Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
hatçe'den şah sultan'a :

"aşk mektubu bunlar aşk!"

semra hoca/ hababam sınıfı sınıfta kaldı (1975)

Son düzenleme:
bence gercek çünkü bir bölümde ibraam gebermeden evvel yanii sahyıla söyle demişti; "Görüyorumkii ama olan sevginizde nefretinizde azalmamış"

[video=youtube;JzuATMMv0-A]http://www.youtube.com/watch?v=JzuATMMv0-A[/video]

kızlar 4 aylık bebeğe tecavüz edildi.Bebeğin babası tecavüzcünün kardeşi olduğunu öğrenince amca beyi vurmak sureti ile öldürmüş.
Konunun birinde gördüm çok üzüldüm ayrıntılar için bakındım ama böyle bir haber göremedim böyle bir haber filan duydunuz mu siz gerçekten böyle ahlaksız,vicdansız bir olay yaşandı mı?:26:

merhaba hayatım hala çalışıosun demek...
her hafta gel bak buradan takip et dizimizi..
bu haftada bitti ama malesefff
evet canm calışıyorum
haftayada 4-12yim canm burdan takiip ederim artk sonrada 2 hafta evde izlerim
üzülme şekerim haftya yine var final değilki

Şahıhuban Sultan: Bacım, ahanda bundan yaklaşık yirmi gün önce Hatice ile sana Leyla ile Necla benzetmesi yapar gibi olmuş idim. Bir öleceğimi bilmiyorum tövbeler olsun... Dur asıl meseleye geleyim, Hürrem'e oynadığın oyuna öldüm bittim annem. Benim bile yüreğime iniyordu. Çok güldüm onun haline yalnız.

Matrakçı Nasuh Efendi: Matrakçı, iki hafta yoktum, bu Rüstem paşa mı oldu??? Eyvah ki ne eyvah... Neyse ki Lütfü Paşa hakkından geldi onun.

Rüstem: Paşa bile diyesim gelmiyor sana !!! Ne o, suratın sirke satar oldu birden? Mihrimah gitti gidiyor.

Malkoçoğlu Bali Bey: Ne zaman geldin bilmiyorum Malkoçoğlu, ben yoktum uzun süre, tekrar hoş geldin. Seni de sultanlardan aşağısı kurtarmıyor bakıyorum. Mektubu Rüstem salağı buldu haberin olsun. :18:

Hürroş: Paşanın ölümünden beri görüşmüyorum seninle biliyorsun. Yine de hatrını sorayım, nasılsın? Fena oyuna geldin kabul et. Çok komiktin ama. Şah Sultan iyi ders verdi sana. Öyle olmaz böyle olur. Her şeye limon olma biraz.

Şehzade Mustafa: Mustafa sana acı bir şey söyleyeyim, İbrahim Paşa gittiyse herkes gider bunu unutma. Alakasız oldu farkındayım ama aklında bulunsun. Kızın olmuş bu arada, çok sevindim.

Sultan Süleyman: Hünkarım, İbrahim Paşa'yı mı özlediniz? Ne demiştim size? Daha çooook yaşayacaksınız bunları. Bakın o olmadan sefer bile yarım kalıyor, art arda hezimetler yaşanıyor. Lütfü Paşa bile onu sevmezken, 'Onun gibi bir serdar görmedim.' diyebiliyor. Yanınızdakilere bir bakın... Bir halt bilmeyen Ayas Paşa (ki kendilerine bir zamanlar fena aşıktım), savaştan bîhaber mirahur eskisi Rüstem... Oyy oy... Bir Lütfü Paşa, bir de Hızır Hayrettin Paşa işte...

Sayın senarist: Dizide karizmatik karakter boşluğunu Malkoçoğlu'nu geri getirerek doldurmaya çalışmışsın da, olmuyor yahu. Anladın sen benim demek istediğimi.

bu arada ilk defa şehzade mustafaya yanına yakışan,aklıbaşında bi hatun bulmuşlar,bu kızı çok tuttum,tam mustafama göre

vuuvv ne oyundu ama! cidden hürrem bu kadarını yapmazdı,şah sultan tam hürremin dişine göre çıktı...onu en aciz
olduğu noktadan vurdu da...başına gelecekleri artık düşündün dursun hürrem bunun çok pis intikamını alır...
sandıklar,mektuplar,aşklar....
haticede artık mıy mıy ağlayacağına toparlanıp şah sultanı sarayından atsın mümkünse...
mihrimah hürrem gibi de değil o en azından tek kişiye bağlı kaldı hep...sen bi malkoçoğlan,bi taşlıcalı yakında
mimar sinan ,rüstem paşa bastıbacak haliyle az fırıldak çevirmiyor,

Hürrem Sultanın Kızı Mihrimah Sultan Kiminle Ne Zaman Kaç Yaşında Evlendi?

Hürrem Sultanın güzelliği dillere destan kızı Mihrimah Sultan tarihte aşklarıyla oldukça yer kaplar. Mihrimah Sultanın tarihte en çok yer alma konusu ise evlenmesidir.

Mihrimah Sultan henüz 17 yaşında iken kendisinden yaşça büyük olan Rüstem paşa ile evlendirilmiştir. Mihrimah Sultanın bu evliliğe karşı çıkmasının en büyük sebebi o dönemde rüstem paşanın cüzzamlı olduğu haberinin yayılmasıdır. Halbuki paşa sadece bitlenmiştir.

Hürrem Sultan ve Kanuni de bu evliliğe onay verince Rüstem Paşa ile mihrimah sultan, dllere destan bir düğünle 1529 yılında evlendirilmiştir.Rüstem Paşa bu evlilik sonrası sadrazam olmuştur.

