iyi de ben bir fark göremiyorum. Sonunu getirdi demekle, sonunu değiştirdi demek aynı şey değil mi zaten. Sonunu değiştirmese zaten sonu da gelmezdi demeye getiriyorsunuz. Oğlu Osmanlının çöküşünü hazırladıysa annesinin ne suçu var o zamanlar tüm valideler kendi oğullarıo geçsin diye yapmadığını bırakmıyormuş. Ben tarih okurum Hürrem hayatını bilmiyorum çünkü tarih kitaplarında padişahların özel hayatlarını öğrenmezdik hiçbir tarih kitabında da Hürrem Osmanlının yönünü değiştirdi demez. İnanın Mustafa'da olsaydı tahtta bu çöküşe engel olamazdı çünkü çöküş nedenleri Osmanlının değer yargıları ve değiştiremediği şerh kurallarıydı. Yabancı devletlerin Osmanlı devletine kumpaslarıydı ve tüm dünyayı derinden sarsan ihtilaller yenilenmelerdi bu yenilenmelere Mustafa ayak uydurabilirdi belki ama o şartlarda çok zordu. Osmanlının çöküşene de üzülmüş bir insan değilim. Kadının hiç sayıldığı, işte böyle padişahın herkesten birkaç çocuk yaptığı, sorgusuz sualsiz başların gittiği bir yönetim zaten çökmeliydi bana göre.
Tabikide çökmeliydi saltanatın ve Osmanlının savunuluculugnu yapmıorum zaten öyle bir insanda değilim. ben sadece "Forever Hürrem" yazanlara onunda hataları olduğunu ve sebebıyet verdıgı farklı duurmlar oldugunu soylemek ıcın yazdım. kaldıkı daha geniş sınırlar ıcınde çökmüş olsaydı emin olun gunumuz Turkıyesı farklı olurdu... herneyse daha fazla konu ıle ılgılı tartısma yaratmamak adına susuyorum, çünkü sadece bilerek ve okuyarak değil dizi izleyerek yorum yapılması hoş değil...(sizi tenzih ederek söyluyorum)
Şehzade mustafa'nın annesi, kanuni'nin eşidir Mahidevran sultan.
zannedildiği gibi hürrem'e yenilmemiştir. çünkü hürreme yenilen kanuni'nin bizzat kendisidir.
mahidevran sultan, o gösterişli saray hayatından sonra bir anneye en yakışanı yapıp, babası tarafından öldürtülen oğlunun yasını sessiz sedasız çekerek, fakirlik içinde manisa'da sürgün hayatı yaşamıştır.
kanuni o kadar yenilmiştir ki hürrem'e; ilk göz ağrısı olan karısına bir maaş bile bağlatmamıştır.
onu açlığa terk etmiştir.
kanuni o kadar yenilmiştir ki hürrem'e; kendi oğlunu öldürttüğü yetmezmiş gibi, karısı mahidevran sultan'a bir saraylının başına gelebilecek en kötü şeyi yaşatmış ölmekten beter etmiştir.
kanuni sözüm ona ''muhteşem yüzyıl'' yaşarken,
kendi karısına ve öz oğluna aslında hiç de ''muhteşem'' bir baba olmamıştır.
böyle bir babanın yönettiği o ''muhteşem'' yüzyıl ne ilginçtir ki hürrem'in oğlu tahta geçince bitmiş,
osmanlı duraklama devrine girmiştir.
kim bilir belki de kanuni tarafından boğdurulan şehzade mustafa'nın,
hatta yıllarca sürgün edilip, hürrem'in hırsının ve kininin altında ezilmesine izin verilen mahidevran sultan'ın ahı tutmuştur.
belki de onun için osmanlı devleti bir daha asla ''muhteşem'' olamamıştır.
kizlar bide bu hürremi izleyin
[video=youtube;C7lG9E6zhFA]http://www.youtube.com/watch?v=C7lG9E6zhFA[/video]
koca osmanlının sonunu değiştiren karakterıyle hurrem sultandan nefret etmekteyım, yazık zavallı mahıdevrana ya aynı hataları hurrem yapınca hıc bısey olmuyor mahıdevran yapınca suratına bakmıyor suleyman. harem sıstemı kuruyorsan evlenmeyeceksın tek bayanla, eger evlendıysende dagıtıcaksın haremı walla dıger kızlaarada yazık yanı....
ben bu hürremi sevdim
Hürrem forever!
kizlar bide bu hürremi izleyin
[video=youtube;C7lG9E6zhFA]http://www.youtube.com/watch?v=C7lG9E6zhFA[/video]
Şehzade mustafa'nın annesi, kanuni'nin eşidir Mahidevran sultan.
zannedildiği gibi hürrem'e yenilmemiştir. çünkü hürreme yenilen kanuni'nin bizzat kendisidir.
mahidevran sultan, o gösterişli saray hayatından sonra bir anneye en yakışanı yapıp, babası tarafından öldürtülen oğlunun yasını sessiz sedasız çekerek, fakirlik içinde manisa'da sürgün hayatı yaşamıştır.
kanuni o kadar yenilmiştir ki hürrem'e; ilk göz ağrısı olan karısına bir maaş bile bağlatmamıştır.
onu açlığa terk etmiştir.
kanuni o kadar yenilmiştir ki hürrem'e; kendi oğlunu öldürttüğü yetmezmiş gibi, karısı mahidevran sultan'a bir saraylının başına gelebilecek en kötü şeyi yaşatmış ölmekten beter etmiştir.
kanuni sözüm ona ''muhteşem yüzyıl'' yaşarken,
kendi karısına ve öz oğluna aslında hiç de ''muhteşem'' bir baba olmamıştır.
böyle bir babanın yönettiği o ''muhteşem'' yüzyıl ne ilginçtir ki hürrem'in oğlu tahta geçince bitmiş,
osmanlı duraklama devrine girmiştir.
kim bilir belki de kanuni tarafından boğdurulan şehzade mustafa'nın,
hatta yıllarca sürgün edilip, hürrem'in hırsının ve kininin altında ezilmesine izin verilen mahidevran sultan'ın ahı tutmuştur.
belki de onun için osmanlı devleti bir daha asla ''muhteşem'' olamamıştır.
Kızlarrr resimler bu akşamki nikahtan,muhteşemmmmmmahanda eklıyorum süperr süperr yüzük takıyo suleyman fılan
Eki Görüntüle 324746 Eki Görüntüle 324733 Eki Görüntüle 324734 Eki Görüntüle 324735 Eki Görüntüle 324736 Eki Görüntüle 324744 Eki Görüntüle 324740 Eki Görüntüle 324745 Eki Görüntüle 324743
Muhteşem bayıldım
Sevincimden fragman felan izlemicemHerşey yolunda çünki sıkı durun düşmanlarrrrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?