Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
[video=youtube;NgiRbO9GOq4]http://www.youtube.com/watch?v=NgiRbO9GOq4[/video]

Ay nikahta bu akşam süper yaa uzatmayacaklar. Zaten Süleyman inadına yapıyor Valide'nin yaptırdığını öğreniyor ve bu nikahı kıyıp ona da ceza veriyor tabi ki Hürrem'i sevmesinin de rolü var zaten bitmişti adam 1 ayda Hürrem gidince. Off ben asıl Mahinin suratını görmek istiyorum. Hele o yılan Gülşah hepinizin sonu geldi.

mıttafaaa mıttafaa cariyen olayım muttafaaa

aman sakın Gizem olmasın yaa hiç hazetmiyorum o kızdan varmısın yokmusun zamanından beri. Bir de magazin sunucusu yaptılar daha konuşmayı bilmiyor bağıra bağıra sunuyor. Tecrübesi olan birisi gelmeli yoksa yalan olur yani o rol. Keşke Merve en baştan değil de şimdi gelseydi.

koca osmanlının sonunu değiştiren karakterıyle hurrem sultandan nefret etmekteyım, yazık zavallı mahıdevrana ya aynı hataları hurrem yapınca hıc bısey olmuyor mahıdevran yapınca suratına bakmıyor suleyman. harem sıstemı kuruyorsan evlenmeyeceksın tek bayanla, eger evlendıysende dagıtıcaksın haremı walla dıger kızlaarada yazık yanı....

Arkadaşım bende şunu anlamıyorum koskoca Osmanlının sonu bir tek Hürrem yüzünden mi geldi. Bu diziyi izledik Hürrem'i Osmanlının sonundan sorumlu tutar olduk bu diziye kadar biliyor muyduk Hürrem'in hayatını ben bilmiyordum şahsen ama şimdi öğrenmeye çalışıyorum. Osmanlı da evet Hürrem kendi oğlu tahta geçsin diye kumpaslar kurmuş olabilir, oğlu da çok beceriyle yönetmemiş olabilir ama o zamanlar zaten taht kavgası var ve bu yolda herşey mübah onun yerinde Mahi'de olsa aynı şeyleri yapardı belki. Osmanlının sonu Hürrem yüzünden değil, sonraki yıllarda gelişen Rönesansa ve reform hareketlerine Osmanlının yerleşmiş düzeninin ayak uyduramamasından, gözünü Türkiye'ye çeviren yabancı devletlerin yeni çağa uygun taktiklerini anlayamamasından ve şerhi kurallara devam etmekte direnmesinden kaynaklanmıştır. Ne hukuk, ne ticarette ileri adımlar atılmamıştır bu sadece Hürrem ile alakalı değildir. Hürrem çok yaşamdan daha Kanuni hayattayken vefat etmiştir Hürrem'in oğlu o zaman daha tahta oturmamıştır. Rönesans hareketleri ise 1700 lü yıllara denk gelmektedir yani bu Hürrem suçlamaları yerinde değil.

Arkadaşım önce karşımızdakini iyi anlayalım ki , yazılanları iyi okuyalım lütfen. Ben Osmanlının sonunu Hürrem getirdi demedim, sonunu değiştirmiş dedim, tabiî ki Rönesans ve reform hareketleri da Osmanlının sonunu hazırlama açısından etkili olmuştur. Kardeş , taht kavgaları boğdurmalar öldürmeler o devirde hep oluyormuş. Sonunu etkilemesi dememin sebebi Kanuni Sultan Suleyman gibi cihan padişahının oğlu şehzade Mehmet (tarih kıtaplarını okursanız anlarsınız) babası kadar zeki , çevik ,akıllı, komuta etme gucu olan, ılerı goruslu bır insanmış, sarı selim gibi tembel olmadığı için dediim...onu babasına öldürterek kendi oğlunun tahta geçmesini sağlaması açısından sonun etkilemiş dedim. Ayrıca unutmayın ki bütün Dünya’yı bir erkek yönetir o erkeği ise tek bir kadın!

