Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232

kocamdan duymadım bu kadar sözleri kıskanıyom valla iki kaş göz ediyor hürroş sülüde tuzağa düşüyor tabiiii düşmesinnn oda sahip çıksın genlerine

tekrardan kaçıyommmm iyi akşamlarrrrrr

yav o değilde adamın çevresinde yığınla kadn,hepsi emrine amade...sen git hürroşa vurul

kul köle ol,şiirler yaz.ulen sülo kıyak adamsın he:13:

yabancı kadın konusunda kAtılıyorıum.ne varsa onlarda
seniçokseviyorum

çütlüğü hürrem verdi abla.bak sevmiyin ama hürroş ev sahabı yaptı senin dayeyi.izlede gör.dün neler oldu neler

daye mutlu olsun,aşık olsun,halvete girsin

iyi akşamlar abla
evet zebocan, ben gerçektekini hiççç sevmiyom,yılan gibiymiş,akıllı kadın diyemiyorum..dizidekini de saf,çocukça buluyom..
harmanladım hürremleri, bi karakter yarattım iyi mi?

harmanını sevsinler

valla hürremi sevmiyon ama senle hürroş için atışması çok zevkli

ben de bende..senle atışmayı seviyorum yaaa

stara geçince de inşallah büyüsü bozulmaz.bu arada andromeda senin yorumlarını ben de takip ediyorum mahiyle haticeye yaptığın yorumlara çok güldüm.süpersin

Canım yorumlarına bayılıyorum her hafta diziyi izlesemde senin yorumlarını okumadan olmuyor

Eşim çıldırıyor bu diziye ama ben nefessiz gözümü kırpmadan seyrediyorum
Kesinlikle benimde idolüm hahahhahaaa saçlarımızı hürrem yapalım kuzum gel:119::89::108::128:

hahayy bu başlangıç dediiiiii aklında nikah varrrrrrrrrrr:123::123::123::123::123::123::123:

:119::119::119::119::119::119::119:

nikahı yaptıracak vallahi

O sahnede eşim bak azad etti hatunu gelmiyor işteeeee diyordu dedim ki yok Hürrem bu vardır bir bildiği dediiiimmm
hürremmmm bas nikahı arkan da kk var hahahhaaaa
Birde nigar atacak mı acaba kendini paşanın halini düşünemiyorum hatice buldu mektubuuuuu

haftaya bende sizinle beraber seyredicem özlemişim kk yla dizi seyretmeyi
kankamm nora diyince aklıma geldi yorumlara bir göz attım süpersiniz süperiz yaw

aanannnnaaaaammmmmmmmm ablam nasılsın ben özledim ya seniiiii ocak ayında cevahirde buluşma vardır haberi olsuuunnnn özledim valla bir yıl sonra yeniden

KANUNİ’NİN HÜRREM’E YAZDIĞI ŞİİR
Benim birlikte olduğum, sevgilim,
parıldayan ayım,
Can dostum, en yakınım,
güzellerin şahı sultanım.

Hayatımın, yaşamımın sebebi cennetim, Kevser şarabım
Baharım, sevincim, günlerimin anlamı, gönlüme nakşolmuş resim gibi sevgilim,
benim gülen gülüm.

Sevinç kaynağım, içkimdeki lezzet, eğlenceli meclisim, nurlu parlak ışığım, meş’alem,
Turuncum, narım, narencim, benim gecelerimin, visal odamın aydınlığı.

Nebatım, şekerim, hazinem, cihanda hiç örselenmemiş, el değmemiş sevgilim,
Gönlümdeki Mısır'ın sultanı, Hazret-i Yusuf'um, varlığımın anlamı.

İstanbul'um, Karaman'ım, Bütün Anadolu ve Rum ülkesindeki diyara bedel sevgilim,
Değerli lal madeninin çıktığı yer olan Bedahşan'ım ve Kıpçağım, Bağdat'ım, Horasan'ım.

Bence Daye sadece çiftlik için değil,Hürrem'in masumiyetine ve aşkına inandığı için de verdi o defteri. Tabii kendini de düşündü o ayrı hiç Hürrem'i korumazdı ama lokma dağıtılacağı zaman sultanınız ne diyorsa yapın dedi onu da yanına aldı ya artık sırtı yere gelmez Hürrem'in ama Valide hiç hesap sormadı Daye'ye. Pargalı Nigar'ı ölümün eşiğine getirdi ama bence kurtaracak hava alıcam dedi ya belki de pargalının önüne düşecek aşağıya kimbilir ama zaten Hatice biliyor özellikle Nigar'ı aldı aşklarını görsün eziyet çeksin diye. Mahidevran'ı o halde gördüm yaa ohh ne sevindim inanamadı azad edildiğine ama dursun daha karısı olsun o zaman darbeyi görecek. Hain Valide'yi değil kendini düşünüyor. Valide Hürrem'in yanında olsaydı bak o da isterdi ölmesini. Ben Hürrem'in yerinde olsam ilk Gülşah'ı gönderirim saraydan. Süleyman'daki de ne aşk yaa elinin altında onca kız var ama o Hürrem'e aşık ne dese yapıyor çünkü Hürrem söylemesini biliyor. Atık strada izleyeceğiz herkesin suyu kaynayacak artık..Ama stara bir süre alışamıcam..

