Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
[video=youtube;ISR0yPrRHkA]http://www.youtube.com/watch?v=ISR0yPrRHkA[/video]

Bende diğer fragman açılmadı... :26:
Tekrar ekliyorum..

kesinlikle katilmiyorum
yüzük olayindan önce hürrem halvete gidecekti ilk gecesi olacakti süleymanla ama mahi napti o gece kendi gitti halvete
süleymanda neye ugradigini sasirdi
süleyman o güzelim hürremi bulmusken dururmu ertesi gün cagirdi tekrar,persembe gecesinde yine hürremin sucu yok sülo birakmadi güzzeler güzelini
eger ozamanlar hürrem karsilip verip mahiyi dövseydi basi fena yanardi cünkü ozmanlar cariyeydi

mahi sade hürremi kiskandi saraya geldiginden beri,ayse hatundan vardi gözde cariyeyi mahi onu niye kiskanmiyordu engeller koymuyordu hürremle hep ilk ugrasayan kendi oldu kaybendende oh ne güzel oldu

[video=youtube;ISR0yPrRHkA]http://www.youtube.com/watch?v=ISR0yPrRHkA[/video]

Bende diğer fragman açılmadı... :26:
Tekrar ekliyorum..

kara cadilar üzülüyorlar onlar üzüldükce ben seviniyorum

rüstem,nigarida bosuyor harika bölüm olacaga benziyor

Mihrimah’ın Rüstem ile evlenmeyi kabul etmesi herkesi şoke ediyor. Rüstem’i Mustafa için tehdit olarak gören Mahidevran, evliliğe engel olmak için harekete geçiyor. Mihrimah ise verdiği karardan pişmanlık duyuyor. Rüstem elde edeceği gücün hayalini kurarken, beklemediği bir darbe alıyor. Onun hakkında yayılan “Cüzzamlı” dedikodusu, Süleyman’ın kulağına geliyor. Yeniden ortaya çıkan Şeyh Maşuki yargılanıp idam ediliyor. Mihrimah, aşkına karşılık vermeyen Malkoçoğlu’ndan intikamını alıyor. Hürrem de Şah Sultan’a karşı harekete geçiyor. Şah Sultan, kocasının ihanetini öğrenince fırtına kopuyor. Mahidevran’ın oyunundan zekice bir hamleyle kurtulan Rüstem ise kaderine şükrederken, Şah Sultan’ın ölümcül tuzağına düşüyor!

Mihrimah’ın Rüstem’le evleneceği haberi saraya bomba gibi düşer. Rüstem için hayalini kurduğu gün gelmiştir. Vakit kaybetmeden Nigar’ı boşar. Mihrimah, öfkeyle verdiği bu karardan pişman olsa da ok yaydan çıkmıştır!

Rüstem’in damat olarak kazanacağı güç, başta Mahidevran olmak üzere herkesi tedirgin eder. Mahidevran evliliği engel olmak için Rüstem’in “cüzzamlı” olduğu bilgisini Süleyman’a ulaştırır. Süleyman, düğün hazırlıklarını durdurur.

Malkoçoğlu, Silvia ile gönül eğlendirmeye devam eder. Ancak Mihrimah’ın intikam oyunuyla bir anda neye uğradığını şaşırır. Bu arada payitahta dönen Şeyh Maşuki, on iki müridiyle yargılanıp idam edilir.

Hürrem, Şah Sultan’la Lütfi Paşa’nın arasını açmakta kararlıdır. Paşa için gönderdiği cariyeyi, Şah Sultan’ın önüne atar. Kocasının ihanetini öğrenen Şah Sultan, oldukça öfkelidir.

İktidar hayalleri kuran Rüstem ise önüne çıkan engelleri bir bir aşarken, Şah Sultan’ın kendisi için hazırladığı ölüm tuzağından habersizdir!

~ NE'ME LAZIM BE SULTANIM ~

Kanuni Sultan Süleyman, en yüksek duruma getirmiş olduğu Hoşgörü İslam Medeniyeti olan Osmanlı’nın akıbetini hayâl eder, günün birinde ;

“OSMANLI inişe geçer çökmeye yüz tutar mı?” diye derin derin düşünmeye başlar...

