mahidevranamı yazık omu zavallı yapmayın canım içi ne kadar kin dolu nefret dolu bir kadın nigar için bile neler söylüyor çok acımasız sevgisiz biriymiş içi dışı kin nefret dolu bir kadın sevimsiz
Hürrem hiç öyle değil değil mi? hiç kin min yok içinde yanı safü saf püru pak maşallah :))
hürremi kim o hale getitdi peki
Evet.
Kim o hale getirdi?
Ülkesinden zorla o saraya götürüldü?
Mahidevran tarafından dövüldü.
Zehirlendi.
Yüzüğü çalındı.
Kurbanlık koyunlar gibi bir erkeğin önüne atılıpta kurbanlık gibi aralarından seçilmek nasıl birşey sizce?
Hatun iyi yapıyor.
Hepsi hak etti.
Herşeyi ilk onlar başlattı.
Kadının canına kastedildi.
Oyunlar oynadılar ona.
Bize bunlar yapılsa acaba biz neler yapardık.
Hiç düşündünüz mü?
muhteşem gece:92:
muhteşem topik beni tanıdınız mı:119:
akşam burdayım:108:
muhteşem gece:92:
muhteşem topik beni tanıdınız mı:119:
akşam burdayım:108:
çok üzüldümŞehzade mustafa'nın annesi, kanuni'nin eşidir Mahidevran sultan.
zannedildiği gibi hürrem'e yenilmemiştir. çünkü hürreme yenilen kanuni'nin bizzat kendisidir.
mahidevran sultan, o gösterişli saray hayatından sonra bir anneye en yakışanı yapıp, babası tarafından öldürtülen oğlunun yasını sessiz sedasız çekerek, fakirlik içinde manisa'da sürgün hayatı yaşamıştır.
kanuni o kadar yenilmiştir ki hürrem'e; ilk göz ağrısı olan karısına bir maaş bile bağlatmamıştır.
onu açlığa terk etmiştir.
kanuni o kadar yenilmiştir ki hürrem'e; kendi oğlunu öldürttüğü yetmezmiş gibi, karısı mahidevran sultan'a bir saraylının başına gelebilecek en kötü şeyi yaşatmış ölmekten beter etmiştir.
kanuni sözüm ona ''muhteşem yüzyıl'' yaşarken,
kendi karısına ve öz oğluna aslında hiç de ''muhteşem'' bir baba olmamıştır.
böyle bir babanın yönettiği o ''muhteşem'' yüzyıl ne ilginçtir ki hürrem'in oğlu tahta geçince bitmiş,
osmanlı duraklama devrine girmiştir.
kim bilir belki de kanuni tarafından boğdurulan şehzade mustafa'nın,
hatta yıllarca sürgün edilip, hürrem'in hırsının ve kininin altında ezilmesine izin verilen mahidevran sultan'ın ahı tutmuştur.
belki de onun için osmanlı devleti bir daha asla ''muhteşem'' olamamıştır.
nik anam benimYafrummmmmmmm nikini yesinlerrrr emiiiii
Abliş.
Ben seni tanıdımda sen beni tanıdın mı?
Bin Kasketli
çok üzüldümfatmagül gibi böğüre böğüre ağlıycam şimdi
ahh osmanlı bizi koyup nerelere gittinhürrem mezarnda ters dönesin koca saltanatı yerle bir ettin
ohh iyi yapmış,hee azcıkta inkılap tariihi okuyun
nik anam benim
sen
aaa nerelerdesin? hep bu topiktesin hiç söylemedin cadı
ahh osmanlı bizi koyup nerelere gittinhürrem mezarnda ters dönesin koca saltanatı yerle bir ettin
nik anam benim
sen
nik anam benim
sen
Evet ablacım hep bu topikteyim.
Hep söylemeyi unutuyodum.
Bugün Handan ablamın yazdığını görünce aklıma geldi hemen yazdım.
Nasılsın?
Seninle konuşmayı özledimmmmm..
Demi yaniiii güzel olmuş havalı havalı vallaa
Şekerrrrrrr ne habersinnnnn
yalnızları oynuyorumEvet ablacım hep bu topikteyim.
