Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Saçma sapan bir sezon finaliydi.
O ne ya, hürremin ölmeyeceği zaten belli
daha yaratıçı olunup bambaşka şeylere dikkat çekebilirlerdi

bnde açıkcası çok etkili bulmadım sezon finalini
çok beğenmedim
zaten belli kanuni ölmeyecek hürremde ölmeyecek
ölürse leo ile sadıka
nıç olmamış....

ya ben sanki burda pargalının haticeyi sadıkayla aldatacağını okumuştum ama şu durumda imkansız gibi görünüyo sadıkayı yaşatmazlar ölsün de zaten kapı dinlemekten başka yaptığı bişey yok bi de elinde bıçağı süleymanın peşinde :26:
ayrıca bu bölümde pargalıya illet oldum yaa padişahtan daha çok sesi çıkıyo kellesi gitsin o da hakketti

hiç güzel bir sezon finali değildi koptum resmen diziden hiç sarmadı iyice saçmalıyorlar artık

amannn hiç zekli değildi çok begenmedim acıkçası ben nasıl beklicem yeni bölümleri diye düşünürken
şimdi beklemiyorum ne olacak diye bir merak kalmadı lokumu leo yiyecek sadıka yakalanıp ölecek bu kadar bittii

benim asıl merak ettiğim bu zehirli lokum mevzusu padişahın kulağına gitmeyecek mi
pargalı bu cesareti nerden alıyor nasıl bu kadar rahat:44:

benim asıl merak ettiğim bu zehirli lokum mevzusu padişahın kulağına gitmeyecek mi
pargalı bu cesareti nerden alıyor nasıl bu kadar rahat:44:

zaten bu gereksiz cesaretinden ve sürekli olarak insiyatif kullanmasından dolayı,bir süre sonra göze batıcak pargalı..
buna kendini padişah gibi görmeye başlamak da eklenecek sanırım..
sonunu hazırlamaya başladı işte..

ulaa pargalı için burada ayy romantikkk ayy hatceylen evlensin pargalıya aşıkım diye çok yorum okudum ee arada bende yazdım
şimdi herkes ölsün istiyoo o kadar hatceyle evlensin diye dua ettik oldu şimdi ölsün diye yazışıyoz ölecek adam bi murat ölsün bide pargalıı

Pargalı o kadarına cesaret edemez gibi geliyor banada yani onlara sadece o eziyeti çektirmek için oyun yapıyor gibi afiyetle lokum yiyecekler olacak bitecek.
Sadıka olayında ise sadece Matrakçı için üzüleceğim o adamı seviyorum dizide..
Bergüzar zayiflamış çok değişik geldi gözüme..

Evet, kendi eliyle idamını hazırlıyor, Hürrem in parmağı var mıdır yok mudur orası açık değil... Şu durumda Hürremin karnındaki bebeğin de başkasından olma ihtimali de yalan yada gerçek belli değil. Ama dizide Pargalının ipini Hürrem çekecek, aldatma olduğunu varsayacaklar bu yönde kurgu yapacaklar...

Yalnız 2.Selim şu an bebek olan, karnındaki değil o zaten Leo gelmeden önce doğmuştu. Hatırlarsanız adını Kanuni babamın ismi diye koymuştu...

bende demiştimne fantaziler kurmuştuk hatta
gebersn pislik

Ben de Mahidevran ın Çerkes kökenli olduğunu okumuştum....

Hürrem'den sonra soy mu karışmış ?? Sanmam yaa..Tarihin arka odasından programını izleyenler varsa muhakkak görmüşlerdir..Hanedanın son üyelerinden bir kaç aile ferdi programa katıldılar ve son torunlardan biri aynı Fatih Sultan Mehmet in tasvir edilen resmine benziyordu..Sanki Fatih Sultan Mehmet sakalını kısaltıp kavuğunu çıkartıp günümüz gençliği gibi giyinmiş gibiydi..Ayrıca hepsinin de burun şekilleri Osmanlı padişahlarına has kemikli görüntüdeydi...Ayrıca Fatih Sultan Mehmet Kanuni nin dedelerindendir...Google dan Yavuz Selim Osmanoğlu diye taratırsanız benzerlik dikkatinizi çekecektir...

