Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
nigar kalfa sordu ya o kadar yemeği sen tek mi yiyecen diyehüremde yok mehmetle yiyorum dedi ya orda koptum gülmekten hürremim benim doğur aslanım doğur

Pargalı İbrahim'e fazla alışmayın
Dün, yani Muhteşem Yüzyıl dizisinin Show TV'de yayınlandığı gün, Kanuni Sultan Süleyman'ın 516'ncı doğum yıl dönümüydü.
Sabah.com.tr harika bir zamanlama ile Kanuni'nin yaşam öyküsünü anlatan ayrıntılı bir biyografi yayınladı. Tarihe ilgimden dolayı olayların pek çoğunu bilmeme rağmen sonuna kadar zevkle okudum.
Dizi izleyen ama tarih bilgisi yeterli olmayan seyircileri hemen uyarayım: Pargalı İbrahim'e fazla bağlanmayın, zira çok sevdiği padişahı tarafından boğdurulacak. Sebebi de yıldızının hiç barışmadığı Hürrem Sultan olacak.
Şöhret ve para, zayıf karakterleri kurt gibi kemirir.
Eğer iskeletinizi oluşturan ahşap direkler zayıfsa, kurt istilasına dayanamaz ve çöker. Pargalı'nın malzemesi de eksik çıkacak. Aldığı ünvanlar ve devlet içinde giderek artan gücü onu fena halde şımartacak.
Bir de sanat sevgisi başına iş açacak.
Geçen bölümde yeni sarayının duvarlarına resim yaptırmaya karar vermişti ya, onunla yetinmeyecek.
Çıktığı Avrupa seferlerinden aldığı heykelleri saray bahçesine ve At Meydanı'na dikecek. Bu da başta Hürrem olmak üzere ona muhalif olanlara 'malzeme' verecek. Bu tutkusu, "İbrahim aslında Hristiyan.
Asıl amacı tahtı ele geçirmek" diyenlerin ekmeğine yağ sürecek. Son olarak Kanuni'nin verdiği 3 milyon altını beğenmeyip "Fatih, sadrazamına 4 milyon altın vermişti" deyince, aralarına kara kedi girecek.
Hürrem'in, Kanuni'nin kulağına "Pargalı, kardeşiniz Hatice Sultan'ı ihmal ediyor" diye fısıldaması da bardağı taşıran son damla olacak.
1536 yılında bir iftar daveti için saraya çağrılan Pargalı Damat İbrahim Paşa, daha sonra Şehzade Mustafa'nın boğdurulmasında da kullanılan sağır ve dilsiz 4 cellat tarafından yağlı iple boğulacak.
Diyeceğim o ki, Okan Yalabık'ın muhteşem oyunculuğunun keyfini çıkarmaya bakın. Bir süre sonra onsuz kalabilirsiniz...
Bu arada sakın ola ki, "Bu yazıyla, dizinin keyfini kaçırdın" diye e-posta göndermeye kalkmayın.
Vallahi Karadeniz fıkrası gibi olur:
Temel'e sormuşlar: "Niye Titanik filmine gitmemekte ısrarlısın?" Temel, yanıt vermiş: "Sonunu biliyrum daa!"

yüksel aytuğ

Sülümanın başka işi yokmu yaaaaaa resım yaptırıyo Takı yapıyo karılarla ugraşıyo halwete gırıyo Cıkıyo Gırıyo cıkıyo gırıyo..........

Bacım sen çoğu yeri kaçırıyon he annem gibi tv karşısında uyuyon mu ne yapıyon Sülüman Divan toplantıları yapıyor her bölümde var bu..Adamceğiz durmadan sefere mi çıksın, tv yok bişe yok napcak ya parasıyla ya karısıyla oynıcak :86:

yine süperdii nasıl bozuldu mahi hürremin hamile oldugunu duyunca o gülşahı da mahiyi de göndersinler saraydan

yaaa mustafa çok tatlı mehmette hiç büyümesinler

Leo hünkarın resmini yaparken, neden beğenmezsem resmi, kellesi gidecek falan dedi..
şaka mı yapıyor bu hünkar ne?gerçekmiydi yoksa?:44:

Bi de bu saraya yapılan resimler, pargalının başına dert açacak.:18:.
çünkü o dönemlerde osmanlı yapılarında resim sanatı falan yoktu,günah sayılıyordu,yalnızca minyatür sanatı vardı..
bakalım naaolcak?:97:

Saray demişken, At meydanındaki saray neresi ola acep, bilen var mı?
Gülfem, hatçe sultanla konuşurken, zaten saray yakın sık sık görüşürüz demişti.:87:.

sultanahmette olduğunu düşünüyordum doğruymuş..
şimdi Türk islam eserleri müzesi olarak kullanılıyormuş..Adı da İbrahim paşa sarayı imiş..
İstanbul da bilmediğimiz neler var acaba?:97:

şu hatice kurusu ewlensede bız de kurtulsakkkk gıy gıyyyy gıyy bıtmedi hatice deöldüüü ha :97::97::97::97::97argalının derdindennnnn:98::98::98::98::98:
Ayy arkadaşım bende tek miyim acaba diyordum.Millet ya mahidevrana ya hürreme gıcık.Ben de hatice sultana.Ne gıy gıy bi kadın ya Onu izlerken daralıyorum, fenalık geliyo

Güzel bir bölümdü yaa. Hürrem gerçektne akıllı kadın yaa benim hayatta aklıma gelmez hamie olmadığını bildiğim halde, bilmiyormuş gibi yapıp gidip tebrik etmek iyice damarına basmak. Eteğini öptü ama acısını da çıkarıyor. Pargalı Sadıka'yı duyunca deli oldu ama Valide Sultan emri olunca öyle kalakaldı. Aslında ileride olacakların kokusunu bu bölümde yavaştan almaya başladık. Padişahtan çok padişah olacak diye biliyorduk zaten. Nasıl bağırdı benim Süklüm ağama öyleee.. Ne yazıkki Boncuk ağa birşey diyemeden kellesi gitti. Ya çocuk ölüyordu nerdeyse Sadıka hala ama halvet olacaktı gitmem diyor utanmaz. Saplayamadı tabii ama bana sonra intikamdan vezgeçecek gibi geliyor bilmiyorum. Hüreem'in yardımcısına götürdüklerinde onun ilgilenmesinden çok memnun kaldı şaşırdı da biraz. Pargalı Hatice'yi kesinlikle ihmal edecek ve yine mutsuz olacak. Salak Gülşah bilmeden etmedne yaydı hemen ben olsam kovdururdum. Rezil oldu yaa ama bir daha ki bölüm kesin birşey yapacak bu Gülşah.. Sepetlenir sonra da heralde artık.. Bu arada Mehmet havuza düştü, çıkarıldı ama nefessiz bile kalmamıştı sanki havuza değil su birikintisine düştü. Üstüde ıslak gözükmüyordu, öyle bir durumda üzerinden sular akması lazım değil mi..

Ayy arkadaşım bende tek miyim acaba diyordum.Millet ya mahidevrana ya hürreme gıcık.Ben de hatice sultana.Ne gıy gıy bi kadın ya Onu izlerken daralıyorum, fenalık geliyo

Asi dizisindeyken de beni bayıyordu..mıy mıy mıy..basma fistanlarla beni benden alıyordu..

Tek değilsiniiiiz. O rol için başka bir oyuncu olabilirmiş. Bence o kız o role hiç yakışmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…