muhteşem gece:92:

muhteşem topik beni tanıdınız mı:119:

akşam burdayım:108:

hürrem sultan olsun validesi olsun hiçbiri bu durumda suçlu değil bizim padişahlarımızda o kadar düşkün olmasalarmış kadınlar ne yapsın
koskoca osmanlıyı yönet büyüt gel sonra kadınlara zayıf düş düşmeselermiş harmleri onları kurutmuş

mahidevranamı yazık omu zavallı yapmayın canım içi ne kadar kin dolu nefret dolu bir kadın nigar için bile neler söylüyor çok acımasız sevgisiz biriymiş içi dışı kin nefret dolu bir kadın sevimsiz

bebişim valla tanıtım zieboş hg canım nerelerdesin akşama bende gelcem
h.b ablacım buralrdayım akşam toplanalım öskedim sizi
ohhh mahiye iyi olmuş.çatlasın patlasın kullansaydı aklını de mi abla

sülümanda kör mü kanmasaydı hürreme sanki zorladı hürrem onu

diziyi dikkatli izlerseniz bütün herşeyi başlatan mahidevrandı kıza neler yaptı öldüresiye dövdü tüm kötülükler mahiyle başladı hürrem kaçırılmış satılmış köle olmuş annesi babası öldürülmüş daha ne yapsaydı kız

Mahinin annesi babası neredeki dizi başladığından beri hiç göstermediler var mı yokmu belli değil odamı köleydiki acaba:44:

mahi,nigarı gülşah yardımıyla boğdurtmaya da kalkmıştı..

[video=youtube;NgiRbO9GOq4]http://www.youtube.com/watch?v=NgiRbO9GOq4[/video]

Şehzade mustafa'nın annesi, kanuni'nin eşidir Mahidevran sultan.

zannedildiği gibi hürrem'e yenilmemiştir. çünkü hürreme yenilen kanuni'nin bizzat kendisidir.
mahidevran sultan, o gösterişli saray hayatından sonra bir anneye en yakışanı yapıp, babası tarafından öldürtülen oğlunun yasını sessiz sedasız çekerek, fakirlik içinde manisa'da sürgün hayatı yaşamıştır.

kanuni o kadar yenilmiştir ki hürrem'e; ilk göz ağrısı olan karısına bir maaş bile bağlatmamıştır.
onu açlığa terk etmiştir.
kanuni o kadar yenilmiştir ki hürrem'e; kendi oğlunu öldürttüğü yetmezmiş gibi, karısı mahidevran sultan'a bir saraylının başına gelebilecek en kötü şeyi yaşatmış ölmekten beter etmiştir.

kanuni sözüm ona ''muhteşem yüzyıl'' yaşarken,
kendi karısına ve öz oğluna aslında hiç de ''muhteşem'' bir baba olmamıştır.
böyle bir babanın yönettiği o ''muhteşem'' yüzyıl ne ilginçtir ki hürrem'in oğlu tahta geçince bitmiş,
osmanlı duraklama devrine girmiştir.

kim bilir belki de kanuni tarafından boğdurulan şehzade mustafa'nın,
hatta yıllarca sürgün edilip, hürrem'in hırsının ve kininin altında ezilmesine izin verilen mahidevran sultan'ın ahı tutmuştur.
belki de onun için osmanlı devleti bir daha asla ''muhteşem'' olamamıştır.

Mahi'nin ahı?
Hürrem neden pısırık Selim'i tahta geçirdi zannediyorsunuz?
Osmanlı'nın bitmesi için.
Kadın herşeyi bilerek yaptı yani :)
Kadın tüm yasaları değiştirdi.
Tarihte ilk resmi nikah kıydıran kadın.
Haremi kapattıran ilk kadın.
İyide yapmış.
Yoksa bizde şu an birilerinin cariyesi olabilirdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…