Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Tatlıgacıcıgım,mustafayı hunkarın gazabı teget gecse kac yazar.er gec o adaletsız son onu bulacak :-( sımdılık yırttı ama bılınen son degısmeyecek.hakkı yenıcek gul gıbı sehzadenın

aman işte ne bileyim... ne kadar geç o kaaa iyi bizim için...
şehzadem şehzadem...
dün akşamki bölümde pargalının ölümünde, göğsüme oturan iki öküzden biri, binecek gibi oldu zaten..

BU NASIL BİR AŞKTIR ALLAHIM ! OKUMAYAN ÇOK ŞEY KAYBEDER

Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan... on yedisine bastığında,
iki kişi onunla evlenmek ister.

... Mihrimah, yani Mihrü Mah, Farsca’da “Güneş ve Ay” anlamına gelir. Kızla evlenmek isteyenlerin biri Diyarbakır Valisi Rüstem Paşa diğeriyse Mimar Sinan’dır.

Padişah kızını Rüstem Paşa’ya verir.

Koca Sinan evlidir, ellisindedir ve de Mihrimah Sultan’a deliler gibi aşıktır!
Gerçi sevdiğine kavuşamamıştır ama, aşkını, olanca güzelliğiyle sanatına yansıtmıştır.

Üsküdar’a, Saray’ın isteğiyle elbet, 1540 yılında Mihrimah Sultan Camii’nin temelini atar ve 1548’de bitirir.

Camiyi yaparken, eserine sanki “etekleri yerleri süpüren bir kadının” dış çizgilerini verir.

Derken, ilk kez padişah fermanı olmaksızın, Edirnekapı’da, pek kimselerin uğramadığı ıssız ama İstanbul’un en yüksek tepelerinden birine, ikinci bir eser yapmaya koyulur Mihrimah Sultan’a.

Cami küçücüktür.

Minaresi otuz sekiz metredir, bir adet incecik kubbesi üzerindeyse yüz 61 pencere, camiin iç güzeliğini aydınlatır.

İçerdeki sarkıtlar ve minare kenarlarındaki işlemeler Mihrimah Sultan’ın topuklarını döven saçlarını anımsatır insana.

İşte, aşka adanmış iki eser.

Şimdi, gidin Edirnekapı ve Üsküdar’daki camileri aynı anda görebileceğiniz bi yer seçin ve 21 Mart’ta, yani geceyle gündüzün eşit olduğu günde seyreyleyin.

Unutmadan, 21 Mart Mihrimah Sultan’ın doğum günüdür.

Göreceğiniz manzaraysa şudur;

Edirnekapı camiinin tek minaresi ardından tepsi gibi kıpkırmızı güneş batarken, Üsküdar’daki camiinin ardından ay doğar!

Mihrü Mah eşittir Güneş ve Ay.
Bu nasıl akıllara ziyan bir hesaplamadır; nasıl bir güzellik anlayışıdır...
NOT: alıntıdır :)

aman işte ne bileyim... ne kadar geç o kaaa iyi bizim için...
şehzadem şehzadem...
dün akşamki bölümde pargalının ölümünde, göğsüme oturan iki öküzden biri, binecek gibi oldu zaten..

Dün aksamki flashbacklerle Pargalinin dizi icin ne kadar degerli oldugunu bir daha anladim. Off ya keske Süleymanin rüyasina girse bol bol da bizde izlesek. Senaristerl, size sesleniyorum.

Pargali öldü en azindan Sehzade Mustafa var, e peki o da hakkin rahmetine kavusunca ne olacak??

Off...

bir tarihçiye bu olayı sormuşlardı..doğru olmadığını söyledi..
21 martı yeni geçtik, biri şu olayı görüntüleyeydi iyiyidi..doğru değil sanırım:44:

her dizide ön plana çıkan bir şahsiyet olur mutlaka...
mustafa ölürse malkoç dikkat çeker sanırım :)
baktık olmadı atçı rüsteme kavil olucaz artık

valla doğrumu yanlışmı bilemiyorum :)
görünce okudum ve paylaşmak istedim sizlerle...:)
epey oldu.. bu şey burada paylaşılmıştı..bende paylaşmış olabilirim,bi yerlerde paylaşmıştım..feys mi? bura mı ?bilemedim:44:
oyle valla,bır sezonda ıkı kayıp,cok fazla :-(

kızlar... papayla krallar konuşurken, fransa kralını tanıdınız mı?
acunun kutu açtırma şeysi vardı ya..orada bohem kılıklı bi Toni mi ne vardı, bence oydu...

bu arada kızlar gözümden kaçmadı...!!!

