çooookkkkkkkk iyi oldu handancım yani hürreme yapmadıkları kalmadı kaç kez canına kasdettiler
mıttafaaa mıttafaa cariyen olayım muttafaaa
Muhteşem Yüzyıl'da Mehmet Günsür'ün canlandırdığı Şehzade Mustafa'ya cariye aranıyor
sanat için mehmet için olur yani
nereyi imzalıyoruz
koca osmanlının sonunu değiştiren karakterıyle hurrem sultandan nefret etmekteyım, yazık zavallı mahıdevrana ya aynı hataları hurrem yapınca hıc bısey olmuyor mahıdevran yapınca suratına bakmıyor suleyman. harem sıstemı kuruyorsan evlenmeyeceksın tek bayanla, eger evlendıysende dagıtıcaksın haremı walla dıger kızlaarada yazık yanı....
Arkadaşım bende şunu anlamıyorum koskoca Osmanlının sonu bir tek Hürrem yüzünden mi geldi. Bu diziyi izledik Hürrem'i Osmanlının sonundan sorumlu tutar olduk bu diziye kadar biliyor muyduk Hürrem'in hayatını ben bilmiyordum şahsen ama şimdi öğrenmeye çalışıyorum. Osmanlı da evet Hürrem kendi oğlu tahta geçsin diye kumpaslar kurmuş olabilir, oğlu da çok beceriyle yönetmemiş olabilir ama o zamanlar zaten taht kavgası var ve bu yolda herşey mübah onun yerinde Mahi'de olsa aynı şeyleri yapardı belki. Osmanlının sonu Hürrem yüzünden değil, sonraki yıllarda gelişen Rönesansa ve reform hareketlerine Osmanlının yerleşmiş düzeninin ayak uyduramamasından, gözünü Türkiye'ye çeviren yabancı devletlerin yeni çağa uygun taktiklerini anlayamamasından ve şerhi kurallara devam etmekte direnmesinden kaynaklanmıştır. Ne hukuk, ne ticarette ileri adımlar atılmamıştır bu sadece Hürrem ile alakalı değildir. Hürrem çok yaşamdan daha Kanuni hayattayken vefat etmiştir Hürrem'in oğlu o zaman daha tahta oturmamıştır. Rönesans hareketleri ise 1700 lü yıllara denk gelmektedir yani bu Hürrem suçlamaları yerinde değil.
muhteşem gece:92:
muhteşem topik beni tanıdınız mı:119:
akşam burdayım:108:
koca osmanlının sonunu değiştiren karakterıyle hurrem sultandan nefret etmekteyım, yazık zavallı mahıdevrana ya aynı hataları hurrem yapınca hıc bısey olmuyor mahıdevran yapınca suratına bakmıyor suleyman. harem sıstemı kuruyorsan evlenmeyeceksın tek bayanla, eger evlendıysende dagıtıcaksın haremı walla dıger kızlaarada yazık yanı....
h.b ablacım buralrdayımbebişim valla tanıtım zieboş hg canım nerelerdesin akşama bende gelcem
ohhh mahiye iyi olmuş.çatlasın patlasın kullansaydı aklınımahidevranamı yazık omu zavallı yapmayın canım içi ne kadar kin dolu nefret dolu bir kadın nigar için bile neler söylüyor çok acımasız sevgisiz biriymiş içi dışı kin nefret dolu bir kadın sevimsiz
mahidevranamı yazık omu zavallı yapmayın canım içi ne kadar kin dolu nefret dolu bir kadın nigar için bile neler söylüyor çok acımasız sevgisiz biriymiş içi dışı kin nefret dolu bir kadın sevimsiz
Şehzade mustafa'nın annesi, kanuni'nin eşidir Mahidevran sultan.
zannedildiği gibi hürrem'e yenilmemiştir. çünkü hürreme yenilen kanuni'nin bizzat kendisidir.
mahidevran sultan, o gösterişli saray hayatından sonra bir anneye en yakışanı yapıp, babası tarafından öldürtülen oğlunun yasını sessiz sedasız çekerek, fakirlik içinde manisa'da sürgün hayatı yaşamıştır.
kanuni o kadar yenilmiştir ki hürrem'e; ilk göz ağrısı olan karısına bir maaş bile bağlatmamıştır.
onu açlığa terk etmiştir.
kanuni o kadar yenilmiştir ki hürrem'e; kendi oğlunu öldürttüğü yetmezmiş gibi, karısı mahidevran sultan'a bir saraylının başına gelebilecek en kötü şeyi yaşatmış ölmekten beter etmiştir.
kanuni sözüm ona ''muhteşem yüzyıl'' yaşarken,
kendi karısına ve öz oğluna aslında hiç de ''muhteşem'' bir baba olmamıştır.
böyle bir babanın yönettiği o ''muhteşem'' yüzyıl ne ilginçtir ki hürrem'in oğlu tahta geçince bitmiş,
osmanlı duraklama devrine girmiştir.
kim bilir belki de kanuni tarafından boğdurulan şehzade mustafa'nın,
hatta yıllarca sürgün edilip, hürrem'in hırsının ve kininin altında ezilmesine izin verilen mahidevran sultan'ın ahı tutmuştur.
belki de onun için osmanlı devleti bir daha asla ''muhteşem'' olamamıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?