Hep söylemeyi unutuyodum.
Bugün Handan ablamın yazdığını görünce aklıma geldi hemen yazdım.
Nasılsın?
Seninle konuşmayı özledimmmmm..
hürrem severlere bi şey söylemediğinizin farkındaym.ama osmanlının sonunu hürrem getirmiş gibi konuştunuz ona cevaben yazdımben hürremi sevenlere her hangi kötü birşey söylemedim sadece bu durumda kendi fikrimi yazdım...
lütfen yorumlarınızda kırıcı olmayn..keza inkilap tarihi okuyup okunaycagımı bilemez ve bana böyle yorum yapamazsınız..tıpkı benimde size yapamayacagım gibi...
Demi yaniiii güzel olmuş havalı havalı vallaa
Şekerrrrrrr ne habersinnnnn
yalnızları oynuyorumyuvarlanıp gidiyorum işte.sen nassın canım
bende özledim valla
hürrem severlere bi şey söylemediğinizin farkındaym.ama osmanlının sonunu hürrem getirmiş gibi konuştunuz ona cevaben yazdım
amacım sizi kırmak değildi
evet çok havalıyım
İyiyim abbacımmmm, sen ?
yalnızları oynuyorumyuvarlanıp gidiyorum işte.sen nassın canım
bende özledim valla
hürrem severlere bi şey söylemediğinizin farkındaym.ama osmanlının sonunu hürrem getirmiş gibi konuştunuz ona cevaben yazdım
amacım sizi kırmak değildi
evet çok havalıyım
Olayları lütfen çarpıtmayalım, burada sadece mahıdevranmı hurremmı tartısması yapılıyor, kımsenın Osmanlı ımp. soyle ıyıydı sole muhtesemdı , geri gelsin dediğini düşünmüyorum... yorumları farklı taraflara cekmeyelım lutfen.. mahıdevrana yapılanlar haksızlık olarak nıtelendırılıyor yalnızca , yalnızlıga terk edılmıs olması, maas baglanmamıs olması, oğlunun hürrem tarafından öldürtülmüş olması sebebıyle...
İyiyim ablacım ben de.
Artık bol bol konuşuruz.
evet canım konuşuruz.biraz oyun oynayıp duş alayım
akşam burdayım
Arkadaşım önce karşımızdakini iyi anlayalım ki , yazılanları iyi okuyalım lütfen. Ben Osmanlının sonunu Hürrem getirdi demedim, sonunu değiştirmiş dedim, tabiî ki Rönesans ve reform hareketleri da Osmanlının sonunu hazırlama açısından etkili olmuştur. Kardeş , taht kavgaları boğdurmalar öldürmeler o devirde hep oluyormuş. Sonunu etkilemesi dememin sebebi Kanuni Sultan Suleyman gibi cihan padişahının oğlu şehzade Mehmet (tarih kıtaplarını okursanız anlarsınız) babası kadar zeki , çevik ,akıllı, komuta etme gucu olan, ılerı goruslu bır insanmış, sarı selim gibi tembel olmadığı için dediim...onu babasına öldürterek kendi oğlunun tahta geçmesini sağlaması açısından sonun etkilemiş dedim. Ayrıca unutmayın ki bütün Dünyayı bir erkek yönetir o erkeği ise tek bir kadın!
evet abla hemen değişildiİyiyim bende sağol fıstık
Havanı yisinlerrrr hemen halloldu demideğişim
Olayları lütfen çarpıtmayalım, burada sadece mahıdevranmı hurremmı tartısması yapılıyor, kımsenın Osmanlı ımp. soyle ıyıydı sole muhtesemdı , geri gelsin dediğini düşünmüyorum... yorumları farklı taraflara cekmeyelım lutfen.. mahıdevrana yapılanlar haksızlık olarak nıtelendırılıyor yalnızca , yalnızlıga terk edılmıs olması, maas baglanmamıs olması, oğlunun hürrem tarafından öldürtülmüş olması sebebıyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?