aanannnnaaaaammmmmmmmm ablam nasılsın ben özledim ya seniiiii ocak ayında cevahirde buluşma vardır haberi olsuuunnnn özledim valla bir yıl sonra yeniden

İyyimm fıstığımmm yapalım buluşma ya cevahir olur ulaşımda rahat nasılsaa,bende özledimmmm yaa seni hiç gözükmüyorsun sende

daye hürremin suçsuzluğundan ,aşkına inandığından ve valideden sonra hürremin başa geçeceğini bildiği için yardım etti.tabi çiftliğide oldu yaşlılığı için.validede dayeye hiç hesap sormadı.hep hürremin hakkın ı yedi.sevdiği mahidevranı bile kendine zarar verecek diye ona karşı iyi.bu arada hatice anladı nigarın aşkını.kızı sinir ediyor.ilerleyen zamanlarda ibrahim nigara belkide karşılıksız kalamayacak.onun ilgisi hoşuna gidecek.gerçi hatice bebek yapalım dedi ya.ne salak ya.boş boş bakıp.sonra ibrahim ne dedi.kaçırdım da.hürrem çok zeki bir kadınmış.koskoca padişahı kendine köle etmiş.bazı arkadaşlar hürremi zeki falan görmüyor ama öyle.padişaha sözünü geçirip neler neler yaptırmış.

Yeni yılınızı şimdiden kutluyorum sülümancılar hürroşcular mahiciler dayecilerrrr öpüyorum kocaman hepinizi

Aşkk Aşkk Aşkkkkkkkk sulumannnn kalemıne sağlık
Hürremimizden Kanunıye mektuplarrrr

MEKTUP 1 :

OĞULLARIM SELİM VE ABDULLAH'LA AĞLIYORUZ

Hürrem Sultan'dan Kanuni Sultan Süleyman'a mektup (1540'lar)
Topkapı Sarayı Müzesi Arşivi No. E.5662

Canımın Parçası Sultanım...

Sana kavuşabilmek için sabahlara kadar dua etmekteyim. İçimi yakan dudaklarına bir daha dokunabilir miyim diye avazım çıktığı kadar Allah'a yalvarmaktayım.

Biliyorumşu an Allah adına seferdesin. Zafer kazanmak ve cihadı yüceltmek için yollardasın. Muvaffak olmanı dilerim. Fakat sana kavuşmak en büyük dileğimdir. Sen gamlı kederli yüreğimin tek ilacısın.

Gönlüm ancak senin yanında huzur bulabilir. Bu kölen sinesinden fışkıran özlem dolu yüz binlerce yanık yakarışı sana arz eder. Bu çaresiz kulun sana karşı en ufak bir kusur işlemişse kıyamet günü Allah bunun hesabını sorsun.

Benim yüzümden en ufak bir üzüntüye düştüyseniz rahatım zahmete varlığım yokluğa ve sağlığım hastalığa çevirilsin. Eğer böyle bir şey yapmışsam kahrımdan perişan olup inim inim inlemek bana revadır.

Tek dileğim size tekrar kavuşmaktır. Benim sebebi saadetim. Size kavuşmuş olmaya ömrüm canım her şeyim feda olsun. Yeter ki sizi yeniden görmek müyesser ola. Allah�tan dileğim sizi benden hiç ayırmamasıdır.

Sizin ömrünüze benim ömrümü de katsın ki Hak emrinin bizi ayırdığına şahit olmayayım. Yusuf yüzlü sultanım benim yüzümden asla keder çekmesin.

Çektiğim ayrılık acısını anlamak isteyen varsa Yusuf Peygamber kıssasını okusun. O zaman bana hak verirler. Mübarek yüzünüzü tekrar görmek arzusuyla çektiğim ıztırabı bu kalemler ifade etmeye kafi gelmiyor. Şu an derdimi tam olarak anlatmaya hiçbir şey muktedir değil.

Çektiğim acıları ancak sizden gelecek bir haber ağzınızdan çıkacak bir küçük söz dindirebilir. İşte ancak o zaman Allah'a sonsuz şükürler sunarım. Sizden gelen mektuplar sevinçten beni ağlatıyor. Çünkü o mektuplarda gönlümü alan sözleriniz var. O sözlerle içimi süslüyor ve gönlümü arzuladığım her şeyi bulacağım bir hazineye çeviriyorsunuz.

