Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Mahidevarn soyu temrukoğluna dayanmaktaymış pres kızı olduğunu okumuştum bende hatta soyundan gelenlerin açıklamaları vardı nikahlı eşiydi diye ve divan üyesi kardeşlerinin de olduğuna dair açıklamaları vardı

ya ben mahici yada şahcı falan değilim zaten anti hürremciyim bide Mustafaya hayranım

Öyle ya Mahideran da, Gülfem ve belki de başka nicelerinin üzerine gelmemiş miydi........................
Süleyman'ın Gülfem'den çocuğu da vardı,çocuk yaştayken ölen..
Gülfem Mahi'ye; 'senin bana yaptığını,Hürrem de sana yapıyor demişti..'
İlk değildi,son da olamadı Mahi.

Son düzenleme:
Keşke Mustafam tahta geçeydi ne kadar çok yakışırdı ve babasından da daha iyi bir padişah olurdu Osmanlı da duraklama dönemine girmezdi belki Ben mehmeti de seviyorum çok iyi ama yazık o da Hürrem yüzünden sancağa bile çıkamadı hala:26::26:

Son düzenleme:
Ay o dizide bu kadar entrika yoktu ama bihterin behlülle kavuşmasını istemiştim.Adnanada acıyuordum.Aslında kimseciydim o dizide

kimseci diye bişey olurmu hiiiç...

kavuşmalarını falan istemedim ben.. adnana bende üzüldüm

Ne kadar şekeriz değil mi
Bugün de Hürrem'i ne kadar çok sevdiğimizden bahsettik durduk

Son düzenleme:
Mustafa mı bu diziden çıkarsınlar.Ben mecbur muyum arkadaş iki saat hürremle şahın atışmalarını izlemeye

Mustafamı ayrı bi dizi yapsınlar.Gözlerimi yummadan izlerim.Kıyamam mustafam sanaa

ne zorlaması ayol şurda kuyruğumuzla kuduruyoz...valla ne yalan söyliyim ben çok eğleniyom burda böle atışmasakta diziyi öle bön bön seyretsek dizininde zevki kalmazki :)))))))))

bu yazıyı tekrar öne çıkarmak istedim sadece ;:)))))

MAHİDEVRAN SULTAN

ALINTIDIR...

Mahidevran ismi sonradan verilmiş...Doğum tarihi 1498-1500 olarak geçiyor...nereli olduğuda kesin değil...arnavut ve kırımlı olduğuna dair bilgiler var...türbesinde baba ismi Abdullah,saray kayıtlarında Abdurrahman,Abdulmennan olarak geçiyor...Buradan onun müslüman kökenli olmadığını çıkarıyoruz. Çünki baba adı Abdullah "Allahın kulu" ismi müslüman olmayanlarda kullanılıyor...Zaten cariye olarak gelmeside bunu gösteriyor...

artık ne derece doğru bilinmez...

Hürrem niye firuzeyi kabullenmedi o zaman madem düzen öyleydi de o yüzden mi herkesi uyutup nadyayı öldürdü Rüstem Firuzenin dövmesini farketmeseydi boynunu kıracaktı

Mahidevran Sultan’ın, ABD’de yaşayan ve şu an Paris’te tedavi gören torunu Perizad Temrukoğlu, Muhteşem Yüzyıl dizisi için “Dava açabiliriz” dedi

Mahidevran Sultan'ın torunu Perizad Temrukoğlu, son günlerde tartışma konusu olan Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili Habertürk'ün sorularını yanıtladı. ABD'de hayatını sürdüren Temrukoğlu, verdiği cevaplarla Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Biz öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Sarayda hayat, o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Bizim öyle bir ecdadımız yok" sözlerini destekledi. Temrukoğlu, "Mahidevran Haseki Sultan, elbette dizide gösterildiği gibi yaşamadı" dedi.

'AKILSIZ CARİYE DEĞİLDİ'

Mahidevran Sultan'ın, kız kardeşlerinin ve erkek kardeşinin yanında olduğunu söyleyen Temrukoğlu, "Hatta erkek kardeşi, Kanuni Sultan Süleyman'ın Divan üyesiydi. Yani bambaşka bir hayata sahipti" dedi.
Temrukoğlu, gerçeklere rağmen Mahidevran'ın farklı sunumuna tepki göstererek, "Dizide yalnız başına, alelade, akılsız bir cariye olarak gösteriliyor. Ne acı" ifadesini kullandı.

'KANUNİ'NİN NİKAHLI EŞİYDİ'

"Mahidevran Sultan, bir cariye değil, Süleyman Han'ın hakiki nikâhlı eşiydi" diyen Temrukoğlu, onun kendisi için gerçek bir imparatoriçe olduğunu dile getirdi. Temrukoğlu, Mahidevran Sultan'ın Hürrem Sultan gibi entrikalarla hayatını sürdürmediğini, hakkıyla padişah eşi olduğunu belirtti. Dizideki yanışların kendisini çok üzdüğünü ifade eden Temrukoğlu, "Şayet diziye dava açma gibi bir imkan varsa, elbette dava açarız. Zaten ailem diziden adeta nefret ediyor" dedi.

'HAREM YANLIŞ AKTARILIYOR'
Temrukoğlu, "Yabancılar, 'harem'i eğlence mekanı olarak biliyorlar. Dizi de bu yanlış hayalleri destekliyor, yanlış aktarıyor. Şehzade Mustafa ve İbrahim Paşalar hakkındaki tarihi olayları hiç doğru göstermiyorlar. Gerçekler anlatılsa dizinin izlenmeyeceği görüşü doğru değil. Aslında esas tarihi olaylar anlatılsa diziyi daha çok insan seyreder. Çünkü esas olaylar daha trajik" dedi.

Arkadaşlar zaten dizi birebir gerçekleri yansıtmıyor.Sadece tarihten esinleniyor.Bunu da belirtiyor.Yani bir dava açılsa da kazanılmaz.
Gerçek harem,gerçek hürrem ve mahidevran bu şekilde elbet olamaz.Dizi gerçekten bambaşka bir yerde

valla ben yükleyemiyorum ilk fragmandakiyle aynı şekilde gösteriyor mustafayı çok az

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…