Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
azönce magazin programını izliyordum cok güzel hareketler bunlar daki bülent emrah parlak isimli oyuncuyu gördüm sakalını fena uzatmış..kanımca o da muhtesem yüzyıla giriyor..
zira mutlu aile defterinde de oynadı:26:

Ben o kızı çok seviyorum ya çok tatlı biri

Evet aslında çk şeker,konuşması,gülüşü,ilk bölümlerde daha da tatlıyıd bi de ilk 2 sezon çok güzelmiş,şimdi çok çöktü dizi icabı

O adamın çok karizmatik bir sesi var ya, dikkatimi çekti de. Sağolun kim olduğunu öğrenmiş oldum, tiyatrocuymuş zaten

oyunculuğu da çok iyi,bu role çok uydu

aslındaaaa mehmet akif alakurt mimar sinan olsa ya,birden aklıma geldi,çok yakıştırdım

Pek çok kişi onu Muhteşem yüzyıl dizisindeki Nigar Kalfa rolüyle tanıdı. Dizinin şimdiki bölümlerinde ağırlığı gittikçe artan Nigar kalfa rolünü canlandıran Filiz Ahmet, aslen Makedonya Üsküp doğumlu bir oyuncu.

Ülkesinde oldukça ünlü olan Filiz Ahmetin Türkiyede ilk dizisi ise Elveda Rumeli.Dizide Zarife rolünü canlandıran oyuncu hala Üsküpte ikamet ediyor.

2003 yılında Üsküp Güzel Sanatlar Akademisi tiyatro bölümünden mezun olan Filiz Ahmet ana dili Türkçe dışında, Makedonca, Arnavutça, İsveççe, İngilizce, Sırpça ve biraz da Bulgarca biliyor.

Sanatçının filmografisi ise şöyle:

Muhteşem Yüzyıl - 2011
Balkan Düğünü - 2009
Zavedeni
ISTOP
Elveda Rumeli - 2007
Kafkas Tebeşir Dairesi
Yunus Emre
Beyaz Çingene
Asiye Nasıl Kurtuldu
Deli İbrahim
Elif Ana
Başka Semtin Çocukları
Samimiler
Elin
Antigone
Kedi ve Palyaço
Sınırdaki Ev
Küçürekkız
İnci ve Gözyaşı
Aman Karım Duymasın
Gılgamış
Fırtına
Pinokyo
Özgürlük Oyunu
Çerçevesiz Gökyüzü
Hadım
Tartif
Windows 99
Daha Yakın
Kulis Ardı
Aşk Tutulması
Kırık Kanatlar

Nigar Kalfa Filiz Ahmet Resimleri

Bildiğiniz gibi Muhteşem Yüzyıl dizisine Şah Sultan rolünün de dahil olmasının ardından bu rol için ilk geçen isim Yahşi Cazibe dizisinden tanıdığımız Aslıhan Gürbüzdü. Uzun süre dizide Şah Sultan rolünü oynayacağı söylenen Gürbüz bir anda karar değiştirmiş ve yerine Deniz Çakır gelmişti.

Bu kararın perde arkası ise bugün belli oldu. Meğer oyuncunun dizide yer almama sebebi eskiden yaşadığı bir ilişkiymiş. Fetih 1453 filminden tanıdığımız ve şimdilerde Merhamet dizisinde oynayan İbrahim Çelikkol ile Aslıhan gürbüz geçtiğimiz dönemde kısa süreli bir ilişki yaşamışlar. Çelikkol'un önceden Meryem Uzerli ile ilişki yaşadığını ve şimdilerde Deniz Çakır ile birlikte olduğunu söylememiz bu kararın neden verildiğini açıklıyor.

Magazin haberlerine göre oyuncunun dizide yer almasının bir krize yol açacağı düşünülerek vazgeçilmiş...

Muhteşem Yüzyıl'ın iki ezeli rakibi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Dizide Hürrem Sultanı canlandıran Meryem Uzerli ile Şah Sultanı canlandıran Deniz Çakır'ın meğer bir ortak özellikleri varmış.