Benim gözümün nuru sultanım hiçbir gecem yoktur ki ayrılık acısıyla çıkardığım ahlardan dünya yanmasın hiçbir günüm yoktur ki yüzünüzü hatırladıkça attığım feryatlardan yıldızlar parçalanmasın. Gündüzümü geceye çevirdin ey ay yüzlüm senden ayrı kalmak çok zor ah bu ayrılık vah bu ayrılık.

Biliyorsunuz ben ancak dolunay gibi aydınlık saçan ışığınızla saadet bulabilirim. Ben güneşinden uzak düşmüş bir yıldız gibiyim sizden uzaktayken. Sizden ayrı kaldığımda hiç ışığım kalmıyor. Biliniz ki sizden uzakta çok müşkil durumdayım sultanım. Yüreğime düşen dert çok ağır sultanım.

Benim sultanım ayrılık acısını ne kadar anlatsam bitmez. Siz de bu kulunuzu mektupsuz bırakmayınız. Hiç olmazsa birkaç satır kelmanızla avunurum. Elbette size daha çok şey yazmak muradındayım. Fakat bu kadarına gücüm ancak yeter. Sizden gelen mektubunuz okunduğunda ben dahi gözyaşları içinde kalıyorum. Oğulların Selim ve Abdullah da bu halime kendi gözyaşlarıyla eşlik ederler.

Saray halkının ve oğullarının sana çok selamları vardır. Mektubunuzda vezirlerinizden birine küskünlüğüm olup olmadığını sorarsınız. Bu konuda bir kerecik beni dinlerseniz gerçeği anlarsınız. Paşa kullarınıza da selamlar ederim. Ayrıca size eşlik eden oğlunuz Mustafa'ya da selamımı iletiniz. İki dünyada da huzur bulmanız dileğiyle.

Fakir ve hakir cariyeniz Hürrem

MEKTUP 2 :

GÖZYAŞLARIMI DÖKTÜĞÜM ELBİSE GÖNDERDİM

Hürrem Sultan'dan Kanuni Sultan Süleyman'a mektup (1526)
Topkapı Sarayı Müzesi Arşivi No. E.5426

Sultanım Padişahım

Dualarım o güzel yüzünüz ve bir bakışıyla bütün dertlerimi yok eden güzel gözleriniz içindir. Her an hasretinizle inleyen ve ancak size kavuştuğunda huzur bulacak olan bu kulunuzun duaları inşallah kabul buyurulur.

Hasret acısıyla kıvranan ve çektiği ıztıraplar yüzünden perişan olan bu çaresiz kulunuzdan bu değersiz sızlanmaları kabul ediniz. Ben sadece sizin yanınızda huzur bulabiliyorum. Sizin yanınızda olmaktan duyduğum mutluluğu anlatmaya kalemler yetmez.

Sizinle birlikte olduğumuz anların hatırası sizin yanınızda geçirdiğim günlerin anısı bu miskinin gönlünde hep yaşamaktadır. Hiç olmazsa sizinle yaşadıklarımız sizinle ortak anılarımız sayesinde biraz olsun teselli bulabilmekteyim. Esen rüzgarlar çektiğim acıları size ulaştırsa anlarsınız ki kulunuzun durumu feryat ve figan eden bülbül gibidir.

Sizden ayrı kaldığımda dermanım takatim kalmıyor. Kimse acılarımı dindiremiyor. Gamla dolu gönlümü görseniz ayrılık acısıyla inleyen bir ney gibi hasta ve perişan olduğumu hemen anlarsınız.

Ömrüm azizim sultanım Allah'tan tek dileğim ve yüreğimin biricik arzusu size tekrar kavuşabilmek ve ışık saçan yüzünüze bir defa daha bakabilmektir. Artık bir daha ayrılık olmasın.

Rabbimden elbette dilerim ki benim sultanım candan ve gönülden sevdiğim şahım dünyada ve ahirette hep mutlu olsun. Düşmanlarına karşı daima zaferler kazansın. İyi biliyorum ki benim sultanım bu kulunu kaderin bir cilvesi ile gördü ve sevdi bu kulana mutluluk ve huzur ihsan etti. Bu cariyesinin gözyaşlarını dindirip sevindirdi. Sultanım sayesinde doğru yolu bulup iman ettim.

Bu yüzden mutlu olacağım gün sadece size kavuşacağım gündür. Size gözyaşlarımı damlattığım bir elbise gönderdim. Hatırım için giyesiniz.

Sultanım saray halkının ve oğullarınızın çok selamları vardır. Herkes ayağınıza yüz sürmeyi murad eder. Bundan başka her iki cihanda mutluluğunuzu dilerim sultanım.

Fakir ve hakir cariyeniz Hürrem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…