Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
aslında daha yazardım hırsa gelmiştim nasıl görmüyo insanlar diye ama malum gerçek dünya insanı silkeliyo valla son anda kızın önlüğünün lekesini fark ettimde hemen ütüleyip yenisini giydirdim
ilahi dotomes

Bitli kaşı gözü ayrı oynayan rüsto bide rüşvetçiymişşşşş meğerse

Rüstem Paşa, tarihçiler tarafından Osmanlı’ya rüşveti getiren kişi olarak anılır. Hatta rüşvet alma işini o kadar abartmıştır ki bu işi aleni bir şekilde yapmaktan ve belli bir tarifeye bağlamaktan çekinmemiştir. Bu nedenle Osmanlı kaynaklarında Rüstem Paşa’nın bir diğer sıfatı ‘ Ebvab-ı Rüşvet Fatihi’ yani rüşvet kapısını fetheden kişi. Rüstem Paşa için kullanılan bir diğer sıfat ise Kehle-i İkbal’dir.

Osmanlı devlet yönetimindeki bozulmanın en büyük sebeplerinden biri rüşvettir. Rüşveti Osmanlıya getiren ve yaygınlaştıran Rüstem Paşa’nın mal varlığı ise dillere destandır ve padişahtan sonraki en zengin kişi olduğu söylenir

Osmanlının çöküşünün temellerini Hürrem ve Rüstem Paşa atmış

Şıracının şahiti bozacıdır derler al birini vur ötekine işte

Hatta rivayete göre bayağı bir malı mülkü varmış bitlinin

Kanuni Sultan Süleyman döneminde sadrazamlık yaparken, devlet kademesinde rüşveti yaygınlaştıran kişidir. Rüşvet sebebi ile Osmanlı İmparatorluğu'nun içine bozulma tohumlarını atan kişilerden biridir. Rivayete göre İmparatorluk'ta Padişahlardan sonra en zengin kişidir. 815 çiftlik, 476 su değirmeni, 1.700 köle, 2.900 at, 1.106 deve, 100 gümüş eyer, 500 altın eyer, 2.000 zırh, 130 çift altın üzengi, mücevherle süslü 760 kılıç, 1.000 gümüş mızrak, 78 bin duka altını, 11.200.000 akçe değerinde nakit parası vardır.

Biri Tekirdağ'da, diğeri İstanbul'da kendi adına yaptırdığı 2 adet camii vardır.

hay maşallah diyelim dimi :)

:129::129::129::129::129::129::129::129:

Aminnnnnn yarabbimmmm ağzı gözü dağılır inşallahhhh maşallahhhhh

Bunca dalavereci bi insandan beklerim.Hürrem den aldığı rüşvetler yeterdi ona.

Al birini vur ötekine.En çok üzüldüğüm Mustafa O da doğrucu başı olacağım diye bu at hırsızı kılıklı gereksiz adamın eline verdi kozları verdi kozları.Gözlerini belerterek hürreme anlatır şimdi yaptığı hainliği

Yuh yemiş bitirmiş koca devleti Bunlar gibileri yüzünden gitmedimi zaten onca zenginlik toprak

Son düzenleme:
hay maşallah diyelim dimi :)

Diyelim valla

Hürremden zaten aldı alacağını ,ibide devletten aldı o kadar altınları sırtı yere gelmemiştir kesin

Yuh yemiş bitirmiş koca devleti Bunlar gibileri yüzünden gitmedimi zaten onca zenginlik toprak

Ne malları varmış bitlinin yaaaa

Diyelim valla

Hürremden zaten aldı alacağını ,ibide devletten aldı o kadar altınları sırtı yere gelmemiştir kesin

Ne malları varmış bitlinin yaaaa

Hürrem erken yaşlarda vefat etti,asıl emelini hiç göremedi oğlunun tahta geçtiğini göremediği gibi evlatlarınıda elleriyle gömdü.
Rüstem ise çok çabaladığı paşalık vezirlik makamını aldığı Mustafanın canıyla kaybetti.Aslında onlarında yanına kar kalmadı
Ama olan Mustafa gibi devlet adamlarına oldu.İsimlerini hatırlamıyorum ama bir çok dış devlet kralı Mustafa yaşasaydı işimiz çok zordu gibi bir çok söz söylemişler ardından.O kadar iyi şehzadeymiş ki yeniçeriler ardından ayaklanma çıkarmış.

Mustafa yı herkes çok seviyormuş ve tahta çıkmasını çok istiyorlarmış yeniçeriler ayaklanma çıkartıp Rüstemin idamını istemişler Süleyman da yeniçerileri sakinleştirmek için görevinden azletmiş fakat iki yıl sonra tekrar Hürrem ve Mihrimah sayesinde tekrar sadrazam olmuş ki

Olmuş mu takrar.Allah allah okurken gözümden kaçtı demekki:26:

Esmahan sende kimle boy ölçüstün be kızım Hürremin kızı o anasından geçti ona o genler

Allahımmm Hürroşumm dillerini yerim
benim mutluluğum benim sultanım günler oldu ki sultanım tarafrından bı haber gelmedi allah şahıt kı geceden sabaha kadar sabahtan geceye kadar gözzlerımden yaşlar eksık olmadı bıllahı yalan değil.. oyle yalvarırım ki tez zamanda mubarek endamınızı goreyım ayağınızın tozunu yerı opeyım.. vuhu eski günlerde ki gibi sıra sende sülümancığım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…