Deniz Çakır'ın şimdilerde birlikte olduğu ve evlilik yolunda ilerlediği İbrahim Çelikkol ile Meryem Uzerli bir dönem aşk yaşamış. Fetih 1453 filminden tanıdığımız Çelikkol, iki yıl önce Antalya TV Ödülleri Töreni’nde Meryem Uzerli’yle yakınlaşmış ve sonrasında kısa süreli bir ilişkileri olmuş.

Dizide iki rakibi canlandıran Çakır ve Uzerlinin sette de soğuk bir ilişki içinde oldukları söyleniyor...

Muhteşem yüzyıl dizisi bu kez de bir futbolcuyla gündemde. Fenerbahçenin ünlü oyuncusu Krasic, Ülkesi Sırbistanda Muhteşem Yüzyıl dizisinin çok izlendiğini ve dizinin hayranlarının Krasicten sürekli oyuncu kadrosunu Sırbistanda görmek istediklerini söylüyorlarmış.

Özellikle dizide Malkoçoğlu karakterini canlandıran Burak Özçiviti görmek isteyen hayranlar, Fenerbahçeli olduğu bilinen oyuncuyu Krasic'in Sırbistana getirmesini istiyorlarmış.

Buna karşılık Krasiç, Özçiviti şahsen tanımadığını ama isterse kendisini ülkesine götürebileceğini söylemiş...

"Çelikkol'un önceden Meryem Uzerli ile ilişki yaşadığını ve şimdilerde Deniz Çakır ile birlikte olduğunu söylememiz bu kararın neden verildiğini açıklıyor." NE ALAKA Kİ ASLIHAN GÜRBÜZ ŞAHSULTAN ROLÜNE GİRECEKSE DENİZ ÇAKIR ZATEN DİZİDE OLMAYACAKTI.MADEM KRİZ OLACAK DENİZ ÇAKIR DA İBRAHİM ÇELİKKOLLA BİRLİKTEYMİŞ.ONU DA ALMASALARDI DİZİYE.NEYSE KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL,BİRBİRLERİ İLE AŞK YAŞIYOLLAAA,SONRA DA İŞLERİNDEN OLUYOLLAAA

yazık deniz çakıra gerçek hayatta da eziliyordur meryemin güzelliği sıcaklığı karşısında...soğuk bi tip deniz çakır...yapmacık dudaklar...garip dudak gibi değil..

bu haberi ilk ben yazdım ama

ben bu kadına bayılıyorum yaa çok şeker

Mimar Sinan hala gelmedi diziye, acaba kim oynayacak onu?

yazık deniz çakıra gerçek hayatta da eziliyordur meryemin güzelliği sıcaklığı karşısında...soğuk bi tip deniz çakır...yapmacık dudaklar...garip dudak gibi değil..

Deniz Çakır ve Selma Ergeç'in dudak yapısı benziyor ama.
sanki gerçekten kardeşler...

Kızlar 1bölüm kaldığı doğru mu?
O yüzden mi geçen bölümde olaylar jet hızıyla gelişti,başım döndü.haticeyi başka saraya yolladılar,on dakika sonra 1yıldır orda dediler.hürrem süleymana bu gece son gecemiz,sefere gideceksin,yanında kalayım dedi,ben romantik sahneler beklerken hürrem 'hünkarımız gideli aylar oldu'dedi.
Eğer bu izleyeceğimiz son bölümse yazık ettiler dizimize.sanki memlekette başka herşey mükemmeldi bir dizi kalmıştı düzeltilecek

Muhteşem Yüzyıl dizisi ilk çıktığı günden bu yana tartışılan bir mesele bu. Kimileri bu aşkın kurgudan ibaret olduğunu hatta evlenmediklerini söylese de bazı tarihçiler bu iki önemli şahsın arasında dizideki gibi bir aşk olmadığını ancak evlendiklerini doğruluyorlar.

Bir dönem Muhteşem Yüzyılın da danışmanı olan Tarihin Arka Penceresi programından tanıdığımız Erhan Afyoncu kitabında konuyu şöyle özetliyor:

"Kanuni Pargalı İbrahim Paşayı veziriazamlığa getirdikten hemen sonra kardeşi Hatice Sultanla evlenmesini istemiştir. İbrahim paşanın atmeydanında yapılan ve 15 gün süren dillere destan bir düğünle evlenmişlerdir. Düğünde Ayas Paşa Sağdıç, Mustafa çelebi ise şerbetçi olmuştur."