şah sultan ayaklarını ovduruyordu,hatice içeri girdi ve" hürrem avrat pazarına yaptırıyormuş camiiyi" dedi..
şah sultanda bekle ve gör neler olacak dedi..

bu lafın üstüne bunu demesi bana hürremin ebusuud efendi ile avrat pazarına gitme isteğini getirdi,acaba o evin satmayı istemeyen hatunla şah sultanın bir bağlantısı olabilirmiki ne?:18::26:

Son düzenleme:

cok doğru iyi dikkat etmişsin gerçekten canimhatta o kadin bizzat sah sultan bile olabilir:26:
if ya sah sultan ve hatice sultan yinemi hurremle ugrasacaklar doyamadilar rezil olmaya

bunu biliyırum ne zaman okusam da içim ürperir doğruluğu var mıdır ispat edilmiş midir bilmem ama çok güzel bir hikaye. Bence Mihrimah dizi de olduğu gibi ayran gönüllü kime gideceği belli olmayan, drekt sevdiğini söyleyen, hislerini belli eden bir kız değildi daha efendi,oturaklı, ne dediğini bilen bir kız beliriyor kafamda tarihi düşününce zaten çok kültürlü, okumayı, araştırmayı seven bir kızmış ama nedense dizide hiç bunlar görmüyıruz bir kitap alıp eline okuduğunu araştırdığını görmedik saray entrikalarından br hayli uzak varsa yok Bali bey vs..

sunun yakisiklilina bak bitliye hic benziyormu

ayy çok yakışıklı tabisi dee dizi de çirkin yapmışlar çocuğu yaşı ileri gözükecek ya ondan oyunculuğu yine bir numara ama dzideki Rüstem'i sevmiyorum ben at bakıcısıyken paşa oldu yaaa nerde İbrahamm nerde Rüstemm Peeehhh

Muhteşem Yüzyıl bu sene final yapıyor
30.yaşını kutlayan Ezgi Mola'yı oyuncu arkadaşları Ozan Güven, Şebnem Bozoklu ve eşi, Büşra Pekin, Şahan Gökbakar,Yalın, Kenan Ece olmak üzere bir çok ünlü sima bu mutlu gününde yalnız bırakmadı.

Geceye katılan Ozan Güven "Muhteşem Yüzyıl" dizisi için "Bu sezon bitiyor. Ama nasıl sonlanacağını hiçbirimiz bilmiyoruz" dedi. Diziye yeni katılan Gürkan Uygun için ise "Gürkan başarılı bir oyuncu. Mimar Sinan karakterini çok güzel canlandırıyor" dedi.

Vatan Gazetesi-Alıntı

2014 diye söylentiler vardı ama bu sene sonmuymuş yani
bi yönden mantıklı aslında, her nekadar bitmesini kimse istemese se son zamanlarda izleyici oranı düşmüş zaten farkındayız hepimiz çok monotonlaştı, pargalı gittikten sonra brezilya dizilerinden farkı kalmadı....
hürrem bile bi ağırlaştı kuzum nedense :)
nerde o zeki halleri, oyunbaz uyanık sahneleri büyüden sonra oldu sanırsam
zaten süleyman hürrem aşkına da rastlamaz olduk kaç bölümdür...

ayyy,bitse bile başka bir osmanlı dizisi olsun ya,ben kösem sultanı da izlemeyi çok isterim.Hürremden sonra en merak ettiğim hatun kendisi..

ayyy,bitse bile başka bir osmanlı dizisi olsun ya,ben kösem sultanı da izlemeyi çok isterim.Hürremden sonra en merak ettiğim hatun kendisi..

kösem sultan'ın bir filmi var, izlemediysen mutlaka izle o zaman "Mahpeyker Kösem Sultan"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…