2 fotoğrafı ben paylaşayım :)

Uploaded with ImageShack.us

kaş göz yapıları da aynı....:)

Hürrem Sultan, kızı Mihrimah ile konuşurken kendinde söz eder:

“Bu saraya ilk getirildiğim günü hatırlarım. Cahil bir kızdım. Güzelliğimden başka silahım, güzelliğimden başka çeyizim yoktu. Gülbahar ise kudretinin en göz kamaştırıcı devrindeydi. Hünkârın birinci kadınıydı. Mustafa gibi bir oğul doğurmuştu. Herkes ona daha şimdiden geleceğin Valide Sultanı gözüyle bakıyordu. Bir gece Hünkâr namazdan sonra mendilini omuzlarım üzerine bıraktı, önümde parlak bir yol açmıştı; parlak ama tehlikeli. Ben tek başıma âciz bir kadın, güzelliğim hem bahtımın, hem de mevtimin sebebi olabilirdi. Sen olsaydın ne yapardın?”

Hürrem Sultan, kendinden söz etmeyi sürdürür:

“…ben her ne elde ettiysem, karşılığında hayatımı koydum ortaya. Daima tehlike içinde yaşamak, daima etrafımda düşmanlık görmek beni böyle yırtıcı yaptı. Benim burnum tehlike kokusunu bin fersah öteden alır. Sen bu hissi anlayamazsın.”

Gülbahar için de, şu değerlendirmeyi yapar:

“Ben Padişahımız efendimizin gözdesiydim, o sarayın.”

alıntı..

Mahidevran değil de Gülbahar olarak verilmiş bir kaynakta mahidevran....

bu ne kız röportaj gibi.

bu ne kız röportaj gibi.

Ne bileyim alıntı yaptım :)) ben orada burada okuduğumuz tarihi bilgilere pek inanmıyorum gerçi..çünkü bir yerde farklı bir yerde zıttı beyanlar var...

ayrıca kızı mihrişah ile olan konuşma diye söz ediyor..röportaj gibi mi ?? bilmem ki....:)

ben de yeni izleyebildim diziyi.leo ölmese bari.gitsin memleketine kurtulsun.hürremciğim de yine gebe.matrakçıyada yazık onada çok üzülüyorum.şimdi ne yapacak bakalım.nigarla yakışıyorlar aslında.keşke ikisi evlense.bergüzar korel o role yakışmış.pargalıyla aralarında birşeylermi olacak acaba.bide frenk misafir gelecek çok önemli falan diyorlardı ya çok saçma olmuş.o zamanlar osmanlıda şimdiki gibi avrupalılara özenti yoktur heralde.hürrem ibrahimin burnundan fitil fitil getirecek valla

Soy karışmış olamaz 2. Selim Kanuni den, zaten onun dışındaki tüm şehzadeler ölüyor/öldürülüyor...
Ben şimdi Safiye Sultanı okuyorum, Hürremin torununun hasekisi hep Hürrem i örnek alıyor, Hürrem o zamanlar ölmüş tabi, tarihi kaynaklardan hep onu öğreniyor, 3. Murad ın gözü Safiye den başkasını görmüyor, k.validesi ve görümcesi onu gözdelikden çıkarmak için 3. Murad a sürekli cariye sunuyor, sonucunda sürekli yeni çocuklar dünyaya geliyor. Başka bir kaynaktan baktım gerçekten 3. Murad ın 25 tane çocuğu olmuş, hele 3. Ahmet in 37 tane, diziyi izlerken hep halvet var diyoruz ama aksine Kanuni kadına düşkün olmayan padişahlardan ve 9-10 çocuğu olmuş.

Bana en dokunan madem tahta bir kişi geçecek diğer kardeşler öldürülecek o zaman neden bu kadar şehzade merakı korunsalarmış da o kadar insanın kanına girilmeseymiş keşke, korunmak günah ama doğup belli yaşa getirilmiş insanı katletmek serbest, bence Osmanlıyı bitiren en baş sebeplerden biri de bu, o kadar masumun ahı tutmuştur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…