Ancak Afyoncunun kitabında ikili arasında dizideki gibi bir aşktan bahsedilmiyor. Büyük ihtimalle Hatice Sultanın isteği dışında Kanuninin uygun görmesi üzerine yapılan bir evlilik bu yani dizidekinin tam tersi. Muhteşem Yüzyılın ilk bölümlerini hatırlayanlar bilir, Kanuni bu evliliğe en çok karşı çıkanların başında geliyordu.

Kıssadan hisse dizide yapılan kurguyu zenginleştirmek ve heyecanı arttırmak için yapılan bir değişiklik. Zaten dizinin de tarihi birebir aktarma gibi bir niyeti yok. Öyle olsa belgesel olurdu. Ne diyor dizinin başlangıcında "bu dizide geçen olaylar ve kişiler tarihten ilham alarak kurgulamıştır."Bu da bir cevap zaten...

Muhteşem Yüzyıl dizisi bu hafta da nefeslerin tutulacağı yepyeni bir bölümle ekranlara gelecek. Son bölümde seferde olan Kanununin oğlu Mustafayı sefere çağırmaması üzerine Mustafa gözden çıkarıldığını düşünüp Hatice Sultanında desteğiyle bir ordu toplayıp saraya doğru gelmeye başlamıştı.

Sarayda yalnız kalan Hürremi ise büyük bir korku sarmıştı. Dizinin yayınlanan yeni fragmanında hürrem Sultan şok bir karar alıp Şehzade Mustafanın saraya varmadan kellesinin alınmasını emrediyor. Yanında tek kalan oğlu Cihangir2i tahta çıkarma planları yapan Hürrem bakalım başarılı olacak mı?

İzleyip göreceğiz...

Çok haklısın, bende uzun zamandır hürrem yürüdüğünde aynı şeyi düşünüyordum, beli bir tarafa gidiyor kolları bir tarafa..
Ağır yürüdüğünden dolayı net dikkat çekiyor yani, meryem uzerliyi beğeniyorum ona lafım yok, ama bir türlü sevemedim hürrem rolünde, dizi genelde tek taraflı izleniyor bir kişiye yapılan kötülükler olarak, ben bu şekilde izlemediğim içinde tam olarak hiç bir karakteri benimseyemedim zaten, çünkü hiç kimse tam olarak masum değil..
Araştırırsak hepsinin bir sebebi var zaten, pargalının bile devşirme olarak evinden yurdundan koparılması mücadele olarak gösterilebilir o zaman.
Zaten her seferinde dizinden sonra kafamda bir dolu soru oluşuyor? Sonuçta kurgu deniyor..
Tarihten araştırma yapsak bile herkes farklı bir şey söylüyor..
Mahidevran, hürrem, mihrimah hepsini okumak istiyorum ama bir çoğu dizinin olduğu gibi kurgulanmış, yazarın hayal gücüne dayanıyor.
Ben gerçekleri bilmek istiyorum yaa..
Sanırım çok şey istiyorum..

Git bi kütüphaneye,eski kitaplar oluyo,onlarda herşey doğru yazıyo.Ben ortaokuldayken çok merak salmıştım bu konuya.Biz gazetede çizgiroman vardır hürremin hayatını konu alan:kanuninin gözdesi diye.Ordan dikkatimi çekmişti,araştırmıştım.Mesela hüronun mahodan dayak yeme hadisesinde hüro dayağı bile bile yemiştir.Mahoyu kışkırtıyo söz ve tavırlarıyla,o da hürreme yer misin yemez misin,bi güzel haşlıyo hatunu.SOnunda da hüro sülo ile halvete gitmiyo ve sülo gelip onu o halde görünce maho iyice gözden düşüyo.Ama tabi dizide hürrem o dayağı durduk yere yemiş gibi gösteriliyo o ayrı

afiyet olsun dicemmde olmıcak
neyse aşkı derununa kavuşmana daha 5 günn var geçermi böyle zaman yaaa

olur olur afiyet olsun bana yiyebilirim az kaldı bebiş

canım bu adam olamaz Mimar Sinan çok yaşlı olucak en az 50 yaşında...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…