek olan kapitülasyon antlaşması taslak halinde kaldı ve yürürlüğe girmedi. 1536 da oldurulecek iftar yemegine davet edilip

Bir sonraki bölüme ait her bilgi bende......

İşte pargalı ıbrahımın avusturya elçiliğine yazdığı yazı..Sultan Süleyman ı çok kızdıran :
''Bu büyük devleti idare eden benim; her ne yaparsam, yapılmış olarak kalır, zira bütün kudret benim elimdedir; memuriyetleri ben veririm, eyaletleri ben tevzi ederim; verdiğim verilmiş, reddettiğim reddedilmiştir. Büyük padişah bir şey ihsan etmek istediği yahut ihsan ettiği zaman bile eğer ben onun kararını tasdik etmeyecek olursam, gayr-i vaki gibi kalır; çünkü her şey; harb, sulh, servet, kuvvet benim elimdedir.''
Bu sözlerle İbrahim Paşa'nın iktidar hırsının hangi boyutlara ulaştığı anlaşılmaktadır. Paşa özellikle Irakeyn Seferi sırasında padişahtan kendisini soğutmaya başlamıştır. Defterdar İskender Çelebi'yi idam ettirmesinin padişahı ondan soğutan nedenlerden birisi olduğu düşünülür. Ayrıca İbrahim Paşa ile ilgili kendisine hediye olarak gönderilen Kur'anları kabul etmediği, Hristiyanlık inancını taşıdığı, eşiyle ilgilenmediği, bazı cinayetleri sakladığı ve Doğu seferleri sırasında boş yere harcamalar yaptığı söylentileri yayılmıştı.
Pek çok tarihçi, yabancı elçilerin İbrahim Paşa’yla görüşmelerine ilişkin hazırladıkları raporlarından yola çıkarak onun iktidar hırsıyla pek çok kararı kendi başına buyruk verdiği savında bulunmaktadır. Ayrıca Makbul İbrahim Paşa'nın Hürrem Sultan'ın oğlu olmayan Şehzade Mustafa'yı desteklemesinden dolayı ölümünde Hürrem Sultan ile de araları kızışmıştır. Mustafa'nın tahta çıkması ile şehzadelerinin ölümünden korkan Hürrem Sultan ile devamlı savaş halindelerdir.
İbrahim Paşa, Fransızlara verilecek olan kapitülasyonlarla ilgili çalışmalarını yürütürken, 1536 yılında 14-15 Mart gecesi iftar için Sultan Süleyman tarafından saraya davet edilmıştır. İftardan sonra dört dilsiz cellat tarafından boğuldu. Sultan Süleyman bizzat infazını izlemiştir. Daha önce Makbul olarak anılırken, ölümünden sonra Maktul olarak anılmaya başlamıştır.

ibramın sayılı bölümü kaldı o zaman.
çünkü ramazan ayındalar sanırım şuan.
musatafa ibramdan yıllar sonra ölecek daha değil.

az kalmış gerçekten de
zaten dizi de ramazanda

çıngıraklı fürüze gittiiiiiiiiiii çıngıraklı paşa da gidiciiiiiiii 3-4 bolum kaldı kanımca. halay başıyım bılıyosunuz bebişler

çıngıraklı fürüze gittiiiiiiiiiii çıngıraklı paşa da gidiciiiiiiii 3-4 bolum kaldı kanımca. halay başıyım bılıyosunuz bebişler

yalnız ben de pargalıyı seviyorum ya keşke hürremle düşman olmasalardı ölünce baya üzülcem heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…