- 21 Şubat 2009
- 7.375
- 308
- 363
kösem sultan'ın bir filmi var, izlemediysen mutlaka izle o zaman"Mahpeyker Kösem Sultan"
Rica ederim canım
yaa bilmiyordum hürremden sonra hiç tarihle alakam yokken araştırmaya başlamıştım küösem sultanı okuyunca bu görüntü kalitesinde ,böyle güzel anlatan bir dizi olmasını isterim bakalım araştırırm canım saol
aynen bende bende ...gördüğüm kitaplara elimi uzatamıyorum korkudan okumaya başlarım beni tarihten soğutur diye,bilmediğimiz kelimeler ,ağır anlatım şekli olursa bırakırım diye alasım gelmiyor :26:hakikaten her ne kadar bu dizi tepki çekmiş eleştiriye alınmış olsa da kabul edelim ki türk halkının çoğunluğu bu dizi sayesinde kanuni dönemini öğrenmiş oldu...savaşlar sulhler harem hayatı şahsiyetler dikkatle izlendi ve herkes öğrendi kimin ne olduğunu...
bu diziden önce, sokağa çıkıp röportaj yapılsa ve herkese sorulsa mesela ibrahim paşa kimdir?
valla hiç sanmıyorum ben çok doğru cevaplar geleceğini..özellikle tarihle ilgisi olmayanlar dışında halktan şahsiyetler ibrahimin kim olduğunu bilmez..bu dizi çok şey öğretti..
entrika dolu oluşu, müstehcen sahnelerin oluşu evet eleştiriye tabi tuttu diziyi, ama kızlar allah aşkına bu dizi bi belgesel edasında veya tarihi bir film şeklinde olsaydı bu kadar izlenirmiydi??
biz halk olarak hele ki kadınlar olarak, entrikaya merak sarmışısızdır her zaman :)
ben açık konuşmak gerekirse çok şahsiyeti bu diziyle öğrendim...
ve şuan fikir danışmak istiyorum size, aynen bu dizi gibi tarihi öğrenebileceğimiz kitaplar varmı tavsiye edebileceğiniz...??
tarih kitapları demiyorum, sadece savaşlar fetihler sulhler değil, az çok okul yıllarımızda da öğrendik bunları ama ben aynen bu dizi gibi saraydaki detaylarla, şahısların detayıyla yazılmış bi kitap istiyorum??
mesela kösem sultandan bahsetmişsiniz ya, ona benzer..tarihte öenmli şekillerde gündeme gelmiş, hürremin hayatı gibi mesela??
varmıdır bi tavsiye edeceğiniz kitap??? roman okur gibi okumak istiyorum...
epey oldu.. bu şey burada paylaşılmıştı..bende paylaşmış olabilirim,bi yerlerde paylaşmıştım..feys mi? bura mı ?bilemedim:44:
kızlar... papayla krallar konuşurken, fransa kralını tanıdınız mı?
acunun kutu açtırma şeysi vardı ya..orada bohem kılıklı bi Toni mi ne vardı, bence oydu...
toniyi bılemedım vallahul azım ancak suslu kıyafetlı degısık sımalı kral (fransa kralı mı anlayamadım) benım ıcın uzulmede de oynuyo.aynı anda nasıl ıkı dızıde oynamasına musade var anlamadım
Muhteşem Yüzyıl bu sene final yapıyor
30.yaşını kutlayan Ezgi Mola'yı oyuncu arkadaşları Ozan Güven, Şebnem Bozoklu ve eşi, Büşra Pekin, Şahan Gökbakar,Yalın, Kenan Ece olmak üzere bir çok ünlü sima bu mutlu gününde yalnız bırakmadı.
Geceye katılan Ozan Güven "Muhteşem Yüzyıl" dizisi için "Bu sezon bitiyor. Ama nasıl sonlanacağını hiçbirimiz bilmiyoruz" dedi. Diziye yeni katılan Gürkan Uygun için ise "Gürkan başarılı bir oyuncu. Mimar Sinan karakterini çok güzel canlandırıyor" dedi.
Vatan Gazetesi-Alıntı
kizlaaaar fragman çıkmış hurrem cok sinirli ve endiseli beyazd icin sumbul de telasli uyuz sahda hurremin derdi kendine yetmiyormus gibi gelmis tehdit ediyor ona bisey olursa bitersin diye .ona bisey yaptiranda sah sultandir bence yinesuleymanda nihayet mimar sinan ile tanışıyor kopru yaptırmak icin
heee,anladım.ılk defa sahıt oldum da sasırdım.dıger gence tikkat etmedım canım yao süslü kıyafetli olan ispanya kralı şarlken işte..kanuninin düşmanı..
öbürü genç olan benim söylediğim kişi, fransa kralı rolünde..
evet şarlken iki dizi de oynuyor, var öyle iki dizide oynayan..
hatta işler güçlerde sadinin halası, arka sokaklarda komserin karısının teyzesi nakiye rolünde..oynuyorlar
eskıden hurremın azat edılmesı,kanunıyle nıkah gıbı olaylar(ustelık de gercek ve tarıhe gecmıs olaylar) 2 bolumde ıslenır,sehzadelerın sunnetı yan olaylar olarak anlatılırken sımdı eftık puftuk olaylar mıhrımahın balıbeye posta koyması,hurremın buyulenmesı vb. Konular bolumlerce suruyo.dızı cekilmez hale gelıyo gıtgıde.mıhrımahın mımar sınanla aşk yasadıgı palavrasını da yedırmeye kalkmasınlar.zinharfragmanda dahi olay yok...
heee,anladım.ılk defa sahıt oldum da sasırdım.dıger gence tikkat etmedım canım ya
eskıden hurremın azat edılmesı,kanunıyle nıkah gıbı olaylar(ustelık de gercek ve tarıhe gecmıs olaylar) 2 bolumde ıslenır,sehzadelerın sunnetı yan olaylar olarak anlatılırken sımdı eftık puftuk olaylar mıhrımahın balıbeye posta koyması,hurremın buyulenmesı vb. Konular bolumlerce suruyo.dızı cekilmez hale gelıyo gıtgıde.mıhrımahın mımar sınanla aşk yasadıgı palavrasını da yedırmeye kalkmasınlar.zinharınanmıyorum
Kavak yellerini seyretmedim hiç,oradada böyle mıymıy mı konuşuyordu bu,ağzının içinden konuşuyor sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?