Bu gibi soruları çoğu zaman süt kardeşi meşhur âlim Yahyâ Efendi’ye sorduğundan bunu da sormaya niyet eder. Güzel bir hatla yazdığı mektubu keşfine inandığı Yahyâ Efendi’ye gönderir...

“Sen ilahî sırlara vâkıfsın. Kerem eyle de bizi aydınlat. Bir devlet hangi halde çöker? Osmanoğulları’nın âkıbeti nasıl olur? Bir gün olur da izmihlâle uğrar mı?”

şeklinde mektubunu gönderir.

Güzel bir hatla yazılmış mektubu okuyan Yahyâ Efendi’nin cevabı bir bakıma çok kısa, bir bakıma içinden çıkılmaz bir hâl alır:

“Ne’me lâzım be Sultânım!”

Topkapı Sarayı’nda bu cevabı hayretle okuyan Sultân, bir mânâ veremez. Yahyâ Efendi gibi bir zâtın böylesine basit bir cevapla işi geçiştireceğini pek düşünmez. Söylenmeye başlar:

“Acaba bilmediğimiz bir mânâ mı vardır bu cevapta?”

Nihayet kalkar, Yahyâ Efendi’nin Beşiktaş’taki dergâhına gelir. Sitem dolu sorusunu tekrar sorar:

“Ağabey ne olur mektubuma cevap ver. Bizi geçiştirme, soruyu ciddiye al!”

“Sultânım sizin sorunuzu ciddiye almamak kâbil mi? Ben sorunuzun üzerine iyice düşündüm ve kanaatimi de açıkça arz ettim.”

“İyi ama bu cevaptan bir şey anlamadım. Sadece “neme lâzım be Sultânım!” demişsiniz. Sanki “Beni böyle işlere karıştırma” der gibi bir anlam çıkarıyorum.”

“Sultânım! Bir devlette zulüm yayılsa, haksızlık şâyi olsa, işitenler de “ne’me lâzım” deyip uzaklaşsalar, sonra koyunları kurtlar değil de çobanlar yese, bilenler bunu söylemeyip sussa.

Fakirlerin, muhtaçların, yoksulların, kimsesizlerin, feryâdı göklere çıksa da bunu da taşlardan başkası işitmese, işte o zaman devletin sonu görünür. Böyle durumlardan sonra devletin hazinesi boşalır, halkın itimâd ve hürmeti sarsılır. Asayişe itaat hissi gider, halkta hürmet duygusu yok olur. Çöküş ve izmihlâl de böylece mukadder hâle gelir...”

Bunları dinlerken ağlamaya başlayan Koca Sultan, söyleneni başını sallayarak tasdîk eder, sonra da kendisini böyle ikaz eden bir âlime memleketinin sahip olduğu için Allah’a şükreder. Yahya Efendi'ye ise bu tür tenbihlerini mutlaka söylemesi gerektiğini anlatır.

İlgili mektup, Topkapı Sarayı'nda sergilenmektedir.

Muhteşem bir gece
Öpüldünüz muhteşemciler

Rüstem'e acıdım be ya.Sevmem kendilerini ama yazık onada çocukluğu kötü geçmiş
Anlatırken kendini ibrahim geldi aklıma.O da böyle anlatırdı kendini.Ah İbrahim

kimse de rüstem evli demiyor ya o da ilginç

Net olmamakla birlikte şöyle bi bilgi okumuştum.Sultanları belli bir yaşa gelmiş belli bir mertebe edinmiş kişlilerle evlendirilirlermiş.E tabi bu kişiler evli olurmuş 1 ve ya 2 her neyse.Evli olması bir şeyi değiştirmez bir sultanla evlenebilirmiş.Tabi diğer eşlerini boşarlarmış.
Yani evli olması sorun değil

Son düzenleme:
Valla bu Rüstem Mustafamım kuyusunu kazdığı yetmiyormuş gibi Balibeyle de uğraşır!!!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…