- 20 Mart 2008
- 142.029
- 214.092
- 1.423
- 60
[video=youtube;u6IO66NSVm0]http://www.youtube.com/watch?v=u6IO66NSVm0[/video]
haftada 7 gün var ,ama 13 hatun var bu durumda bir gece de çift çift alıyordu has odaya
vikipedi de osmanlı padişahları diye baktım tablodan..
Sülo hiç çeneni yormareyiz yine kandırcak seni,yalan diyecek ,ibo'nun tezgahı diyip aklanacak bak gör
Demedi deme sülooooo hazretleri,aç gözünü artıkkkkkkkk yaaa
teşekkür ederiz faragmanlar için
sınavlarında başarılar kolay gelsin en kısa zamanda dön aramıza
nerelerdesin? şah mat ha
ayy evet tabutuda küçücük geçen bir cenazeye gitmiştik oradada vardı küçük tabut çok kötü oldum görünce
merhaba hanlar benden size bir tüyo 82 bölümde pargalının yani iprahim paşa boglarak öldürülücek haberiniz olsn mendilleriniiz hazırlayım derim ben dimedi dimeyin yok ben duymadım yok ben görmedim dimeyinbende sülemesi bence bu dizi biticek pargalıyı erken öldürüyolar sonrada mustafayı süleyman bogcek ileyleyen bölümlerde aynı çadırda hürrem yüznden bende okdm hürrem mesele o kambr oglnu harcıcakmış haberiniz olsun oglu tahta geçsin diye mustafayı onn yüznden bogucakmıiş sülüman bir ogl karı kız peşinde biri içki peşinde olucekmiş memedide günahı yokken öldürülüceklermiş diyeyim diidm vallahi ben okduklarımın yalancısıyım diyeyim didim :2::2::2:
canım şehzade mehmetin öldürüldüğünden emin misin? bildiğim kadarıyla oldukça hassas bir bünyesi varmış şehzadenin. sık sık hasta olurmuş. hatta her iyileştiğinde Süleyman şenlikler düzenletirmiş. çiçek veya başka bir hastalıktan öldüğü rivayet edilir. ben böyle biliyorum. karı kız peşinde koşacak olan sarı selim. süleymanın arkasından tahta geçecek olan şehzade yani. hatta hamamda bir sabuna basıp düşecek öyle ölecek sultan selim de.
kanuni iki oğlunu öldürüyor. biri mustafa. diğeri de hürremin ölümü arkasından beyazid.
hürrem öldükten sonra beyazid ile selim taht kavgasına tutuşuyor. daha babaları hayattayken. beyazid iran şahına sığınıyor ve orada öldürülüyor.
süleyman öldürtmüyor ama kurtarılması için de herhangi bi emir vermiyor.
oğlunu kaderine bırakıyor yani.
o dönemdeki süleyman beyazid mektuplaşmlarını okuyup da gözyaşlarına hakim olabilenlere de helal
o kadar da terbiyesiz olacaklarını sanmıyorum...
o yorumu yaparken düşünmüştüm tepki alırmıyım diye,bana terbiyesiz mi demiş oldun:18:
valla ne bilem 13 tane hatun olunca nasıl oluyor yani baksana iki hatun varken bile çarşamba perşembe kavgası oluyordu ya,öyle bir şey yazıverdim ya ,padişahlarımıza saygısızlık babında yazmamıştım aslında öyle çıktı işte :26:
sınavlardan dolayı osmanlı padişahlarından kafayı yedim
13 hatunun hepsi aynı anda olmayabilir canım ama 13 e şaşırıyorsanız o da bişey mi derim:)) kaynaklar 3. muratın 40dan fazla cariyeden 130 çocuğu olduğunu yazıyor.
o yorumu yaparken düşünmüştüm tepki alırmıyım diye,bana terbiyesiz mi demiş oldun:18:
valla ne bilem 13 tane hatun olunca nasıl oluyor yani baksana iki hatun varken bile çarşamba perşembe kavgası oluyordu ya,öyle bir şey yazıverdim ya ,padişahlarımıza saygısızlık babında yazmamıştım aslında öyle çıktı işte :26:
sınavlardan dolayı osmanlı padişahlarından kafayı yedim
[video=youtube;pvCP6zlmG-I]http://www.youtube.com/watch?v=pvCP6zlmG-I[/video]
İbrahim Paşa, Güvercin'le Kartal arasındaki farkı gördün mü? Görmediysen sabret yakında göreceksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?