Hürrem Sultan ve eşi Mihrimah Sultan ile bir olup Şehzade Mustafa'nın idamına ortam hazırladı. [kaynak belirtilmeli] Kanuni, Şehzade Mustafa'yı öldürttükten sonra yeniçerilerin ayaklanma çıkarabileceği korkusuyla Rüstem Paşa'yı azletti (1553) ve yerine Kara Ahmet Paşa'yı getirdi.
Ancak Hürrem Sultan ile Mihrimah Sultan, Rüstem Paşa'yı sadrazamlığa tekrar getirebilmek için çalıştılar. 29 Eylül 1555 tarihinde Kanuni Sultan Süleyman basit bir bahaneyle Kara Ahmet Paşa'yı Divan-ı Humayun'un ortasında idam ettirdikten sonra Rüstem Paşa tekrar sadrazam oldu. 10 Temmuz 1561 İstanbul'da ölümüne dek sadrazamlık görevini sürdürdü. Cenazesi Şehzade Camii bahçesindeki türbesinde gömülüdür.
hoşbulduk canımHoş geldin
Ay resmen başıma ağrı girdi kasılmaktan ya ne biçim rüya bu...
Eskiden mahi iki laf atardı hürrem onu bastırırdı ne zevkliydi bu dizi yaŞimdi ne hallerde hey allahım
Hhahahahaha çok rahatladım şuan evet ne var canım iyi saatte gelmiş hangi saatte :18:Sakin ol kediciğim kadın iyi saatte olsunlara karıştı
Ne çektiinn bee haticemm ibrahimi bulcam bulcamda iki dua okuyacam diye
valla o günleri özledim ben de.mahinin morarmasına bayılırdım
Hhahahahaha çok rahatladım şuan evet ne var canım iyi saatte gelmiş hangi saatte :18:
Deme kız yazıkta harbi kafayı yedi gacı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?