Mihrimah sultan tarihte annesi gibi cesaretli ve devlert işlerinde söz sahibi olan bir zattır. Hatta kardeşi 2. selime tahttayken danışmanlık bile yapmıştır...

Muhteşem yüzyılda her bölümde Kanuni Muhibbi mahlasıyla yazdığı şiirleri okuyor. Biz de bu şiirleri isin için topladık. İşte Muhteşem Süleymanın okuduğu aşk şiirleri:

ne zaman yüzünü görsem sabır ve karar elden gider
Dilde kalır yalnız aşk cümle işler elden gider
O sevgiliyi göreli beri onun düşkünü olmuşum
Akıtır bu göz gözyaşı yüklü ırmağı elden gider.
Geceler beri düşünsem yarin dağınık saçlarını

Deli divane olup dil tarumar elden gider
Sabredip ay yüzlü güzellere gönül vermemeyi isterdim
Lakin o peri gibi güzeli görünce kararım elden gider
Muhibbi gam sultanı geldi askerini çekti
Kuvvetli kalesi olan gönül yağmalamış şehir gibi elden gider

Benim birlikte olduğum, sevgilim, parıldayan ayım,
Can dostum, en yakınım, güzellerin şahı sultanım.

Hayatımın, yaşamımın sebebi Cennetim, Kevser şarabım
Baharım, sevincim, günlerimin anlamı, gönlüme nakşolmuş resim gibi sevgilim, benim gülen gülüm,

Sevinç kaynağım, içkimdeki lezzet, eğlenceli meclisim, nurlu parlak ışığım, meş’alem.
Turuncum, narım, narencim, benim gecelerimin, visal odamın aydınlığı,

Nebatım, şekerim, hazinem, cihanda hiç örselenmemiş, el değmemiş sevgilim.
Gönlümdeki Mısır’ın Sultanı, Hazret-i Yusuf’um, varlığımın anlamı,

İstanbul’um, Karaman’ım, Bütün Anadolu ve Rum ülkesindeki diyara bedel sevgilim.
Değerli lal madeninin çıktığı yer olan Bedahşan’ım ve Kıpçağım, Bağdad’ım, Horasan’ım.

Güzel saçlım, yay kaşlım, gözleri ışıl ışıl fitneler koparan sevgilim, hastayım!
Eğer ölürsem benim vebalim senin boynunadır, çünkü bana eza ederek kanıma sen girdin, bana imdad et, ey Müslüman olmayan güzel sevgilim.

Kapında, devamlı olarak seni medhederim, seni överim, sanki hep seni öğmek için görevlendirilmiş gibiyim.
Yüreğim gam ile, gözlerim yaşlarla dolu, ben Muhibbi’yim, sevgi adamıyım, bana bir şeyler oldu, sarhoş gibiyim. Bir hoş hale geldim

zülfünün bu-i nigarı rahatü candır bana
aruzun tertaze güllerle gülistandır bana
olmuşam di-ü rakibin mekrü şerrinden emin
dağı gam sinemde san mührü süleymandır bana

kimi amber, kime cember görünür zülfi dost
çeşmime her tarıanun marusubandır bana
ey muhibbi, gün yüzüne şöyle hayran olmuşam
kim göre bu halimi elbette hayrandır bana.

Demek sen böyle salına salına
Bensiz gidiyorsun ey canımın canı.
Ey, dostlarının canına can katan,
Gül bahçesine böyle bensiz gitme istemem.

İstemem, ey gökkubbe, bensiz dönme
İstemem, ey ay, bensiz doğma.
İstemem, ey yeryüzü, bensiz durma
Bensiz geçme, ey zaman, istemem.

Sen benimle beraberken
Hem bu dünya güzel bana, hem o dünya güzel.
İstemem, bensiz kalma bu dünyada sen,
O dünyaya bensiz gitme, istemem.

İstemem, ey dizgin, bensiz at sürme.
İstemem, ey dil, bensiz okuma.
İstemem, ey göz, bensiz görme.
Bensiz uçup gitme, ey ruh, istemem.

Senin aydınlığındır aya ışığını veren geceleyin.
Ben bir geceyim, sen bir aysın madem,
Gökyüzünde bensiz gitme, istemem.

Gül sayesinde yanmaktan kurtulan dikene bak bir.
Sen gülsün, bense senin dikeninim madem,
Gül bahçesine bensiz gitme, istemem.

Senin gözün bende iken
Ben senin çevganın önündeyimdir.
Ne olur, öylece bak dur bana,
Bırakıp gitme beni, istemem.

O güzelle berabersen, sen ey neşe,
İstemem, sakın içme bensiz.
Hünkarın damına çıkarsan, ey bekçi,
Sakın bensiz çıkma, istemem

Bir şey yoksa bu yolda senden,
Bitik bu yola düş enlerin hali.
Ben senin izindeyim, ey izi görünmez dost,
Bensiz gitme, istemem.

Ne yazık bu yola bilmeden, rasgele girene!
Sen ey, gideceğim yolu bilen,
Sen ey yolumun ışığı, sen ey benim değneğim,
Bensiz gitme, istemem.

Onlar sadece aşk diyorlar sana,
Oysa aşk sultanı mısın sen benim.
Ey, hiç kimsenin düşüne sığmayan dost,
Bensiz gitme, istemem.

Mevlana Celaleddin Rumi

dün sonunda uyumuş kalmışım yine ya, tekrarını netten izledim güzel bitmiş.hatçeyle şah sultan girsinler birbirine.
mihrimah da abarttı bence taşlıcalıya aşıktı ne oldu bir anda malkoçoğluna mektup göndermeler.sultansın biraz ağırlığını bil, resmen malkoçoğluna asılmış oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…